- Konu Sahibi xsxekercim
-
herkese merhaba... Kızlar 38+3 teyiz oğluşuma kavusucaz inş Allahın izniyle. Şuana kadar hep normal doğum düşünüyorum ama bebişim 3770 gr idi 3 gun önce. 4 kiloyu gecerse normal dogum sakıncalı dedi doktorum ama denemek istersen sen bilrsn dedi. Ben de korkuyorum ne yapmalıyım
doğum yapmış anneler bu sorun sizlere,cidden doğumdan sonra hayat çokmu zor. herkes etrafımda sözleşme yapmış gibi bana hayatımın kararacağından falan bahsediyor,cidden sıkılmaya başladım. ben oğluşumu bi an önce kucaklamak,onu sağlıkla görmek isterken,millet felaket tellalı gibi. "şimdi uyu uyuyabildiğin kadar sonraları sana uyku haram" "bebek karnındayken gez toz,sonra gittiğin yerden hiç keyif alamayacaksın" "şimdi rahat rahat otur,sonra oturamayacaksın,5 dk. oturtmaz seni bebek" "yıllarca böyle gidecek artık,2inciyide doğurursun,onuda büyüt diyene kadar 10 yılını kafadan sil"... vs. bide buna kabus gibi doğum hikayeleride eklenince hiç çekilmez oluyor.kafamçokkarıştı
bebeği olan,tecrübeli anneler bu iş cidden bukadar zormu,hiçmi güzel tarafı yok? anneyi mutlu etmek için bebeğini kucağına almaktamı yetmiyor?:uhm:
Merhaba, konunun ustunden oldukca uzunzaman gecmis. Su an siz 5 yillik anne olmalisiniz.
Ben de anne adayiyim vesizin gibi benzer sorunlari ben de yasiyorum. Aradaki sayfalari okumadim ama ayni soruyu ben size soruyorum gercekten hayatim mi kararacak?
Kendi ANNEM bile hep bu sekilde soyluyor.
Hayatınız kararmayacak, aksine bebeğiniz hayatınıza bambaşka bir renk katacak.
Sadece anneliğe mahsus eşi benzeri olmayan duygular tadacaksınız.
Kimsenin gözünüzü korkutmasına izin vermeyin, annelik herkese nasip olmuyor, o yüzden kıymetini bilip her anın tadını çıkarmak lazım :))
dunno 38 + 3tesin artik bebek 1 2 haftaya okadar kilo almayabilir..banada doktorum 37,ci haftamda bebek cok büyük aklinizda bulunsun demisti ama normal dogumla dogurdum kizimi 3950 gram 50 cm dogdu sakincali falan degil..ve benim kardesim 4200 gram dogdu oda normal dogdu yani.doktorlar birazda isin kolayina kacmak icin seni korkutmuslardir..ilk basta kafandaki o korkuyu sil at.nekadar iyi düsünürsen okdar kolay olur dogumun.korkulacak bisey degil sadece sanci dönemi biraz sancili ama dogum okadar abartiklari kadarda korku filmi degil yani..ve bebegin kucagina gelince dogum yaptigini unutuyosun aninda...ben sana bol bol temiz havada yürüyüs yapmani öneririm hava soguk olsa bile esinle yarim saat olsa bile cikin dolasin.ben doguma gidecegim gün bile yürüdüm ve faydasini gercekten gördüm.1 saatte dogdu bebegim okdar büyük olmasina ragmen minicik bi yirtik 2 dikis atildi..
ANNE OLUNCA ANLARSIN... bu sözün anlamı yoktu taaki anne olana kadar.doğumdan sonra hayatım neden kararsın aksine hersey dahada güzel oldu.yavrum mucizem kollarımda ve hergün yeni bir haraketine sahit oluyorsun.tek sıkıntı gece uykusuzluk oluyor,alışana kadarda yemek yapmak mesele.oda benim için 5.aydan sonra basladı diş sıkıntısından dolayı gece uyumuyor anam ağlıyor ama napım dünya bi yana oğlum bi yana.esin anlayıslı olup yardımcı olduktan sonra doğum ve sonrası muhtesem.ama suan bi cocuğa daha bakabilirmiyim Rabbim büyük söyletmesin ama bakamam.yorgunum cünkü uykusuzluk bitirdi beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?