makine yada elle sagilan sutun bebegin emmesine gore daha az gelmesi normal,emdiginde mutlaka sagdigindan daha fazla geliyordur ama emmiyorsa sen elinden geeni yaptin mama ile de cok bebek beslaniyor.bunda sikinti yok..depresyonuna gelince takildikca daha fazla sikinti yaparsin kendine ve bebegine istedigin gibi bakamazsin o yuzden sunu bil ki her kadin dogum sonrasai yasiyor yasadiklarini ben de yasadim ve halen oluyor elbettee,sadece gececegini bil ve takilma..sutunu arttirmak icin meyve ozlerini deneyebilirsin sulandirilip icilenlerden..ben ilk gunden beri her gun iciyorum ve faydasini gordum cok,bunun disinda tahin pekmez,bol su..bayrica bebegin buyumus ek gidalarina ozen goster,7.ay beslenmesi ile ilgili ;vitaminli guzel seyler hazirla bebeginin her ogunun ana ogun olarak hazirlamalisin cunku hangi ogunde ne kadar yiyecegi belli olmaz demisti benim saglikcim,bunun disinda gorunumu guzel olmali tabagin 3 parcaya bol ve 5te 2 sini tahil,5 te 2 sini(DIGER)cesitli sebze ve 5 te 1 ini de protein..uzerlerine peynir,yumurta,mango,balik surulmus kucuk ekmek dilimleri hazirla...eminim bayilacaktir elle yemeye baslasin bu arada doke saca,yemek saatlerini keyiflendir sen de eslik et..bunlari saglikcimiz soyledi,duzenli olarak ev ziyaret yapan ebe miz ay ay beslenme ile ilgili bilgilendiriyor ve biraktigi cd den dinleyerek yazdim.keyfini cikart anne olmak ve bebeinle zaman gecirmek cok guzel,ve bu yazdiklarindan da anlasilacagi gibi sen cok iyi bir annesin bebegin de cok sansli
ben de 13 temmuz da doğum yaptım seni çok iyi anlıyorum. bebeğim kolik bazen melek gibi oluyor bazen de çok ağlıyor. bundan sonra hayatta başka hiçbir şey yapamayacakmışım gibi geliyor. duş almak makyaj yapmak bile lüks geliyor artık. sadece yiyip yiyip emziriyorum. oturduğum evden de memnun değilim ama bebeğim çok küçük olduğu için taşınma zahmetine giremiyorum. boğulacak gibi oluyorum. annem bana yardımcı ama insanın kendi düzeni gibi sürdüremiyor hiç kimse ne kadar yakınında olsa. çevremdeki herke kendi yaşantısına devam ediyor ama ben bebekten bulduğum fırsatta ancak yemek yiyip duş almak gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. ilk günlerdeki kadar bol sütüm de yok. önceden sağıp sağıp buzluğa atıyordum . şimdi oğluma ancak yetiyor. sağıp bırakıp çıokamıyorumdelirmek üzereyim. her gün aynı hyatım hep böyle geçecek gibi geliyor. ben diye bir şey kalmadı boşlukta asılı kalmış gibiyim. eşim ellerimden kayıp gidiyormuş gibi geliyor.
eksiği var fazlası yok desem. hele bazen ağlayınca kendii camdan atmak istiyorum. bi an önce ölsem de kurtulsam diyorum.Hamileliğimin son ayları tam işkenceydi. Boğuluyordum, nefes alamıyordum . Bebeğim doğdu. Benden mi kaynaklandı bilmiyorum ama ilk 3 ay çokk huzursuz bir bebekti. Depresyonum arttı. Ağlama krizleri, devamlı intiharı düşünme.... İlk günler sütüm gelmedi. Uğraştım çabaladım. Mama alıyordu ama içim gidiyordu. Günde 12 -13 saat emzirdim. Ağladıkça doymuyor diye mama verdik. Sağıyordum çok az geliyordu sütüm. Bu arada kendimi bilmez bir halde neden doğurdum yazık bebeğime bakamıyorum diye ağlama krizleri....Sütüm artsın diye herşeyi alıyordum ama uygulamıyordum. Tonla bitki çayları. Ama bir bakıyordum akşam olmuş ben bir bardak su bile içmemişim. Akşam nasıl oluyor sabah nasıl oluyor habersizim. Annem yanımda.... üzgün.... çaresiz. Doktora götürdü. Doğum sonrası depresyon teşhisi kondu. Doktor hemen ilaca başla dedi. Bebeğim daha 2 aylıktı. Ben bir damla bile olsun sütümü içsin diye inat ettim. Ancak 5 ay dayanabildim. Ben benlikten gittim. Ne hamileliğimi ne anne olmayı ne bebeğimin ilk aylarını anlayamadım. İlaca başladım . Maalesef bir faydası olmadı. Pişman oldum keşke azda olsa hala sütümü içseydi diye. şuan 7,5 aylık ben daha iyiyim. Oğluma en iyi şekilde bakabilmek için çabalıyorum. Ama bu depresyon neden beni buldu ki. Vicdanım huzursuz hala sağıyorum ama artık süt hiç yokk.
bu mesajı yazalı 3 yıl olmuş şuanda ne ddurumdasınız çok merak ediyorum çünkü yaşadıklarınızı ben yaşıyorum şuandaben de 13 temmuz da doğum yaptım seni çok iyi anlıyorum. bebeğim kolik bazen melek gibi oluyor bazen de çok ağlıyor. bundan sonra hayatta başka hiçbir şey yapamayacakmışım gibi geliyor. duş almak makyaj yapmak bile lüks geliyor artık. sadece yiyip yiyip emziriyorum. oturduğum evden de memnun değilim ama bebeğim çok küçük olduğu için taşınma zahmetine giremiyorum. boğulacak gibi oluyorum. annem bana yardımcı ama insanın kendi düzeni gibi sürdüremiyor hiç kimse ne kadar yakınında olsa. çevremdeki herke kendi yaşantısına devam ediyor ama ben bebekten bulduğum fırsatta ancak yemek yiyip duş almak gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. ilk günlerdeki kadar bol sütüm de yok. önceden sağıp sağıp buzluğa atıyordum . şimdi oğluma ancak yetiyor. sağıp bırakıp çıokamıyorumdelirmek üzereyim. her gün aynı hyatım hep böyle geçecek gibi geliyor. ben diye bir şey kalmadı boşlukta asılı kalmış gibiyim. eşim ellerimden kayıp gidiyormuş gibi geliyor.
İnşallah. Peki tedavinin ne kadar surdu ben de mi gitsem doktorainşallah hepimiz çok iyi anneler olur, evlatlarımızı sevgi ile büyütürüz, çok sağolun paylaşımlarınız için,.,inşallah çok ama çok sevip koruyabiliriz yavrularımızı,.,
ben bebeğim iki aylıkken başladım ilaca paxera 10 mg kullandım yeterli gelmedi 20 ye çıktım şimdi aynı zamanda emziriyorum Rabbim esirgesin yavrumu hala da kullanıyorum 2 ayı geçti devam ediyorum senin ne gibi sıkıntıların varİnşallah. Peki tedavinin ne kadar surdu ben de mi gitsem doktora
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?