Doğum sonrası kocası olumsuz değişenler:(

Dike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
118
27
40
nerde hata yapıyorum bilmiyrum? 4 ay oldu doğum yapalı ve eşimle aram açılıyor git gide. 1 ay önce ayrılığın eşiğinden döndüm eşyalrımı topladım gidiyordum, çok ağladım, sonra o da ağladı.ona dedim ki 'ağzının içine bakıyorum gitme demen için tek kelime etmiyorsn' neyse benim konuşmalarımdan sonra iş için evden çıkarken geldiğimde valizini görmeyeyim deyip çıktı, geldiğinde de bana abur cubur almış yaş pasta almış böylece barışmış olduk.sonra 2 hafta annemlerin yanına gittim şehir dışına, işleri çok yoğunlaştığı bir dönemdi evde olsam yalnız kalacaktım. Bu sürede günde1 dakikadan uzun konuşmamız olmadı telefonda,ardından işi 1 hafta daha uzadı. yine aynı geçti.eve geldik 3 hafta o ne yapyı ben ne yaptım hiç konuşmadık. eve yemek için geldi ve yatmak için.hep11-12de yorgun geldi, yemek için aceleyle geldi ve çıktı. çoğunlukla ben arıyorum yemeğe geliyor musun diye, bazen de saat20 oluyor aradığımda beklemeyin ben yedim diyor. cinsellikte yok ayda 1.gerçekten yoğun çalışıyor biliyorum, aldatma falan korkusu değil benimki. ben aramızda bir uçurum doduğunu düşünüyorum. kızıma karşı iyi,onu kabullenmeme değil sorun. nasıl desem sanki ben hiçbir şeyden anlamayan bir kızım da o yüzden benimle hiçbir şey paylaşamıyor gibi davranıyor.dün patladım ne zamandır onunla gitmek istediğim filme o gitmiş arkadaşlarıyla. çook üzüldüm.bu yazdıklarımı anlttım, tepki vermedi.tamam benim hatam da var ama sen de çok anlayışsızsın diyor.başka bir şe yok, ne hatam diyorum bititiyse bitti de diyorum yok!inanın temizliğimi yapıyorum, kendime bakıyorum, giyiniyorum, sohbet konusu açmaya çalışıyorum tek kelime ile cevap verip kapatıyor ben ne yapayım?2-3 güne kadar çözüm bulamazsak aileme gideceğim. onlara da şuan anlatamıyorum anlatırsam hemen gel derler. her yolu denedim. benim gibi olan var mı başka?inşallah yoktur,çok mutlusunuzdur.

Canım çocuğum yok şu anda o yüzden henüz böyle şeyler yaşamadım sanki eşimde hiç yaşatmaz gibi geliyor ama belli de olmaz erkek milleti.. Dediğine göre temizliğine, bakımına dikkat eden biriymişsin. Muhabbette kuruyorsun ama sendne uzaklaşıyor aldatma olmadığından eminim diyorsun ama bence biraz dikkatli ol telefonunu kapatıyormu yada senden uzakta mı tutuyor sessize mi alıyor telde konuşurken başka odalara mı geçiyor öncelikle bunları izle bu fikri tamamen elersen, yine elinden geleni yapıp programlar yap ikiniz adına örneğin sinema bileti al eğlenceli filmlere, bebeği birine bırakıp elele gezin. Belki de seni artık eş değil bir anne gözüyle görüyor artık ona hala onun eskisi gibi eşi olduğunu göstermelisin. Eğer hala daha düzelmiyorsa al karşına konuş en ince ayrıntısına kadar sadece şikayet değil nasıl olmasını istediğini ondan beklentilerini güzel dille anlat kendini yalnız hissettiğini söyle ama bu kadar şeyden sonrada devam ederse yolları ayırmak gerektiğini de dile getirki doğabilecek sonuçları bilsin.. ınan böyle yaşamaktansa tek başına yaşamak ve kendi mutluluğun için çaba sarfetmek daha iyidir..

cok guzel aciklamissin... bu arada bence de aldatma konusunun uzerinde dur canim pek hayra alamet degil cunku yazdiklarin.. insallah boyle bisey yoktur ama tedbiri elden birakmamakta fayda var

sengözlerimebaksanab

canım şimdi sende bunalımdasın, annelik depresyonu oluyormuş çoğu kadında sanırım sende hassassın bu aralar, fazla ilgi görmek istiyor olabılırsın bu senın en doğal hakkın. ama yenı bır duzene gırdınız, yogun ve manoton bir dönemdesınız, hemen kestırıp atma derım. ailelere konu açıldımı geri dönuşun zor olur, sen unutursun ama onlar unutmaz. hep akılları sende kalır. bence kımseyı uzmeden önce saglıklı bır şekılde duşun. bakımlı ol, eşine kur yap, çocuk uyurken tavla atın, fılm ızleyın, neşelı konular açmaya çalış, ona hep stresle gitme, biliyorum esas senın alttan alınmaya ıhtıyacın var ama erkekler böyle. zoru gördumu hemen kaçarlar. kadınlar her konuda ne yazık kı erkeklerden daha guçlu ve daha verıcı. ayrılma tehtıtlerı ıle eşini bir noktaya kadar korkutabılırsın sonunda iş buyurse durumu kabullenır.

bende de durum buna benzer ( doğum sonrası depresyona veriyorum ben de... aşırı alınganım ve gecmişte yaşanan kötü şeyleri anımsıyorum sürekli.... başlarda o bana "anne" gözüyle bakıyordu eş deil. oturduk konustuk şimdi o bana ilgili ama ben ondan soğumuş durumdayım o sevdigim adama deil de yabancı birine bakıyorum sanki hiçbir alevlenme yok bende ona karşı... bunu belli etmemeye çalışsam da nafile bakışlarımdan anlıyor ve onu incitiyorum elimde olmadan... sanırım bi psikologa ihtiyacım var (((

canım bende 2.5 ay önce doğum yaptım.bunalımdayım sankı hersey batıyor hersey zor ğeliyor hayatımda tek ğuzel sey oğlum oldu....senınle aynısı olmasada konu baslığı benzerlığı oldu dıyebılırım.aldatma konusuna ğelınce kafanı bıde buna takma ole bısey olsaydı inankı hıssederdın.gulkurusuu nun yazdıklarını okudumda ne kadar ğuzel demıs.belkıde sensindir abartan eskıden nasıldıkı eşin cokmu farklıydı...elınde kağıt kalem al eşinin senin birbirinize olan tavırlarınızı artı ve eksı olarak yaz.senın eşine ğore tavrını acaba esın sana yapsa nasıl olurdun.hanğisi daha ağır basıyorsa ona ğöre karar verırsın.ama Allah ğöstermesın bosanırsan ne yaparsın hayatında neler olur cocuğun acaba kımde kalır medenı olabılırmısınız bırbırınıze karsı.Annenlerde yasayabılırmısın bır kere evden cıktınmı bekar evın dar ğelır derdı buyuklerım bana.Sunuda unutma kımse cocuğundan ve senden önemlı değildir mutlu ol sanıyeler sonra ne olacağını bıle bılemeyız hayatın tadını doya doya cıkar.Bazı konuları buyutupte canını sıkmaya değmez kendıne zarar bebeğine zarar yuvana zarar. senınle uzunca sohbet etmek ısterım belkıde ortak yonumuz cok vardır.hele bıde ğurbet olunca daha bır duyğusal oluyorsun sankım....

kızlar eşimle konuştuk.doğum sonrası depresyon tanısı koyduk ona da bana da. işyerinde müdür oldu o nedenle sık sık rapor hazırlaması ve ne zman isteniirse o anda yetiştirmesi gerekiyormuş.vakit ayıracak olsam sen surat asıyosun ya da bebek ağlıyo.süt veriyosun ve süt kokuyosun nasıl yaklaşacağımı, yada yaklaşsam bebeğin hakkını mı almış olacağımı düşünüyorum.seni yormak istemiyorum nasıl davranacağımı bilmiyorum.hatalıyım vakit ayırmalıyım ama sen de beni sıkma surat asma dedi. gayet güzel konuştuk.çook tatlıydı o ağladı ben ağladım.ben de anneliğe alışmaya çalıştığımı bana zor olduğunu sözyledim seni suçlamıyorum ki güzel idare ediyosun ama bir birimize daha vakit ayırmalı ve hassas olmalıyız dedik.aldatmadan bi an şüphelensem buraya yazmam bile terk ederim.ama yorumda bulunan herkese teşekkürler sonuçta herkes en iyi kendi bilir evliliğini.ama en güzeli kafamızda kurmadan konuşmak.fiziğimi çok kafaya takıyodum ben seni 8 sene bekledim 10kg fazla için mi beğenmiycem sen her halinle güzelsin,yüzünün gülmesi hayatıma bedel dedi.:)çokşükür sorunu çözdük.özellikle bu süt kokma konusunda haklı günde 2kere banyo yapıp atlet değiştirsem de kokuyorum biliyorum.erkekler de sorun yaşıyomuş demek.hepinizi öptümçok sağolun

çiğdemnil lütfen sen de konuşmaya çalış.senin için de dua ediceö.ve evet bazı şeyleri ben abarttım eşim hep çokçalşırdı o tipik bir oğlak:)ama en azından yatak sohbeti yapardık onu da yapmayınca bunaldım onun hayatından çıkmış gibi hissettim.ve kafamda büyüttüm de büyüttüm,surat astım.o da hatasını anladı,gerçekten konuşmak harika bir çözüm tabi anlayana.inşallah herkesin mutluluğu daim olur.ne zaman istersen yaz ve tek güzelşey oğlun değil eşin de güzellik,kızıma sevgim ne kadar büyükse eşime sevgim daha da kuvvetli, sen de bunu düşün ve eşine bunu hissettir söyle, gururu okşanır mutlu olur.ama unutma dediğin gibi çok duygusalız biz de de suç var.öptüm

dike cok sevındım konusup anlastığınıza.İnsallah bırdaha sorun yasamazsınız ( AMİN).. hıc aklıma ğelmemıstı erkeklerın sut kokmamızdan cekıneceklerı sanırım ğercekten anne ğibimi ğöruyorlar onlarda.doğrusu bende oğlum cok kustuğu ıcın hep değistiriyorum ustumu yıkanıyorum.ben kilolarımı cok takıyorum kendımı cok cırkın hıssedıyorum aynaya bıle bakmak canım ıstemıyorum kendıme ğuvenım kalmadıkı esıme kur yapayım.bıde ben nerden baslayıp konusacağımı bılmıyorum.ne dıycem bende senın yasadıklarım ğıbı sorun yokkı ben abartıyorum sanırım buğun cok ğüzel ğün ğecırdık.ama bıseyler eksık ya canım adını koyamadığım seyler...

canım ben de aynı şeyleri hissediyodum.kendinden konu aç kendimi artık beğenmiyorum falan de konuyu aç.doğumdan dolayı biraz depresyonlu olduğunu ve başetmeye çalıştığını söyle,sence iyi idare edbiliyor muum de.sonra işte bana yardım etsen biraz daha vakit ayırsak birbirimize falan dersin.bir arkadaşım karı koca ddoğum sonrası depresyona girmiş diyip de söze başlayabilirsin. ama inan kilolarımız onlar için sorun değil.biz takıyoruz eh biraz iltifata ihtiyacımız var. e adamlar bizi normal gördüğüiçin ekstra iltifata gerek görmüyor uyarmamız lazım.ama mutlaka kendine bakmaya başla.ben hamile pantolonu giyiyodum doğumdan 3 ay sonra bile, şimdi normal 42 beden aldım zoruma gitti o beden ama aldım:)siyah ve koyu giyiyorumdaha derli toplu görünüyorum:)saçım yağlı gezmiyorum bunlar bile yetiyor.ebklerimizin de bizim mutlu olmamıza ihtiyacı var sakın unutma.maskaramı ve kalemimi eksik etmiyorum.ama parfüm sıkamam daha süt kokumu alsın kızım ne yapayım eşim az daha dayansın:)eşimle aram istediğim gibi çok şükür şimdilikAllah hepimizi mutlu etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…