• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumm korkusuuu

sütüm fışkırırcasına geldi,göbek 2 ay sonra dümdüzdü evet biraz ağrı sancı oldu ama doğum bu kolay değil.bakan kişi olduğpu için yaklaşık bir hafta ayağa ihtiyaç dışında kalkamdım .Allah sağlıkla kavuştursun yavrunuza.korkmayın sevgiler

Merhaba arkadaslar doguma cok az kaldi bekliyorum ama doktor bi ihtimal sezaryen olursun dedi. Alttan muayene olmadim pazrtsi olcm onunda korkusu var :) cevremde sezaryenle ilgili oyle kotu seyler duydum ki. Yok karnin ayni kalacak yok sutun gelmicek gibisinden... Bi ihtimal normal dogum da olblr. Anlayacaginiz korku dorukta. Ankara Medical park da pinar hanimda dogum yapacagm hastaneyle alakali doktorla alakali fikirlerinizide paylasirsanz sevinirim arkdslr simdiden cokkk tsklerrrrrr

Böyle bi yorumu okumak beni cesaretlendirdi. Ilk dogum olacagi icin pek bi bilgim yok . ins bende hayirli bi sekilde dogurur ve cikarim

ALLAH yardımcınız olsun ve emin olun ilk olduğu için o korku had safhada yaşanır
Acaba emecek mi ,sütüm gelecek mi kaygısı yaşanır
Siz sadece meleğin kokusuna odaklanın derin bir nefes alın rahatlayın
Şimdi 5 yıl önce oğlumda sonra kızımda 3 yıl önceye gidiyorum tekrar yaşayasım geldi böyle güzellikleri tekrar hissetmek çok güzel bir duygu.ANI yaşayın en güzel şekilde ...

Rabbim bu kandilde ve cuma günü hürmetine isteyen ve hakedecek tüm ANNELERE nasip etsin diyip duamı kapatıyorum
Kapatmadan size de hayırlı doğumlar dilerim....

Merhaba arkadaslar doguma cok az kaldi bekliyorum ama doktor bi ihtimal sezaryen olursun dedi. Alttan muayene olmadim pazrtsi olcm onunda korkusu var :) cevremde sezaryenle ilgili oyle kotu seyler duydum ki. Yok karnin ayni kalacak yok sutun gelmicek gibisinden... Bi ihtimal normal dogum da olblr. Anlayacaginiz korku dorukta. Ankara Medical park da pinar hanimda dogum yapacagm hastaneyle alakali doktorla alakali fikirlerinizide paylasirsanz sevinirim arkdslr simdiden cokkk tsklerrrrrr
Oncelikle bebeğine sagsaglim kavusursun inşallah canım hiiiccc korkma ben normal dogum istemedim korktuğum için sezeryan istedim beni uyutun ben hiç birşey duymiyim dedim..gelelim neler yaşadım ameliyata girerken çok heycanliydim her duyguyu yaşadım ağlayarak girdim doğum. Bittikten sonra beni uyandırdılar karnmda bi yanma vardı ama.o heyecanla ben acıyı unuttum çünkü bebeğimi merak ediyordum.beni hemen oğlumun yanına götürün dedim baygın bir sekilde☺ zaten bebeğini görünce herseybitiyor ben bir hafta zorluk yaşadım bide dirençli oldgum için kendmi zorladım ayağa kalkmak için ilk 2gun zor ama.sonra bitiyor ve son olarak 95i gördüm hamilelgm de kirkim çıktığında ben 60 lara dusmstm 2bucuk yaşında oğlum ben 56 kiloyum çünkü çoğu odemdi benim yani göbek kalacak diye korkma o bünyeye bağlı normal dogum yapipta gobegi olan çok insan gördüm ben

Kuzenim sezeryan oldu.Çok ağrı sancı filan olmadığını anlatılanların yalan dolan olduğuna sevindiğini söyledi.İlk doğumu normaldi ikincisi tansiyonunu düşüremedikleri için almışlardı mecburen sezeryana.Sütüde varmış sorun yokmuş.daha dün konuştuk:)

Oncelikle bebeğine sagsaglim kavusursun inşallah canım hiiiccc korkma ben normal dogum istemedim korktuğum için sezeryan istedim beni uyutun ben hiç birşey duymiyim dedim..gelelim neler yaşadım ameliyata girerken çok heycanliydim her duyguyu yaşadım ağlayarak girdim doğum. Bittikten sonra beni uyandırdılar karnmda bi yanma vardı ama.o heyecanla ben acıyı unuttum çünkü bebeğimi merak ediyordum.beni hemen oğlumun yanına götürün dedim baygın bir sekilde☺ zaten bebeğini görünce herseybitiyor ben bir hafta zorluk yaşadım bide dirençli oldgum için kendmi zorladım ayağa kalkmak için ilk 2gun zor ama.sonra bitiyor ve son olarak 95i gördüm hamilelgm de kirkim çıktığında ben 60 lara dusmstm 2bucuk yaşında oğlum ben 56 kiloyum çünkü çoğu odemdi benim yani göbek kalacak diye korkma o bünyeye bağlı normal dogum yapipta gobegi olan çok insan gördüm ben
Cok tsk ederim cok gzl yazmissinz. Gaz cikarmada zorluk cekiliyor mu

ALLAH yardımcınız olsun ve emin olun ilk olduğu için o korku had safhada yaşanır
Acaba emecek mi ,sütüm gelecek mi kaygısı yaşanır
Siz sadece meleğin kokusuna odaklanın derin bir nefes alın rahatlayın
Şimdi 5 yıl önce oğlumda sonra kızımda 3 yıl önceye gidiyorum tekrar yaşayasım geldi böyle güzellikleri tekrar hissetmek çok güzel bir duygu.ANI yaşayın en güzel şekilde ...

Rabbim bu kandilde ve cuma günü hürmetine isteyen ve hakedecek tüm ANNELERE nasip etsin diyip duamı kapatıyorum
Kapatmadan size de hayırlı doğumlar dilerim....
Cok cok tsk ederim.

Ay çok saçmaaaa bakma canım sen onlara hamile kaldım 60 kiloydum doğuma girerken 80 kilo ama bebeğin plesenta suyu bebek gitti kaldım 68 kilo şimdi hepsi gitti çok şükür şimdi bi yapıştırma oldu ameliyat yerim ondan ötürü azcık bi göbüşüm var :-) Ayrıca bn epidural sezeryan oldum doktorumla güle güle sohbet ederek gayet rahattı sadece az dikkat edecen bi süre ağır iş yaparsam ameliyat yerim sızlıyor o kadar bişicik yok başka :-) bnde çok korkuyodum ama kızım 6 aylık oldu o kadar güzel bişey ki bebeğimi ilk bn gördüm muhteşem bi duyguydu :-) ❤❤❤❤❤❤

SPINAL EPIDURAL VE GENEL ANESTEZILERDEN HANGISINI TERCİH ETTINIZ KİZLAR
Epidural canım kara kızımı i ilk bn gördüm çok şükür çok güzeldi sezeryan korsesi aldım hiç kullanamadım hiç rahat değil ve bebeğimi odaya çıkar çıkmaz emzirdim acıkmış sıpam sütüm indi hemen çok şükür :):):) ❤❤❤❤

Epidural canım kara kızımı i ilk bn gördüm çok şükür çok güzeldi sezeryan korsesi aldım hiç kullanamadım hiç rahat değil ve bebeğimi odaya çıkar çıkmaz emzirdim acıkmış sıpam sütüm indi hemen çok şükür :):):) ❤❤❤❤
Masallaaahhhh ne kadr. Guzel :) gogus ucu catlagi icin ne kullandiniz

Cok tsk ederim cok gzl yazmissinz. Gaz cikarmada zorluk cekiliyor mu
Evet o sıkıntıyı gerçekten yaşadım hareketli olamama rağmen zaten gaz cikartamadan taburcu edildim kömür gibi bir hap vermisti doktorum yemeklerden sonra sadece onunla cikaratabiliyordum sancılı dönemdi ve bir hafta tuvalete çıkamadım en sonunda bir gece sütum çok fazla olduğu için ateslendim ve hastaneye gittik orada böyle bir sıkıntım olduğunu anlattım hemen lavman yaptılar ve zamanla sorun çözüldü kabizlik sorunum 6ay sürdü oda narkozdan midir bilmiyorum belkide siz böyle bir problem yasamicaksiniz ki inşallah yasamazsiniz

Alttan muayene işaret ve orta parmak ile bebeği ve sizin normal doğum için hazırlığınıza bakılır ben normal doğurdum alttan muayene ve günde kaç kez oldu hatırlamıyorum korkma öyle dayanılmayacak birşey değil adet sancısından biraz hallice oda rahim kasılmasından dolayı ki bebeği bu kasılmalar itiyor. Ablam sezeryan onu görünce benim sezeryan ile ilgili düşüncelerim yerle bir oldu her gören normal doğummu dedi Maaşallah biraz dişini sıkacaksın fazla yatmayacaksın yürüyüş yapacaksın her ikisindende korkma kendini telkin et ben öyle yaptım bunu çok kadın yaşıyor ama sonunda ki ödül paha biçilemez tüm dünya altın olsa sana verilse bebeğin kadar Mutlu etmez bebeğine odaklan onu stres etme şimdiden hayırlı olsun ☺️

tek tavsiyem sezeryan olursan yanında en yakın biri olsun oyle kalabalık yapmasınlar evinde rahat rahat dolaş emzir...

Masallaaahhhh ne kadr. Guzel :) gogus ucu catlagi icin ne kullandiniz
Hemen geçmiyor canım ayva çekirdeğinden jel oluyor ya suya ıslanınca onu sürdüm ve hep nemlendirdim sütümle ebe hametan krem verdi ama kimyasal diye sürmedim :)

lovelygirl_ lovelygirl_ Canım bide gaz çıkardın mı rahatsın iki türlü doğumda da aynı sorun var çıkaramadığın zaman lavman ile yardımcı oluyorlar bide bana ebeler şeftali suyu içmemi söylediler .. Bide bebeğe sütünden gaz geçmesin diye günde bi defa maden suyu iyi oluyor :-)

Sezaryan doğum dan korkma.
Emzirirken acıyan gögüslerinin yanında onun sıkıntısı bir hiç :)

Bol bol nemlendir, hatta şimdiden zeytinyağı falan sürmeye başla :KK35:

37 haftaya kadar çalıştım, hemde baya koştur koştur. 6 Kasım günü sezaryen olacaktım 5 Kasım gecesi cam siliyordum :) Sütüm hemen geldi, o gün akşam üzeri saat 18'de yürümek için kalktım ,kalkış o kalkış daha da yatmadım. Göbek falanda kalmadı. Ertesi gün eve geldik evi süpürdüm, bulaşık makinem de temiz bulaşıklar vardı onları yerleştirdim. Hiç öyle lohusa yatağında falan yatmadım. Annem en sonunda 23. gün gitti, ben sana yardıma geldim sen normal dolaşıyorsun dedi. Bende iyi git dedim :) Belki de kişiden kişiye değişiyordur, ben ağrı sızı yaşamadım. Korkmayın, bebeğinizi kucağınıza alacaksınız,çekilen herşey unutulur.

Back