• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık doğuma az kaldı eksiklikleirmi söylemrisniz

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

merga

Guru
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2011
217
1
318
Ordu
Tecrübeli annelere sorularım olacak

1-eylülde doğumum olacak az kaldı bebeğime aldıklarım
bir tane battaniye,
3tane kısa kollu zıbın,
bir tane hastane çıkışı,
birtane ayaklı üst takım başka bişey almadım..eksiklikleirmi söylerseniz sevinirim

2-kısacası bana ve bebeğime hastanede lazım olacak şeykler nelerdir

3-bebeğime park beşik aldım ve yatakda aldım..üstüne çarşaf örttüm..yastık vss bişey almadım neler alayım yatağına..yastık ve üstüne örtmek için neler lazım ?yastığını nasıl alayım

4-bebeğiniz için kullandığınz banyo ve temizlik ürünleri nelerdir..ben sabamed almak istiyorum..atını psleyince silmek için ne kullanıyosunuz

5-yeni doğan bebeği nasıl yatıyorsunuz,,hep sabitmi yatırıyorsunuz merak ediyorum..birde uyku düzeni ayarlaması konusunda bilgi istiyorum

teşekkür edeirm....

bir tane battaniye,
3tane kısa kollu zıbın,
bir tane hastane çıkışı,
birtane ayaklı üst takım başka bişey almadım..eksiklikleirmi söylerseniz sevinirim

3-bebeğime park beşik aldım ve yatakda aldım..üstüne çarşaf örttüm..yastık vss bişey almadım neler alayım yatağına..yastık ve üstüne örtmek için neler lazım ?yastığını nasıl alayım

4-bebeğiniz için kullandığınz banyo ve temizlik ürünleri nelerdir..ben sabamed almak istiyorum..atını psleyince silmek için ne kullanıyosunuz

5-yeni doğan bebeği nasıl yatıyorsunuz,,hep sabitmi yatırıyorsunuz merak ediyorum..birde uyku düzeni ayarlaması konusunda bilgi istiyorum

teşekkür edeirm....

2. kere yazıyorum sistemden dolayı gelmemiş.

bebek bezini unutma.ve her zıbından içlikten yedekleri de olsun.
kendine hasta bezi ve orkid
fotoğraf makinası.
terlik , yüz havlusu

yedek olsun bebek için.biz 9 gün hastane de kaldık üçer takım almıştım nolur nolmaz diye.yetmedi eşim ikişer takım daha almıştı bebeklere.

1 =) 2 ay yastık koymayın derler ama ben bir ay sonra nevresim takımının yastığını başlarının altına koydum.üstlerini de kışın örtmüştüm ama yarım örtmüştüm odayı sıcak tutmuştum.şimdi ise örtmüyorum sıcak olduğu için .nolur nolmaz ağızlarına götürürler boğulurlar vs.

2 =) sebamed ürünü kullanıyorum.tavsiye ediyorum.kız ise altını ıslak bezle sil bebe yağı ile yağla yada sebamed ürünü losyon var.sürebilirsin.ben her altını açtığımda yada günde bir kere losyonluyorum.oğluma da aynı şeyi yapıyorum tabi ki ama kızın malum bölge açık idrar yolu enfeksiyonu geçirebilir.

3 =) bir gün sağına bir gün soluna yatır.ilk aylar uyku düzenleri olmuyor yiyorlar uyuyorlar acıktıkları zaman uyanıyorlar.sen 2 -3 saate bir besleyeceğin için emip uyucaklar.daha fazla uyutma ilk ay kan şekeri düşmesin.hemşireler seni uyarırlar zaten.ondan sonra bebeğin isteğine kalmış.

çokkk tşk ederim...bende allah izin verirse erkek bir bebek dünyaya getireceğim...çok heycanlıyım..tavsiylerin iiçin tşke deirm

bir tane battaniye,
3tane kısa kollu zıbın,
bir tane hastane çıkışı,

teşekkür edeirm....

1 - 1 battaniye sanırım penye, bol bol alderim ben. 3 tane penye battaniyem var anca yetiyor. biri yatagında duruyor üstini örtmek için, birini dışarı çıkarken kullanıyorum, biride yedek diğerleri pislenince falan kullanıyorum. eylülde havalar soğuk olabailir. benim bebeğim mayıs bebeğiydi ve o zaman havalar soguktu, doğalgazı yaktık biz. kalın battaniyede al, bebeklerin üstünü örtmek için yorgan kullanılmaz bu yüzden alarji yapmayacak türden al. kısın örtmelik yani.

3 tane 0-3 ay, 3 tane 3-6 ay, 3 tanede 6-9 aylık zıbın al derim ben çok çabuk büyüyorlar :)

1 tane hastane çıkışın, 1 tanede ayaklı üstlü takımın var, 1 tane daha al derim ben ayaklı üstlü takımdan. bulabilirsen GAYE BEBE nin 5li takımını al ben malına bayıldım, beden olarakta büyük 3 aya kadar giydirirsin.

%85 falan pamuk çorap, sakın unutma. bebeğin ayağına muhakkak giydir. bebetto nun 3lü pamuklu çoraplarını bulabilirsen al 5.90 tl. ayagındaki teri çok güzel emiyor. yaz çocuğu benimki çok terli vucudu ben test ettim..

bol bol eldiven al..

gögüs ucun için krem götür, yada zeytin yağı. bana zeytin yağı çok iyi geldi, eczaneden gögüs ucu için tester krem iste şimdiden sürmeye başla. çatlarsa 2-3 hafta acıyabilir.

uni baby ıslak mendilini şiddetle tavsiye ederim, prima premium care yeni doğanıda. bebek bezi süper kuru. ilk zamanlar pisik keremi kullanmana gerek yokmuş, anne sütü pişik yapmazmış hastanedeki hemşire söylemişti ama ben mustelanın pişik kremini aldım ve çok çok çok memnunum. başka markaya geçmeye çalışıyorum ama aldıklarımdan bi türlü memnun kalmadım.

bebek şampuanı mustelanın aldım kullanamadım, çünkü yaz çocuğu ve isirik yaptı. ısirik olunca şampuanının değişmesi gerekiyormuş. mecburen johnsons baby e geçtik :( kışın mustela kullanıcaz, bu arada mustele hiç köpürmüyor :( bebek için vucut yagı falan alma erken ergenliye neden oluyormuş, kuzenlerim doktor onlar söyledi. sadece şampuan.

2 - park yataga en az 2 çarşaf lazım, bezin kenarından sızma yapabilir. değiştirmen gerekebilir. bizde öyle olmuştu, yedek bulundur derim ben. annem yorgan takım aldı, yorgan için erken ama (baya hafif bir yorgan), yastığı muhteşem, çok ince. hem pusetin içine koyup kullanıyorum hem emzirme yastığı olarak kullanıyorum, biraz büyüyüncede koltun üstüne falan koyunca başının altına kullanıyorum. ama park yatakta yatırırken kullanmıyorum.

3- yeni doğan vucudunu sağa sola çeviremez, sadece başını sağa sola çevirebilirsin. bizimki fazla sağa yatmıştı sonra hep sola cevirdik başını, yeni yeni düzeliyor.

4- ilk 2 hafta bebeği ağlatmamaya çalışın, ağladıkça emzir, istedikçe ver. emdiği halde ağlarsa kucana al sarıl ama ayağa kalkıp yürüme. emdikten sonta yataga yatırınca park yatagın titreşimini çalıştır. gazı için çok iyi gelecektir. sallamana gerek kalmadan yatagına yatırır yatırmaz uyumayıda ögrenir. titreşim benim için kurtarıcı olmuştu. halada öyle, yataga yatırıyorum emzigi veriyorum titreşimi açıyorum hemen uyuyor :9:

ilk 3 gün bebeğin gazı olmaz çıkarıcam diye ugraşma. emzirdikten sonra uyur zaten gaz çıkarıcam diye uyandırma hemen yatır, uyandığında pıtpıt yap gazı çıkar. ben maden suyu vermiştim hafif sarılık olmuştu hem bunun için hemde gazı için verdim. sarılık olursa bol bol emzireceksin, tek tedavisi bu. tabi hafif bi sarılıksa. istersen zincoda alabilirsin, gaz için. bizimki gaz için ağlamazdı ama çok ıkınırdı uykusunda bile. zinco çok iyi gelmişti hemen çıkıyordu bırtlar. gaz masajıda çok iyi geli bebeğe netten videosunu izleyip yap bebeğine.

bol bol hıçkırık tutucak bebeğini geçmesi için emzirmen gerek, emmiyorsa omzuna al aşşağı yukarı sırtını sıvazla, sonra tekrar emzirmeye çalış.

şimdilik bu kadar, sağlıkla al kucağına bebeişini :)

hastaneye giderken kendin için götüreceklerin arasına mutlaka çorap, bolca yedek iç çamasırı ( sürekli ilac oluyo kirleniyo), birde ince bir yelek al arkadaşım. birde ped yerine mesane pedi diye bişey varo daha kullanışlı oluyo ondan da alabilirsin ilk gün kanamaları için.

inş çok kolay bi doğum olur

Ben bebek için çarşaf da almıştım hastanede yatağına sermek için, hastane çarşaflarının üstüne yatıramazdım bebişimi :) Kendin için bol bol çamaşır ve pijama altı al ne kadar dikkat etsen de kirleniyor. Terlik, havlu, sabun, tuvalet kağıdı, çatal, kaşık, bıçak, bardak (bizim hastanede yoktu) ve tabi tarak ve birkaç makyaj malzemesi :) fotoğraf makinesi, cep telefonunun şarj aleti... Bir de bütün yeni anneler karşı çıkar ama biberon, mama, cezve ya da süt sağma pompası gibi bir şey bulundursan iyi olur. Umarım sütün hemen gelir, bebeğin canavar gibi olur emer de bunlara hiç gerek kalmaz. Ben de ilk önce anne sütü alacak diye direnmiştim ama sütüm gelmedi, bebeğimin ağzı o kadar minikti ki göğsümü tutup ememedi ve kan şekeri düştü sonra uyandıramadım. Doktor hemen mama alıp verin dedi ama uyandırıp verememiştik. Biberon, kaşık hatta şırıngayla bile beslemeyi denedik ama yok olmadı. En sonunda hemşire bardakla içirmişti ve 10-15 gün kadar emziremedim hep sütümü sağıp biberonla vermiştim. Şimdiki aklım olsa hemen birkaç yudum mama verirdim de hiç bunları çektirmezdim bebişime. Neyse çok uzattım, konuyu dağıttım. Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebişini :)

ben 13 gün önce doğum yaptım canım..bol bol çıtçıtlı body al ..çünkü lazım oluyor..ben de hastane çıkışı götürmüştüm iki tane ama kullanamadım..çünkü hemşireler çok sıcak die giydirmediler..üstünü bile örttürmediler..ateşi çıkar diye..mendil, bez, altını temizlemek için ıslak mendil vesaire ne kullanacaksan..ben pişik olmasın diye pamuğa bebe yağı döküp öyle temizliyorum..bir de benim en çok işime yarayan şey iyi ki almışım dediğim şey yan yatış yastığı oldu..sürekli kullanıyorum..böylece bebeğimin sırtı daha rahat oluyor..e tabi benim içim de daha rahat ..döner felan die korkmuyorum en azından..sevi bebe marka yan yatış yastığı kullanıyorum..şiddetle tavsiye ederim..

kızlar ben etica incirli hastanesinde doğum yaptım 2 ay oldu.bu saydıklarınızı bende götürdüm hastaneye ama inanın çoğunu geri getiriyosunuz .mesela hata bezine hiç gerek yok zaten hastanenin o kadar hijyen hasta bezleri var fazla fazla odanıza bırakıyolar.(bu arada bu sayılanlar faturaya dahil değil).zaten enfazla 2 günkalıyosun 1 tane penye battaniye ve hastane çıkışı yeterli ben yedek 3 tane almıştım .siz en fazla bir tane alın .inanınki aynen geri getireceksiniz .zaten önemli olan ne biliyomusunuz kucağınıza veriyolar ya doğduğu an işte hayatın durduğu an o an.inanın kızlar iş aşkı kariyer aşkı .eş aşkı yada aile falan inanın hepsibitarafa asıl aşk kucağınızdaki minik bebek olucak.hayırlı doğumlar hepinize

Back