canım allah güç kuvvet versin, sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah..korse konusunu benim doktorum hiç önermiyor. sezeyan veya normal doğum farketmez; rahim duvarının yapışmasına sebep olabiliyormuş..karın diğer bölgelere göre daha çabuk toparlanıyormuş. dikişlerin iyileşmeye başladıktan sonra yaklaşık 4 ay sonra yavaş yavaş mekik hareketlerine başlarsam ve bisiklet çevirme hareketlerini yaparsan sarkmadan toparlarsın.sarkmasını önlemenin tek yolu "kas yapmak" tır o da sporsuz maalesef olmuyorMerhaba Hanımlar
Allah izin verirse doğumuma 3 hafta kaldı. Teyzelerim , ablam ve bir kaç arkadaşım doğumdan sonra mutlaka karnımın toparlanması için korse kullanmam gerektiği konusunda hem fikirler. Bense çok kararsızım Normal doğumda bile alttan dikiş atıldığı durumlar oluyormuş, Kaldı ki sezaryen doğumun üzerine korsa kullanmayı hayal bile edemiyorum. korse sıktığı için dikişleri zorlamaz mı? Aranızda hiç kullanan var mı?
Yardımlarınızı rica ederim...
kardeşim normal doğum yaptı 5 yıl önce ağustos ayında,40 ı çıkana kadar duş hariç hep korse taktı o sıcakta,çünkü fiziğine çok dikkat eder.,bir damla göbeği yok. doğumdan 10 gün sonra spor yapmaya da başladı.1 ayın sonunda hamilelikte aldığı tüm kiloyu geri vermişti. sezeryan olsa yapamazdı.Benimde dogumuma az kaldi banada herkes sar diyo napacagimi sasirdim iyice böyle zararli oldugunu bilmiyodum
aynen sezeryanda cok dikis oluyo heralde hem normaldede toparlanmasi zorsa korse nasil takilacak Allahtan benimkide normal dogum olarak simdilik tabi doguma kadar degismezsekardeşim normal doğum yaptı 5 yıl önce ağustos ayında,40 ı çıkana kadar duş hariç hep korse taktı o sıcakta,çünkü fiziğine çok dikkat eder.,bir damla göbeği yok. doğumdan 10 gün sonra spor yapmaya da başladı.1 ayın sonunda hamilelikte aldığı tüm kiloyu geri vermişti. sezeryan olsa yapamazdı.
Haziran ayinda sezaryanla dogum yaptim. Doktorum 3.gun korse giymeme izin verdi. 3 aydir takiyorum 72 ile doguma gittim suan 60 kiloyum. Emziriyorum bende diyet yapamiyorum ama insallah en kisa zamanda fazlaliklardanda kurtulacagim :)10 gün önce normal doğum yaptım. Doğumdan önce 76 kiloydum, şu an 66yım. Karnım kalmadı Zaten, sarkmalarım var onlar için ilk günden beri korse takıyorum. Yegane sıkıntım bunaltıcı Sıcaklar
Haziran ayinda sezaryanla dogum yaptim. Doktorum 3.gun korse giymeme izin verdi. 3 aydir takiyorum 72 ile doguma gittim suan 60 kiloyum. Emziriyorum bende diyet yapamiyorum ama insallah en kisa zamanda fazlaliklardanda kurtulacagim :)
Bu arada dikislerimi hic zorlamadi. Hatta karnima baskı yaptıgı için dahada rahatlattı beni. Takabilen herkese tavsiye ederim
Canım ben atlet seklinde olanlardan aldım. Rahat mı çok rahat. Ama daha sıkı birşey alsaydım keşke diyorum şimdi. Dogum yapalı 9 ay oldu simdi kopçalılardan alacagım. Benim oldugum sehir kucuk 3 4 magaza var onlarda da hep alttan çıtçıtlı modeller vardı ben onları hiç sevmedim. Zaten adet oluyosun 40 gün kan falan olur diye dusundum. 2 tane citcitli badi gibi olan korselerden aldım. Önce normal gögüs altından olandan almıştım ama emzirirken falan hep kıvrıldı alt kısmı sıktı rahatsız etti götürüp geri verdim. Simdi alırken bir tane normal kancali olanı almanı tavsiye ederim. Daha sıkı olacagından. Ama ilk zamanlar kullanmak içinde atlet gibi olanlar rahat. Hemde gögüsüde topluyor. Ilk zamanlar emzirirken destekli sutyen takamadigin için iyi oluyor. Ben bi nevi emzirme atleti gibi kullandım :)Allah bağışlasın analı babalı buyutun inşallah bebisinizi :). Bende korse takmayı düşünüyorum henüz almadım ama doğumdan sonra alırım diye düşündüm geçenlerde bi baktım alayım diye yeni korseler kopcali galiba kadın hep kopçalı modelleri gösterdi bana ama ben cirtcirtli olursa dağa rahat kulnabilirm diye dusundum seninki nasıldı ?
Canım ben atlet seklinde olanlardan aldım. Rahat mı çok rahat. Ama daha sıkı birşey alsaydım keşke diyorum şimdi. Dogum yapalı 9 ay oldu simdi kopçalılardan alacagım. Benim oldugum sehir kucuk 3 4 magaza var onlarda da hep alttan çıtçıtlı modeller vardı ben onları hiç sevmedim. Zaten adet oluyosun 40 gün kan falan olur diye dusundum. 2 tane citcitli badi gibi olan korselerden aldım. Önce normal gögüs altından olandan almıştım ama emzirirken falan hep kıvrıldı alt kısmı sıktı rahatsız etti götürüp geri verdim. Simdi alırken bir tane normal kancali olanı almanı tavsiye ederim. Daha sıkı olacagından. Ama ilk zamanlar kullanmak içinde atlet gibi olanlar rahat. Hemde gögüsüde topluyor. Ilk zamanlar emzirirken destekli sutyen takamadigin için iyi oluyor. Ben bi nevi emzirme atleti gibi kullandım :)
Bu arada hayırlı doğumlar canım benim :)
çok işe yaradığını duymuştum daha önce :)