Doğum yapmış,bilgisi olan anneler???

Mev*Can

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2007
7.348
91
kızlar az önce hastaneden geldim kafam o kadar karıştıki size danışmak istedim..
şimdi benim son adet tarihim 14 şubat yani bugün tam 38 haftalık hamileyim,yanlız benim bebişim gelişimi ilerde olduğu için 1 hafta önden gidiyorum o yüzden 39 haftalık hamile olarak görünüyorum...
haftaya yani 14 kasımda 40 haftam doluyor,geçen hafta kontrolde doktor dediki 14 kasımda günün bitiyor en fazla bi hafta daha bekleriz yani 21 kasıma kadar olmazsa suni sancıyla doğuma alırız dedi..bugün ise diğer bi doktor günün 14 kasımda deil 21 kasımda bitiyor ayın 28 ine kadar bekleriz olmazsa doğuma alırız diyor..şimdi aklım o kadar karıştıki 40 hafta dolunca günümüz bitmiş olmazmı bizim?
bide beni vajinal muane ettiler doğum başlangıcı yok ama 4 cm açılma olmuş bebeğin kafası tam rahim ağzına yerleşmiş dedi..soruyorum doğum bu her an olabilir diyor..benim geceleri aşırı kasılmalarım oluyor ve nstde de çıktı kasılma..hem kasılma hem rahimde açılma varken ben daha ne kadar bekliycem haftaya son derken 2 hafta dahamı beklemem gerekiyor.. benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa bi akıl versinler nolur..ben ne kadar daha bekliycem...

kızlar az önce hastaneden geldim kafam o kadar karıştıki size danışmak istedim..
şimdi benim son adet tarihim 14 şubat yani bugün tam 38 haftalık hamileyim,yanlız benim bebişim gelişimi ilerde olduğu için 1 hafta önden gidiyorum o yüzden 39 haftalık hamile olarak görünüyorum...
haftaya yani 14 kasımda 40 haftam doluyor,geçen hafta kontrolde doktor dediki 14 kasımda günün bitiyor en fazla bi hafta daha bekleriz yani 21 kasıma kadar olmazsa suni sancıyla doğuma alırız dedi..bugün ise diğer bi doktor günün 14 kasımda deil 21 kasımda bitiyor ayın 28 ine kadar bekleriz olmazsa doğuma alırız diyor..şimdi aklım o kadar karıştıki 40 hafta dolunca günümüz bitmiş olmazmı bizim?
bide beni vajinal muane ettiler doğum başlangıcı yok ama 4 cm açılma olmuş bebeğin kafası tam rahim ağzına yerleşmiş dedi..soruyorum doğum bu her an olabilir diyor..benim geceleri aşırı kasılmalarım oluyor ve nstde de çıktı kasılma..hem kasılma hem rahimde açılma varken ben daha ne kadar bekliycem haftaya son derken 2 hafta dahamı beklemem gerekiyor.. benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar varsa bi akıl versinler nolur..ben ne kadar daha bekliycem...

canım benim Allah hayırlısıyla bir an önce bebeğini sağlılık bir şekilde kucağına almanı nasip etsin inşallah.Anladığım kadaraıyla normal doğum istiyorsun değilmi,ben çok kararsız kalmıştım bir normal bir sezeryan istiyordum en sonunda sezeryan yaptım o başkabenimde oğlumunda normalden 1 hafta daha önde gidiyordu gelişimi ve baya önceden doğum pozisyonunu aldı normalde 24 aralıkta doğması bekleniyordu sezeryana karar kıldığımız için 16 aralık için gün tayin ettik ama gelişimi ve şekli doğum pozisyonunda olduğu için doktorum erken doğum olabilir hazrılıklı olun diyordu ve bizim ufaklık 7 aralıkta dünyaya geldi,kendi istediği zaman buda yaklaşık 37 haftasını doldurduğu zamana denk geldi çok sağlıklı bir bebekti 3,325 gr 51cm doğdu ,erken dünyaya geldiği için sarılık biraz yüksek çıktı onun içinde hastanede bir kaç gün fazla kaldım.O yüzden endişelenme zaten o zamanı geldiğinde gelicektir,ama sana tavsiyem illede normal yapıcam yada illede sezeryan yapıcam diye şartlanma çünkü bir kaç arkadaşım böyle ısrarcı oldular ve sonunda dediklerinin tersi oldu.Yapman fereken şey doktoruna güvenmek o zaman gerisi kolay ,hamileleiğinin başından beri hangisi seni takip ettiyse güven doktoruna en iyisi onlar biliri tatlım

bu arada bebişin 14 kasımda dünyaya gelirse benimde o gün doğum günüm:)

canım benim 4cm açılma olsa bence eni doğoma alırlardı en azından müşade altına ben oğlumu ultrasonda gösterilenden 5 gün once doğurdum erkek sanırım fazla beklemiyormuş kızımıda 16 gün sonra kızıma doktor mio olduğunu söylemişti bence sen her an gidebilirsin hazırlıklı ol allah sağlıkla bebeğini kucaklamanı nasip etsin

Telas yapma canim, günü zamani gelince olacaktir.
Ben 2 cocugumuda 41.haftada aldim kucagima ve suni yoldan sanci getirttilerek dogum yaptim. Hem 4 cm acilma varsa, sanmam cok bekleyecegini. Eli kulaginda bebeginin..Sikma kendini, rahat ol..Allah kolay ve hayirli dogumlar versin canim..a.s.

canım 4 cm açılma varsa yakın zamanda doğum olayı gerçekleşir gibi geliyor bana, zamanı gelince onlar bir saniye bile beklemezler içerde, dr.ların dediği bazen birbirine uymuyor maalesef sen 9 ayını 14 kasımda dolduruyorsun, on dört kasımdan sonra on gün daha bile geçebilir, benim büyük oğlum 9 ay 16 günlükken doğdu, seni sık sık nst almaları lazım artık, kalp atışlarında bir farklılaşma olursa zaten doğuma hemen alırlar, stres yapma canım, umarım en sağlıklı bir şekilde doğumunu yapar ve kızını kucağına alırsın,dualarımız seninle, allah yardımcın olsun hayatım

az kalmış öle yada böle ben sezeryan oldum gerçi ama şu an sen zaten 38 bitmiş 39 haftanıniçinsesin..zaten o beklemeez gelir kafanı takma yani nasılsa normal olacaksa o zamanında gelşr merak etme cnm.hayırlı doğumlar

Benim hesaplamama göre 40.haftan 21. Kasım,a geliyor.Adet günün 14 üyse artı 7 ekliyorsun.21 oluyor..Rahmin 4 cm açılmışsa eli kulağında demektir.Heran doğum edebilirsin canım.Allah bebişini kucağına almanı nasip etsin..

Canancim 4 Cm Açilma Varsa Bugün Yarin Doğurursun Bence Sen..
Alttan Muayenede çok Canin Acidimi..:bbo:

canım bende de aynı sorun var rahimde açılma var kasılmalarım ve sancım var 37 hafta 4 günlük hamileyim pazartesi günkü kontrolumde sancı durdurucu serum verdiler doğuma almadılar bide heran doğum olabilir dediler....ne olduğunu anlayamadan eve geldim...

4 cm açıklık az değilki. 3-5 güne kalmaz bebeni kucağında bil.Hadi hayırlı doğumlar

kızlar hepinize tek tek teşekkür ederim..bu benim ikinci hamileliğim ilkinde böyle bi şey yaşamadım o yüzden kafam allak bullak oldu..bide bebişimin kemik ölçümleri ilerden gittiği için tam emin olamadım..özele gitmiştim bi kere ordakide erken doğum en geç 11 kasım demişti..anlıycanız her gelen başka bi tarih veriyor bana..4 cm açılma beni biraz düşündürmüştü..bebişimin gelişimi allaha şükür çok iyi..işin doğrusu artık doğsun istiyorum..artık dayanamıyorum sancılarına..allah hepimizin yardımcısı olsun..

gerçi 4 cle 40 haftayı dolduran bi arkadaşımda vardı öle gezindi durdu belli olmuyo ben 38 +3 te sezeryan oldum ama gelmeye hiç niyeti yoktu yaniiiii

canım ben 39+6 gunluktu 1 gunsonra 40 hartalık olucaktım doktorumun dedigi tarihten 1 gun önce
4 cm le hastaneye gittigimde doguma aldılar hafif bi kananma birazda agrım vardı sen bekle bu hafta yı bebegini kucagına almaya az kalmış alah bi avzada dogurursun inşalah saglıkla

dün benden muane sonrası kahverengi tonunda hafif bi akıntı geldi..dünden beride kasıklarımda sancılar artmaya başladı...tanıdık bi doktor vardı onu aradım hemen..bebişimin hareketlerinde bi azalma yoksa önemli bi sorun olmadığını muane sırasında oluşan etkiden akıntı olabileceğini söyledi..ayrıyetten 40 hafta dolunca günümüz bitmiş oluyormuş..bundan sonrası bebeğe kalmış bi durummuş..benimkinin haftası ilerde olduğu için bu kadar kafanı karıştırmışlar dedi..valla beni şimdiden bi heyecan ve korku sardı..

dün benden muane sonrası kahverengi tonunda hafif bi akıntı geldi..dünden beride kasıklarımda sancılar artmaya başladı...tanıdık bi doktor vardı onu aradım hemen..bebişimin hareketlerinde bi azalma yoksa önemli bi sorun olmadığını muane sırasında oluşan etkiden akıntı olabileceğini söyledi..ayrıyetten 40 hafta dolunca günümüz bitmiş oluyormuş..bundan sonrası bebeğe kalmış bi durummuş..benimkinin haftası ilerde olduğu için bu kadar kafanı karıştırmışlar dedi..valla beni şimdiden bi heyecan ve korku sardı..

canım akıntın muayeneden kaynaklanıyor bende de olmuştu çünkü ama ben iki gün sonra doğurdum, drların dediği gibi haftalara fazla takılma, vakti saati gelince kimsenin gücü onları içerde tutmaya yetmez, allah yardımcın olsun dilerim en kısa zamanda bebeğini kucağına alırsın beklemek çok zor biliyorum, ben berkanda 9. ayı doldurduktan sonra 16 gün bekledim doğsun diye saatlerce yürüdüm zıpladım hopladım ama onlar doğru vakti biliyorlar canım

bence açılma ve sancın varsa mutlaka doğurursun
dr daha iyi bilri ama bence az bişey daha beklemelisin

Canim sen icini ferah tut.Zaten kasilmalarin varmis.Bence zamani geldimi zaten dogucaktir ne kadar tutmaya calissalarda.Demekki daha zamani var ama bence bu kasilmalarla sen fazla duramazsin canim.Hayirlisi olsun artik sikma kendini.

38.1 desin ve Arkadaslarin dedigi gibi 21 kasim ama doktor daha dogru tarih verir. Gec dollenme olabiliyor, erken olabiliyor.
Benim 1 subat son adet tarihim hala bekliyorum. O hesaba gore 41. haftadayim. Ama gec dollenme olmus, 40. hafta. Keyfini bekliyoruz. Hatri sayilir sancim da yok.
4 cm acildiysa 21 degil, bu hafta sonunu getirecegini sanmiyorum duyduklarimza gore. Hayirlisiyla saglikli bir sekilde alirsin insallah kucagina biran once.

4cm açılma varsa eğer doğumun çok yakın canım bence 2 hafta bile beklemicen kasılmalarında başlamış zaten allah kolaylıklar versin sağlıkla al bebeğini kucağına

X