dogum sonrası kilo verme

dogum sonrası eski kilonuza ne zaman döndünüz ?

• Ankete Katılan
    48
  • Anket Kapalı .
slm benimde 26 aylık oğlum var memeden 1 ay oldu bıraktıralı ben şu bir ayda 2 kilo aldım ve alıyorum da ne yapmam lazım :((

en kilolu ben galibaaaa:)off off zaten 72ile hamiş kalmıştım şimdi 52günlük bebeğim var ve aşırı derecede takmaya başladım göbeğimi sanki 3aylık hamile gibi göbeğim var yaaa süt olsun diye yedim yedim 74kilo olmuşum ...süt için su yeterli diyorya doktorlar acaba diyet yapsamda sadece suya çok ağırlık versem yterli olurmu sizce sütüm kesilmez dimi

ben 2010 ağustos annesıyım 54 le hamile kaldım 60 la doğuma girdim doğumdan 3 gun sonra tartıldım 57 ydım 1 buçuk ay sonra 54 e ulastım sımdıyse kılo almaya calısıyorum 51 im 54 olabılsem ıyı olucak :( benımde derdım bu yıyorum sütümde iyi 49 a dusmustum 51 e zor cıktım.

52 ile basladim hamilelige 67 ile bitirdim dogumdan 1 hafta sonra 10 kilom gitti 57 kiloyum. kafama cok takiyorum. sabah sadece activia yogurt yiyorum aksam yemegine kadar suyla idare ediyorum 1 haftaya yakindir. aksam yemeginden sonra cok yedim felan diye kafayi yiyecek kadar oluyorum ne yapmam gerekiyo. kendimi hic iyi hissetmiyorum dogrumu yapiyorum tavsiyelerinizi bekliyorummm.

merhabalar herkese ben hamileyken fazla kilo almadım şu an da kilom iyi ama göbeğim çıkmış oda göze batıyo her gören ayy göbeğin kalmış korse takmadınmı felan kızım yedi aylık göbeğim için ne yapabilirim lütfen yardımcı olun

bende aynı durumdayım doğum yapalı 2 ay oldu göbeğimi gören içerde bırımı kaldı dıyo :( emzırıyorum dıye dıyetede giremıyorum napam yaaaaaaa çıldırcam moralmen kötüyüm kılolar yuzunden dıyete gırsemmı :37:

en kilolu ben galibaaaa:)off off zaten 72ile hamiş kalmıştım şimdi 52günlük bebeğim var ve aşırı derecede takmaya başladım göbeğimi sanki 3aylık hamile gibi göbeğim var yaaa süt olsun diye yedim yedim 74kilo olmuşum ...süt için su yeterli diyorya doktorlar acaba diyet yapsamda sadece suya çok ağırlık versem yterli olurmu sizce sütüm kesilmez dimi

bende aynı senin gibiyim. 69 hamile kaldım. doğum yapalı 40 gün oldu 72 kiloyum. cok takıyorum. korkuyorum böyle kalıcam diye. ama sadece suya yüklenmeyelim . sütümüz kalitesizlesebilir.

bende aynı senin gibiyim. 69 hamile kaldım. doğum yapalı 40 gün oldu 72 kiloyum. cok takıyorum. korkuyorum böyle kalıcam diye. ama sadece suya yüklenmeyelim . sütümüz kalitesizlesebilir.

eşim diyo sen 72kilosun ama 72den fazla duruyorsun diyo offf daha çok moralim bozuldu allahdan 1.70boyum var ama inanınki 5aylıkken bile bu kadar göbeğim yoktu normal doğum yapmama rağmen kaldı hepsii afedersiniz ama vıcık vıcık oldu yaa önceden sertti göbeğim şimdi içi su doluymuş gibi nereye çeksen geliyoo:52:

kızlar oğlum 2 aylık oldu 10 martta doğdu hamile kalmadan önce 58 idi hamile 74 ile doğurdum hastaneden çıkışı 64 e indi 2 ay sonunda eski halime döndü ne diyeti nede sporu hiç yapmadım çünkü emziriyorum nasıl kilo verdi anlamadım gitti :D

oğlum 4 aylıkken ebruşallıyla pilatese başladım.hergün!
ilk günler hareketler acayip zor geldi,ama pes etmedim. 1 hafta içinde alıştım,hareketleri yapmaya başladım.yaptıkça moralim de düzeldi. 1 ay içinde sıkılaşmaya başladım. 4 ayda 6 kg verdim.rejim yapmadan.hava güzel olduğunda da mutlaka oğlumu bebek arabasına koyup uzun uzun yürüyüşler yaptım.oğlum 10 aylıktı ben hamilelik öncesi kiloma dönmüştüm.şunu söylemek isiyorum o 4 ay çok zor geçti ,çok yoruldum inanın.kilo almak kolay ama vermek işkenceymiş.ama akıllandım :) şuruplu tatlı-çok meyve yemeyecektim hamileyken. şimdi 5 haftalık hamileyim.ikinciye :) hamur işi ,tatlılar ve aşırı meyve tüketiminden kaçacağım. hergün yürüyüş ekleyeceğim. doktorum onaylarsa ebruşallının hamile pilatesini yapacağım.15 kilo almıştım geçende, şimdi max 10 kilo diyorum kendime!
sevgiyle kalın...

bende 10 kilo kadar aldım.60 kiloyla gittim.3600 oğlum doğdu.doğumdan 2-3 gün sonra tartıldığımda 54 e düşmüşüm.6 kilo çok az geldi gözüme.sezeryan oldum.ta3 ay sonra indi şişliğim.52 ye düştüm.şuanda kaç kiloyum tartılmadım.hafif ayva göbeği kaldı. hamilelikte çok kilo almamıştım zaten.karnımda fazla büyümedi.az aldığım için, zaten haliyle kendiliğinden gitti.süt derdinden sporda yapamadım
burdan size tavsiyem hamilelere söylüyorum tabi
hamilleike fazla kilo almayın.vermesi çok zor oluyor.insanın psikolojini de etkiliyordur eminim.yiyin lafına da takılmayın.sağlıklı şeyler yiyin.doğumdan sonrada yürüyüş şart.

bende sezeryanliyim ve kızım 3 aylık 47 ile hamile kaldım 67 ile doguma girdim suan 5 bucuk kilo fazlam varyapıstı bana gitmiyo eski halime dönmek istiyorum kıyafet alamıyorum zayıflacagım diye ama yok emzirdiğim iiçin diyet yapamıyorum spor yapamıyorum çünkü hepsi sütümün azalmasına sebep oluyor kızım daha önemli tabi ama esimin hala kilolusun demesi rahatsız ediyo nsl verecegim bilmiyorum.çatlaklar ayrı bi olay zaten

mart ayında dogum yaptım. bebegm 3 aylık .. hamileliğimde 10 kilo aldm.. dogumla 6 kilo giittii.. Logusalıkta da 4 kilo giitti. Mide bulantısı vardı bende, 1ay pek bişe yiyemedm. sadece çorba , meyve suyu, su ile beslendmm.. ama snra gerri almaya başladm.. napıcam blmiormm.. cok sıvı tuketiyrm.. kola, meyve suları ... emziriyrmm da , rejimde yapamıyrmm..

Slm basligi gördüm ben de katilmak istedim 14 mayista sezeryan dogum yaptim.67 ile hamile kaldim,80 le doguma gittim hastaneden cikip eve geldigimde 74 kiloydum tartida bu rakami görünce acayip sinir oldum ve kendi kendime ilk dogumum sonrasindaki gibi kendimi salmicam ve yediklerime dikkat edip saglikli beslenerek hem de emzirerek kilo vericem dedim ve basladim....sabahlari ilik limonlu su iciyorum kahvaltimi normal yapiyorum kizartmalar haric tabi...öglen de az porsiyon ekmeksiz ne yemek yaptiysam ondan yiyorum aralarda portakalli zencefilli yesilcay iciyorum aksam da ekmeksiz yemek arasinda su icmeden saat altida yarim tabak yemegimi yiyorum ve bunu 1 aydir yapiyorum 71 e düstüm yavas gidiyor belki ama en azindan zorlanmiyorum benim yaptiklarim bunlarr ama degisik önerilerinizi de bekliyorum arkadaslar özellikle de benim gibi emziren annelerden...dogum sonrasi kilolarimizi birlikte verelim insallah herkese saglikli diyetlerrrrrrrr........

50 kilo ile hamile kaldım bende.doğuma girdiğimde 63 kiloydum.normal doğum sonrası ilk 24 saat içerisinde 3 kilo gitmişti.şişliklerin inmesi, bebeğe alışma dönemi derken o tempoyla 3 ay içinde tekrar 49 oldum.zayıflamak için özel bir uğraş vermedim,bünyeyle alakalı daha çok arkadaşlar bence.bebeğim sekiz aylık şu an 53üm.55 olsam tam ideal olurum diyorum ama bakalım...

60 kg iLe hamiLe kaLdım şimdi 83 kg mım . . . :17: sanırım bıraz fazLa kgiLo aLdım yaaa ne kadar vericem acaba dogumdan sonra yani bebek çıkınca lohusaLıkta sanki bir 5 kg veririm die düşünüyorum . . . :20: oLmaz cok kiLoLu kaLamam :50: hayıırrrrr

iyi güzelde kilolar giderken sütünüz azalmıyormu bebişler doyuyormu gene?
sütüm gidecek diye cesaret edemiyorum

kızlar bnde 14 nisanda dogum yaptım 58 le hamile kalddım 80 kg la dogum yaptım dogum sonrası 75 dustum su andada 70 varım 7-8 kg daha versem iyi olcak ama benımde göbegim cok var bıde yanlarım var görenler kac aylık kızım dio sinir oluyorum yenı dogum yaptım dıorum sasısrıolar bu göbegi nasıl yok edebılırm kendıme dogru durust kıyafet bulamıormm ne yapmalıymm

iyi güzelde kilolar giderken sütünüz azalmıyormu bebişler doyuyormu gene?
sütüm gidecek diye cesaret edemiyorum

canım fazla kilo fazla süt demek değil ki..sütün daha çok yiyip içtiğinle alakalı..ya ben zayıflayım diye özel bi çaba göstermedim aksine yiyip içmem kendimi bildim bileli çok iyidir..diyorum ya bünyeyle alakalı çabuk mu yakıyorum nedir,yada fazla hareketliyim yediğim kadar kilo almıyorum hiç..genetikte olabilir bu kilo işi.ama yine kendimce kilolu olduğum zmanda sütüm aynıydı,şimdi de aynı,bebeğime yetiyor yani aç kalmıyor.bak mesela şöyle bir örnek veriyim yediğin iki tabak makarnanın yada pilavın sana süt olarak dönüşü bir ise,yediğin bir tabak bulgur pilavı +suyun süt olarak dönmesi ikidir..bunun gibi işte..zaten zayıflamak için saatlerce aç kalmakk bünyeye zararlı kanıtlanmış birşey.o yüzden yiyeceklerimizi süt yapacak besinlerden seçersekk hemm bunlar bize kilo olarak dönmez,hemde bebeklerimiz aç kalmaz..bak ben bana süt yapan şeyleri yazıyım..bulgur mesela,hurma şu hac hurmalarından,(doğumdada çok faydasını gödüm şimdide mucize gibi)tahin helvası,dereotu,gerçi mevsiminde değiliz ama havuç çok süt yapmıştı bana,bir kış boyunca evden eksik etmedim aklıma gelenler bunlar şu anda..ha birde bol bol su iç rejim filan düşünürsen yakın zamanda,hem zayıflamana yardımcı olur hemde yenilenleri süte su çevirir diye biliyorum..bi dene istersen canım..

Back