• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogumm korkusuuu

lovelygirl_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.486
605
43
Merhaba arkadaslar doguma cok az kaldi bekliyorum ama doktor bi ihtimal sezaryen olursun dedi. Alttan muayene olmadim pazrtsi olcm onunda korkusu var :) cevremde sezaryenle ilgili oyle kotu seyler duydum ki. Yok karnin ayni kalacak yok sutun gelmicek gibisinden... Bi ihtimal normal dogum da olblr. Anlayacaginiz korku dorukta. Ankara Medical park da pinar hanimda dogum yapacagm hastaneyle alakali doktorla alakali fikirlerinizide paylasirsanz sevinirim arkdslr simdiden cokkk tsklerrrrrr

Korkma ya
Bende çok korkuyodum ilk diye bilmiyo ve gözünde büyütüyomuş insan
Bu yüzden isteğe bağlı sezeyan istedim, normali düşünemiyordum

37 hafta çalışsım 5 gün sonra kontole gittim
Tırıs tırıs alışveriş yapıp son cipsimi de eşimden gizli yedim
O gece nişan geldi
Doktoruma haber verdim
Sancın olur ve artarsa gel dedi , nişan 1-2 gün önce de gelebilirmiş
Aha sancılar da devam etti
Sabaha karşı eşimi dürttüm ben yatamamıştım çanta filan hazırladım
Deli gibi 2 kişilik çarşaf ütüledim :KK53:
Koyulduk yola
Kimseye haber verme dedim
Ameliyata alınınca haber ver ( tantana sevmem )
Hop aldılar beni hemen sancılarım artmış diye

Annemle kayınvalidem gelene kadar ben ve kızım odamızdaydık
25 dk da bitti
Oh şükür

Hiç endişe etme . Allah sabrını verir. Sen güçlü ol yeter. Birde ben yapmamıştım sen yap. Doğum vakti gelirse aralığının açılmasını rahatlatmak için hastanede bol bol yürü. Unutma canım.

canım ben sezeryan oldum hiç korkulacak bişi yok sutumde geldi şükür... eğer sancıların gelmeden yapacaklarsa sezeryanı garantı ise yapsınlar ben 8 saat sancı çektim sonra sezeryan oldum...

valla ben ikisini de oldum .
hic de korkma .
millet cok abartiyor. oluyo ve bitio .
Hakkında hangisi iyise Allah onu versin.
bu korku da faydaliymis zaten . bi kitapta öyle yazıyordu.

Korkma ya

O gece nişan geldi
Doktoruma haber verdim
Koyulduk yola

25 dk da bitti
Oh şükür
Ne kadar surede ayaga kalktiniz acaba :) masallah ins bende hayirlisi ile kurtulurum

bu felaket tellallarına hastayım..
sezeryan oldum canım sütümde hemen geldi.. göbeğine gelince dikkat etmessen her iki şekil doğumda da kalma ihtimali var.. süt olsun diye löp löp yeme su iç bol bol yeterli..
Korse taktiniz mi peki ?

canım ben sezeryan oldum hiç korkulacak bişi yok sutumde geldi şükür... eğer sancıların gelmeden yapacaklarsa sezeryanı garantı ise yapsınlar ben 8 saat sancı çektim sonra sezeryan oldum...
Doktorum da bana once bi normali deneriz olmadi sezaryen dedi. Agrilarim da cok var

Ne kadar surede ayaga kalktiniz acaba :) masallah ins bende hayirlisi ile kurtulurum
Ben 2.gün bi kalktım bi daha oturmadım
Ama tavsiye etmem
Sen doktorunu dinle
Ben yerinde duramayan bi tipim ama dinlenseydim sonra çekmezdim
Sonra biraz sıkıntılarım oldu, onlarda çok değil korkma. Dinlen onu bile yaşama

Merhaba arkadaslar doguma cok az kaldi bekliyorum ama doktor bi ihtimal sezaryen olursun dedi. Alttan muayene olmadim pazrtsi olcm onunda korkusu var :) cevremde sezaryenle ilgili oyle kotu seyler duydum ki. Yok karnin ayni kalacak yok sutun gelmicek gibisinden... Bi ihtimal normal dogum da olblr. Anlayacaginiz korku dorukta. Ankara Medical park da pinar hanimda dogum yapacagm hastaneyle alakali doktorla alakali fikirlerinizide paylasirsanz sevinirim arkdslr simdiden cokkk tsklerrrrrr

Sanırım bunu söyleyenlerin başına gelmiş hay Allahım ya !cehalet diz boyu mu desem !
Hadi varsayalım var böyle bir şey doğum yapmak üzeresiniz neden bu boşboğazlık!!!
Ayrıca,
Yok öyle birşey hanımefendi benim 2 yavrum var her ikisi sezeryan
Ve yavrularımı 2 yaşına yakın ANNE sütü ile besledim,çok şükür bol sütüm vardı
Aynı kalacak olan karnınız mı ?acaba !onu mu kastettiler eğer öyle ise şuan beni görenler bu çocuklar sizin mi diyor
Çünkü ne karnım kaldı ne kilom

SPINAL EPIDURAL VE GENEL ANESTEZILERDEN HANGISINI TERCİH ETTINIZ KİZLAR

Çevrenizdekileri kafanıza takıp da doğum öncesi boşuna kendinizi germeyin. Sanki hepsi doktor, hepsi ebe de her şeyi biliyorlar... Sallıyorlar işte. Kimsenin bünyesi, bedeni, bir başkasınınkine benzemez. Birinin çatlakları olur, diğerinin olmaz, biri su içse yarar, diğeri kilo almaz, biri 4 kilo bebeği normal doğurabilir, diğeri 3 kiloluk bebeği sezaryen doğurmak zorunda kalabilir. Bunların bir standardı yok. Yapacağınız tek şey güvenebileceğiniz bir doktor bulmak, bedeninize güvenmek ve gerisini de oluruna bırakmak.

Ben 4 ay önce sezaryenle kızımı doğurdum. (spinal&epidural karma şeklinde) Daha dikişlerim atılırken emzirdim yavrumu. Toplam 20 kilo almıştım, şuan 19'unu verdim bile. Çatlağım yok. Göbeğim hafif gevşek ama spor yapmaya başladım, o da yakında toparlanır. Bir arkadaşım da 2 ay önce sezaryen oldu. Toplam 10 kilo almıştı. O da hepsini verdi. Sütü doğumdan 3 gün sonra gelmişti. Hadi diyelim ki süt gelmedi, evet insan üzülür ama yine çaresiz değilsiniz, evladınız aç kalacak değil. Kendinizi başıma en kötüsü gelse bile ne olacak ki, hepsinin çözümü var diyerek rahatlatın. Şuan olmamış şeylerin gerginliğinin ne size ne bebeğinize faydası var zira.

Alttan muayeneye gelince, oldum olası jinekolojik muayeneden aşırı rahatsız olan, masada kırk takla atan bir insanım. Ona rağmen alttan muayene esnasında çok zorlanmadım, çünkü çok kısa sürüyor. Doktorunuz da sizin yapınızı biliyorsa zaten hassas davranır.

Hayırlı doğumlar diliyorum size. Bebeğinize sağlıcakla kavuşursunuz inşallah.

Sanırım bunu söyleyenlerin başına gelmiş hay Allahım ya !cehalet diz boyu mu desem !
Hadi varsayalım var böyle bir şey doğum yapmak üzeresiniz neden bu boşboğazlık!!!
Ayrıca,
Yok öyle birşey hanımefendi benim 2 yavrum var her ikisi sezeryan
Ve yavrularımı 2 yaşına yakın ANNE sütü ile besledim,çok şükür bol sütüm vardı
Aynı kalacak olan karnınız mı ?acaba !onu mu kastettiler eğer öyle ise şuan beni görenler bu çocuklar sizin mi diyor
Çünkü ne karnım kaldı ne kilom
Böyle bi yorumu okumak beni cesaretlendirdi. Ilk dogum olacagi icin pek bi bilgim yok . ins bende hayirli bi sekilde dogurur ve cikarim

Çevrenizdekileri kafanıza takıp da doğum öncesi boşuna kendinizi germeyin. Sanki hepsi doktor, hepsi ebe de her şeyi biliyorlar... Sallıyorlar işte. Kimsenin bünyesi, bedeni, bir başkasınınkine benzemez. Birinin çatlakları olur, diğerinin olmaz, biri su içse yarar, diğeri kilo almaz, biri 4 kilo bebeği normal doğurabilir, diğeri 3 kiloluk bebeği sezaryen doğurmak zorunda kalabilir. Bunların bir standardı yok. Yapacağınız tek şey güvenebileceğiniz bir doktor bulmak, bedeninize güvenmek ve gerisini de oluruna bırakmak.

Ben 4 ay önce sezaryenle kızımı doğurdum. (spinal&epidural karma şeklinde) Daha dikişlerim atılırken emzirdim yavrumu. Toplam 20 kilo almıştım, şuan 19'unu verdim bile. Çatlağım yok. Göbeğim hafif gevşek ama spor yapmaya başladım, o da yakında toparlanır. Bir arkadaşım da 2 ay önce sezaryen oldu. Toplam 10 kilo almıştı. O da hepsini verdi. Sütü doğumdan 3 gün sonra gelmişti. Hadi diyelim ki süt gelmedi, evet insan üzülür ama yine çaresiz değilsiniz, evladınız aç kalacak değil. Kendinizi başıma en kötüsü gelse bile ne olacak ki, hepsinin çözümü var diyerek rahatlatın. Şuan olmamış şeylerin gerginliğinin ne size ne bebeğinize faydası var zira.

Alttan muayeneye gelince, oldum olası jinekolojik muayeneden aşırı rahatsız olan, masada kırk takla atan bir insanım. Ona rağmen alttan muayene esnasında çok zorlanmadım, çünkü çok kısa sürüyor. Doktorunuz da sizin yapınızı biliyorsa zaten hassas davranır.

Hayırlı doğumlar diliyorum size. Bebeğinize sağlıcakla kavuşursunuz inşallah.
Cok tsk ederim inanin yorumlari okudukca rahatladim. Yalniz neden epidural ve spinal karma yapildi. Spinaldeki tek doz yetersiz mi geldi ?

SPINAL EPIDURAL VE GENEL ANESTEZILERDEN HANGISINI TERCİH ETTINIZ KİZLAR
Ben öyle tıbbi adını bilmem :KK70:
Belden iğne vurulmalı olanını yaptım

Belden aşağını hissetmiyosun
Ama bebeğini ilk sen görebiliyosun, ağlamasını filan duyuyosun
Ben direk künye taktınız mı bebeğime karışıklık olmasın demiştim gülmüşlerdi :KK70:

ben genel anesteziyle oldum ..çocuklarımın ikisinide sezeryanla dünyaya getirdim hiç göbeğim kalmadı 20 kilo almış olamama rağmen ..kimse inanmıyor 2 çocuğum olduğuna..süt olayına gelince hastanedeyken gelmedi ama taburcu olup eve gelince ılık bir banyo ile sütüm maşallah foşur foşur gelmişti sıkıntı yapmayın hangisi olursa olsun sağlıcakla alırsınız kucağınıza inşaallah

Korkma ya

O gece nişan geldi
Doktoruma haber verdim
Koyulduk yola

25 dk da bitti
Oh şükür
O zaman normal doğmuş bebe di mi? :)

Back