Dogumdan korkuyorummm

zeyshan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2011
486
6
merhaba hanimlar,
39+4 gunluk ikinciye hamileyim , kadin doktorum bundan iki gun once beni hastaneye yonlendirdi suni sanci verip dogum yapabilmem icin cunku birinci cocugumda cok buyuk sorunlar yasadim gec gelmisti ve suni sanci verdiler 24 saat sonrada sezeryana aldilar,
bu hamileligim sorunlu gecmesin diye suni sanciyi verip bosuna bekleyip aynini yasamayim diye doguma yonlendirdi,
fakat bugun hastaneye gittim suni sanci icin nedendir bilmiyorum ordaki doktor cok gozumu korkuttu, once konuya daha erken neden gununuzu gecirmiyosunuz beklemiyosunuz dedi sonra bana normal dogumu beklemem gerektigini soyledi, bende normal dogum olmicani bosuna beklemem gerektigini soyledim,
sonra bana suni sanci verdiklerinde ameliyat yerimin patliyabilicegini ve buyuzden normal sancilarimi yada direk sezeryana termim almami soyledi, bende kesinlikle sezeryan olmak istemiyorum dedim,
yani anlicaniz doktor bugun beni basindan def etmek istedi gibi geldi bana cunku diyorumki haftaya gelirsem suni sanci vericeksiniz ozamanda dikislerim acilabilir dedim,
oda diyoki ama enazindan beklemis olcaksiniz dedi, bende dedimki ben bile bile nasil o gunu bekliyim dedim cok stresteyim simdi ztn 4 gecedir uyuyamiyorum,
bugun hastaneye gittigim gibi rahatlicagima tam strese soktular beni,
yani normal dogumum kendiliginden baslamassa suni sanci vercekler ama asiri derece korkuyorum cunku dikisim patlicakmis ve bebekte bende tehlikeye giricekmisim
bana yardim edin nolur belki aranizda ayni sorunlari atlataninizda vardir neyapicam simdik ben

Ben böyle bir sorun yaşamadım ama suni sancı verilince dikişler neden patlayacak onu anlamadım. İlk doğum ne zaman olmuştu çokmu yakın iki gebelik arası

Türkiyede değilsin heralde canım sen burda kesinlikle normal yaptırmazlar da ilk sezeryan olmussa ilk dogum ne zaman oldu

Evet sezeryan sonrası normal doğum yapılacağında suni sancı önerilmez. Suni sancı rahmi fazla gerer. Tabii yurtdışında suni sancı buradaki gibi uygulanmıyor. Düşük dozlarda başlanıyor ve sürekli verilmiyor. Bence doktor doğru olanı söylemiş. Suni sancı son çare olmalı. Kendi kasılmaların gelirse rüptür riskin azalır.
Ben de sezeryan sonrası normal doğum yapmak istiyorum. Suni sancı almak istemiyorum mümkün olduğu sürece.

1. kizim 3 yasinda
3 sene oldu dogum yapali,
cok kafam karisti normal kendiligimden sanci gelmesse suni sanci vercekler ve buyuk ihtimal sonunda sezeryan olabilirmisim, eger oyle olucaksa hic o riske girmeden direkmi sezeryana giriyim cok kararsizim insallah bebegim krndiliginden gelmek ister fakat ozmnda dikislerimin acilma ihtimali yokmu,
hastanedeki doktor okadar uyuz biriydiki, bana ihtimaller uzerine konusma diyor fakat krndisi oyle konusuyor

Gecen yil mayis ayinda sezeryanla dogum yapan topikten arkadasimiz, bu yil mayis ayinda yine dogum yapti. Yani 1 yil sonra normal dogum yapti hem de. Cunku sanci birden gelmis hastaneye gidene kadarda rahim acilmis ve arkadas bilmeden bebegi itmis. Yani 30dk gibi bir surede dogum yapmis o sorun yasamadim dedi. Ama suni sanci konusunu bilemiyrm. Eger bu kadar riskli ise direk sezeryani kabul etmenizi tavsiye ederim. Ben de sezeryan oldum anliyrm istememenizi; ama eziyet etmeyin kendinize

hanimlar sabah kalktigimda adet sancisi gibi agrim vardi,
ve wcye gittimde kirmizi akintim olmus buyuk ihtimal nisandir o degilmi?

Canim dikisin patliyacakmis diye bişey yok! Bu sadece çok ama çok nadir görülen bir risk, sen de olmayacaktır, emin ol... içini ferah tut, sen çok stres yapmışsın. Normal sancini beklemek daha dogru, boşver suni sancıyı falan...

Birinci dogumum cok rahat ve normal oldu suni sanci filan vermediler 10 ay once 2. Bebisim oldu suni sanciyla o zaman tanistim 1 saat suni sanci verildi zordu acida cektim ama geciyor ben elime igne batsa veya kan aldirsam oturur aglarim bagririm hic dayanikli degilimdir ama anlik bi durum en fazla ne kadar surcekki beni nefes egzersizi cok rahatlatmisti sende oyle yap dogru nefes alip verirsen cok daha rahat geciyor

hanimlar sabah az kan geldi büyük ihtimal nisan ve sabahtan buyana adet agrisi gibi agrim vardi ve daha yeni yine kanla karisik akinti geldi ve su an sanki ana rahmimde bicakla ciziliyo gibi agri gelip gidiyo bu nefir acilmami oluyo acaba

hanimlar sabah az kan geldi büyük ihtimal nisan ve sabahtan buyana adet agrisi gibi agrim vardi ve daha yeni yine kanla karisik akinti geldi ve su an sanki ana rahmimde bicakla ciziliyo gibi agri gelip gidiyo bu nefir acilmami oluyo acaba

Canim 40 hafta olmussun kan gelmis agrin var bence hemen doktra gtmelisin biz burdan ne desek yanls olur.
Her dogumda kasilma baslicak hepsi ayni olacak diye bisey yok.ben dogum yaptigimda suyum gelmisdi koydeydik hemen hastnye gdene dek dogumum baslamis bile ne bebegi ne kendni riske atmaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…