Merhaba arkadaslar
Dogumdan sonra kocam cok baska biri oldu hic benimle bebegimle ilgilenmiyor
Hep kendi zevki var evin icin patliyorum sıkıntıdan aksam gelince bir disari cikarip gezdireyim demiyor.
Kendim cikmak istemiyorum cok kilo aldim hic kendime bakamiyorum moralim cok bozuk.aksam annemin dogum günü vardi esime gidelim dedim yorgunum dedi götürmedi kendin git dedi.seni birakip doneyim dedi cok gücüme gitti.. sonrasi tam bi felaket agzima geleni söyledim ona.ailesi annesi babasi bizi bir yere birak dedimi götürüyor bana niye böyle yapiyor..
Cok agladim üzüldüm.kendi annesi söyledigi zaman onu bir lafiyla getirip götürür cok uzuldum..
Eskiden ayri yerde oturuyorduk simdi kayinvalidemle yakin oturuyoruz
Hem tasindiktan sonra hem doğumdan sonra cok degisti.. cok mutsuzum cocuguma zor bakıyorum bu moralle sütüm az mama veriyorum
Esim bir kere destek olmadi.hep bilgiç konusuruz sunu soyle yapa böyle yap sevgisini hic hissedemiyorum ki kendime bakmadigim icin mi böyle sizce neden böyle
Arkadaşım, konuyu baya bi okudum.. Size tavsiyem şöyle:
-Gündüz hava soğuk dahi olsa bebeği arabasına koyun, parka götürün veya en kötü mahallede bi turlayın.. içiniz açılsın.
-Annenizin doğumgününe gitmemeniz mesela, sırf gurur yapmışsınız. Gerek yok. Planınız mı var, mesaj atın söleyin, ben gelemem yorgunum derse, beni bırakırmısın diyin. Bırakmam derse yine yılmayın, taksi tutun otobüsle gidin. Ama gidin! İstifinizi bozmayın. Bunu başına da kalkmayın adamın. Kendi planınızı kendiniz yapın, o uysun ya da uymasın.
-Akşam gezdirmek gibi bir yükümlülüğü yok bence, sonuçta işten yorgun geliyor herkes. Siz yine planınızı yapın.. O sizi bıraksın.
-Kilo olayında kritik nokta bence ekmek ve şeker. Bunları azaltabilirsiniz eğer tüketiyorsanız.
-Kilo olayı aslında önemli bile değil. Siz kendinizi güzel hissetmelisiniz. Geçin ayna karşısına sabah, makyaj yapın, evden çıkmayacaksanız bile. Üstünüzü değiştirin, tüm gün eşofman pijama takılmak da insanı kötü hissettiriyor.
-Eşinize bebekle ilgili sorumluluklar verin ama çaktırmadan.. "canım biraz oynat da çorba karıştırayım" ya da "tatlım bi duş alana kadar sen ilgileniver" diyin ve gidin. Mecbur kalıp öğrenecek. Öğrenmesi de şart! Tek başınıza göğüslemeniz doğru değil. Ama azar azar verin, 10 dk ile başlayıp giderek artırın bu süreyi.
-Anne sütünü de büyütmeyin, mama ile de bebekler gayet sağlıklı büyüyorlar.
-Hepsinden en önemlisi mutlu olun, olmaya gayret gösterin. Eşiniz, kv, takmayın.. Bu günleriniz bir daha gelmeyecek. Ama böyle devam ederseniz, bebeğiniz de hep bunu hissedecek, mutsuz ve gergin bir karakteri olacak.. Çünkü en çok ilk 3 sene oluşuyor karakterleri.
-Hayat sizin hayatınız, kimse için heba etmeye değmez. İnanın bu dediklerimi yaparsanız, siz de daha mutlu olacaksınız bir süre sonra bu ev düzeninize yansıyacak, eşiniz de farkedecek..
Hepsi geçici bir süreç. Ama yuvayı gerçekten dişi kuş yapıyor. Olay sizde bitiyor. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler