Dogum yapabilir miyim?

mina retriever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
2.960
1.543
63
Kizlar kisaca anlatayim. Evlendikten 1.5ay sonra hamile kaldim. Ilk 2 3hafta iliskiye hic bi sekilde giremedik sonrasinda zorlanarak baski aci hissederek gerceklesti ama her iliskide ayni sey hala devam ediyor. Once kasilma yanma ile basliyor. Bacaklarimi cok kasiyorum cisimi tutar gibi yapiyorum. Simdi hamileyim ve dogumum yaklasiyo. Ayni zamanda panik atak hastasiyim ve burnum surekli tikali ilacla aciyorum gceleri uyumak icin. Annemler normal yapamazsin sezeryan yaptiralim ozelde diyolar ama ben kararsizim. Devletteki dr um doguma yakin vajinal muayene yapicam dedi korktugumu kasilip zorlandigimi soyledim bsy olmaz dedi ama hergunum dusunmekle geciyor. Simdi ben normal doguma karar versem o bebek cikis asamasinda sıkısır mi? Kasilip kalirsam ya da muayene ettiremezsem kendimi ne yaparım? Dogum aninda heycandan nefes alamazsam bayilirsam ne olur? Tecrubeliler bana yardim eder misiniz? Sezeryanda ellerimi falan baglatamam sirtustu nefes alamiyorum duz yatinca. Anca beni ya normale alicaklar ya da komple bayiltacaklar. Ne yapicam

Önce bir doktor muayenesini deneyin doğuma yakın , çatı muayenesi diyorlar.
Onda problem olursa , belirtirsiniz hiç risk almadan sezeryan istediğinizi söylersiniz...
Hayırlı doğumlar dilerim...

Gerilmeyin.panik atak sezeryan icin yeterli bir sebep. Hos buna karar verecek olan hekiminiz ama doktorlar bunu da göz önüne alıyor.
Benim ikinci gebeligim. 30. Haftadayım. İlkinde 36. Haftalarda sezeryan kararı alınınca hic catı muayenesi yasamadım. Ayrıca şunu da belirteyim. Tuzlu sular haricinde burun acmak icin kullanılan ilaclar bebege zarar verebilir. Doktorunuza danısmadan kullanmayın.

Zor bir durun buna en iyi doktoruniz karar veriri tabiki biz ne desek bos ama soyle sizin yerineze kendimi koydumda tam narkozla sezaryan isterdim herhalde. Uyup hic birsey gormemeek icin tam uyumazsaniz sezeryanda sizin icin zzor olacak gibi

Önce bir doktor muayenesini deneyin doğuma yakın , çatı muayenesi diyorlar.
Onda problem olursa , belirtirsiniz hiç risk almadan sezeryan istediğinizi söylersiniz...
Hayırlı doğumlar dilerim...
Dr muayene edicem doguma yakin dediginde agzimdan aniden eyvah kelimesi cikti. Ne o korkuyo musun dediginde anlattim esimle bile ilskiye zor giriyoruz hatta giremedigimz zmanlar oluyo. Hem sorsaniz bu cocugu nasil yaptin diye onu bile bilmiyorum ekranda gormesem inanmicam dedim dr güldü. Nefes sorunumda var dedim. Iliskide canin mi aciyo dedi evet yanma oluyo bide kasiliyorum istemeden dedim tamam bisey olmaz dedi. Sen normal dogurmamak icin boylesin dedi. Hayir aksine keske normal dogurabilsem kendime guvenm gelir dedim. Bilmiyorum bakalim ne olacak
Dr a soyledim gerekirse psikiyatriye yonlendiririm dedi ayrica gebe kursuna kaydettirdi. Nefes tekniklerini gosterceklermis ama ben hayatimda burnumdan hic nefes almadim ki. Yani dr a da soyledim ebeyede. Eger biri benim agzimi bantlasa burnum acik kalsa ben nefessiz olurum orada. Burnumun sadece goruntusu var islevi yok. Ilskidede zorlaniyorum kasiliyorum diye gebelik boyunca 1 kez brbrligimiz oldu esimle bidaha yapmaya cesaret edemedik. Allah im napicam blmiyorum aglama geliyo bana...
Zor bir durun buna en iyi doktoruniz karar veriri tabiki biz ne desek bos ama soyle sizin yerineze kendimi koydumda tam narkozla sezaryan isterdim herhalde. Uyup hic birsey gormemeek icin tam uyumazsaniz sezeryanda sizin icin zzor olacak gibi
Tam uyumadan ben elimi falan baglatamam cirpinirim. Kocaman bi odada bile esim anahtarla kapiyi kitliyo gibi yapiyo nefesim kesiliyo. Asansore binemiyorum nefes alamam diye. Dumduz sirtustu yatamiyorum tikaniyorum. Burnum hep tikali zaten. Ben hayatimda korkudan hic bayilmadim zaten. Tansiyonum cok dustu kulaklarim duymadi gozlerim karincalandi etrafi goremedim ama yinede disimi sıktım bayilmamak icin toparladim kendimi. O derece korkuyorum bisey olcak diye. Bana narkozu aniden versinler gidiyim ben :) ya da normal dogurup oramdan bebek cikcagina emin olayim canli canli yaptirsinlar dogumu baglamadan. Dusunuyorumda kucucuk sey girerken yanma kasilma yapiyosa kocaman kafa vucut nasil cikacak? Elimle bakiyorum genisligine ama 2 parmak sigmiyo. Giris kismi geriliyo esnemiyo ki

Dogum cok farkli birsey iliskiyle hic kiyaslama bende evliligimin ilk zamanalri cok canim.yandi zorlandim hatta bazen hala acir canim ama dogumumu normal yaptim ama bende panik atak yok yani nefes alip verme sikintili degil.aslinda normal dogumda inan sen birsey yapmiyoraun hersey kendiliginden oluverip bitiyor ama sen kendini nasil hissedeceksin onu bilemedigimz icin komple uyi sezeyan dedim. Iliskiylede dogumu hic kiyaslama cok farkili dogumda sen istemesende esniyor genisliyor bebegin cikmasi icin vucut otamatik olarak yol aciyor kendi

Ah minacım sende de mi var panik atak dün ilk ciddi kasılmamı yaşadım ve ölüyorum sandım kalbim dakikada 180 atmıştır Emin'im elim ayağım dondu belimi hissetmedim o an nefes alamadım en son kendimi duşa zor attım da rahatladım meğerse yalancı sancıymış. Ben normal Doğum yapamam zaten sen yine iyi yapar mıyım diye düşünüyorsun

Bi cesaret geliyo kiz sonra o cesaret gidiyo odum kopuyo. Dr um normal diye zorluyo zaten bgn kontroldeydim dogum pozisyonunu almis bebegin dedi. Ozelde sezeryan yaptiralm diyo ailemde. Ayyy bilmiyorum ben ne yapicam... az vakit kaldi Allah im yol goster

Merak etmeyin narkozu verdiklerini fark etmiyorsunuz zaten. Özellikle dikkat etseniz bile. Ama.bence bir kbb uzmanona da görünün. Burundan nefes alamamak.normal.değil. bilakis burundan nefes almak.saglıklı.bir yol.

Ah kuzum Allahım hayırlısını göstersin inşallah sıkma kendini ama illa normal yapcam diye bekle bakalım şu yalancı sancılara dayanırsan devam edersin yoksa aileni dinle derim ben de

Merak etmeyin narkozu verdiklerini fark etmiyorsunuz zaten. Özellikle dikkat etseniz bile. Ama.bence bir kbb uzmanona da görünün. Burundan nefes alamamak.normal.değil. bilakis burundan nefes almak.saglıklı.bir yol.
Kbb ye gittim burnuma kamerali hortum soktular herhangi et falan bsy varmi diye ama temiz cikti. Benim sorunum burnumda pislik olmasa bile sanki varmis gibi tikali oluyo. Bi burnumu tikayip digerini acmaya calistigimda hava sesi cikiyo rahatlayip tekrar tikaniyo ama ilaci burnuma siktigimda aciliyo nefes alabiliyorum. Ilacsiz dun uykumdan nefes nefese uyandim heralde agzim kapandi nefessiz kaldim kalbim gumgum carpiyodu hemen ilaci aradim ayni astim hastalari gibi bende bu ilacsiz yapamiyorum. Muhtemelen normal dogum derlerse ilacimi yanimda gotururum yoksa ordada nefessiz kalirim.

Ah kuzum Allahım hayırlısını göstersin inşallah sıkma kendini ama illa normal yapcam diye bekle bakalım şu yalancı sancılara dayanırsan devam edersin yoksa aileni dinle derim ben de
Ay bide ebe iliski onerdi. Doguma kdr yatmak yok dedi. Ordaki kaslar kasilip kalirmis ilski olmayinca. Kolunun kireçlenmesi gibi dusun dedi. Iliski olcakki kaslarin calissin açılmaya elverisli olsun dedi. Biz iliskiye bebek yokken zor giriyoduk bebekle koca karnmla nasil gircez kara kara dusunduk bugun. Bide nedense tek bi pozisyonda mumkun oluyo diger sekillerde sanki tikali orasi gibi ilerleyemiyoruz. Yapabildigimiz pozisyndada karnima baski oluyo esimde kilolu oldugu icin. Ay ne zormus yaa. Etrafimdakilere soruyorum kimi normal kolay bsy olmaz diyo kimi sezeryan yap bak keyfine riske girme diyo. Dr a soruyorum panikten bayilsam napcaniz diye o da bzm yapcagimz bsy yok panik atakla kendin bas ediceksin diyo. Ben bu kdr guclu degilim ki...

Merhaba canım bende evlendiimde dört ay ilişkiye giremedim kasıldm... dört ay sonra ki ikinci ilişkimde (zor gerçekleşti) hamile kaldım ve şuan sekizinci ayımdaym toplasan 3 kez gerçeklesmistir bu sürede hala kasıliyorum... ama normal doğum düşünüyorum Rabbim kısmet ederse .bende evhamli kaygılı bir fitrata sahibim kendimi telkin le normal doğuma hazırlamaya çalışıyorum canım.. gün içerisinde su sesi açıyorum netten gözüm kapalı normal doğum yaptığımı ve cok kolay geçtiğini düşünüyorum.. bide panik atak hamileler diye başlık var oradaki bayanların çoğu normal doğum yapmışlar oradaki arkadaslarla bir görüş istersen

O sayfaya bi bakayim bakalm. Sezeryan yapan dr bulamazsam mecbur normal olcak benmkide. Ztn pozisyon almis bebis

Komple bayilticaklar o zaman canım diğer türlü ellerini bağlıyorlar dediğin gibi bi de panik varsa yarı anestezi yapamazsın bi tanıdığım çığlık çığlığa kalmış hissediyorum demiş halbuki acı falan yok ellerini hissediyor sonra hemen bayiltmislar. Doktorun kim bilmiyorum ama istanbuldaysan Furkan kayabasoglu var onunla mi bi gorusseniz

Istanbulda degilim. Devletteki dr um normal diye tutturdu bisey olmaz sakinlesirsin dedi. Annemler az once ozeldeki dr umla gorusmeye gitti. Yasak ama ozel durumu var madem sezeryan yaparim konusalim demis. Icim rahatladi. Eger zamanini beklerse sezeryan olcam sukur :) tam bayiltmasini soylicem bende cnku ellerimi falan baglatamam. Esim elimi tutuyo onda bile bi birak falan diyorum sanki hic elimi kurtaramicakmisim gibi :)

Ahahh kıyamam ya neden yasak bilmiyorum ama benn kendi isteğimle sezaryen olmuştum 40+6da özel hastahanede doktorum hep beklememiz gerektiğini söylüyordu ben beklemedim umarım iyi geçer ameliyat. Gün verildi mj

Senin takipcinim cnm. Dogumdan sonra cvp yazarmisin. allah yardimcin olsun...

Ahahh kıyamam ya neden yasak bilmiyorum ama benn kendi isteğimle sezaryen olmuştum 40+6da özel hastahanede doktorum hep beklememiz gerektiğini söylüyordu ben beklemedim umarım iyi geçer ameliyat. Gün verildi mj
Gun verilmedi haftaya kontrolum var konusalim haftaya dedi doktor. Bakalim ne zaman alalim dicek ama bence normal baslamasin diye en gec 38de alalim der. Yani 5 6 hafta sonra. Bide ultrasonda ileri cikiyo bebek ona gore konuscak galiba. Hayirlisi olur insallah. Bir an once olsada bitti bile desem rahat nefes alsam hep hayalimdi 2cocugum olsun biri erkek biri kiz olsun falan diyodum ama hem hamilelik zormus hem hastane korkusu zormus :) normalde agridan olsem doktora ugramayan biriyim ama hamilelikte mecburum. Aslinda yeni evliyiz kredi borçlarimizda var ama korkudan 1 bilezik bozdurcam en cok ona uzuluyorum. 3 yil bidaha alamicam ama en azindan ne kendim ne bebek riske girmemis olcak. Bugun doktor tamam diyince bi rahatlama geldi bana. Haftalardir stresten aglayip duruyodum. Ozellikle alttan muayeneden cok korkuyodum cunku kendim bile kendime yapamiyorum 2 parmak olayini.

Senin takipcinim cnm. Dogumdan sonra cvp yazarmisin. allah yardimcin olsun...
Insallah hayirlisi olur. Haftaya kontrol gunumde netlescek bakalim ne zaman alalim dicek. Her turlu dogumdan korkuyorum bu atak yuzunden ama en azindan bayiltcaklar. Hayatimda hic bayilmadim acaba bayilmak nasil bisey ondanda korkuyorum ne odlek biseymisim haberim yokmus. Elimden gelse keske sakin olmak ama ben 10. Kata bu panik atak yüzünden hamileyken bile merdivenden cikan biriyim kalirsam asansorde olurum diye :) sezeryanda da ellerimi baglarlarsa hemen bayiltmalari lazim yoksa tepinirim nefes alamiyorum sirtustu yatinca. Insallah bi dogurayim yazarim size de. Hamile misiniz sizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…