Merhaba anneler,bu konu defalarca tartışılmıştır mutlaka ama yenilikler ve güncel bilgilerden haberdar olmak adına sizlere soruyorum;Doğum sonrası sarkmalar için ne yapıyorsunuz?Özet geçeyim;64 kiloydum ve bebek yapmak istediğim için sigarayı bıraktım.4 ayda 80 kiloya çıktım.Veee tam yeniden kilo vermeye çalışırken 80 kiloyla hamile kaldım.Bu arada boyum sadece 1.63 cm.Hamilelik boyunca +16 kilonun üstüne +16 daha aldım ve oldum mu 96...96 kilo ile doğuma girdim.40 ım çıktığında 80 dim yeniden.Sonrasında da emzirerek 10 kilo verdim.Bebeğim 8.5 aylık.Yani 40 günde 16 kilo,7 ayda da 10 kilo daha verdim.Kilo vermekte sıkıntı yok çünkü emziriyorum ve yemeyi abartmazsanız kilo veriyorsunuz zaten.Şimdi de kendi çapımda sağlıklı beslenerek 58 e düşmeyi hedefliyorum.Aslında çok kısa zamanda hamile kaldığım kiloya dönmekle kalmadım üstüne 10 kilo daha verdim.Yani bebekle birlikte 26 kilo birden gitti.Sorun şu ki;karın bölgemde çok sorun yok ama bacaklarım (özellikle içleri) inanılmaz sarktı.Çatlaklar da var tabi.Bu problemin ilk kısmı.İkinci kısmı ise şu;eskiden spor yapardım.Özellikle plates ve tenis beni çok güçlendiriyordu ve kaç kilo olursam olayım sıkıydım.Ama dizimi sakatladım ve menüsküs yırtığı ve kemik kayması nedeniyle spor yapamıyorum.Emzirdiğim için ameliyat ta olamıyorum.Yani sarkmalar için spor yapmam gerekiyor ama bu benim için mümkün değil.Sadece orta tempolu yürüyüş ve yüzme olabilir.O da sarkmaları ne kadar toparlar emin değilim.Bu konuda deneyimi olanlar lutfen yazsın.Yürürken bacak içlerim dalga dalga dalgalanıyor :)