doğum sonrası diz ayak ve eklem ağrısı çeken varmı.

penguen yürüyüşü tam da doğum sonrası yaşadığımız ağrıyı tarif ediyor.
ortopediste göründüm tarif ettim.
genel olarak ayaklarımın sorunlu olduğunu (ki biliyorum azcık burnu dar ayakkabı topuklu ayakkabı giyemem giysem acıdan kıvranırım) tabanlık kullanmam gerektiğini, hatta kendime birkaç tane özel ayakkabı yaptırmam gerektiğini söyledi.
ama bu durumun doğumdan sonra yaşandığını söyledi. zaten zamanla geçiyor.

Aynı sorun bende de var dogum yapali 5 ay oldu 1 aydır cok fena kemiklerim koparcasına agriyo ayak ve kol bileklerim dizlerim cok kötü emziriyorum kızımı daha ek gıdaya bile geçmedik normalde kanda 30-80mg arası d vit olması lazım ama benim 10mg hamileligimdede düşmüştü anlamadığım bebekler annelerinden d vit alamiyo diye ek vit takviye ediyo neden annelere vermiyorlar anlamıyorum

doğu yapalı 3 ay oldu epidural oldum son günlerde erimden kalkamıyorum diz v ayak eklemlerim çok ağrıyo merdiven çıkarken dizim acıyor.doğumla alakası olabilirmi.benim gibi lan var mı doktora gittinizmi.
aynı durum bendede var bende çok merak ediyordum başkalarındaad oldumu diye.dizlerimi bükerken oturup kalkarken çok zorlanıyorum.hatta bi ara yaptıkları ağrı kesicidenmi diye düşünmüştüm

Kızlar kesinlikle doğum şeklinden kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü herkes farklı yazmış bende normal doğum yaptım epidural falaan değil nosnormal:) hemen hemen 1.5 ayliktik dayanılmaz diz we omuz agrilarim başladığında oturduğum yerden kalkamiyordum beşiğinden çocuğumu almaya kalkamamistim bi gece zorla kalktığında da omzundan dolayı kucaklayamamistim ağladım deli gibi:KK43: şuan 2 aylık olduk yavaş yavaş geçiyor biraz aci wersede kalkabiliyorum en azından sabahları oluyor o ağrı da genelde.. Ben çok araştırdım birileri faydalanır belki diye yazıyorum bi markanın kalsiyum we magnezyum takviyesi olan tabletini kullanıyorum 10 gündür birkaç ark.atlatmış bununla tawsiye üzerine sipariş werdim faydasını da görüyorum anlattığım gibi..emzirdigimiz için bizim depolari bosaltiyormus bebislerimiz..hicbir zararı yokmuş bildiklerim bu kadar hepimize geçmiş olsun

Doğum yapali 5 ay oldu kalcamda ve dizimde cok agrim var özellikle de sag tarafimda oturup kalkamiyorum gozumden yas geliyor tedavi olanlar iyilesen var mi sanki hep böyle kalacak gibi hissediyorum bebegime bakamiyorum cok üzülüyorum

Doğum yapali 5 ay oldu kalcamda ve dizimde cok agrim var özellikle de sag tarafimda oturup kalkamiyorum gozumden yas geliyor tedavi olanlar iyilesen var mi sanki hep böyle kalacak gibi hissediyorum bebegime bakamiyorum cok üzülüyorum
Bende normal doğum yapmıştım doğumdan hemen sonra başladı kalça kemiğim tutulmuştu bacağıma felç inmiş gibi oldu hiç hareket etmiyor ve sürükleyerek gidiyordum Dr a gittim dedi ki doğum yapan bayanların %50 sinde görülüyor dedi kan testinde romatizma çıktı kemik ölçümlerim temiz çıktı İlaç vermedi çocuğa zararı dokunmasın diye sadece calsiyum verdi Netten Prof.ibrahim saraçoğluna mail attım o da sağolsun 2 gün içinde geri döndü ve bana dişi ısırgan otu ve kiraz sapı çayı tavsiyesinde bulundu onu kullandım ve tekrar test için dr gittiğimde romatizma değerim sıfırlanmıştı

Bende spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim dort ay once sabah uyandigimda ayaklarimin uzerine basarken sanki ayaklarim eziliyormus gibi agriyor ama kisa bir sure sonra geciyor.

d vitaminine başladığımdan beri ağrılar biraz azaldı bir de mümkün olduğunca az hareket ediyorum. Ortopediden de randevu aldım haftaya gideceğim. ona göre tedavi olucam

doğum yöntemi ile alakası olmadığını düşünüyorum. Normal doğum yaptım ne epidural ne suni sancı..Bebek 1 aylıkken başladı su an 4 aylık ve saat 4-5'e kadar vücudum açılmıyor. Oturup ağlıyorum. yürüyemiyorum, kucağıma alamıyorum, büyük oğlumla ilgilenemiyorum. heryerim çürümüş sanki, sopa ile dayak yemiş gibiyim. El, ayak bileklerim, omuzlarım, dizlerim, parmaklarım..Cok sık emen bir bebeğim var. Haftaya doktora gidip kan-vitamin değerlerime baktıracağım. İki ay üstüste D vitamini aldım ama bir faydası olmadı. Artık dayanamıyorum.

Dogum yapali 8 ay oldu. Ilk aylarda yerden kalkarken dizlerim tutmuyor gibi oluyordu ve kalca agrim vardi. Simdi gucsuzluk gecti fakat ayak kemiklerim dizlerim ve ellerimde agri var. Hamileyken bile hic paytak yurumemistim gayet dinctim ve hic agrim yoktu. Simdi ne oluyor bu agrilar. Bebegimde buyudu 8 kilo ve sabah yatagindan alip yururken eziyet cekiyorum. Gun icerisinde azalsada tamamen gecmiyor. Bende mi bir sorun var demistim. Yazilanlar rahatlatti insallah hepimizin agrilari kisa zamanda gecer

Dogum yapali 8 ay oldu. Ilk aylarda yerden kalkarken dizlerim tutmuyor gibi oluyordu ve kalca agrim vardi. Simdi gucsuzluk gecti fakat ayak kemiklerim dizlerim ve ellerimde agri var. Hamileyken bile hic paytak yurumemistim gayet dinctim ve hic agrim yoktu. Simdi ne oluyor bu agrilar. Bebegimde buyudu 8 kilo ve sabah yatagindan alip yururken eziyet cekiyorum. Gun icerisinde azalsada tamamen gecmiyor. Bende mi bir sorun var demistim. Yazilanlar rahatlatti insallah hepimizin agrilari kisa zamanda gecer
İnşallah ;Doğumun her türlüsü riskli galiba Sezeryan ile doğum yapan bir arkadaşımda pankreatit olmuştu Bana anlatıyordu ama ben ne olduğunu anlamıyordum Bende şimdi hamileliğimin 30.haftasında panreatit oldum fazla hareket ve çocuğun baskısı ile inanın ben doğumda bile böyle dehşet bir sancı görmedim resmen süründürüyor kaç farklı dr a gittim anlamadılar hastalığın adını koyana kadar benim canım çıktı Ne varsa yine devlet hastanelerinde var Devlet hastanesine gittik şikayetimi anlatır anlatmaz dr bana sende kesin pankreatit var dedi tahlil yaptılar ve en yüksek değeri 100 olması gereken amilaz değeri 771 çıktı O gece hastanede kaldım serum takıp indirdiler Allah kimsenin başına vermesin dehşet bir şey Allah bütün hamile bayanların yardımcısı olsun hepimiz risk altında 9 ayı dolduruyoruz ve doğumdan sonrada farklı şeyler yaşıyoruz 1 yıl boyunca Eskiden nasıl kadınlar 5-10 doğum yapıyorlarmış merak ediyorum doğrusu onlar hiç mi bir şey yaşamıyorlardı acaba yoksa biz mi hassaslaştık

Arkadaşlar muhakkak kanda tiroid degerlerinize baktırmayı ihmal etmeyin. 7 ay önce sezeryanle doğum yaptım ve doğum öncesi ve esas dogumdan sonra dev gibi odemlerle tüm vücudum kıpırdayamaz hale gelene kadar şişti. Bebeğimin mutluluğunu yaşayacağim halde göz kapaklarımı dahi acamaz halde mumya gibi yatıp kaldım. Ödemler 2 ay sonra inmeye başladı sonra da dayanilmaz kas kemik ve eklem ağrısı cektim ve hala daha cekiyorum. Gittiğim her doktor bunun normal olduğunu zamanla gececegini söyledi. Emzirdiğim için agrı kesici de alamayıp acıdan oturup ağlardım.
Bur hafta once elimde beyaz lekeler olusmaya başladı, dermatoloğa gittim vitiligo olmuşum. Gerekli kan ve tiroid tahlilleri istedi, aynı zamanda tiroid hastasıymışım ve maksimum 10 olması gereken anti tpo degeri bende 1077. Kim bilir ne zamandan beri vardı, hicbir an bakılmadı ve ben böyle perisan oldum. Tüm bu ödem, ağrılar, aşırı kilo alımı ve verememe(35 kilo aldım gebelikte ve sadece 10 kilo verebildim)tamamen bu hastalığımdan kaynaklıymış. Çok acıyorum kendime resmen ihmalkarlık kurbanıyım. Hala eklem ve kemik agrısı cekiyorum. Sakın bu testleri ihmal etmeyin.

Arkadaslar bu agrilarin hepsi normal emin olun cunku hepimizde ayni agrilar var dikkat ederseniz. Ben sezaryen ile dogum yaptim 8 ay oldu rahmimdeki agri belimdeki kasilma tutulma bacagimdaki diz agrisi devam ediyor. Rahmimin agrisinin genislemis olup dogumda . dogumdan sonra tekrar kuculmesi yuzunden oldugunu soyledi doktor biran once gecse iyi olur cunku cok agri cekiyorum . dizimdeki agrininda aldigim kilo nedeni ile oldugunu sanmistim doktor hamileligimde butun vitamini cocugumun aldigini soyledi vucudumun cok vitaminsiz ve protein eksigi kaldigink soyledi eminim dizlerimdeki agrilara da bu neden ya da bir ihtimal daha hamilelikte diz eklemleriniz uzerine binen agirlik sonucu gucsuz dusup inceliyormus dogumdan sonra da eski halini almasi icin zaman gerekiyor tabi bu sirada agriyi cekiyorsunuz benim dizlerimde sadece agri var o da bazen oluyor bazen olmuyor artik. Belinizdeki agri normal rahminizdeki agri normal ama dizinizdeki agri vitamin eksikligide olabiliyormus mutlaka onun icin doktora gidin.

d vitaminine başladığımdan beri ağrılar biraz azaldı bir de mümkün olduğunca az hareket ediyorum. Ortopediden de randevu aldım haftaya gideceğim. ona göre tedavi olucam
Ortopediye gittim memnun kalmadım. Sonra endokrin e gittim meğer d ve b12 vitaminleri yerlerde surunuyormus insulin degerim cok yuksekmis 3 aydır vitaminleri ve insulin icin ilac kullaniyorum. Yeniden doğmuş gibiyim ağrım falan kalmadı.

Ortopediye gittim memnun kalmadım. Sonra endokrin e gittim meğer d ve b12 vitaminleri yerlerde surunuyormus insulin degerim cok yuksekmis 3 aydır vitaminleri ve insulin icin ilac kullaniyorum. Yeniden doğmuş gibiyim ağrım falan kalmadı.
benimde sırtımda karıncalanma var artı olarak ortopediye gittim film çekildi ayaklarıma kemiklerde sorun yok sinir sıkışması dedi bende oğlum altı ayını doldurdu penguen gibiyim ayaklarım acıyor basarken..birde sırtımda karıncalanma da değil çekilmeler var...aklım gidiyor felç kalcam diye..doğumdan sonra oldu.

benimde sırtımda karıncalanma var artı olarak ortopediye gittim film çekildi ayaklarıma kemiklerde sorun yok sinir sıkışması dedi bende oğlum altı ayını doldurdu penguen gibiyim ayaklarım acıyor basarken..birde sırtımda karıncalanma da değil çekilmeler var...aklım gidiyor felç kalcam diye..doğumdan sonra oldu.
Size tavsiyem vitamin vr tüm hormon değerlerine bakacak bir endokrin doktoruna gitmeniz. Bende once ortopediye gittim bir sürü para odedim. Birşey yok dedi agridan duramıyordum penguen gibi yürüyordum. Ne zaman ki vitamin ve insulin için ilaç almaya başladım resmen yeniden doğmuş gibi oldum.

Size tavsiyem vitamin vr tüm hormon değerlerine bakacak bir endokrin doktoruna gitmeniz. Bende once ortopediye gittim bir sürü para odedim. Birşey yok dedi agridan duramıyordum penguen gibi yürüyordum. Ne zaman ki vitamin ve insulin için ilaç almaya başladım resmen yeniden doğmuş gibi oldum.
inanırmısınız bir kaç hafta önce dayanamadım gittim ortopediye filmler çekti sonuç kemiklerde sorun yoık sinir sıkışmasıdır dedi ama ayaklarımın altı kesik gibi acıyor bileklerden basamıyorum..sanırım doğaçlama d vitamini ve b 12 kullanmaya başlayacağım bende.

inanırmısınız bir kaç hafta önce dayanamadım gittim ortopediye filmler çekti sonuç kemiklerde sorun yoık sinir sıkışmasıdır dedi ama ayaklarımın altı kesik gibi acıyor bileklerden basamıyorum..sanırım doğaçlama d vitamini ve b 12 kullanmaya başlayacağım bende.
Bence de alın. Farkediyor çünkü.

X