• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum yapabilir miyim?

Ahahh kıyamam ya neden yasak bilmiyorum ama benn kendi isteğimle sezaryen olmuştum 40+6da özel hastahanede doktorum hep beklememiz gerektiğini söylüyordu ben beklemedim umarım iyi geçer ameliyat. Gün verildi mj
Sen bayildin mi? Bayilmak nasil bisey? Bide nasil uyancam ben bayilinca? Bayildiginda neler hissediyosun bilgin var mi :) cok heycanliyim ya kusura bakma

Insallah hayirlisi olur. Haftaya kontrol gunumde netlescek bakalim ne zaman alalim dicek. Her turlu dogumdan korkuyorum bu atak yuzunden ama en azindan bayiltcaklar. Hayatimda hic bayilmadim acaba bayilmak nasil bisey ondanda korkuyorum :KK70: ne odlek biseymisim haberim yokmus. Elimden gelse keske sakin olmak ama ben 10. Kata bu panik atak yüzünden hamileyken bile merdivenden cikan biriyim kalirsam asansorde olurum diye :) sezeryanda da ellerimi baglarlarsa hemen bayiltmalari lazim yoksa tepinirim nefes alamiyorum sirtustu yatinca. Insallah bi dogurayim yazarim size de. Hamile misiniz sizde?
Evet cnm. Ikinci melegime hamileyim. Ilki sezeryandi ve cok rahat gecti. Hic korkma. Panik atak ozelligini söylemeyi unutma ama doktora. Bayiltiktan sonra baglarlar ekini. Aslinda öyle sıkı sıkı baglamiyolar anliycaksin. Eger iyi bir ameliyat ekibine düsersen seni cok sakinleştiriyor lar haberini bekliyorum Allaha emanet ol

Bayılmak hicmi hic zor deyil. 10Dan geriye dogru say dediler en son 8i hatirliyorum. Bi anda gözlerin kapaniyo. Sanki böyle birden uyku bastirmis gibi. Uyanirkende hani boyle sabahlari bazen uyanmak istemezsin ya biraz zorla uyaniyo gibi. Bu kadar

i
Sen bayildin mi? Bayilmak nasil bisey? Bide nasil uyancam ben bayilinca? Bayildiginda neler hissediyosun bilgin var mi :) cok heycanliyim ya kusura bakma
Estağfurullah benim belden aşağısı baygındı :D :D hiiicbisey hissetmiyosun 10 dakika sürdü aldılar bebisi bi 10 dakika da dikim oldu tahminim sonra çıktım. Belden iğne yaptılar omurilikten onun dışında hani dolgu yaptirirsin ya bi baskı hissedersin aletlerin aynı öyle hissediyorsun amaa acı falan yok ben ellerimi ayaklarımı oynatamayinca panik yapmamak için kafamı yanda bi ekran vardı oraya çevirdim bi de başımdaki kadınla konuşmaya çalıştım öyle geçti bitti genel anestezi hichichicbisey hissetmiyosun uyu uyan rahat ama uyandıktan sonra sarhoş gibi oluyormussun o kötüymüş ne zaman ayiliyolar bilmiyorum 1,2 saat diye tahmin ediyorum benim durumumda da 6 saatte geçti alt tarafımın uyusuklugu

Gun verilmedi haftaya kontrolum var konusalim haftaya dedi doktor. Bakalim ne zaman alalim dicek ama bence normal baslamasin diye en gec 38de alalim der. Yani 5 6 hafta sonra. Bide ultrasonda ileri cikiyo bebek ona gore konuscak galiba. Hayirlisi olur insallah. Bir an once olsada bitti bile desem rahat nefes alsam :KK43: hep hayalimdi 2cocugum olsun biri erkek biri kiz olsun falan diyodum ama hem hamilelik zormus hem hastane korkusu zormus :) normalde agridan olsem doktora ugramayan biriyim ama hamilelikte mecburum. Aslinda yeni evliyiz kredi borçlarimizda var ama korkudan 1 bilezik bozdurcam en cok ona uzuluyorum. 3 yil bidaha alamicam ama en azindan ne kendim ne bebek riske girmemis olcak. Bugun doktor tamam diyince bi rahatlama geldi bana. Haftalardir stresten aglayip duruyodum. Ozellikle alttan muayeneden cok korkuyodum cunku kendim bile kendime yapamiyorum 2 parmak olayini.
Anladım canım o çatı muayenesine ben 3 kez girdim korkulacak bişey değil ama tabi minicik aciyo. Açıklamak gerekirse acısını evliliğinin ilk gününe donebilirsin :D

Canım ilk evlendiginde 1 sene filan iliskide rahatsızlık hissi normal zamanla alisiyosun cocuk doğurduktan sonra daha da rahat iliski yaşarsın. Hamilelikte vajinal kuruluk oluyo insanin iliskiye ne isteği oluyo ne de bünyesi müsait oluyo yani şuan yasadiklarinin hepsi normal bende yaşadım. Doğum kendiliginden olan bi şey senin ilişkide zorlanmanla burnunun tikali olmasıyla alakası yok akışına bırak doktorun dediklerini yap zaten gerekli görürse doktor sezeryan yapar vajinal muayenede anlaşılır

Anesteziyi kafaya takma. Çoğu ekip hastalar çakmasın diye saydırmıyor da. Bir sohbet açıyorlar o arada ne zaman bayıldığını hatırlamıyorsun. Sadece uyanmaya başladığını hatırlıyorsun. Süreyi fark etmiyorsun ki zaten süre çok kısa bir süre. Bebek etkilenmesin diye dozu düşük tutup hemen bebeği alıyorlar. Hani stressliyken uyusan bile kafan dolu olur ya, anestezi öyle değil. Bomboş huzurlu bir karanlık. Ben başka bir olay için anestezi almıştım ve kalkarken sadece devamlı konuşup insanları aklım başımda olduğuma inandırmaya çalıştım. Ama aklımdaki cümlelerle dilimdekiler uyuşmadı. Ama oldukça rahattım, kusmam ağlamam olmadı.

Canım ilk evlendiginde 1 sene filan iliskide rahatsızlık hissi normal zamanla alisiyosun cocuk doğurduktan sonra daha da rahat iliski yaşarsın. Hamilelikte vajinal kuruluk oluyo insanin iliskiye ne isteği oluyo ne de bünyesi müsait oluyo yani şuan yasadiklarinin hepsi normal bende yaşadım. Doğum kendiliginden olan bi şey senin ilişkide zorlanmanla burnunun tikali olmasıyla alakası yok akışına bırak doktorun dediklerini yap zaten gerekli görürse doktor sezeryan yapar vajinal muayenede anlaşılır
Ben hamile degilkende zorlandim hep 2hafta hic yapamadik sonrasindada kasilmayla yanmayla aciyla zorlandik hep. 2ay sonunda hamile kaldim bidaha da 1 kez yaptik sonrasi olmadi :)

Anesteziyi kafaya takma. Çoğu ekip hastalar çakmasın diye saydırmıyor da. Bir sohbet açıyorlar o arada ne zaman bayıldığını hatırlamıyorsun. Sadece uyanmaya başladığını hatırlıyorsun. Süreyi fark etmiyorsun ki zaten süre çok kısa bir süre. Bebek etkilenmesin diye dozu düşük tutup hemen bebeği alıyorlar. Hani stressliyken uyusan bile kafan dolu olur ya, anestezi öyle değil. Bomboş huzurlu bir karanlık. Ben başka bir olay için anestezi almıştım ve kalkarken sadece devamlı konuşup insanları aklım başımda olduğuma inandırmaya çalıştım. Ama aklımdaki cümlelerle dilimdekiler uyuşmadı. Ama oldukça rahattım, kusmam ağlamam olmadı.
Zaten kisa uyutsunlar. En cok istedigim bebegm dogunca ilk ben goriyim di ama kismet olmicak ben bayginken esim annemler falan once gorcek cok kiskaniyorum :D

Ben hamile degilkende zorlandim hep 2hafta hic yapamadik sonrasindada kasilmayla yanmayla aciyla zorlandik hep. 2ay sonunda hamile kaldim bidaha da 1 kez yaptik sonrasi olmadi :)
Kayganlaştirıci kullan o kadar zorlaniyosan hamileyken zarari olur mu bilmiyorum ama sonrasi için iyi olabilir bu kadar da abartma herkes nasıl ilişkiye giriyosa sende girebilirsin kocanada yazık

Kayganlaştirıci kullan o kadar zorlaniyosan hamileyken zarari olur mu bilmiyorum ama sonrasi için iyi olabilir bu kadar da abartma herkes nasıl ilişkiye giriyosa sende girebilirsin kocanada yazık
Onuda denedik ama 2tecrubesiz bir araya gelince cidden zorlandik. Aslinda esimde cok istekli biri degil belkide bu yuzden alisamadik. Uyku mu iliskimi diye sorsan ona uyku der yani :) belkide psikolojik benimki bilmiyorum. Ailem cok sıkı buyuttu baya sorunlu bi ailede buyudum. Allah a sukur esim cok iyi biri anlayisli hic zorlamadi beni ama bebek konusunda ben zorladim onu. Yapamiyoruz aciyo diye birakmak istemedim.

Onuda denedik ama 2tecrubesiz bir araya gelince cidden zorlandik. Aslinda esimde cok istekli biri degil belkide bu yuzden alisamadik. Uyku mu iliskimi diye sorsan ona uyku der yani :) belkide psikolojik benimki bilmiyorum. Ailem cok sıkı buyuttu baya sorunlu bi ailede buyudum. Allah a sukur esim cok iyi biri anlayisli hic zorlamadi beni ama bebek konusunda ben zorladim onu. Yapamiyoruz aciyo diye birakmak istemedim.
Iki tecrubesiz demişsin canım ama türkiye de yaşıyoruz genelde ilk deneyimler evlenince oluyo.tam bi ilişki yasayamadiginiz için istekli olmaması normal

Iki tecrubesiz demişsin canım ama türkiye de yaşıyoruz genelde ilk deneyimler evlenince oluyo.tam bi ilişki yasayamadiginiz için istekli olmaması normal
Turkiye ya da baska ulke farketmiyo cogu erkek evlenmeden once hatta bu devirde kizlarda evlenmeden cok sey yasayip ogreniyolar ya da daha rahat oluyolar ama tabi dedigin gibi cogunlukta tecrubesiz oluyo bizler gibi. Tam bi iliski yasayamicagimizi ilk evlendigimiz gunlerde bilmiyoduk ama o zamanda yapmamistik. Balayinda denedik olmadi. 2 hafta oyle gecti sonrasinda oldu. Benm tek sorunum ilk giris. Ondan sonrasi eziyet olmuyo bildigin iliski oluyo yani diger insanlar gibi. Ben doktoruma da sordum bu herkeste olan bisey yenisiniz cok normal dedi. Ben daha 1 yillik bile evli degilim. Ozellikle dr la konustum belki bi hastalik vardir cozumunu soyler diye ama sorun yok dedi. Ayni zamanda esimdede ara ara sertlesme problemi oluyo. Ilk baslarda bu sebeptende zorlandik. Yumusak olunca ilerlemiyodu veya tam baslicaz ereksiyonu kaybediyodu. Bebek oldu duzeldik ama bu defada bebege zarar vermekten korktu hep. 2mizde suan gobekliyiz diye istemiyo. Ebe iliskiniz olsun dedi esime soyledim suan yapamam nasil yapcaz dedi. Hep bebege bsy olcak diye korkuyo. E bekarlar gibi yasayincada haliyle alisamiyorum. Belki dogumdan sonra duzelir diye dusunuyorum. Etrafimdaki arkadaslarimda ayni seyi soyluyolar yanma onlarda da oluyomus. Ben esimin isteksizligi yüzünden ovulasyon testi aldim bebek istedigim icin bari o gunlerde beraberlik duzgun olsun diye. Sansimiz varmis tuttu. Dedigim gibi iliski tam yasanamasaydi gebelikte olusamazdi. Bende hemen 2dk da kolayca olsun isterim ama malesef baslarkenki ilk andaki yanmaya cozum bulamadim.

Turkiye ya da baska ulke farketmiyo cogu erkek evlenmeden once hatta bu devirde kizlarda evlenmeden cok sey yasayip ogreniyolar ya da daha rahat oluyolar ama tabi dedigin gibi cogunlukta tecrubesiz oluyo bizler gibi. Tam bi iliski yasayamicagimizi ilk evlendigimiz gunlerde bilmiyoduk ama o zamanda yapmamistik. Balayinda denedik olmadi. 2 hafta oyle gecti sonrasinda oldu. Benm tek sorunum ilk giris. Ondan sonrasi eziyet olmuyo bildigin iliski oluyo yani diger insanlar gibi. Ben doktoruma da sordum bu herkeste olan bisey yenisiniz cok normal dedi. Ben daha 1 yillik bile evli degilim. Ozellikle dr la konustum belki bi hastalik vardir cozumunu soyler diye ama sorun yok dedi. Ayni zamanda esimdede ara ara sertlesme problemi oluyo. Ilk baslarda bu sebeptende zorlandik. Yumusak olunca ilerlemiyodu veya tam baslicaz ereksiyonu kaybediyodu. Bebek oldu duzeldik ama bu defada bebege zarar vermekten korktu hep. 2mizde suan gobekliyiz diye istemiyo. Ebe iliskiniz okun dedi esime soyledim suan yapamam nasil yapcaz dedi. Hep bebege bsy olcak diye korkuyo. E bekarlar gibi yasayincada haliyle alisamiyorum. Belki dogumdan sonra duzelir diye dusunuyorum. Etrafimdaki arkadaslarimda ayni seyi soyluyolar yanma onlarda da oluyomus. Ben esimin isteksizligi yüzünden ovulasyon testi aldim bebek istedigim icin bari o gunlerde beraberlik duzgun olsun diye. Sansimiz varmis tuttu. Dedigim gibi iliski tam yasanamasaydi gebelikte olusamazdi. Bende hemen 2dk da kolayca olsun isterim ama malesef baslarkenki ilk andaki yanmaya cozum bulamadim.

Bu çoğu çiftte oluyor. Daha yenisiniz birbirinizi tanımanız da uyum saglamanız da vakit alır. Eşin de korktuğundan uyumayı tercih edip ara ara sertleşme problemi yaşıyordur. Kendini sorumlu görüyordur. Erkekler kadın bir dert ediniyorsa.onlar.on dert ediniyor. Onu pohpohlayın yönlendirin, hosunuza giden şeyleri söylemekten cekinmeyin. Onun özgüveni arttıkca bu olumlu durum size de yansır.Birbirinize açık olun, ne istediğinizi sorun, saçma demeyin. İnsanlar neler yapıyor, ne kıyafetler ne fanteziler. Orası sizin dünyanız ne isterseniz o olur. İster sarılır yatarsınız. İster sadece öpüsürsünüz. Bu tür problemlerin çoğu kalıplasmıs dayatmalardan kaynaklı. Kendi dünyanızı kendi kurallarınızı kendiniz koyun.

Bu çoğu çiftte oluyor. Daha yenisiniz birbirinizi tanımanız da uyum saglamanız da vakit alır. Eşin de korktuğundan uyumayı tercih edip ara ara sertleşme problemi yaşıyordur. Kendini sorumlu görüyordur. Erkekler kadın bir dert ediniyorsa.onlar.on dert ediniyor. Onu pohpohlayın yönlendirin, hosunuza giden şeyleri söylemekten cekinmeyin. Onun özgüveni arttıkca bu olumlu durum size de yansır.Birbirinize açık olun, ne istediğinizi sorun, saçma demeyin. İnsanlar neler yapıyor, ne kıyafetler ne fanteziler. Orası sizin dünyanız ne isterseniz o olur. İster sarılır yatarsınız. İster sadece öpüsürsünüz. Bu tür problemlerin çoğu kalıplasmıs dayatmalardan kaynaklı. Kendi dünyanızı kendi kurallarınızı kendiniz koyun.
Aslinda benim esimle bi sorunum yok. Yani ikimizde birbirimizden memnunuz ama arkadas nedense sadece bu kadar yazilandan o kismi cekip almis konu nerden nereye geldi. Ben sdce dogum acisindan iliskide zorlandigimi soylemistim.. yani sikayetci oldugumuz bi durum veya brbrmizden etkilenmeme veya aramizda cozulmesi gereken bi problem yok :) konu icindeki 1 kelime yanlis yere cekilince alakasiz seyler ortaya cikti :) zaten dogumumda sezeryan olcak sorun kalmadi

Aslinda benim esimle bi sorunum yok. Yani ikimizde birbirimizden memnunuz ama arkadas nedense sadece bu kadar yazilandan o kismi cekip almis konu nerden nereye geldi. Ben sdce dogum acisindan iliskide zorlandigimi soylemistim.. yani sikayetci oldugumuz bi durum veya brbrmizden etkilenmeme veya aramizda cozulmesi gereken bi problem yok :) konu icindeki 1 kelime yanlis yere cekilince alakasiz seyler ortaya cikti :) zaten dogumumda sezeryan olcak sorun kalmadi
Rahatsız olduysanız kusura bakmayın yukarda konu edilmişti ondan yazdım. Tabii ki esinizle aranızda bir sıkıntı olacak diye bir mevzu yok. İkisi ayrı konular çünkü. Allah evladınızı saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin.

Back