• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra yanında kim olmalı?

Ocean11

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
29
19
18
31
Herkese merhaba,
Eylül ayında ilk doğumumu yapacağım. Ben özellikle annem yanımda olsun istiyorum. Anneannem doğumdan bir kaç gün sonra gider hediyelerimizi veririz bize düşmez kayınvalidesi ilgilensin demiş. Bu tutum bana çok anlamsız geldi. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.

Ben eşimi isterdim. Annenizi istiyorsaniz anneniz de kabul ediyorsa anneanneye laf düşmez. Yaşi büyük oldugu için kararlarimizi onlar almayacak. Ayrica çogunlukla anne olur kv degil. Nasil ilgi kurmuş ne alaka? Çok kizdim kendisine.

Anneannen zamanındaymış öyle şeyler. Anneannene bence bunların eskide kaldığını şimdi kimi yakınında istiyorsan onların kalması gerektiğini söyle. Hatta öylede yap bence doğum bu yani öyle hafife alınacak bir şey değil. Hafife alınacak bir şey de olsa kimsenin buna karar verme hakkı yok.

Ne kadar saçma bişi. Kimi ıstersenız o kalır
İstediğiniz kişi gelmek istedikten sonra...

Ben annemi cagırmıstım ama kayınvalıdem de kalmıştı. Annem tek başına yapamazmış zaten. Bebek hic durmuyordu cunku

Benim doğumumda kendi ailem oldu iyiki de öyle oldu kv olsa saçını başını yolardım o duruma geldim çünkü sadece 3-5 bulunmasıyla ve elimde değildi çok değişik bir psikoloji anlatılmaz yaşanır resmen.

Anne kalmalı kesinlikle. Ama benim yaptığım hatayı yapmayın, anneniz çok kalmasın sizde. Sonra cidden alışılmıyor😬

Anne kalmalı bence. Sürekli ağlayan, sinirli, çekilmez halimi bir annem çekerdi. Allah razı olsun annelerimizden :KK36:

Herkese merhaba,
Eylül ayında ilk doğumumu yapacağım. Ben özellikle annem yanımda olsun istiyorum. Anneannem doğumdan bir kaç gün sonra gider hediyelerimizi veririz bize düşmez kayınvalidesi ilgilensin demiş. Bu tutum bana çok anlamsız geldi. Düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.
her halinizi yadırgamadan çekicek tek insan anneniz bunu bu şekilde söyleyin ama oda çok kalmamalı sorumluluk almayı öğrenince onunlada vedalaşın yoksa eminim onunda çok kalması kötü olur

Herkese merhaba,
O dönemde kendinize daha yakın birini isteyeceksinizdir..oda kendi anneniz olmalı bana göre..genelde de kayınvalide değil kız anneleri oluyor bı müddet zaten doğum sonrası..benim de öyleydi ve çevremde herkesin oyleydi

Herkese merhaba,
ilk 10 gun k validem vardi. iyi de baktı. o gidince 1 hafta da annem. sonra tek baktım.

Herkese merhaba,
Yok artık. Ne terbiyesizmis anneanneniz. Siz kiminle rahat ederseniz kiminle aranız iyiyse ona düşer. Kendisi hastalandığında da kızı bakmasın o zaman bakıcı tutsunlar annenize düşmez bakmak

Doğum sonrasında regl döneminde yaşadığımız duygusallığın kat be kat fazlasını yaşayabilirsiniz, lohusalık diye buna deniyor zaten :) O yüzden anneniz değil mükemmel yardımsever eşiniz bile olsa birbirinizi boğacak kıvama gelebilirsiniz.

Annenizi istiyorsanız o kalmalı, buna sadece siz karar verirsiniz, ailenin oy birliğine ihtiyacınız yok :)

Anneniz dahi ilk acemiliği atlattıktan sonra, 1-2 hafta sonra yani, gidebilir.
Siz er geç tek başınıza kalıp baş etmeyi öğreneceksiniz, annenizi de çok yormaya gerek yok, süreç onun için de de çok zorlu çünkü...

Herkese merhaba,
kim sorun çıkarmayacaksa o gelsin.
arkadasimin annesi gelip lohusa kıza ne sikintilar çektirip 5. gun evden kovulmuş gibi kapris yapıp gitmişti..

Herkese merhaba,
Hanstanede annen kalabilir sonrasında eve gelince kimsenin kalmasına gerek yok 🙄🤷

Back