- 5 Ocak 2015
- 2.209
- 4.963
- 133
- Konu Sahibi kirmizi oje
-
Ben normal doğum yaptım ve tamamen eski haline döndü. Doktoruma da sormuştum aslında,değişebilir
Normal doğumdan bu yüzden korkuyorum, ya sıkılaşmazsa ya sarkma olur ilerde tuvalet tutamama olursa diye ama sezaryandan daha sağlıklı işte
40 çıktığında kanama vajina normale dönüyor dikiş atilsa dahi 2 normal doğum yaptım hiç bi sıkıntı yaşamadım çok şükür :)
40 çıktığında kanama vajina normale dönüyor dikiş atilsa dahi 2 normal doğum yaptım hiç bi sıkıntı yaşamadım çok şükür :)
eskiden her doğumda dikiş atılmazmış.şimdi artık sırf bu yüzden vajina eski formunda olsun amaçlı bütün doğumlar dikişli yapılıyor.Şimdi kızlar merak ettiğim bir konu var, internette pek çok tıbbi sayfayı okudum ama bazı sayfalarda olumlu bazı sayfalarda olumsuz şeyler yazmışlar, o yüzden burda sorayım dedim.
Normal doğum yapıldığında vajina eski haline tamamen dönüyor mu? Doğumda dikiş atılsa bile iç kısımdaki kaslar sıkılaşabiliyor mu? İlk doğumda toparlasa bile sonradan toparlamama ihtimali var mı?
eskiden her doğumda dikiş atılmazmış.şimdi artık sırf bu yüzden vajina eski formunda olsun amaçlı bütün doğumlar dikişli yapılıyor.
zamanla sıkılaşıyordur belki o kadar bilgim yok. ama şunu söyleyebilirim ki normal doğumdan sonra yaşanan o his her şeye değer. yeniden doğmuş gibi oluyorsun. hem normal doğum hem sezeryanla doğum yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum diyorum. varsın genişlesin. doğurmuşlar olarak bir ayrıcalığımız olsun değil mi : ))Evet ama okuduğum bir sayfada dikiş atılıp vajina girişi eski darlığına dönse dahi, iç kısımdaki kaslar bebek geçtiği için gevşeyip sıkılaşamama durumu meydana geliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?