- 30 Ocak 2009
- 1.222
- 580
- 323
- 40
çaresiz hiç birşey yok erkekler biraz tuhaf arkadaşların dediği gibi en azından sorunun tam olarak ne olduğunu anla... üzüldüğünü anlat hem ilişkiniz hem çocuğunuz için...Yoru
Yorumunuz için tesekkur ederim haklisiniz bir yol rabbim mutlaka gösterecektir.. rabbim evla
Anlamadığım bir anne diğerine nasıl olurda bebeğini sütten kes der.. o süt o çocuğa verilmiş bir hediye...ilk altı ay alınan anne sütü asıl besin evet ama 1 yaşından sonra sadece 2 çay bardağı ek gıdayla gerisi yine anne sütüdür.. 1 yaş gecer ama çocuğun hem bedensel hem ruhsal gelişimi için.. bağışıklık sistemi için, özgüveninin oluşumu için anne sütü şarttır.. evet dinimiz 2 yıl emzirmeyi yüz yıllar öncesinde haber vermiş ki bilim şuan bunu bas bas bağırıyor.. çocuğun anne memesinde ne kadar güvende olduğuna bir bakın.. anne sütü alan çocukların kendine güvenine ve hayatta duruşlarına bakın anlarsınız bunu.. evet 2 yaşına kadar emzirmek biz türk kadınları için hassas bir nokta ama bi başınızı çevirin yurt dışına bakın.. insanlar ne büyük aşkla emziriyorlar.. dün ünlülerin çocuk emzirirken çekildikleri fotoları yayınlamıştı bir internet sitesi.. ne güzel manzara .. onlar için gurur zevk olan bir mesele bizim için eziyet haline gelmiş yazık çoook yazık.. 1 yaşındaki çocuk hala annesine muhtaçtır.. yasmin cafe bence bir uzmanla görüşün kimilerinin sözlerini veya burda yazılan yorumları dikkate alacağınıza evladınız için en doğru çözümü bulursunuz..
evet sütüm yok diye ağlamak gözünün içine bakan evladı doyuramamak .. rabbim kimseye yaşatmasın..
oğlum 14 aylık.. ve ben hamileyim.. 11 aylıktı öğrendiğimde.. işin aslını bilmeyen herkes kes memeden dedi.. doktorlar ise hayır kendini iyi hissettiğin sürece iki evladın içinde hiç bir sıkıntı yoksa devam diyorlar.. ki uzman makaleleri hep bu yönde.. emziriyorum şükürler olsun..
konu sahibine gelince.. eşim istedi diye hayatta kesmem memeden.. haaa şuan senin yaşadıklarını bilmediğgim için boş konuşuyorum belki o durumu yaşamak coook zordur.. anlıyorum .. ama şuan oçocuğun en büyük nimeti anne sütü..
anında taşımak zorunda olduğun koca koca mama kutuları yok.. gece emmesi demişsin kalkıp mama yapmak onun ısısını tutturmak gibi bir derdin yok.. evladın koynunda.. evet artık gece beslenmesini azalt.. bu uyku hijyeni ve diş sağlığı düzenli uyku alışkanlığı için şart.. eşine gece vakit ayır.. bebeğin odasını ayır gerekirse bir kaç gece çok sık emzirme su ver gerekirse .. ama emzirmeyi kesinlikle bırakma sakın bırakma.. yemeyen çocuk ne zordur biliyorum.. kızım 14 ay emdi ki 5 aydan sonrası sadece geceleri.. taş düşürüyordum o ağrıya rağmen ilaç almamak için direndim.. geceleri emzireyim diye uykusuz kalıyordum.. sonra kendi bıraktı.. sol göğsümde kist gibi bişey var hala ağrı yapıyor süt kalmış taşlaşmış resmen.. eşim hep destekti değil tiksinmek.. yanımızdan ayrılmazdı.. hala oğlumu öperken muhakkak bi öpücükte göğsüme kondurur.. diyorum ya ben yaşamadım söylemesi kolay .. ama sen annesin... eminim rabbim yüreğine bir yol gösterir hem evladın hem eşin için...
maşallah oğlunuza.. evet doktorlar arasında çelişkiler var ben doğru bildiğimi yapıyorum.. kızım emmedi 5 aylıkken bıraktı memeyi.. ben çok ısrarlıydım uykuda refleks olarak emmeye devam etti.. bende emzirebildiğim kadar emzirdim.. 10 ya yetti çabam.. sonrası gelmedi ki.. kızım fmf hastası bağışıklığı çok zayıf iştahı çooook az.. şuan 5 yaşında hala öyle... sizin içinde hayırlısı... yinede yemesi çok iyiyse bırakın anne sütünüde keyif için alsın.. zaten o yaşlarda meme diye tutturmuyor çocuk.. kızım bırakınca çok canım yanmıştı.. belki o yüzden bu hassasiyetim yanımda emzirenlerin yaşadığı duyguya hasrettim.. anne ile çocuğun göz teması bağlılığı beni benden alırdı..Bazı doktorlar yaşından sonra anne sütünün çok gerekli olmadığını savunuyor bazılarıda yaşına kadar. Zaten kıyamıyorum bıraktırmaya ama 2 yaşındaki çocuğunda öyle her ortamda meme diye tutturmasını da sevmiyorum. Siz bu kadar emzirmeyi önemserken bebeğinizi neden 5 aydan sonra sadece geceleri emzirdiniz. ve 15 aylıkken bırakmış emmeyi. Herkesin kendi kararı ben kimseye bebeğini memeden ayır demem ama ben yaşı geçince en fazla 15 aya kadar emziririm. Maşallah yemeside güzel oğlumun. 11 aylık herşeyi yiyor. Ben hiç emmemişim bebekken mesela ama şükürler olsun oğlumda bu sorun olmadı.
Yoru
Yorumunuz için tesekkur ederim haklisiniz bir yol rabbim mutlaka gösterecektir.. rabbim evlâtlarınızı bagislasin
fazlasıyla tartışılacak bir konu.. diyorum ya herkesin tercihi ben evladım için bana verilmiş bir hediyeyi sonuna kadar kullanmak istiyorum..Bebeklerin ilk 6 ay mutlaka emzirilmesini ve tek başına anne sütü almasını öneriyoruz. 6. aydan sonra anne sütünün besleyiciliği azalmakla beraber devam eder. Bu nedenle 6 ay, 9 ay arasında bebeklere öncelikle anne sütü ama beraberinde çiğnemeye, dil hareketlerine hazırlık olması için ek besinlerin başlanmasını öneriyoruz.
9. aydan sonraysa anne sütünü besinlerin gerisine çekmek gerekir. Besleyiciliği biraz daha azdır, ama bebekle anne temasının devamı önemlidir. Öncelikle beslenmesi, daha sonra üzerine anne sütü verilmesi önerilir.
Genelde emzirme süresi 1 yıldır. 1 yıldan sonra anne sütüyle beslenmenin bebeğe çok ciddi, beslenme anlamında pek faydası yoktur. Ama psikolojik temas devam eder. Dünya Sağlık Örgütü anne sütüyle emzirmeyi 2 yaşına kadar önerir. Ama buradaki asıl kaygı hijyendir.
Özellikle gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde hijyen koşulları iyi olmadığı ve hazırlanacak besinler bebeğe zararlı olabileceği için 2 yaşa kadar emzirme önerilir. Ama bizim koşullarımızdaki ülkelerde 1 yaş sonrası emzirme çok da gerekli değildir. Anne istiyorsa emzirmeye devam edebilir.
Alıntıdır.. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Karahasanoğlu
maşallah oğlunuza.. evet doktorlar arasında çelişkiler var ben doğru bildiğimi yapıyorum.. kızım emmedi 5 aylıkken bıraktı memeyi.. ben çok ısrarlıydım uykuda refleks olarak emmeye devam etti.. bende emzirebildiğim kadar emzirdim.. 10 ya yetti çabam.. sonrası gelmedi ki.. kızım fmf hastası bağışıklığı çok zayıf iştahı çooook az.. şuan 5 yaşında hala öyle... sizin içinde hayırlısı... yinede yemesi çok iyiyse bırakın anne sütünüde keyif için alsın.. zaten o yaşlarda meme diye tutturmuyor çocuk.. kızım bırakınca çok canım yanmıştı.. belki o yüzden bu hassasiyetim yanımda emzirenlerin yaşadığı duyguya hasrettim.. anne ile çocuğun göz teması bağlılığı beni benden alırdı..
uyumaması kötü.. senin uyumaman daha kötü dinlenmemiş bir anne çok daha kötü çünkü..Emzirmeyi bende çok seviyorum ama inan ki 11 ay boyunca özellikle geceleri 2 saat kesintisiz uyuduğumu hatırlamıyorumİşin içinden çıkamıyorum anlıycan hayırlısı diyelim artık
sonuna kadar diyorsunuz da 9 yaşına kadar emzirenler var..nette bakın koca koca çocukları emziriyor anneleri..demem o ki sonuna kadarın sınırı yok..bu sınırı koyacak kişi sadece annesidir.fazlasıyla tartışılacak bir konu.. diyorum ya herkesin tercihi ben evladım için bana verilmiş bir hediyeyi sonuna kadar kullanmak istiyorum..
Size katılıyorum.. esim çoğu zaman kullandığı cümlelerle kendini iyi ifade edemez.. bunu çoğu zaman hissederim.. o an kendini boyle ifade etti.. düşünün ki regl olduğun donemde bile ilişkiye zorlar di..benimde ilisim hamileligimle sonlandı sayılır.. tavsiyenize uyacağım inşallah çözüm olurcanım burda seni biraz gaza getirmişler anlaşılan.. bu ne biçim eşmiş diye yaklaşmak yerine olumlu yönde konuşmak lazım diye düşünüyorum. benim eşim de gebeliğimi öğrendiğinde hamilelik boyunca yanaşamadı bana.. ha asla yatakları ayırmadık ve hep sarılarak uyuduk ama birliktelik olmadı. içinde bir canlı var kendimi kötü hissediyorum dedi hiç sesimi çıkarmadım çünkü kimseyi bir şeye zorlayamazsın.. düşün 8 ay tık olmadı..
doğumdan sonra doktor 2 ay yakınlaşma yok dedi vallahi zor tuttum adamı..hatta doğuma da girmişti.. annem 40ın çıkınca bişe olmaz adama yazık dedi annemi dinledim
sana gelince.. erkekler kelimeleri doğru kullanmayı bilmiyorlar.. bence tiksiniyorum derken asıl demek istediği o değildir.. yazdıklarından anladığım kadarıyla bu konu hariç eşinle sıkıntın yok.. benim eşim gebelikte rahatsız oldu seninki bu süreçte rahatsız olmuş ama dediğim gibi içinden geçen tiksinmek değil bence doğru kelimeyi bulamıyor.. anlatamıyor sana derdini..
kızın artık 13 aylık olmuş benim tavsiyem odanızı ayırın yönünde olur.. zira ben oğlumu 6 aydan sonra ayırmayı düşünüyorum.. gerek kendi sağlıklı geleceği için gerek anne-baba özel hayatı için.. çok zor durumda kalmadıkça bebeği aranıza almayın.. beraber yatmayın.. buraz sana zor olacak ama kızın ağladığında odasında emzir.. evin içinde de eşinden ayrı bir yerde emzir.. bir süre sonra da beraber olmak istediğinde güzel iç çamaşırları ile git yanına üstündekini çıkarma..
her erkek karısının her şeyinden memnun olmak zorunda değil.. yeri geliyor biz de eşlerimizin bazı durumlarından rahatsız olmuyor muyuz.. anlayış göstermek lazım.. evet kadınlık zor, evlat sahibi olmak daha zor ama biz zoru başarabilecek güçteyiz bence..
Arzuladığını ozledigiNi söylüyor.. ihmal ettiğini de farkında dile getiriyor.. fakat memeden süt gelmesi midemi bulandiriyor yanaşamıyorum diyorbilmiyorum bana bu bahaneymiş gibi geldi...siz reglken bile ilişki istiyomuş eskiden...şimdi böyle birşeyden neden midesi bulanıyormuşki...emmesi gerekiyorsa elbette emecek çocuk..Neden bulanıyo sormadınız mı?
SUtten kesme taraftarı ilişkimizi etkiliyor diye.. midesi bulanıyormuşbence eşine danışmalısın kızımızı sütten keseyim mi diye bakalım ne cvp verecek yada yanında emzirme
SUtten kesme taraftarı ilişkimizi etkiliyor diye.. midesi bulanıyormuş
Kızımın anne sütü en doğal hakki onu sütten kesersem sırf bu yüzden omur boyu vicdazabı yaşarım.. odayı ayırıp geceleri memeyi azaltmayı deneyecegimÇok zor bir karar ama sen istiyorsan tabi o zaman kesebilirsin yoksa ilerde evliliğin sarsılmasından korkuyorum yada şöylede yapabilirsin normal sağıp gizliden verebilirsin buda riskli tabi... sen ne istiyorsun peki
Kızımın anne sütü en doğal hakki onu sütten kesersem sırf bu yüzden omur boyu vicdazabı yaşarım.. odayı ayırıp geceleri memeyi azaltmayı deneyecegim
Anlamadığım bir anne diğerine nasıl olurda bebeğini sütten kes der.. o süt o çocuğa verilmiş bir hediye...ilk altı ay alınan anne sütü asıl besin evet ama 1 yaşından sonra sadece 2 çay bardağı ek gıdayla gerisi yine anne sütüdür.. 1 yaş gecer ama çocuğun hem bedensel hem ruhsal gelişimi için.. bağışıklık sistemi için, özgüveninin oluşumu için anne sütü şarttır.. evet dinimiz 2 yıl emzirmeyi yüz yıllar öncesinde haber vermiş ki bilim şuan bunu bas bas bağırıyor.. çocuğun anne memesinde ne kadar güvende olduğuna bir bakın.. anne sütü alan çocukların kendine güvenine ve hayatta duruşlarına bakın anlarsınız bunu.. evet 2 yaşına kadar emzirmek biz türk kadınları için hassas bir nokta ama bi başınızı çevirin yurt dışına bakın.. insanlar ne büyük aşkla emziriyorlar.. dün ünlülerin çocuk emzirirken çekildikleri fotoları yayınlamıştı bir internet sitesi.. ne güzel manzara .. onlar için gurur zevk olan bir mesele bizim için eziyet haline gelmiş yazık çoook yazık.. 1 yaşındaki çocuk hala annesine muhtaçtır.. yasmin cafe bence bir uzmanla görüşün kimilerinin sözlerini veya burda yazılan yorumları dikkate alacağınıza evladınız için en doğru çözümü bulursunuz..
evet sütüm yok diye ağlamak gözünün içine bakan evladı doyuramamak .. rabbim kimseye yaşatmasın..
oğlum 14 aylık.. ve ben hamileyim.. 11 aylıktı öğrendiğimde.. işin aslını bilmeyen herkes kes memeden dedi.. doktorlar ise hayır kendini iyi hissettiğin sürece iki evladın içinde hiç bir sıkıntı yoksa devam diyorlar.. ki uzman makaleleri hep bu yönde.. emziriyorum şükürler olsun..
konu sahibine gelince.. eşim istedi diye hayatta kesmem memeden.. haaa şuan senin yaşadıklarını bilmediğgim için boş konuşuyorum belki o durumu yaşamak coook zordur.. anlıyorum .. ama şuan oçocuğun en büyük nimeti anne sütü..
anında taşımak zorunda olduğun koca koca mama kutuları yok.. gece emmesi demişsin kalkıp mama yapmak onun ısısını tutturmak gibi bir derdin yok.. evladın koynunda.. evet artık gece beslenmesini azalt.. bu uyku hijyeni ve diş sağlığı düzenli uyku alışkanlığı için şart.. eşine gece vakit ayır.. bebeğin odasını ayır gerekirse bir kaç gece çok sık emzirme su ver gerekirse .. ama emzirmeyi kesinlikle bırakma sakın bırakma.. yemeyen çocuk ne zordur biliyorum.. kızım 14 ay emdi ki 5 aydan sonrası sadece geceleri.. taş düşürüyordum o ağrıya rağmen ilaç almamak için direndim.. geceleri emzireyim diye uykusuz kalıyordum.. sonra kendi bıraktı.. sol göğsümde kist gibi bişey var hala ağrı yapıyor süt kalmış taşlaşmış resmen.. eşim hep destekti değil tiksinmek.. yanımızdan ayrılmazdı.. hala oğlumu öperken muhakkak bi öpücükte göğsüme kondurur.. diyorum ya ben yaşamadım söylemesi kolay .. ama sen annesin... eminim rabbim yüreğine bir yol gösterir hem evladın hem eşin için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?