Merhabalar, öncelikle kaybınızla ilgili olarak başınız sağolsun. Lohusalıkla ilgili olarak yalnız olmanın sizi korkutmasını çok iyi anlıyorum ancak şunu söylemeliyim ki dezavantajı olan herşeyin muhakkak ki avantajları da olacaktır. Bu açıdan bakmak size psikolojik açıdan biraz daha yardımcı olabilir. Lohusalıkla ilgili daha önce tecrübeniz var aslında, elbetteki her Doğum ve sonrası diğerinden farklı ama en azından alacağınız önlemlerle ilgili olarak sizi ipucu verebilir.
Örneğin buzluğunuzu lohusayken yemekle uğraşmamak adına hazırlayacağınız öğünlük şeylerle depolayabilirsiniz köfte, doğranmış soğan, sebze, zeytinyağlı aklınıza ne gelirse. Ev işlerinde destek alabiliyorsanız bunu öncesinden programlayabilirsiniz. Eşinizle bu konuyu şimdiden konuşarak beklentilerinizi ifade edebilirsiniz. Aynı şey kardeşleriniz için de geçerli. Akşama yemeğinizi birinin getirmesi veya bir iki çamaşırınızı yıkaması bile destektir aslında. Bütün bunlarl lohusalık döneminde konuşmaktansa şimdiden bu korkularınızı ifade ederek yardım istemeniz sizin ve karşımızdakilerin işini kolaylaştıracaktır. İfade edilmeyen beklentiler karşı taraftan anlaşılamayınca bekleyen kişi açısından hayal kırıklığı yaratır bu nedenle bunun tek çözümü iletişim kurmaktır. Yardım istemekten çekinmeyin. Ben inanıyorum ki ikinci çocukta daha kolay bir süreç geçireceksiniz ilk çocuğunuzda edindiğiniz tecrübeler sayesinde, kendinizi strese sokmayın, her anımız önemli ve değerli bunun farkına varabilmek mühim olan. Çevrenizi ve etrafınızı beklentilerinizden haber verin, yemeklerinizi öğünlük stoklayın ki çözdürmek ve pişirmek kolay olsun, ev işleri düzeninizi oturtun, yardım istemekten çekinmeyin. Tecrübeli bir anne olarak bu dönemi çok keyifli geçireceğinize inanıyorum, herşey gönlünüzce olsun.