Bölgesel İncelme Dogum sonrası kalan göbek icin önerileri olan??

Bölgesel İncelme; Yöntemler ve Ürünler
Ben iki dogum yaptim.
Allah normal yolla dogurmayi nasip etti ikisinide.
Iki dogumumda da dogumhaneden odaya ciktigimda ilk yaptigim cok sIki olmayan ama toparlayan korse takmakti.
Gun gectikce sIkiligini arttirdim tabi korsenin.
Aksamlari ve sabahlari mekik cektim lohusalik bitince.
Cok sukur hic gobegim kalmadi.

Dogumdan sonra kalan göbek icin neler yaptınız sarmak iyi gelirmi deneyen varmı??
Ben normal dogum yaptim.Hiç sarmadım karnımı.Zaten doğumdan sonra da kalmadı göbeğim.20 kilo aldığım halde.İlk doğum yaptıktan sonra sarınca kalmiyormus göbek. Ama sezaryenle doğum yapanların sarması zor oluyormuş.Ben diyetisyen eşliğinde kilo verdim şu anda hiç doğum yapmamış gibiyim.Hatta hamile kaldığım kilodan daha da zayıfım şimdi.Yeni doğum yaptiysaniz bunları dert etmeyin zamanla herşey normale dönüyor.

Sezeryanlıysanız saramazsınız çünkü ameliyat yeri çok acıyor,ben denedim olmadı.O şişlik 2-3 ayda gidiyor,geriye kalan fazlalıklardan mekik çekerek ve pilates yaparak kurtuldum.

Kimi doktor, ebe hemşire sarın tavsiyesi veriyormuş sanırım buralarda okumuş, şaşırmıştım, ne kadar doğru bilgidir bilmiyorum ve fakat kendi doktorum "Kesinlikle sarmayacaksın, iç dikişlerine zarar verirsin, kaslarını tembelleştirir işini zorlaştırırsın. Bırak rahmin kendini toplasın." tarzı bir açıklama yapmıştı.

Normal doğum için ne tavsiye edilir bilmiyorum; sezaryen doğum yaptım ve doktorum "Kesinlikle en az 4 ay korse-sarmak vb. yok ve sarmayı da zaten doğru bulmuyorum" demişti. Yine ilk 4 ay "Ağır spor yapmaya kalkma" da demişti.
Şimdi hiç geçmeyecek gibi gelir size anlıyorum, bana da fenalık geliyordu doğum sonrası vücuduma baktıkça :)

Sezaryen göbeği kalır derler ya, dedim herhalde böyle kaldı benim karın, bir daha düz göremem.
4 aydan sonra ufaktan spora başladım, git gide artırdım, 6 aydan sonra karın çalıştım.
Doğumdan sonra ay ay zaten şişlikler gitti, emzirme süreci derken kolay kilo verdim ancak karın kalmıştı.
Geçmez diyordum, bir buçuk sene geçti doğumun üzerinden ve karnım dümdüz şu an.

benim doktorum korse onerdi , dogumdan aonra taktim ama kizim 13 aylik hala hamile gibi gobegim var , bu hafta rejime basliycam

Normal dogum da sararsin ama sezeryanda biraz zor.
BENİMDE GOBEGİM VAR DOGUMDAN SONRA HİC GOREMEDİM DUz oldugunu anca diyet yaparken acliktan duz oluyordu o kdar:-)

Kimi doktor, ebe hemşire sarın tavsiyesi veriyormuş sanırım buralarda okumuş, şaşırmıştım, ne kadar doğru bilgidir bilmiyorum ve fakat kendi doktorum "Kesinlikle sarmayacaksın, iç dikişlerine zarar verirsin, kaslarını tembelleştirir işini zorlaştırırsın. Bırak rahmin kendini toplasın." tarzı bir açıklama yapmıştı.

Normal doğum için ne tavsiye edilir bilmiyorum; sezaryen doğum yaptım ve doktorum "Kesinlikle en az 4 ay korse-sarmak vb. yok ve sarmayı da zaten doğru bulmuyorum" demişti. Yine ilk 4 ay "Ağır spor yapmaya kalkma" da demişti.
Şimdi hiç geçmeyecek gibi gelir size anlıyorum, bana da fenalık geliyordu doğum sonrası vücuduma baktıkça :)

Sezaryen göbeği kalır derler ya, dedim herhalde böyle kaldı benim karın, bir daha düz göremem.
4 aydan sonra ufaktan spora başladım, git gide artırdım, 6 aydan sonra karın çalıştım.
Doğumdan sonra ay ay zaten şişlikler gitti, emzirme süreci derken kolay kilo verdim ancak karın kalmıştı.
Geçmez diyordum, bir buçuk sene geçti doğumun üzerinden ve karnım dümdüz şu an.
Benim doktorum da aynı tavsiyeyi vermişti..yalnız ben 8 ay karnıma yönelik bi hareket yapamadım:/

Sezeryanlıysanız saramazsınız çünkü ameliyat yeri çok acıyor,ben denedim olmadı.O şişlik 2-3 ayda gidiyor,geriye kalan fazlalıklardan mekik çekerek ve pilates yaparak kurtuldum.
İlk doğumum normal olduğu halde satmadım. Bu da büyük ihtimal normal olur ama korseyle sarmayı düşünüyorum.

Sezeryan doğum yaptım. Doğumdan 1 hafta sonra korse giymeye başladım. Max 40 gün giydim,karnım eski haline dönmüştü,göbek falan kalmadı.

Vücut tipiyle alakalı elmaysanız naparsanız yapın egzersiz olmazsa kalıyor. Kum saati ve armutlar şanslı kendiliğinden gidiveriyor

Az gobek tatli duruyo beee diyerek kendimi avutayim :) benim son dogumda az kaldi gibi.. korse giymedim...dert etmiyorum skilassam dert etmiycm.. mekik cekmeye baslamstim ama vucudum icin erkenmis agrilarim oldu biraktim simdilik.. bi kac ay daha bekliycem.. sonra mekik vs

2. Ay spora basladim 4. Ayimdayim yanlar gitti gobekte eski haline dondu birde tatliyi hamur isini en aza indirdim tabi

X