doğuma 12 gün kaldı ve göğsüm çatladı.ne yapabilirim?

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
38 haftalık gebeyim ve göğsüm çatladı.uç kısmı yarıldı.100 de 100 lanolin içerren bir krem aldım.doğuma 12 gün var .doğumdan önce nasıl iyileştirebilirim.yardım edin.sürekli o kremden sürüyorum ama... ortadan yarıldı.:1no2::1no2::1no2:

???nasıl bişeki bu ya?ilk kes dyuorum
ben.
cocuk emmeye baslayınca oluyor catlaklar ama doğumdan once duymamıştım.
acı verıyor mu sana?
lansınos dıye bı krem vardır cok ıyı dıyorlardı.emzırırkende sılınmeden kullanılabılen bır krem.onu kullan.acı oldugu ıvın emzıremezsen,meme baslığı takıp emzırebılırsın ya da sağma makınesı al mutlaka hastanede yanında olsun,sağıp kasığıyla ya da bıberon ıle verırsın.
eğer bunları yapamazsan ac bırakma cocugu mama ver vermeyı reddetme sakın.cok onemlı ılk gunlerde sekerı duserse,beslenemzse sarılığı cok yuksek seyredıyor..
allah kolaylık versın hayırlı doğumlar..

canım benim.Allah yardımcın olsun..bende ilk kez duydum..normalde emzik döneminde çatlar ama sen bide bepantene isimli krem de deneyebilirsin ..oda çok faydalı .belki iyi gelir..hayırlı doğumlar dilerim canım...

Cnm çok geçmiş olsun.. Elinden geldiği kadar dikkat et. Doğumdan önce geçmezse çok zorlanırsın...

Ben Garmastan kullanmıştım... Bitkisel bir ilaçmış eczacımız tavsiye etmişti... Deneye bilirsin... Zaten benimki çok hafifti hemende geçti.. Göğüs ucunu kuru tutmaya özen göster...

Bebeğini şimdiden güle güle büyüt. Ben chicco'nun ıslak mendili ile temizleyip ( buğday sütlü ve kullandıktan sonra göğsünü yıkamana gerek yok, tedavi edici özelliği yüksek ) ardından Lansinoh krem kullanıyorum halal daha. Çok faydasını gördüm.

garmastan krem çok fayda etmişti bende. mutlaka kuru tutun, sıkı iç çamaşırı kullanmayın hatta mümkünse bir süre sütyen kullanmayın. hava alması çok önemli. bir de göğüs kalkanları var. onlar iyileşme sürecini hızlandırıyor. çok tavsiye ederim. aventin veya chicco nunkilerden birini deneyebilirsiniz. ama ağrıyor diye emzirmeyi ihmal etmeyin sakın.. çok çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda düzelir. hayırlı doğumlar diliyorum

evet göğsüm çok büyüdü benim 85 ti.şimdi 100zor oluyoır.tek göğsümün ucu da yarıldı.diğeri hafif çatlak.kremi sürüyorum.inşallah düğzelir.biraz daha iyi şimdi.evde sütyen takmıyorum artık.kuru da tutarım artık.
ya bu göğüs ucu koruyucularından aldım bilmem emzirirken işe yarıyor mu?
göğüs kalkanı ne işe yarıyor?
iiyi dilejkleriniz için teşekkürler.inşallah iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…