Doğum sonrası rahimde değişiklik

Kiraza benzer bir şey hiç duymadım ben. Bazen doğumlar çok hasarlı olabiliyor ve vajinada plansız derin yırtıklar oluşabiliyor. Eğer doğumlara yeni girmeye başlamış bir asistan dikip toparlamaya çalışırsa, çok estetik olmayan bir şekil şemal ortaya çıkabiliyor. Ama hanımefendi bir iki dikiş atıldı, diyor. Dolayısıyla bunu eliyorum.
Ben de hiçbir seyi kiraza benzetemiyorum, en benzer rahim ağzı var. Onun da dogumdan sonraki durumunu bilmiyorum.

Rahim kası yok orada dedim. Yani aynayla baktiginiz yer yalnizca vajinanız. Kiraz gibi dediğiniz şey rahim ağzı. Kendi vücudunuzu tanımıyorsunuz diye üzüldüm ama klasik bilgisiz insan tavirlarıyla bana "bence siz bilmiyorsunuz" dediniz. Temel anatomi dersi aldım. 😊

Tabii ki rahimde kas var. Düz kaslardan oluşur rahim. Doğumda da kasılır, bebek bu sayede girer dogum kanalına.

Ama rahim kasınızı aynayla bakarak goremezsiniz. Aynayla bakip gorebileceginiz organiniz vajinanızdır.

Vücudunuzu tanıyın.
Eki Görüntüle 3070127
Hem korkunç bir tavrınız var hem de kendinizi doktor sanıp 2 ders aldınız diye burda yanlış bilgiler veriyorsunuz insanlara. Yeni hastaneden geliyorum normal doğum yaptığım için aynı sorunu yaşadım vajinamda topçuklar gördüğüm için hemen kadın doğum doktoruna gittim. Baya baya rahimmiş gözüken. Belki doğum yapmamış bir insanda gözükmesi imkansız olabilir ama normal doğum yaptıysanız rahim henüz toparlanmadığı için sarkıyor ve o gözüküyor oradan. Zamanla toparlanacak ve küçülecek dedi.
Kibrinizi kenara bırakıp biraz daha anatomi dersi alın bence.

X