• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası eşlerin tutumu

TesterTester

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2006
228
30
643
44
ben doğum yapalı yaklaşık 21 gün oldu ve eşim daha yeni yeni kızımızı kucağına almaya başladı.Çok endişeli ve korkarak tutuyor:)
Ben tabiki yardımcı oluyorum ama daha idrak edemedi sanırım :)Sizlerde de aynı durum var mı acaba?
Bir de doğum sonrası deprosyon diyorlar bunu yaşayan var mı acaba nasıl bir şey ki?:sm_cool:

merhaba.bn dogum yapaalı 4ucuk ay oldu.bebegim ilk dünyaya geldiğinde anlattıgın gibi babasının tutamama gibi bir roblemi olmadı.belki esinin yakınında daha önce hic cocuk büyümediği için böyle bir tedirginlik yasayabilir.
depresyon kısmına gelince ben bunu fazlasıyla yasadım.ilk baslarda değil ama 30uncu günden sonra yerli yersiz aglamalarım oldu.kendimi eve hapsolmus bir daha hic bişey yapamayacakmısım gibi hissettim.eşimin ve cevremdekilerin yardımıyla atlattım.sana tavsyem hani derler 40lı kadın dısarı cıkmaz diye kimeyi dinleme eşinle beraber ara ara dısarıya cık...umarım depresyonsuz günler gecirirsin.bu arada bebeğin hayırlı olsun...Allah analı babalı büyütsün

benim bebeğim 13 günlük.
doğumum çok zor oldu.
doğumdan sonra bebeği tam bir gün kucağıma alamadım sevemedim. çünkü baygın yatıyordum :(
ama doğumdan çıktığımda arabayla yatağıma yatırdılar beni. eşim geldi başucuma, kucağında oğlumuz vardı, öyle severek tutuyordu ki onu, gözlerindede mutluluk.. ama ben bebeğimi ondan alıp sevemedim emziremedim :(
neyse nerden nereye girdim yaaa :))))

benim eşim oğlumuzu sürekli kucağına alır sever. bebeğin hıçkırığı başladımı ancak babasının kollarında geçer :)

depresyona gelince, şimdilik öyle bi durum yok. belkide yanlız kalmadığım için. sürekli birileri geliyor beni yalnız bırakmıyorlar.
aslında biraz bunaldım, bebeğimle birazda başbaşa kalmak istiyorum. ama bebek görmeye gelen o kadar yakınlarımız var ki, bişey diyemiyorum :)

benim eşimde ilk 1-2 gün kucağına alırken canını yakmaktan çok korktu ama atlattı sonra.şimdi elinden gelse bana hiç vermeyecek.Allah nazardan saklasın çok iyi anlaşıyor kızıyla bende kıskanıyorum.şaka tabiki....
depresyona gelince şimdilik bişiy yok çok şükür ama ben şimdiden dışarı falan çıkıyorum.

sanırım depresyon konusunu en ciddi yaşayanlardan biri benim..çünkü 1 buçuk yıl oldu dgğuumun ardından hatta depresyon hamileliğimde başladı ve tam anlamıyla geçmedi hala..ilk zamanlara göre iyiyim ama olumsuz düşüncelerim hala var atlatamıyorum ilk zamanlar ki korkular kendine güvensizlik ve o bitkinlik hali daha az ama tam da iyi değilim mutlu değilim

sanırım depresyon konusunu en ciddi yaşayanlardan biri benim..çünkü 1 buçuk yıl oldu dgğuumun ardından hatta depresyon hamileliğimde başladı ve tam anlamıyla geçmedi hala..ilk zamanlara göre iyiyim ama olumsuz düşüncelerim hala var atlatamıyorum ilk zamanlar ki korkular kendine güvensizlik ve o bitkinlik hali daha az ama tam da iyi değilim mutlu değilim

eyvah
vay başıma gelenler
çok isteyerek hamile kalmama rağmen kendime olan güvensizliğimden kendimi hamile kalacam diye kasmaktan ben de depresyona girdim
iyi düşünmeden karar verdiğim için de 9 ay boyunca hep kendimi suçladım
eşimin desteğini hiç göremediğim için mutsuzluğum katlandı
depresyon kendini uykusuzluk olarak gösterdi
hala uykularım düzelmiş değil senağlama benneyaptımki
bir kaç güne kadar doğum yapacağım ve şimdiden ne yapacağımı bilmiyorum
allah herkesin yardımcısı olsun o zaman
:Saruboceq::Saruboceq:

Back