doğum sonrası kilolar ne alemde

kızlar piskolojik olarak öyle olur ilk günde öyle hissedersiniz ama sonra düzene girer bakım benim bir günlük ögünüm

sabah kalkar kalmaz arasıra 500ml oda sıcaklıgında suyumu iciyorum :içelim:

Kahvaltı:

peynir ,kaşar

domates, salatalık

5 zeytin

haftada 1 yada 2 sefer yumurta 1 adet

2 dilim kepekli ekmek ben unonun tost ekmekleri varya onu kulanıyorum

cay 1 kesme şekeri ikiye bölüm iciyorum

ara ögün:

meyve ne varsa elma armut adeti yok ben bir elma bir armut yada nektari yiyorum

öglen:

corba

marul salalatası

sebze yemegi

yogurt ( yogurtun icine 1 kaşık keten tohumu)

pilav varsa 2 kaşık yoksa 1 veya 2 dilim ekmek

ara ögün:

meyve veya eti form bisküvi

akşam:

corba

sebze yemegi

salata ( sebze yemegi az yerseniz salatanıza ton balıgı atabilirsiniz )

yogurt veya ayran

2 dilim veya 1 dilimde tam tahılı kepekli ekmek

ben iki tanede maydonozlu peynirli biber dolması yedim cokacimcoook

son ögün:

yemekten 2 saat sonra canınız tatlı ister onun icinde meyve yiyceksiniz bastırmıyo diyenlerde bir iki gün sabretsinler şeftali daha bir şeker icerir ondan yiyebilirsiniz veya üzüm üzüm hep sütü artırır derler

ve gün boyu 3. 3,5 litre su :1rolleyes:

benim birgünüm böyle gecti diger günlerim faklı evde ne varsa yapmaya calışıyorum yemeklerde 2 yemek kaşıgı yag kuşanıyorum salatada 1 kaşık yag tuzu biraz daha az kulanıyorum cok tatlı isterseniz iki tatlı kaşıgı vanilyalı dondurma olur ben öle yaptım..

bayramda önüme ne tatlılar ne börekler dolmalar geldi gecti yemedim hayır dedim yemiyorum yasakkelime cünkü kendi iyiligim icin karşı taraf düşünmeden ye bitaneden ne olur desede kanmayın herşey bir taneyle başlar zaten yemedim cok şükür :Saruboceq:

hee atlamadanda kızımdan ve evimden fırsat buldugumda koşu bandında tempolu yürüyüş yapıyorum 30 dakika ve hergüne sıkıştırmaya calıştıgım egzersizlerim var işte böyle kızlarhihoyyyt

metebolik yag yakıcı sıvıysa şöyle;

2 elma

1 limon

1 tatlı kaşıgı tane karabiber

1 tatlı kaşıgı tane karanfil

1 dal tarcın

3litre su

hazırlanışı:

elma ve limonları 4 parcaya bölün cekirdegi cöpüyle kabuklu bi şekilde sırasıyla karanfill tarcın karabiberide ekledikten sonra 3 litre suyu dökün tencerede kaynayana kadar pişsin kaynadıktan sonra suyunu süzüp icin ben sürahiye süzdüm sogumasını bekleyip icin isterseniz buda atabilirsiniz her ögünden 1 fincan icin bir günde 3 fincan sadece
migde rahatsızlıgı olan ve tansiyon düşüklügü yaşayan icmiycekmiş

tarifin sahibiyse : Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez'dir kızlar

Canim sen bebegini emziriyo muydun ?Emziriyosan sütünü etkilemiyormu diyetin ben yapamiyorumda yemeyi biraz azalttigim an sütüm hemen azaliyor zor yetiriyorum bende diyet yapmak icin ek gidaya baslayacagim 4. ayini iple cekiyorum bebegimin.Sana kolay gelsin canim yapabiliyosan ne mutlu sana

valla benim diyet falan yapmam gerek kalmadı şuan 4 kilo fazlam var oda çok sırıtmıyor çünkü ben hamile kaldığımda ço fazla zayıftım ayrıca emzirirken diyet yapmak pek doğru değil gibime geliyor.......

canım bu diyet degilki ac kalmıyorum saglıklı besleniyoorum aslında herkezin saglıklı beslenmesi lazım ama yapmıyoruz malesef evimde ne pişiriyosam yagını tuzunu azaltıyorum sebzeye meyveye agırlık veriyorum azz az sık sık yiyorum cok şükür sütümde var kızımıda emziriyorum emzirmekte 500calori yakıyo hergün tartıya cıktıgımda 200 grmın gitmiş olması cok mutlu ediyo beni hihoyyyt
kesinlikle diyet programı uygulayamam yok şundan bu kadar bundan bu kadar emir altına girmiş gibi hissediyordum ve bozuyodum böyle daha saglıklı oldu:dance:

adasu canım spor egzersiz yapıyomusun...

canım fırsat buldukca 30 dakika tempolu yüryorum koşu bandında kızıma eşim bakıyorsa yada uyuyorsa yürümeye calışıyorum hergünede egzersiz sokuyorum karnımı icime cekip bırakıyorum bir kac hareket yapıyorum fazla zorlamadankaydirigubbakcemile2

bende kendimi zorlamamdan yapıyorumm inş işe yararkaydirigubbakcemile2

Adausum tebrikler canim zaten uzmanlarda onu öneriyor süt yapacam deyip hominigirtlak yemeyin ,sadece düzenli olarak sağlikli beslenin diyorlarr..emziriken diyet yapmak değil seninki sağlikli beslenmek inşallah devamini getirirsin canimm..yağ yakici formulünü bende deniyeceğim teşekk,ürler paylaşim için nerden aldin tarifi..

benimde size hamileyken bahsettiğim zayıflama iksiri buydu hem içinde tarçın var sütünüzüde bollaştırır.... adasu benden önce davranıp yazmış .. elin kolun dert görmesin adasu ... böyle beslenmeye devam edersen dal gibi olursun olursun ..zayıflamam gruplarındayım bende ama şimdilik diyute tam adapte olamadım .. sana kolay gelsin canım ..

canım Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez'in kitabından alıntı yaptım kitabın adı Farketmeden Diyetle Kalıcı Kilo Verme..hihoyyyt

oh oh masallah size kizlar ..
bende ensonunda tartida 90 i gördüm ..
sütüm yok denilecek kadar az maalesef ve artik emzirmeyi biraktim .. sagincada 20 cc anca cikiyor..

ve yavas yavas diyete baslasam tam züper olucak .. her sabah uyandigimda bugün yemicem diorum ..
yasak meyvenin tadi güzel olur ya .. ne bulursam mideye :))))

allah kahretsinki meyve ve sebze yemeyi hic sevmiyorum .. allah yardimcimiz olsun kizlar .. zor bir dönem bizi bekliyor ..
ama kesin kararliyim ..hertarafimdan yaglar fi$kirio ..kendimden tiksiniyorum

askitocum emzirmeyi birakmana çok üzüldüm canim neyse herşeyin hayirlisii...inşallah zayiflamayi başarisiin canimm..tabi bizlerde bende 69 a inmiştim göbek yoktu ama sanirim kilo almaya başladim bayramdan sonra göbeğim çikmaya başladii deli olacam ne güzel gitmişti niye geir geldiki buuu..

off rosecim göbeği hiç deme bende şu sıralar taktım..göbişimeekaydirigubbakcemile3sen spor egzesir yapıyomusun

pes etmeyin vericez bu kiloları kızlar bakınız benim günlük kilo cetvelim:1closedeyes:

29.10.2008 = 81,700

30.11.2008 = 80,500

01.11.2008 = 80,600

02.11.2008 = 80,400

03.11.2008 = 80,200

04.11.2008 = 80,100

05.11.2008 = 80

bir haftada 1,700 vermişim:sm_cool: tam gaz devamkaydirigubbakcemile2

metebolik yag yakıcı sıvıysa şöyle;

2 elma

1 limon

1 tatlı kaşıgı tane karabiber

1 tatlı kaşıgı tane karanfil

1 dal tarcın

3litre su

hazırlanışı:

elma ve limonları 4 parcaya bölün cekirdegi cöpüyle kabuklu bi şekilde sırasıyla karanfill tarcın karabiberide ekledikten sonra 3 litre suyu dökün tencerede kaynayana kadar pişsin kaynadıktan sonra suyunu süzüp icin ben sürahiye süzdüm sogumasını bekleyip icin isterseniz buda atabilirsiniz her ögünden 1 fincan icin bir günde 3 fincan sadece
migde rahatsızlıgı olan ve tansiyon düşüklügü yaşayan icmiycekmiş

tarifin sahibiyse : Beslenme ve Diyet Uzmanı Selahattin Dönmez'dir kızlar
[/QUOTE]

canım ben bu formülü 2 ay boyunca hergün yaptım ama hiç bi faydasını görmedim ama inşallah sen ve denicek arkadaşlar görürsünüz:içelim:kaydirigubbakcemile5:içelim:

yaa ben şu sarımsak cayını yapmaya karar verdim anjelina joline nın cayı dogumdan sonra 3 haftada 11 kilo vermiş sarımsak cayı sayesinde bebeginide emzirmiş hem denemekten zatara cıkmaz diyorum ..

İŞTE SARMISAKLI ÇAYIN TARİFİ

KÜÇÜK bir taze zencefili soyun ve 2 fincan suyla kaynatın. 6 dakika kaynadıktan sonra içine 2 diş ezilmiş sarmısak, 2 çay kaşığı bal ve 2 çay kaşığı limon suyu ekleyin ve iyice karıştırın. Çayın soğumasını bekledikten sonra süzün ve soğuk için.

YAHU BU EDİTİDE KALDIRDILAR HİÇ İYİ OLMADI NIYE GENE KOYMUYORLARKI HERYER YANLIŞ MSJ DOLUYORR.. HAYRET BİŞİ YAAA...NEYSE YENI GÜNCEL LISTEMIZZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…