• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum yaklaştıkça korku :/

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Ela6167

Şurişk'imi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
449
200
23
34
Bu benim ilk hamileliğim, bugün 37+4 hafta. Normal doğum yapmayı düsünüyorum o güne kadar bir sıkıntı çıkmadıkça. Ama son haftalara girdiğimden beri hep endişe, korku yerleşti içime. Doğum hikayeleri okuyorum, ya dayanamazsam, ya çok zor olursa, bir şeyler ters giderse gibi aklımda bir çok şey oluşuyor istemsiz :/ Bunlar normal mi? Mutluluğun yanı sıra deli gibi korkuyorum yani. Devlette yapıcam doğumu, beni rahatlatabilecek kimse olmayacak yanımda sonuçta ne bileyim çok endişeliyim. Tavsiye verin lütfen :(

Birincisi daha 15 gün önce doğum yapmış biri olarak bol bol yürü açılman çok hızlı oluyor, hurma ye ve su iç. Merak etme acıya dayanıyorsun sezeryan daha riskli normak doğumda hiç bir şey olmaz Allah ın izniyle. Ikınmayı güzel yapmalısın. Birde doğururken kimseyi gözün görmüyor merak etme önemli olan sancı kısmı. Doğumda sancı bitsin yeterki hemen doğsun diye bakıyorsun ve yanında birine ihtiyaç duymuyorsun. Benim acı eşiğim çok düşük kulak deldiremem ben doğurduysam herkes doğurur bence :) üstelik gerçekten dedikleri gibi doğurduktan sonra en geç iki güne herşeyi unutuyorsun. İnsanlar 2. Ciyi 3.cüyü nasıl doğuruyor anlamış oldum. Allah yardımcın olsun, inşallah sağlıkla doğar bebeğin.bende senin gibi çok korkuyordum. Ama uykunu iyi almaya bak ben 3 gün sadece 2 saat uyumuştum. Çocuk doğumca sancısı vardı hastahanede.üşütmüştü. Yani sancın azken uyuyabildiğin kadar uyumaya ve dinlenmeye bak. Belirtiler geldiğinde

Birincisi daha 15 gün önce doğum yapmış biri olarak bol bol yürü açılman çok hızlı oluyor, hurma ye ve su iç. Merak etme acıya dayanıyorsun sezeryan daha riskli normak doğumda hiç bir şey olmaz Allah ın izniyle. Ikınmayı güzel yapmalısın. Birde doğururken kimseyi gözün görmüyor merak etme önemli olan sancı kısmı. Doğumda sancı bitsin yeterki hemen doğsun diye bakıyorsun ve yanında birine ihtiyaç duymuyorsun. Benim acı eşiğim çok düşük kulak deldiremem ben doğurduysam herkes doğurur bence :) üstelik gerçekten dedikleri gibi doğurduktan sonra en geç iki güne herşeyi unutuyorsun. İnsanlar 2. Ciyi 3.cüyü nasıl doğuruyor anlamış oldum. Allah yardımcın olsun, inşallah sağlıkla doğar bebeğin.bende senin gibi çok korkuyordum. Ama uykunu iyi almaya bak ben 3 gün sadece 2 saat uyumuştum. Çocuk doğumca sancısı vardı hastahanede.üşütmüştü. Yani sancın azken uyuyabildiğin kadar uyumaya ve dinlenmeye bak. Belirtiler geldiğinde
Ayrıntılı ve güzel açıklamışsın baya, teşekkür ederim ilk olarak. :) Ah yürüyüş, sıcaklarda evden dışarı adım atasım gelmiyor, atmıyorum :oha: Ikınmada falan böyle doktor veya ebe yardımcı oluyor mu? Şunu yap şöyle yap gibisinden? Acı eşiğim düşük demişsin ve şuan pozitif konuşabildiğine göre cesaret aldım şuanEn Büyük KK

hiç korkma canım gebeliğin tadını çıkar
Allahın izni ile olup bitiyor ve sonrasında bebişini kucaklayacaksın ona odaklan :)

Şuan 38 40 hafta arasında olmayı o kadar çok isterdim ki inan bana.
Benim için doğum yapmak , sancı çekmek hiç korkutucu değil biliyorum ki ya yaşadığım gün yada diğer gün kucağıma bebeğimi alacağım Allah ın izni ile.
Ama beklemek , çokk zor ve benim ki şuan 7 haftalık :) üçüncü hamileliğim ilkini 1 saat diğerini 45 dk sancı ile doğurdum. Bu sefer 15 dk düşünüyorum :) . Endişelenme , bu yapın gereği senin yapabileceğin bir iş olmadaydı Rabbim bize nasip etmezdi. Kendini telkin et sürekli , yapacağım yapacağım hemen bitecek diye iyi düşün. ...

Şuan 38 40 hafta arasında olmayı o kadar çok isterdim ki inan bana.
Benim için doğum yapmak , sancı çekmek hiç korkutucu değil biliyorum ki ya yaşadığım gün yada diğer gün kucağıma bebeğimi alacağım Allah ın izni ile.
Ama beklemek , çokk zor ve benim ki şuan 7 haftalık :) üçüncü hamileliğim ilkini 1 saat diğerini 45 dk sancı ile doğurdum. Bu sefer 15 dk düşünüyorum :) . Endişelenme , bu yapın gereği senin yapabileceğin bir iş olmadaydı Rabbim bize nasip etmezdi. Kendini telkin et sürekli , yapacağım yapacağım hemen bitecek diye iyi düşün. ...
Okadar güzel ifade etmişsin ki yüzümde bi tebessüm oluştu :) Ama başlarda böyle zaten daha çok var diyerek düşünmüyosun, saymıyosun günleri. Sona gelince resmen zaman duruyor sanki :D derlerdi inanmazdım. Acaba 38de mi doğacak 39 mu 40ı geçecek mi diye düşünceler. Dedigin gibi rabbim kaldıramayacağımız bir şey olsaydi bunu bize vermezdi .. Bu arada ilk iki çocuğun kaç haftalık doğdu :) Miniğini de sag salim kucağına alırsın inşallah

Bende 37 deyim devlette dogum yapacagim illaki biraz agri sanci olur ya dayanilmaz bisey olsa kimse cocuk yapmazdi heralde psikolojni iyi hazirla evvel allah basaracagiz:)

Rabbim öyle büyük bir dayanma gücü veriyorki hooop diye oluo bitiyor. Hem merak etme Allah göstermesin aksi bir durumda hemen önlem alınmış oluyor endişelenecek birşey olmuyor yani. Kötüyü düşünme iyi düşün. Ve unutmaki bir kaç saat içinde bebeğinin nefes alışverişlerini izleyecek onu emzireceksin. Karnındaki tekmeler avuclarında olacak. Muhteşem birşey bu.. Rabbim sağlıkla bir avazda doğurmayı nasip etsin

Bende 37 deyim devlette dogum yapacagim illaki biraz agri sanci olur ya dayanilmaz bisey olsa kimse cocuk yapmazdi heralde psikolojni iyi hazirla evvel allah basaracagiz:)
Yaa orasi öyle tabi :) Cok arastırmak yüzünden oluyor sanırım, internetin zararları:KK51: İnsallah sen de sag salim alirsin kucagina bebişinii

Rabbim öyle büyük bir dayanma gücü veriyorki hooop diye oluo bitiyor. Hem merak etme Allah göstermesin aksi bir durumda hemen önlem alınmış oluyor endişelenecek birşey olmuyor yani. Kötüyü düşünme iyi düşün. Ve unutmaki bir kaç saat içinde bebeğinin nefes alışverişlerini izleyecek onu emzireceksin. Karnındaki tekmeler avuclarında olacak. Muhteşem birşey bu.. Rabbim sağlıkla bir avazda doğurmayı nasip etsin
Ah.. :) Doğru, uzun bekleyişin sonunda kucağımda olacak, tüm sorumluluğu bana bakan bir minik. Bi an öyle düşününce sancılar onlar bunlar vız gelir diyorum. İnşallah dediğin gibi rahat geçer doğumum, teşekkür ederim :KK37:

Okadar güzel ifade etmişsin ki yüzümde bi tebessüm oluştu :) Ama başlarda böyle zaten daha çok var diyerek düşünmüyosun, saymıyosun günleri. Sona gelince resmen zaman duruyor sanki :KK70: derlerdi inanmazdım. Acaba 38de mi doğacak 39 mu 40ı geçecek mi diye düşünceler. Dedigin gibi rabbim kaldıramayacağımız bir şey olsaydi bunu bize vermezdi .. Bu arada ilk iki çocuğun kaç haftalık doğdu :) Miniğini de sag salim kucağına alırsın inşallah
Amiin canım inşallah hepimizz.

İlki 38 haftanın sonunda diğeri 40 haftanın sonunda ;)
Bu da 39 olsa bari diye geçiriyorum içimden. Endişelenme , Rabbim kolaylığını verecek inşallahh rahat ol yeter.

Amiin canım inşallah hepimizz.

İlki 38 haftanın sonunda diğeri 40 haftanın sonunda :KK66:
Bu da 39 olsa bari diye geçiriyorum içimden. Endişelenme , Rabbim kolaylığını verecek inşallahh rahat ol yeter.
Allah gönlüne göre versin ne diyim :) Teşekkür ederimm, rahatladım rahatim :)

Arkadaşımda iki çocuk var şimdi de hamile) hiç korkmaz çünkü tedavi ettiği klinikte daha nazik ve düşünceli bir hemşire var kızlara doğum hakkında çok ilginç şeyleri anlatıyor))

Artık korkumda kalmadı, bir an önce doğurayım diye bakıyorum :KK70:38den sonra beklemek ızdırapmış :D bir de 40ı geçerse falan yandım

Bendede çok korkular baslaadi bu hafta bide panik atagim var benim dün facede normal doğum yapanlar yazmış yok karnıma öyle bastırdı cnm çıktı yok 120 kilo hemşire karnıma bastırdı üstüme çıktılar Allah'ım uykularim kaçtı yaa hep aklımda

Back