doğuma gidiyorum..

gizemali

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Mart 2012
12
0
36
Balıkesir
kızlar pazartesi günü doğuma gidiyorum.çok korkuyorum.doğumum sezeryan olacak nası olucak bilmiyorum.ilk doğumum beni birazda telkin edebilicek arkadaşlar yardımcı olun lütfen

:52:senın yerınde olmayı cok ısterdım
korkma arkadasım
saglıkla gelsın bebegın:52:

Benimde doğumum yaklaştı Alllah kısmet ederse benimde sezeryan olacak.
Ben desezeryanla doğum yapanlarla konuşuyorum kendimi hazırlamak için.
Korkma bebişinle kavuşacaksın Allah ın izniyle onu düşün.
Genel anestezimi olacak spinalmi?

Benimde doğumum yaklaştı Alllah kısmet ederse benimde sezeryan olacak.
Ben desezeryanla doğum yapanlarla konuşuyorum kendimi hazırlamak için.
Korkma bebişinle kavuşacaksın Allah ın izniyle onu düşün.
Genel anestezimi olacak spinalmi?

genel anestezi olsun istedim ben.gözümü kapatayım açtığımda bebeğim yanımda olsun..inşallah sağlıklı sıhhatli alırız bebeklerimizi kucağımıza.sen neden sezeryan tercih ettin benim gibi korkudanmı yoksa:)

genel anestezi olsun istedim ben.gözümü kapatayım açtığımda bebeğim yanımda olsun..inşallah sağlıklı sıhhatli alırız bebeklerimizi kucağımıza.sen neden sezeryan tercih ettin benim gibi korkudanmı yoksa:)

Bende genel anestezili istiyorum bak ne güzel demişsin gözünü kapatacaksın açtığında bebeğin yanında olacak.
Benimde cesareteim yok normal doğuma kendimce sezeryanı seçmek için türlü bahaneler yaratıyorum.

hissediyormussun galiba öylemi genel anestezi olmadığı sürece

Benim bildiğim spinal anestezide ağrı hissedilmiyormuş ama psikolojik olarak herkesin yaptıramayacağı birşey bunun kararını ancak sen verebilirsin ağrı acı hissetmesende orada ne yapıldığını biliyorsunya gerilirmisin yoksa sakin olabilirmisin.Ona göre seçersin anestezi şeklini.

Hiç birşey kesinlikle hissetmiyorsun.Hatta doktorumla konuşuyordum.Oda orda bebeğimi çıkartmaya çalışıyordu :)) daha bitmedi mi diye ikide birde soruyordum.Zorlandığım yeri burası değildi.Sadece belimden o krater midir nedir ? Başımdan bastırarak karnıma doğru eğdirdiler belimin oraya omurgama iğne yaparak uyuşturmaya çalıştılar çok kötü oldum iğneyi yaparlarken kıpırdadım tekrar cıkarttılar vs tansıyonum yukseldı kötü oldum sırf bu yuzden ikinci bebeği düşünmüyorum .

]Uygulamadaki prensip, omuriliği çevreleyen ve "dura" adı verilen zarın etrafına lokal anestezik madde verilerek ağrı uyarılarının beyine ulaşmasının engellenmesi sonucunda ağrı hissinin ortadan kalkmasıdır.

Eğer bu bölgedeki motor işlevi sağlayan sinirler de baskılanırsa tam bir anestezi meydana gelir ve uygulama yapılan bölgenin altında kalan kısımda his ile birlikte hareket kabiliyeti de ortadan kalkar. Kişi bu durumda geçici süreyle bacaklarını ne hissedebilir ne de oynatabilir. Bu sezaryen ameliyatlarında uygulanan epidural anestezidir

Takiben asıl anestezi iğnesi anestezinin cinsine göre saf epiduralde yalnızca epidural aralık adı verilen bölgeye (bu bölge omuriliğin dış zarıdır), spinal anestezide beyin omurilik sıvısının bulunduğu boşluk içine, kombine anestezide ise iki bölgeye birden yerleştirilir ve iğnenin içinden anestezik madde enjekte edilir.
$Anest.jpg
$epidural-anestezi.jpg

Son düzenleme:
tatlım bende genelk anestesı altında oldum hemde 2 kere hıc bı sıkıntım olmadı
belkı o ılk anı görmedım ama sonrasında zaten o benım bakmalara sevmlere koklamalara doyamayacagın okadar cok zaman varkı o anı yaşamamış olmaktan cokta pişman degılım hele kk da okudugum ve acelya akkoyunun doğum hıkayesınden sonra

Merhaba, bende korkudan sezeryani tercih edenlerdenim. Benim kizim da 14 Subat'ta gelecek teyzeleri :)
Ben de genel anestezi istiyorum, ilk ani gormek gibi hirslarim da yok :) zaten o benim, hep gorcem :)

Eğer sezeryansa,Genel anesteziden başka hiçbir yöntem tercih etmeyin bence kızlar,genel anestezinin bebeğede zarar verdiğini söyledi doktorum ve sonradan anladım ki sadece ameliyat başına aldıkları prim farkıymış.... Epidural olmayın bence bende ikinci den vazgectım bu sebepten dolayı doğurmaya karar verirsem genel anestezi isteyeceğim...
Negünlerdi yaa :))) Doğuma ssaatler kala doğurmaktan vazgeçmiştim:)) :27:

Eğer sezeryansa,Genel anesteziden başka hiçbir yöntem tercih etmeyin bence kızlar,genel anestezinin bebeğede zarar verdiğini söyledi doktorum ve sonradan anladım ki sadece ameliyat başına aldıkları prim farkıymış.... Epidural olmayın bence bende ikinci den vazgectım bu sebepten dolayı doğurmaya karar verirsem genel anestezi isteyeceğim...
Negünlerdi yaa :))) Doğuma ssaatler kala doğurmaktan vazgeçmiştim:)) :27:

:)acı tatlı bitiyo sanırım..o bi şekilde dünyaya geliyo.böyle tebessüm ederek anlatalım bizde inşallah..

Merhaba Kızlar, bende normal doğumdan korkan birisi olarak epidural sezeryan istiyorum.Açıkcası başıma neler gelecek onuda bilmiyorum.Genel sezeryanda olmak istemiyorum.6 günümüz kaldı bebeğime ulaşmama..Allah herkeze yardımcı olsun Bebişlerimizi sağ sağlim ellerimize vermeyi nasip etsin

Arkadaşlar doğumdan korkmayın sonuçta bir gün olup bitiyor
asıl doğumdan sonra korkun. :9::9::9: bunun ağlaması var, gazı var, uykusuzluğu var, iştahsızlığı var, şusu var busu var :9::9: güle güle gidip güle güle gelin. herşey güzel olucak Allahın izniyle. ben boşuna evham yapmışım. Asıl sorunlar doğduktan sonra başlıyormuş :27: o uykusuz geceler, aylar günler eve haps olmalar, dışarı çıkamamalar, kusumuk kokmalar :27::27: sürekli popo sil, besle yu ütüle :27: ayy :9::9:

Son düzenleme:
Back