yıl 1998..o kadar çok istiyordum ki bir bebeğimin olmasını..en sononda eşim askerdeyken hamile oldugumu öğrendim.öyle zamansız gelmiştikii..yinede sevindim..6. ayında bebeğimin özürlü oldugunu öğrendim.dünyam resmen yıkıldı..yalnızım eşim yok.annmin yanındayım.ne yapacagımı hangı doktora gideceğimi bilemedim.her gün ağlıyordum..gitmediğim dr kalmadı.üniversite hastanesinde 15 gün yattım.bebeğin özürü araştırıldı.yapılabılecek hiç bir şey yok dendi.bebeğim büyümüyordu.gelişme geriliği vardı.ne yapsak boş..kimi doğar doğmaz ölür dedi.kimi bu bebeğin hiç birşeyi yok dedi.ne olacagını bilmeden bekledim..beni tam sezaryana alacakları günün gecesi dogum sancılarım başladı.sabah hastaneye gittim.biri diyor doğum ötekı diyor daha erken sen eve git.oradada bi koşouşturmaca yanii.eni sonu aldılar beni sancı odasına taktılar koluma serumu kapattılar kapıyı gittiler.ben tuvaletle yatak arasında mekik dokuyorum..kolumda serum yalnızım..bir ara klozete oturdugumda öyle bir sancım oldukii.bebek o an dogacak sandım yataga zor gidip yattım.ve bi baktım vajınamda çok büyük bir yanma hissi çok acaip bir ağrı.ve arkasından bir ılıklık..içimi sısıtan bri sıcaklık.dogruldum hafifce bi baktım.kızımın başı çıkmış...öyle bir bağırmışım ki korkudan koridordan geçen bi dr.kapıyı araladı ne var dedi????sinir bozucu bir sesle..durumumu görünce bir telaş bir koşuşturmaca..hemen kzımı alıp götürdüler.hiç sesii çıkmıoo ben yaşıyomu diye sorup duruyorum hiç kimse cevap vermiyor.ağlıyorum korkuyorum..henüz 19 yaşındayım.ilk doğumum tecrübesizim.ve çaresizsonra beni kızımın yanına götürdüler.minnacıktı..o kadar küçüktü ki anlatamam.ve bi o kadarda tombişş.28 cm di boyu..1700gr dı..elleri boğum boğumdu.kocaman simsiyah gözleri vardı tavana bakıyordu..elleri ayakları kıpır kıpır.ağladım...gece beni eve gönderdiler kızım bir hafta kaldı hastanede.hergun iki kez gidiordum onu görmeye..7 kat merdıvenıyürüyerek çıkıyordum.iki otobüs değiştiriyordum onu görmek için..evde süt olsun diye ağlıyarak yemek yiyordum..en zoruda hadtanededen ayrılırkendi..emzirdikten sonra yatağına koyardım nasıl ağlardı.o sesi hiç çıkmazdı kulagımdan..şimdi 12 yaşında..12 yıldır yaşadıklarım okadar zor şeylerkii.arkasından bir bebek daha istedim.dedim sağlıklı bir evladım olsun dedim..maalesef o da özürlüydü..bile bile nasıl doğuracaktım onu???kızımda yaşadıklarımı biliyordum..hem o acı çekıyor hem ben..çok zor bir karardı.ve 6 aylıkken hamileliğimi sonlardırdık..bana bir ilaç verdiler aynı anda serumdanda kana giden bir ilaçla bebeğimi bile bile ölü doğum yaptırdılar.herkes doğum haneden bebeğiyle döndü.. ama ben???ağlıyordum doğum yaparken ama inanın sancıdan değil..o kadar zor kii.şu an bile aynı şeyleri hissediyorum ve kendımı tutamıyorum...neyse ...dogdu bebeğim..bana gösterın dedim..daha çataldaydım..bir an yuzunu gösterdıler.hala aklımda..simsiyah saçları vardı..aynı kızıma benziyordu..içim acıyor..kendıme kızıyorummm.nasıl kıydım diye..ama inanın yaşamasıda çok büyük bir acı...kzım..günlerce aylarca ağlıyor..nedenini bilmiyoruz..dr.a götürüyorum bişe anlamıyoo.konuşamıyor söyleyemıyor ki derdini..beni eşimi evliliğimi okadar yıpratıyorki bu durum..aynı şeyi oğlumu dünyaya getirip tekrarlayamazdım..
işte böyle..sevimelimiyim üzülmelimi bilmiyorum...bildiğim tek şey kızımı hrkesten herşeyden çok sevdiğim...
işte böyle..sevimelimiyim üzülmelimi bilmiyorum...bildiğim tek şey kızımı hrkesten herşeyden çok sevdiğim...