• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğumdan beri deliksiz uykuya hasretim

inciragaci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2010
106
2
46
İstanbul
bebeğim 5 aylık oldu. ilk ay zaten geceyi gündüzü bilmiyordu, annem sayesinde ayakta kalabiliyordum. sonra biraz düzene girdi, gecenin ilk yarısını kesintisiz uyuyabiliyordu, sabaha karşı 2-3 kez uyaıyordu, ben ona bile razıydım. son 1 aydır çok sık uyanmaya başladı, saatte-iki saatte bir kaldırıyor beni. eşim de işe erken gidiyor diye kıyamıyorum ama deliksiz birkaç saat uykuya hasret kaldım. daha ne kadar sürecek böyle?

valla yıllarca diyebilirim benim kız 2 yaşında hala hasta olunca kucakta uyuıyor birde o halde işe geliyorum:80:

canım bu bebeğinin ek besinlere hazır olduğunun göstergesi. muhtemelen artık karnı daha çabuk acıkıyor çünkü kocaman oldu :) senin sütünün yetmemesiyle ilgisi yok sadece onun büyümüş olmasıyla alakalı. çünkü benim bebeğim 2. aydan beri neredeyse tüm gece uyuyor ama son zamanlarda uyanmaya başladı 2-3 kere hemde. sen bu konuyu doktorunla bir konuş. gerçi kilosu iyiyse yine başlatmayabilir ama sen yine de konuş derim.

uykumu oda ne???:1:oğlum 9 aylık ilk başlarda sadece acıktığı için uyanırdı şimdi saat bası ayaktayızzz ahh ahhhh

bende dört gözle şöyle akşamdan yatıp sabaha kalkmanın hayalini kuruyorum.bebeğim 9 aylık. gece uyuyan oğlum artık saat başı yarım saatte bir sürekli kalkıyor. ne zaman düzelecek artık allah bilir.

ahhh ahh ben de hasretim deliksizi bırak gece 3 kez uyanmaya razıyım..kızım 19 aylık oldu ama gece saat başı bazen yarım saatte bir uyanıyor..bu bir süreç gececek bu günler büyüdüklerinde uyandıramayacağız...

hepiniz çok şanslısınız.çocuklarınız arada uyanıyor.benimki öyle sık sık uyanmıyor.çünkü hiç uyumuyor diyebilirim.gündüz 2-3 defa 15'er dakika uyur.gece 11'de yatar 7-8 gibi kalkar.2-3 kez de gece uyanır.ben bebeksizken günde 10 saat uyurdum deliksiz.şimdi günde 5-6 saatlik uykuyla yaşamaya çalışıyorum o da delikli.gözlerim sürekli kurbağacık şeklinde.eşim dalga geçiyor.şu an saat gece 2 bizimki yürüteçte akşam üzeri 1 saat uyumuştu da onun acısını gece 3 saat olarak çıkarıyor.:84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84::84:

benim kızım 4 yaşına girdi 3 saat deliksiz uyumadım hiç oğlumda böyleydi 5 yaşında düzeldi

Merhaba hanımlar, aynı sorunu biz şöyle çözdük: ACIMAYARAK!
Oğlum 7 aylık olmuştu ve uyku düzeni iyileşmek yerine iyice sapıtmıştı. Artık saydım bir gece tam 27 kez uyandı. Onun odasından, gece kendi odama dönerken artık koridorda duvarlara çarpıyor, koridorda yuvarlanıyor, yatağa çıkmaya çalışırken GÜM diye yere çakılıyordum. Yemin ederim aldığım darbelerle kafam kolum morarmıştı. Ertesi gün iş olmasa belki biraz durum idare edilebilirdi ama ben artık tenefüslerde öğretmenler odasında uyumaya başladım. Hatta bir gün müdür uyandırıp, derse yolladı beni. Hiç o kadar utanmamıştım.
İşte o gece ben çok kararlıydım, bu iş bitecekti. Uyku disiplinine yönelik internette ne bulduysam okudum. Anlatılan ve tavsiye edilen uyku disiplinindeki olay basitti, o ağlasa da kalkmayacaksın. İlk akşam karnını güzelce doyurup yatırdık. Tam 3 kez uyanıp 20 şer dakika bağırdı. İnanın o ağlarken yatakta sabretmek hiç kolay olmuyor. Eşimle birbirimizin elini sıkarak bekledik. 7 aylıktı ve nasıl olsa yataktan kalkma ve kendine bir zarar verme gibi bir şansı yoktu. Ertesi gece 2, sonraki gece de 1 kez uyandı. Her sferinde 20-30 dakika kadar ağladı. Ve bir daha hiç kalkmadı. Şimdi nerdeyse 4 yaşında ve Maaşallah süper bir uyku düzeni var. Ama bizim yine yok. Tabi şimdilik. Çünkü minik kızım henüz 36 günlük ve geceleri canımıza okuyor. O hele biraz büyüp 6-7 aylık olsun aynı sistemle selamete çıkmayı umuyorum. Her çocukta tutar mı bilmem ama 6. aydan sonra bebeğinde bunu deneyen tüm arkadaşlarım bir şekilde başarı elde etti. Biraz acımasızca gelebilir ama biraz da kendinize acıyın. Hem unutmayın onlar da bölünmemiş, uzun gece uykularıyla büyüyor.
Denersiniz ya da zalimce ve saçma bulursunuz artık size kalmış. Bu benim deneyimim. Size bol şanslar, Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.

Oğlum 7 aylık olmuştu ve uyku düzeni iyileşmek yerine iyice sapıtmıştı. Artık saydım bir gece tam 27 kez uyandı. Onun odasından, gece kendi odama dönerken artık koridorda duvarlara çarpıyor, koridorda yuvarlanıyor, yatağa çıkmaya çalışırken GÜM diye yere çakılıyordum. Yemin ederim aldığım darbelerle kafam kolum morarmıştı. Ertesi gün iş olmasa belki biraz durum idare edilebilirdi ama ben artık tenefüslerde öğretmenler odasında uyumaya başladım. Hatta bir gün müdür uyandırıp, derse yolladı beni. Hiç o kadar utanmamıştım.
İşte o gece ben çok kararlıydım, bu iş bitecekti. Uyku disiplinine yönelik internette ne bulduysam okudum. Anlatılan ve tavsiye edilen uyku disiplinindeki olay basitti, o ağlasa da kalkmayacaksın. İlk akşam karnını güzelce doyurup yatırdık. Tam 3 kez uyanıp 20 şer dakika bağırdı. İnanın o ağlarken yatakta sabretmek hiç kolay olmuyor. Eşimle birbirimizin elini sıkarak bekledik. 7 aylıktı ve nasıl olsa yataktan kalkma ve kendine bir zarar verme gibi bir şansı yoktu. Ertesi gece 2, sonraki gece de 1 kez uyandı. Her sferinde 20-30 dakika kadar ağladı. Ve bir daha hiç kalkmadı. Şimdi nerdeyse 4 yaşında ve Maaşallah süper bir uyku düzeni var. Ama bizim yine yok. Tabi şimdilik. Çünkü minik kızım henüz 36 günlük ve geceleri canımıza okuyor. O hele biraz büyüp 6-7 aylık olsun aynı sistemle selamete çıkmayı umuyorum. Her çocukta tutar mı bilmem ama 6. aydan sonra bebeğinde bunu deneyen tüm arkadaşlarım bir şekilde başarı elde etti. Biraz acımasızca gelebilir ama biraz da kendinize acıyın. Hem unutmayın onlar da bölünmemiş, uzun gece uykularıyla büyüyor.
Denersiniz ya da zalimce ve saçma bulursunuz artık size kalmış. Bu benim deneyimim. Size bol şanslar, Allah tüm annelerin yardımcısı olsun.

Aslında benim de aklıma geliyor her ağladığında kalkmamak ama yapabilirmiyim bilmiyorum. İlk başlarda acıktığı için kalkıyor sanıyordum ama şimdi eminim ki kucak istiyor.Ona da yazık bana da. Yakında işe de başlıycam, işim çok dikkat gerektiren bi iş, uykusuz nasıl yaparım? Ek gıdaya da tam geçemediğimiz için biraz daha mı beklesem acaba

aynı dertden muzdaribim.kızım bir hafta öncesine kadar gece bir kere kalkardı.ne zaman biticek bu kalkmalar die söylenirdim.bir haftadır gece 50 kere falan uyanmaya başladı abartısız.mumla arıyorum bi kere kalkmasını..ooofff offff uykudan bile tatlı gelio bu bücürler

benım bebegim de 5 aylık.doğdugundan berı uykunun ne oldugunu unuttuk.buyudukce duzelır dedıler ama hıc de öyle olmadı.gece cok sık uyanıyoruz.bazen neredeyse hıc uyumuyoruz.sersemledım ıyıce .anne olmak cok guzel ama bı o kadar da zor.umarım bu zor günler bıran önce biter.

5. aydan sonra düzene girmeye başladı. Artık uyuyabiliyoruz. İlk zamanlar günde 1 saat uykuya hasretken şimdilerde 5 saate kadar deliksiz uyuyabiliyoruz. Maşallah kızıma....

benim oğlum akşam 9 gibi yatar sabak 4-5 gibi kalkar..karnını doyururuum sonra 8 gibi tamamen kalkalr...allaha şükür çok memnunum..o yattıktan sonra hem kendime hem eşime zaman ayırabiliyorum o erken yattığı için..bende sabah 8de kalkmasına taktım:-))neden şöyle 9lara 10lara kadar yatmıyo diyorum ..ama bunada şükür..haa tabiki diş döneminde vede hastalıkta bu böyle değil tabikii..bütün gece sık sık uyanır,ne ben uyurum ne de o..ama onun harici iyi uyur benim oğlum:51:

dediğin yöntem ferber yöntemi.evet bunu bazıları çok acımasız ca bulabiliyorççağlayarak çocukmu terbiye edilirmiş diyorlar ama kesin çözüm..4 aylıkken uyguladım bunu 2 günde alıştı.büyüdükçe biliyordu yatağa gideceğini.el sallıyordu öpücük yapıp bay bay diyordu yan dönüp yatıyordu..aylarca rahat ettim ama 2-3 aydır bozukluk başladı korkuyor,kabus görüyor.yanımda uyutup öyle yatağına koyuyorum 5 dk da uyuyor zaten..ama uygulayın derim.

5 ay sonra tekrar merhaba. Benim sorunum emzirmeyi bırakmakla çözüldü. Tabi ki emzirmeyi bırakmamın sebebi bu değil.Kendi sağlık sorunlarımdan dolayı düzenli ilaç kullanmak zorunda kalınca 9.ayda emzirmeyi bıraktım ve devam sütü vermeye başladım, gece yatarken ve saat 4-5 civarı. Çocuğum sütümün azlığından doymadığı için uyuyamıyormuş sanırım. Emzirme maceram 9 ayda sona erdi, hayırlısı olsun. Bebeği sık uyanan ve emen annelere tavsiyem aç olmadığından sütünüzün yettiğinden emin olun. Gece yatarken devam sütü ile doyurup deneyebilirsiniz,yine mi sık kalkacak diye. Allah bütün annelerin yardımcısı olsun.

valla süpersin tebrik ederim sizi bu yöntemi hep duyuyoruz ama dediğin gibi biraz ağlamasına dayanmak gerekiyo

benim 3 tane kuzum var. 1 numaram kızım 3 aylık olana kadar uykuya hasret kalmıştım. 3 aylık olunca yatmadan iyice emzirip beşiğine bıraktım. 20 dak civarı ağladı.1 hf böyle sürdü. sonra alıştı sabaha kadar uyumaya başladı bi kere emzirmek için klkardım okadar. şimdi 3 numaram 8 aylık. 2. aydan 5. aya kadar çok güzel uykusu vardı 5. ayda ishal peşinden bronşit uyku düzeni diye bişey kalmadı. biraz ağlasın diyorum ablası ağbisi izin vermiyor.zaten ağlayınca ortlığı yırtıyor ağlatamıyorumalt komşu bile duyuyor.yatmadan önce karnını iyice doyuruyorum. üstüne emziriyorum.bakalım ne zaman düzelecek.....

Back