• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrasi geçmeyen kabizlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi tse
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tse

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2015
1.374
1.266
133
37
Doğum yapalı 1 ay oldu ama 3 keredir kabızlık sorunu yaşıyorum. Zorlama ve ıkınmadan dolayı kanama oluştu.Gecmiyor herşey denedim yok aynı beslenme düzenim bile degisti.Lifli gıdalar kaysi uzum vs hiçbiri fayda etmiyor nasıl kurtulacam korkudan hastaneye de gidemiyorum bulunduğum şehirde koronaviruslu hastalar mevcut zaten almıyorlarda.Yardkmci olur musunuz en etkili.Genel cerrah olan biri varsa bana yardımcı olursa sevinirim emziriyorum napicam yaa çok kötü durum

Doğum yapalı 1 ay oldu ama 3 keredir kabızlık sorunu yaşıyorum. Zorlama ve ıkınmadan dolayı kanama oluştu.Gecmiyor herşey denedim yok aynı beslenme düzenim bile degisti.Lifli gıdalar kaysi uzum vs hiçbiri fayda etmiyor nasıl kurtulacam korkudan hastaneye de gidemiyorum bulunduğum şehirde koronaviruslu hastalar mevcut zaten almıyorlarda.Yardkmci olur musunuz en etkili.Genel cerrah olan biri varsa bana yardımcı olursa sevinirim emziriyorum napicam yaa çok kötü durum
Zeytinyagli kuru incir ye canim. Yogurt da yiyebilirsin

• Beğen
Reactions: tse
Tsk ederim denedim ama sonrası dayanılmaz ağrı saatlerce nasıl geçecek bilmuorum

Selam cnm bende cok yasadim bu sorunu bu sayfada faydali bilgiler var bi bak derim www.bebek-cee.com

Canım aynı sorun bende de var öyle bir gaz sancısı geliyor ki hastanelik oldum 2 sefer emzirdiğim için ilaç da kullanmak istemiyorum. Saf zeytinyağı iç mutlaka o çok iyi geliyor. Ama doktorum bana son çare enjektör yardımıyla makatından zeytinyağını gönder biraz dedi lavman yapar gibi onu da deneyebilirsin. Benim tek çare lavman kaldı ama onu da bağırsaklarda tembellik yaptığı için kimse tavsiye etmiyor.

• Beğen
Ben 6 ay oldu dogum yapali hala kabizlik var normal dogum yaptim bir cay var onu iciyorum anca cikiyorum o olmasa cok zor

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Aşırı zorlanırsınız libalaks kullanabilirsiniz. Anusten uygulaniyo o yüzden süte karışmıyo. En azından tuvalet fobinizi yener. Çözüm olarak kesinlikle içtiğiniz su miktarını arttırın . Ben doğumdan sonra 4 litre su içmeme rağmen kabızlık yaşadım . 5 litre yapınca rahatladım. Vücudumuzdaki sıvının çoğu bebeğe sütle gidiyo. Ben oldum olası ekmek falan pek yemezdim ama 5 aydır ekmek falan yemiyorum ,bol su içiyorum, et vb katı gıda yediğimde kesinlikle onu parcalayabilecek erik suyu ya da komposto gibi şeyler içiyorum. Bol sıvı almaktan başka yol yok. Bagirsaklariniz rahatlayana kadar içtiğiniz miktarı arttırın. Evinizde 5-6 tane libalaks bulundurun eğer kabızlık varsa kullanırsınız.

• Beğen
Çok geçmiş olsun. Aşırı zorlanırsınız libalaks kullanabilirsiniz. Anusten uygulaniyo o yüzden süte karışmıyo. En azından tuvalet fobinizi yener. Çözüm olarak kesinlikle içtiğiniz su miktarını arttırın . Ben doğumdan sonra 4 litre su içmeme rağmen kabızlık yaşadım . 5 litre yapınca rahatladım. Vücudumuzdaki sıvının çoğu bebeğe sütle gidiyo. Ben oldum olası ekmek falan pek yemezdim ama 5 aydır ekmek falan yemiyorum ,bol su içiyorum, et vb katı gıda yediğimde kesinlikle onu parcalayabilecek erik suyu ya da komposto gibi şeyler içiyorum. Bol sıvı almaktan başka yol yok. Bagirsaklariniz rahatlayana kadar içtiğiniz miktarı arttırın. Evinizde 5-6 tane libalaks bulundurun eğer kabızlık varsa kullanırsınız.
Çok tsk ederim hala çekiyorum ilk başta zorlanınca şuan da geçmiyor. Afedersinzi bir tuvalete çıkmam sonrası 6_7 saat ağrı çekiyorum evet su miktarim az demek ben ondan da olabilir pskolojim bozuldu tuvalete gitmek istemez oldum insallah gece r deneyin onu

Ceviz kabızlığa birebir birde gelir birde yemekleri zeytinyağlı yapın

• Beğen
Canım aynı sorun bende de var öyle bir gaz sancısı geliyor ki hastanelik oldum 2 sefer emzirdiğim için ilaç da kullanmak istemiyorum. Saf zeytinyağı iç mutlaka o çok iyi geliyor. Ama doktorum bana son çare enjektör yardımıyla makatından zeytinyağını gönder biraz dedi lavman yapar gibi onu da deneyebilirsin. Benim tek çare lavman kaldı ama onu da bağırsaklarda tembellik yaptığı için kimse tavsiye etmiyor.
Zeytin yağı evet biraz ise yaradi ama lavmani mecbur kaldım kullandim yoksa orada oluşan yara gecmicek sonrasında 6 7 saat ağrım oluyor çok tşkler bilgi icin

Kâbus gibi ya geçmiyorda;(
Benim de aybi canim bir ara cok duzelmisti ama suan hala cok zorlaniyorum ama kendi haline biraktim ve sana sunuda tavsiye edeyim orgabik elma sirkesini sabah ac karnini 1 yemek kasigini ilik suya koy ve ic bol bolda su ic kayisi ye uzerinede ılık su ic ve onerdigim cayda hemen 1 saat icerisinde cikariyor

Bende ayni durumdaydm cok zor bi durum. Ben bebekler icin satilan kabızlik fitillerinden 1 tane kullandm ve hemen gecti 0-1 yaş icın olan fitillerden ve bebekler icin oldugu icinde hicbi zarari yok

2-3 yıl sonra ben kabızlık yüzünden basur oldum. çatlaklar ve kanamalarım var. doktorum modet ve anasol pomad verdi onun sayesinde kanamalardan kurtuldum. yani hafife alınmayacak bir durum. Otursan oturulmuyor, yani Allah başa vermesin.

Back