Doğuma giderken çantamızda neler bulunsun ????

derinseven

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2012
9
0
16
İzmir
Arkadaşlar merhaba :)) deneyimli annelerden yardım bekliyorum en küçük ayrıntılar bile çok lazım olabiliyor hastanede o yüzden neler alınmalı çantaya paylaşırsanız sevinirim....

bacım walla ben hazırladım çantamı çook tan sanada yazayım çantamdakileri..
kendim için...bir takım pijama,uzun gecelik ( alttan muayane edicekleri için rahat ederim diye düşündüm) bol bol gece pedleri,,çorap..birazda makyaj malzemesi :))

bebeğim için...hastane çıkışı almadım hemen büyüyo çünki bebişler...iki takım zıbın,,,iki takım pijama,,,iki takım tulum,,çorap,,ağız mendili,,bere,,eldiwen vs. bebek bezleri,,,kirlilerimi koymak içinde bir kaç tane çanta poşet katladım koydum şimdilik aklıma gelenler bunlar :))

hastaneden çıkmak içinde...bir tane ince battaniye,,bir tane kalın battaniye,, taşıma çantası hayırlısıyla bi gelsede dünya gözüyle göreydim şu sewincimi doya doya yaşasaydım...rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip eylesin

öncelikle kendine uzun gecelik,pijama takımı,iç çamaşırı,terlik çorap..
özel hastanedeysen havlu al kendine aait banyoda duş yapabilirsin..
ve doğum sonrası için hasta bezi...pedler işe yaramıyor ilk 2-3 gün falan..
çocuk için hastane çıkışı
zıbın takımı
tabii bol miktarda bez ve yenidoğan bebeklere özl ıslak mendil..
battaniye ve taşıma çantası..
genelde lazım olmuyor ama garanti olsun dersen göğüs pedi..
şimdilik aklıma gelenler bunlar..
eğer istersen kendine makyaj malzemesi falanda alabilrsin tabiiki..
umarım herşey istediğiniz gibi olur..

Genel seyleri arkadaslar yazmis bende aklima gelen birkac sey yazim canim.

Pedleri dogum yapicagin hastanede veriyor olabilirler, onu bi sor dogum yapicagin hastanede.. Ben baya almistim, fakat hastanedede verdiler bana, ayrica herdefasinda sordular bittip bitmedigini...Hatta eve giderken bile verdiler kullanmam icin.

-Tek kullanimlik ic kiyafeti almani tercih ederim (kagittan), özellikle dogumdan sonraki ilk gün icin...
-Kirlilerin icin poset,
-Terliklerin 1/2 beden büyük olabilir, cunku dogumdan sonra ayaklarin ve bacaklarin cok sisebilir ( özellikle sezeryanda)
-Eyer emzirmek icin gögüs ucun yoksa, silikon gögüs uclari bulundur mutlaka yaninda ( sterilise edilmis)..(gögüs ucu cikartici pompalar var fakat pek ise yaramiyor..
-Sezeryan olucaksan alti üstü pijama hic rahat olmuyor, cünkü eyilmek cok zor oluyor, en rahati gecelik..
-Istersen dogumuna yakin birde kaysi suyu bulundur, potibor biskuvi. cunku buna izin veriyorlar yemen icin.. sezeryandan sonra surekli sorucaklar toilete gidip gitmedigini, (toilete gitmeden eve góndermiyorlar, bagirsaklarin düzene girdimi girmedimi bilmeleri icin).tek kullanimlik plastik bardakta bulundur yaninda...
-Sabahligin cok rahat genis olsun..
- Eve giderken rahat bi esortman, ve t-short veya rahat bi elbise, kendini cok rahat ve uzerinde hafif duran birsey alman iyi olur..

Kimisi yanina su kaynatma makinasi felan aliyormus benim ihtiyacim olmadi..

Ben bebegim icin birsuru takim getirmistim.
- meyersem 2 takim yeterliymis,
- zibin3 tane yeterliydi..
- bir kalin birde ince badaniye
- Bebek bezi yanina 10 tane al yaninda baktinki yetmiyecek cevrenden birisi alir hemen, zaten hemen hemen heryerde market veya eczane oluyor...(oldugudan eminsen) yoksa daha fazlada alabilirsin, bebekler ilk dogdugu dönem cok cisini yapiyor.
- Yanina biberon al ne olur ne olmaz, fakat hemsirelere verme.. baktinki emzirmede bi sIkIntI cikti ozaman verirsiniz..
- Agzina emzik vermek istiyorsan hemen vermeye baslayabilirsin cunku biraz zaman gectikten sonra zorluk cekebilirsin alistirmada..
Ben verdim, keske vermeseydim diyorum, simdi uyudugunda emzik her agzindan dustugunda uyaniyor agliyor... Ayrica surekli emzigi emdigi icin meme emdiginde agzi hemen yoruluyor, karni doymadan birakiyor emmeyi..
- agiz mendili bulundur 3 tane
- 2 corap alsan yeterli, aslinda bana 1 tanede yetmisti..
- Ben bebegimin poposunu ilk haftalar islak pamukla temizliyordum(pamuk almistim yanima), tabi sen bilirsin islak mendillerdende kullanabilirsin..

Ayrica o güne kadar hersey icin hazirlikli ol. Bana normal dogum yapicagimi soylediler taaki dogum yapicagim gune kadar.. ogun sezeryan oldum.... neye ugradigimi sasirdim cunku, sezeryan hic sözkonusu olmamisti..
Dogumdan sonra oram buram agriyor deyip yatmassan iyi olur:), nekadar hizli ayaga kalkip yurumeye baslarsan caba gosterirsen okadar hemen bedenin alisir ve kendini iyi hissedersin...

Suan aklima bunlar geliyor, yine gelirse aklima yazicagim... Hayirlisiyla mis kokulunu saglikli sahatli kucagina alirsin Insallah... Hi bide uzakta akraban veya aile fertleri varsa, laptop veya camerali telefon cok guzel oluyor odamin bitarafina yerlestirmistik cok yakin aile dostumuzda mutlulugumuza ortak olmuslardi:)

bende birkaç şey hazırladım ama daha çantaya koymadım bu hafta kontrolum var ona gittiğimde soracağım bebek için benim için ne verecekler ona göre gereksiz birşey koymak istemiyorum burun aspiratörü hemen lazım oluyor mu ? lohusa bandını kendiniz mi yaptınız yoksa sadece kurdelaa mı bağlanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…