• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğuma 7 hafta kaldı ama bebeğimin beyninde problem varmış

greathopes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
17
Puanlar
96
Yer
Adana
32+3 günlük hamileyim ve doğumu keyifle heyecanla beklemek yerine ağlayarak günlerim geçiyorum doktor bana bu saatten sonra bebeğin beyninde korpus kallozum agnezisinden şüphelendi .beynin iki yarısının birleştiği yerde boşluk olması anlamına geliyormuş ve özürlü doğuyor ayrıca sonrasında sara hastalığı gibi nörolojikbir sürü sorun oluşuyormuş .üstelik kesinleşirse gebelik sonlandırılır diyorlar utanmadan bu şimdi mi teşhis edilir.aslında erkende teşhis olsaydı yine aldırmazdım bebeğimi ama neden şimdi söyleniyor çok kızgınım çok.mr sonucunu bekliyorum pazartesi büyük olasılıkla belli olacak.ölüyorum ya .

geçmiş olsun umarım bişey çıkmaz
ama sonuçta usgde her sorun her zaman görülmeyebiliyor bunu da unutmayın

32+3 günlük hamileyim ve doğumu keyifle heyecanla beklemek yerine ağlayarak günlerim geçiyorum doktor bana bu saatten sonra bebeğin beyninde korpus kallozum agnezisinden şüphelendi .beynin iki yarısının birleştiği yerde boşluk olması anlamına geliyormuş ve özürlü doğuyor ayrıca sonrasında sara hastalığı gibi nörolojikbir sürü sorun oluşuyormuş .üstelik kesinleşirse gebelik sonlandırılır diyorlar utanmadan bu şimdi mi teşhis edilir.aslında erkende teşhis olsaydı yine aldırmazdım bebeğimi ama neden şimdi söyleniyor çok kızgınım çok.mr sonucunu bekliyorum pazartesi büyük olasılıkla belli olacak.ölüyorum ya .

Rabbim yardımcın olsun, hemen umutsuzluğa kapılma.

canım çoook geçmiş olsun:( inşallah dr. yanılmıştır. inşallah tedavisi olan birşeydir. Allah yardımcın olsun. mümkünse bir profosöre de görün.

Ah canım yaa çokgeçmiş olsun.sakin ol tevekkül et biliyorum çok zor ama herşey ilahi bir döngü içinde yaşanıyor.herkesin imtihanı ayrı.kimi çocuguyla kimi kocası kimi sağlığï kimi işiyle.bol bol dua et bugünlerini kuran okuyarak geçir Rabbine yakar.belki doktorlar yanılıyorlardır.son günlerini kendine zehir etme.ne olursa olsun o senin yavrun.inşallah en hayırlısıolur senin ve bebeğin için.

cnm çok üzüldüm inşş yanlış bir tanıdır ALLAH a güven sığın o senin yanında olacaktır mutlaka başka başka drlarada görün tek bir drla hiçbirşeye karar verme şuan ne durumdasındır tahmin edebiliyorum 1 aylık lohusayım senin ve bebeğin için dua edicem kendinide bebğinide üzme o şuan seni çok iyi hissedip anlıyor kendini yıpratırsan doğumunda erken olur bu sefer bebeğine bakmanda zorlaşır dua dua tek yardımcımız bize yaradan inşş hayırlı haberlerini alırız

benim ikili test ve daha yapılacak diğer testlerden dolayı bunalıma girdiğim günlerde en yakın arkadaşımın yeğeni oldu onunda beyninde problem var demişlerdi ve doğumda kapandı o boşluk zaten yapılacak bişiy yoktu o saatten sonra geç teşhis konmuştu seninki gibi iyi düşün iyi olsun üzülürsen bebeği etkilersin ama yapma

arkadaşlar hepinizden Allah razı olsun dua etmekten başka çarem yok içimi boşaltmak istedim burda yoksa boğulacam sıkıntıdan iyi dualarınız beni rahatlattı inşallah bir kabus ve geçecek.sadecec şüphede kalacak.

rabbim yardımcınız olsun canım...inşallah bebeğinde hiç bir sağlık sorunu çıkmaz...hayat öyle birşey ki sağlıklı geçer gebelik doğumda bişey olur, sağlıklı doğar sonradan bişey olur...herşey Allah tan...Rabbim isteyince herşey olur..dua etmekten başka birşey gelmiyor elimizden..hayırlı haberlerini bekliyoruz..

allaha tevekkül dua çok önemli....bol bol dua et... allah vermeye de almaya da kadirdir. hem çok hikaye duydum son ana kadar çocuk özürlü doğacak ama doğuyor ki sapasağlam... elini bebeğinin üzerine koy ve sürekli dua et allah sabrını artırsın...

İnşallah yanlış teşhistir doktorun yanılıyodur.Merak edip internetten okudum biraz.Aşağıdaki yazıyı buldum.Mutlaka okumuşsundur ama ben yine de kopyaladım.

KORPUS KALLOZUM AGENEZİSİ (KKA)
Korpus kallozum (Corpus callosum) beynin iki yarısını (iki hemisferi) bağlayan bir yapıdır. Korpus kallozum agenezisi bu yapının gelişmemesidir. Normalde 12. - 18. gebelik haftaları arasında gelişimini tamamlamış olması gerekir.Ultrasonda beyinde korpus kallozum ve hemen altındaki kavum septum pellisidum denen yapıların izlenememesi ile tanıdan şüphelenilir fakat özellikle kısmi (parsiyel) agenezi olan durumlarda tanı kolay değildir.

Korpus kallozum agenezisi (KKA) yaklaşık %80 oranında başka anomalilerle birlikte bulunur. Kromozomal anomali eşlik etme oranı yaklaşık %20'dir. bu yüzden KKA tanısı konulduğunda detaylı ultrason ve genetik inceleme ile eşlike den başka anomalilerin varlığı araştırılır.

Korpus kallozum agenezisi (KKA) izole ise yani eşlik eden başka anomali yoksa prognoz daha iyi olacaktır. İzole KKA'de çoğu zaman normal zihinsel gelişim izlenebilmektedir.

İnşallah sağlıklıdır bebeğin.Sen de olumlu şeyler düşünmeye çalış sonuçta kesin teşhis koymamış sadece şüphelenmiş.Mutlaka bize de güzel haberini ver olur mu?

İnşallah yanlış teşhistir doktorun yanılıyodur.Merak edip internetten okudum biraz.Aşağıdaki yazıyı buldum.Mutlaka okumuşsundur ama ben yine de kopyaladım.

KORPUS KALLOZUM AGENEZİSİ (KKA)
Korpus kallozum (Corpus callosum) beynin iki yarısını (iki hemisferi) bağlayan bir yapıdır. Korpus kallozum agenezisi bu yapının gelişmemesidir. Normalde 12. - 18. gebelik haftaları arasında gelişimini tamamlamış olması gerekir.Ultrasonda beyinde korpus kallozum ve hemen altındaki kavum septum pellisidum denen yapıların izlenememesi ile tanıdan şüphelenilir fakat özellikle kısmi (parsiyel) agenezi olan durumlarda tanı kolay değildir.

Korpus kallozum agenezisi (KKA) yaklaşık %80 oranında başka anomalilerle birlikte bulunur. Kromozomal anomali eşlik etme oranı yaklaşık %20'dir. bu yüzden KKA tanısı konulduğunda detaylı ultrason ve genetik inceleme ile eşlike den başka anomalilerin varlığı araştırılır.

Korpus kallozum agenezisi (KKA) izole ise yani eşlik eden başka anomali yoksa prognoz daha iyi olacaktır. İzole KKA'de çoğu zaman normal zihinsel gelişim izlenebilmektedir.

İnşallah sağlıklıdır bebeğin.Sen de olumlu şeyler düşünmeye çalış sonuçta kesin teşhis koymamış sadece şüphelenmiş.Mutlaka bize de güzel haberini ver olur mu?

inşallah burdan güzel haberi verecem Allahın izniyle .ben de okudum bu tarz yazıları ve varsa öyle bişey daha erken teşhis olabiliyormuş 20 haftada doppler çektirdim o zaman bile çıkardı diye düşünüyorum.ya da bilmiyorum kendimi mi avutuyorum inanmak istemiyorum

Allahim sag salim dogum nasip etsin
korktuklarinizdan emin eylesin sizi
selamete cikarsin insAllah
O guzel yureginiz dogumla beraber feraha ersin
sevdigi habibi hurmetine bebeginiz saglikli dogsun insAllah
AMIN

Son düzenleme:
Dilerim bebeğin sağlıkla doğar dr.lar yanılmış olur. İçini ferah tut ve bol bol dua et

bizdede var bu sorun bana gelısmeleri burda paylasın luften

Son düzenleme:
geçmiş olsun. bazen doktorlar yanılabiliyor. burdan okuyoruz çevremizden de duyuyoruz doktorların özürlü doğar dediği çocuklar sapasağlam doğuyor.inşallah senin bebeğin de sağlıklı doğar. sakın moralini bozma ne olursa olsun artık o senin bir parçan.güzel haberlerini bekliyoruz.

Rabbim yardımıcınız olsun.İnşallah sağlıklı bir şekilde doğar bebeğiniz.

inşallah bir sorun yoktur
başka doktora da git bence
şimdiye kadar teşhis edememiş bir doktora ne kadar güvenebilirsin ki?
üçlü test yaptırmış mıydın?acaba onda farkedilir miydi diye düşündüm

şimdilik şehrin en iyi proflarını dolaşaıyorum bir umut farklı bir şey söylerler mi diye.Biraz daha olumlu konuştular bu sefer beyindeki bu eksikliğin bazı bebeklerde olumsuz etkisi olmazmış hayatına normal şekilde devam edermiş.hatta bazı insanlar kendilerinde böyle bir eksikliğin olduğunu bilmeden yaşarlarmış ve otopsi sonucunda ortaya çıkarmış.tabi doktorlar siz yine de en kötüsüne de hazır olun dedi zeka geriliği ,epilepsi,down sendromu tarzındaki rahatsızlıklara.amniosentez önerdiler ama ben bu saatten sonra istemem dedim öğrenip de neyapacam tedavisi zaten yok ben bebeğimi bu şekilde kabullendim doğuma kadar bekleyeceğim.arkadaşlar duaya ihtiyazcım var sadece.

Back