Doğumdan sonra?

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.963
133
Şimdi kızlar merak ettiğim bir konu var, internette pek çok tıbbi sayfayı okudum ama bazı sayfalarda olumlu bazı sayfalarda olumsuz şeyler yazmışlar, o yüzden burda sorayım dedim.

Normal doğum yapıldığında vajina eski haline tamamen dönüyor mu? Doğumda dikiş atılsa bile iç kısımdaki kaslar sıkılaşabiliyor mu? İlk doğumda toparlasa bile sonradan toparlamama ihtimali var mı?

40 çıktığında kanama vajina normale dönüyor dikiş atilsa dahi 2 normal doğum yaptım hiç bi sıkıntı yaşamadım çok şükür :)

Şimdi kızlar merak ettiğim bir konu var, internette pek çok tıbbi sayfayı okudum ama bazı sayfalarda olumlu bazı sayfalarda olumsuz şeyler yazmışlar, o yüzden burda sorayım dedim.

Normal doğum yapıldığında vajina eski haline tamamen dönüyor mu? Doğumda dikiş atılsa bile iç kısımdaki kaslar sıkılaşabiliyor mu? İlk doğumda toparlasa bile sonradan toparlamama ihtimali var mı?
eskiden her doğumda dikiş atılmazmış.şimdi artık sırf bu yüzden vajina eski formunda olsun amaçlı bütün doğumlar dikişli yapılıyor.

eskiden her doğumda dikiş atılmazmış.şimdi artık sırf bu yüzden vajina eski formunda olsun amaçlı bütün doğumlar dikişli yapılıyor.

Evet ama okuduğum bir sayfada dikiş atılıp vajina girişi eski darlığına dönse dahi, iç kısımdaki kaslar bebek geçtiği için gevşeyip sıkılaşamama durumu meydana geliyormuş :KK17:

Ben pek bilgi sahibi değilim ama bunun egzersizleri varmış, yanılmıyorsam kegel idi sanırım.

Evet ama okuduğum bir sayfada dikiş atılıp vajina girişi eski darlığına dönse dahi, iç kısımdaki kaslar bebek geçtiği için gevşeyip sıkılaşamama durumu meydana geliyormuş :KK17:
zamanla sıkılaşıyordur belki o kadar bilgim yok. ama şunu söyleyebilirim ki normal doğumdan sonra yaşanan o his her şeye değer. yeniden doğmuş gibi oluyorsun. hem normal doğum hem sezeryanla doğum yapmış biri olarak kesinlikle normal doğum diyorum. varsın genişlesin. doğurmuşlar olarak bir ayrıcalığımız olsun değil mi : ))

Ben de cok fazla dikis vardi ama hic sikinti yasamadim soylediginiz konuda. Simdiye kadar cogunluk hep normal dogum yapmis demekki col nadir goruluyor ki bu kadar bahsi gecmiyor.

Slmlar bir normal doğum yapmış biri olarak hemde sıfır dikişsiz vajina eski haline döndü. Hiç bir sorunda yasamadim. Normal doğum en iyisi hemen kalkabiliyosun en azından dikisin olmuyor sezaeyandaki gibi tabi alt tarafında dikişi hariç ama ben erken doğum yaptığım için oglumda küçüktü dikiş atılmadi

Hayırlı akşamlar , eğer doğum sonrası dikişlerinize dikkat ederseniz hiç bir sorun olmaz , hemen toparlanıyor zaten .

Annem şuan 45 yaşında vajina sarkmasını bilemem ama yaptığı üç normal doğuma rağmen tuvaletini tutamama gibi bi problemi yok wc ler konusunda pimpiriklidir heryerden gitmez wc ye

Ben yapmadım ama artık doktorlar dikiş şartsa estetik dikiş yapıyorlar diye biliyorum. Ablam 2 normal doğum yaptı ikincide estetik dikiş yapmış doktor.
İç taraftaki kaslar hakkında bilgim yok tabi. Ben de normal doğum istiyorum ama belli de olmaz..

Normal doğum yaptım
Gayet memnunum 14 sene oldu
Sizin idrarı tutamaz dediğiniz olay vajinayla ilgili değil
İdrar torbasının sarkmasından kaynaklanan bir olay

Back