doğum yaptıgıma sevınmelımıyım yoksa üzülmelimi..

canım benım çok saol..moral oldu bana..ya bazen kürtaj çocuk aldırmak çok günah ..allah katında yeri yok deyip.çok moralımı bozuyorlar..başına gelen anlar..

canım benım çok saol..moral oldu bana..ya bazen kürtaj çocuk aldırmak çok günah ..allah katında yeri yok deyip.çok moralımı bozuyorlar..başına gelen anlar..

sen onları hiç takma canım.ilk başlarda bende aynı düşünüyordum ama o uzun bekleyişlerde eşimle konuşurken hep bana şunu söylerdi.iyi güzel öyle bişey çıkarsa dünyaya getir ama ya sonra hele birde kız olursa biz başında baki değiliz. kimlerin eline düşer ne kötülükler yaparlar belkide acılar içinde hayatı son bulur bu dahamı iyi hee sonradan olur orası allah'ın bileceği şey Allah'tan gelene boynumuz kıldan ince ama bile bile bir dünyayı karartmak ne kadar doğru.daha öncede dediğim gibi oğlum sağlıkla geldi bir tek bir cilt hastalığı var kalıtsal olan ama o bile o kadar üzüyoki bazen kendini parçalıyo 9 aylık oldu halen eldivensiz yatıramıyorum yoksa sabah kaşıycam derken kan revam içinde kalkıyo ki bu ufacık bir şey. o yüzden hiç sıkma canını daha öncede dediğim gibi sen en doğru kararı vermişsin.a.s.

canım çok geçmiş olsun.rabbim sabrını versin inş daha fazla sıkıntı yaşatmasın.yaşadıklarını okurken gözyaşlarımı inan tutamadım bir anne olarak kandi canım yanmış kadr oldu.belki diğer arkadaşlarım bana tepki gösterecekler ama ben bir canlının ne olursa olsun hayatına son verilmesine karşıyım.rabbim neylerse güzel eyler.anne karnında her özürlü denen çocuğun milyonlarca defa sapa sağlam doğduğunu.sağlıklı denen binlerce bebğin özürlü doğduğunu hem duyduk hem gördük.2 aylık bir kızım var.hamileliğim doktorlara göre çok riskliydi bebğim sakat bile olabilirdi.buna rağmen inanın hiç bir testi yaptırmadım.ben bu bebeği çok isteyerek yapmıştım.onlar sakat olabilir dedikleri içinde,allaha yalvararak hamile kaldığım bebeğimi asla aldıramazdım.doktorların hiç bir sözüne itimat etmedim ne olursa olsun o bir canlıydı ve allah izin verdiği sürece yaşamalıydı.kızımı 8 aylık doğurdum dünya güzeli sapa sağlam bir bebekti.şimdi allaha tevekkül etmeyip yalnızca tıpa güvenseydim sapasağlam bir canın hayatına son verecektim.hayat bir sınav ve kurban olduğum rabbim hiç birimizi evlatlarımızla imtihan etmesin.allahım geride kalan evladınızı ve tüm evlatlarıda biz annelerine bağışlasın.amin

ne yazılır ne söylenir bilmiyorum Rabbim büyük sabırlar versin sana elfida kolay değil yaşadıkların

eskiden ben ne olursa olsun bebegım ne kadar ozurlu olursa olsun onu dunyaya getırme fıkrıne sahıp bır ınsandım
benım bır saglıklı oglum var 3 yasında ve ozurlu bır oglum var suanda 16 aylık ama benım oglum erken dogumdan dolayı beynı oksıjensız kaldı ve ozurlu oldu hamıleyken oyle bısey yoktu yanı...
ama okadar zorkı bakımı henuz 16 aylık olmasına ragmen cok tombul bır cocuk 15 kılo sırt ustu yatmaktan baska bısey yapmıyor gozlerı gormuyor ayrıca epılepsısı de varokadar zorkı bır allah bılır bıde annenın kendısı bılır.
ve bu yasadıklarımdan sonra asla ozurlu bır cocugu dunyaya getırme tarftarı degılım artık cunku cocuk ıcın de cok zor benım oglum kendı kafasına vuruyor kendıne zarar verıyor kolunu ısırıyor(((
cok ama cok zor allah kımseye boyle bır sınava tabıı tutmasın allahtan ben yurt dısındayımda ımkanlar burda ıyı yoksa ne yapardım bılmıyorum(((
cok gecmıs olsun arkadasım senı cok ıyı anlıyorum ve ıyı da ypamıssın hıc kendını suclama

Merhaba çok büyük geçmiş olsun.Çok üzüldüm ne desem bilemiyorum ama bana göre doğru kararı almışın benim komşumun 4 çocuktan 2 tanesi özürlü yani beyin fonksiyonları sıfır bildiğin ölü gibiler.Ne açlık ne tokluk hissi var öylece yatıyorlar allah kimseye yaşatmasın.Bir anne için çok zor bi karar ama yaşasaydı o bebek içinde çok zor olurdu.Allah sabır versin...

okurken çok kötü oldum bi an için düşündüüm çok zor günler geçirmişsin allaaah yardımcın olsun allaaah sabır versin allaahım herkese sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip etsin ne gelirse allahtan geliyo sağlıklıları kabul edip engelli yavrularımızı kabul etmeyecekmiyiz hepsi allahtan gelen bişey sizi gerçekten takdir ediyorum engelli bi insana bakmak çok zor yengemden biliyorum onunda oğlu var onun yaşıtları askere gitti oda çok istiyordu yengem oğluna asker kıyafetleri giydirdi uğurluyomuş gibi yaptı napsın oğlunun tek isteğiydi yıllarca bayram parasını biriktirdi askere gidicem diye o onunla avundu gerçekten elleri öpülesi annelersiniz allaaah sabır versin çok kötü oldum :çok üzgünüm:

canım okurken ağladım inanki.insan bebeğini öldürmek istemez ama mecbur kalmışsın canım.bilirim bende teyzeminde 25 yaşında özürlü bir öğlu var 25 senedir onu sırtında taşır şimdi de bel fıtığı oldu yatıyo ve oğluna kaynanası binbir kahırla bakıyor.allah o konumlara kimseleri getirmesin.ama allahında katında da sizin gibi evlatları olan annelerinde mükafatı çok büyük olacaktır eminim.allah sabırlar versinn

Canim benim üzülme, Allah hep hakkimizda hayirlisini versin insallah...
Sunu unutma ki o artik bir melek oldu güzelim...o bir melek ve cennetin kapisinda seni bekliyor olacak.
onu aldirdigin ve hayatini sonlandirdiginiz icinde icinde sakin bir pismanlik duygusu olmasin cünki o daha fazla aci cekmeden kurtuldu....Siz onu istemediginiz icin degil o rahatsiz ve yasasaydi daha cok aci cekecegini bildiginiz icin yaptiniz bunu.
Positif düsünmeye calis canim.Hakkimizda Hayirlisi....
Allah Sana, kizina ve esine mutlu mesut bir ömür verir insallah....
Rabbim size birdaha böyle bir aci yasatmasin...
Allah a emanet olun....

canım hakikaten zor günler geçirmişsin rabbim yardımcın olsun. ama merak ettiğim bi şey var seckel sendromu genetik bir sendrom hatta ingilizcesi "seckel genetic syndrome" diye geçiyor. yani bu durumda neden tüp bebek ile pgt yapmadınız da ne olursa şansımıza diye bir yol izlediniz anlam veremedim. tamam resesif bir karakter ama kardeş seckel sendromlu çocuklar var. bir doktorun ikinci çocukta bu olmaz lafına güvenilmez bu durumda. yani hem size hem çocuğa yazık. belki tüp bebeğin bu durumundan haberiniz yoktu. bence mutlaka sağlıklı bir çocuk sahibi olmalısınız. yoksa bu acı her gün daha fazla sizi yakacaktır. benim tavsiyem bir tüp bebek merkezine başvurun ve sağlıklı bir çocuk sahibi olma yollarını araştırın.sağlıklı çocuk sahibi olmak herkesin hakkı. böyle bir şansınız varsa mutlaka deneyin. inşallah sağlıklı bir çocuk sahibi olursunuz.

dogum hikayeni okuyunca icim parcalandi ne kadar kötü seyler yasamissin allah yüzünü güldürsün kim olsa senin gibi karar verirdi allah yardimcimiz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…