Doğum sonrası kabızlık için probiyotik kullanımı

Ask571

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2022
14
3
1
29
Merhaba, normal doğum yapalı 5 ay oldu hâlâ şiddetli kabızlık çekiyorum. Bebeğimi emziriyorum. Probiyotik kapsül takviyesi alsam bebeğime zararı olur mu? Kullanan var mı? Bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim.

Gecmis olsun. Doktorunuz kabizlik icin ilac vermemis miydi? Sezaryen olmama ragmen bende 3 gun kadar surmustu o ilac sayesinde.

Fakat genel olarak doktorum bana probiyotik kullandirdi. Hatta ogluma da sadece anne sutu aldigi donemde bile kullandirdi. Ayni markanin yetiskin ve bebekler icin olaninin toz halini kullaniyoruz hala.

Bence oncelikle hekiminizle gorusun, o arada kendisine sorun.

Gecmis olsun, yavrunuzu gule gule buyutun.

Verdi "duphalac" ben de pek işe yaramadı evde de ne yaptıysam düzene girmedi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hangi markaydı acaba ben de doktoruma sorayım

Verdi "duphalac" ben de pek işe yaramadı evde de ne yaptıysam düzene girmedi cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hangi markaydı acaba ben de doktoruma sorayım
Kabizlik icin verilen ilaci soruyorsaniz, doktorunuza sormalisiniz. İlac ismi vermem dogru olmaz.

O günler geldi aklımaaa insan tuvalete gitmeye korkuyor nasıl bişeydi yaaa. :kızgın:Çok çok geçmiş olsun. Benim için doğumdan bile zor bir evreydi. Üstelik bir de fistül oluşmuşsa😩

D*phalac diye bir ilaç var. hergün düzenli kullanılcak. Bana diyetisyenim önermişti. Sağolsun onunla tamamen düzeldi.

Eveet çok zor bir dönem umarım kronikleşmez düzene girer.😥 Peki ilacı ne kadar süre kullandınız?

O günler geldi aklımaaa insan tuvalete gitmeye korkuyor nasıl bişeydi yaaa. :kızgın:Çok çok geçmiş olsun. Benim için doğumdan bile zor bir evreydi. Üstelik bir de fistül oluşmuşsa😩

D*phalac diye bir ilaç var. hergün düzenli kullanılcak. Bana diyetisyenim önermişti. Sağolsun onunla tamamen düzeldi.
Merhabalar sizde fistül mü oluşmuştu?

Tabi ki probiyotik kullanabilirsiniz, hiç bir zararı yok aksine iyi olur. Lifli beslenin, bol su tüketin. Bir de korkuyorsanız korkmayın. Normal doğumdan sonra tuvalete çıkmaktan korkuluyor ama acımıyor merak etmeyin.

Back
X