Doğumdan sonra?

Evet ama okuduğum bir sayfada dikiş atılıp vajina girişi eski darlığına dönse dahi, iç kısımdaki kaslar bebek geçtiği için gevşeyip sıkılaşamama durumu meydana geliyormuş :KK17:

Yok oyle bir sey. O kisim tamamen esnek zaten.

Ayrica babaannem 18 dogum yapmis sadece sonuncusunda sarkma gibi birsey olmus. O da artik iyice yasini aldigi icin ki gelin sahibiymis.

korkdugunuzun basiniza gelmemesi için kegel manevrasini aliskanlik haline getiriseniz wc deyken bi sorununuz olmaz
sezrryanda olsa o tuvalet tutamama sornu olabilir çunku 9 ay boyunca asagi baski yaoiyor kaslara digru

Benim de merak ettiğim konulardan biriydi bu. Doğumdan bir süre önce perine masajının üzerine çok düşülmüş. Perine yırtılması ve epizyotomi riskini azaltıyor. Hem o bölgedeki kasları aktif olarak çalıştırıyor. Ayrıca vajinadan bir kafanın çıkmasına gerek yok. Doğumdan bir süre önce perine yumuşayıp doğumdan sonra normal haline dönüyormuş. Önemli olan vajen girişinin darlığı zaten. Perine tabiatı gereği yumuşaktır.

Normal doğum yaptım
Gayet memnunum 14 sene oldu
Sizin idrarı tutamaz dediğiniz olay vajinayla ilgili değil
İdrar torbasının sarkmasından kaynaklanan bir olay

Bu da doğum esnasında fazla ıkınmadan olabiliyormuş sanırım.. Çok bilemiyorum okuduğum sayfalarda gördüm bunu

korkdugunuzun basiniza gelmemesi için kegel manevrasini aliskanlik haline getiriseniz wc deyken bi sorununuz olmaz
sezrryanda olsa o tuvalet tutamama sornu olabilir çunku 9 ay boyunca asagi baski yaoiyor kaslara digru

Kegel egzersizini alışkanlık haline getirdim evet, o çok faydalı kaslar için

Kegel egzersizini alışkanlık haline getirdim evet, o çok faydalı kaslar için
o aliskanlik varsa baska biseye egrek yok zaten yeetrde artar bile o egzersiz
keske bende yapabilsem
uç çocugum var kisin oksuruk falan odlugunda kaçiriyorum bazen daha bu yasta az ama o gittikçe çogaluir
unutyorum ama yapmayi egzrsizi :(((

2 normal dogum yaptim. Suan icin hic bir sıkıntim yok. Zaten oyle bi dikis atiyorlar ki. Ilk gunki kadar sıkı oluyor:))) kegel egzersizi ic kaslarin calismasi icin cok faydali. Ben dogum esnasinda da cok faydasini gordum.

Benimde dikislerim vardi eskisini birak daha bile sıkılasti sanki haha :) benim ictende dikislerim vardi ama

Dogum yapmis hanimlar bir soruda ben soriyim hazir sizi bulmusken,hamileyken idrar yolu enfeksiyonu gecirdinizmi?

Eskiden normal doğumlarda dikiş atilmazmis ama bu seferde yirtik oluyomus yirtik olmamasi icin en bastan kesik atiliyo ve duzgun dikildigi taktirde bir sorun olmaz yani doktorun elinde ben normal dogum yaptim ayni eskisi gibi hatta dahada dar gibi geliyo bana:KK15:

ikinmadan dolayi mesane sarkabiliyor tabi . ama iste kisiden kisiye degisir . anneniz teyzeniz nasil onlar gibisinizdir siz de. ama ben ikisini de gormus biri olarak kesinlikle normal dogum diyorum.

Dogum yapmis hanimlar bir soruda ben soriyim hazir sizi bulmusken,hamileyken idrar yolu enfeksiyonu gecirdinizmi?
Hamilelikte daha musait oluyor bunye enfeksiyonlara. Benim ilk gebeligimde cardi enfeksiyon. Doktor sadece bol bol su iceceksin dedi. Ama benimki baya az duzeydeydi.

Back