How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Dogum sonrasi Depresyon ya da sorunlar

Poseidon83

sudagidan.blogspot.ae
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
4.381
8
116
41
Arkadaslar, dogum sonrasi depresyona giren var mi, ya da cevresiyle esiyle sorunlar yasayan. Benim dogumuma az kaldi ve dogum sonrasi ne tür psikolojik sorunlar yasayabilirim merak ediyorum, simdiden kendimi kötü hissetmeye basladim, bir de doguma aileler gelicek kaldirabilicek miyim acaba ?

mesela dogum sonrasi esiyle sikinti yasayan huzuru bozulan arkadaslar var mi ve neden böyle oluyor?

bebeğim neredeyse 6 aylık olacak hala ara ara depresif durumlarım oluyo ama malesef gazlı ve kolik bebek annesi olmamdan kaynaklanıyo dışarı doğru düzgün çıkamıyorum ondan dolayı da oluyo ama herkesin böyle olacak diye bişey yok tabiki de eşimle hiç sorun yaşamadım çok şükür çok anlayışlı çok yardımcı bi insan çok şanslıyım çünkü hemen hemen hiç bi iş yapamıyorum sağolsun annem gelip yapıyo eşimde yapıyo ama eşimin ailesiyle biraz sorun yaşadım anlayış olayı malesef çok şükür geride kaldı ama yaralarıda kaldı tabi neyse fazla uzattım inşallah hiç sorun yaşamadan atlatırsınız o dönemi iyi düşünün iyi olsun korkmayın korkudan da öyle hissediyo olabilirsiniz hayırlı doğumlar

canım öncelikle sağlıklı sorunsuz doğumlar dilerim,allah yavrunu sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin..

bende yaklaşık 3 ay önce doğum yaptım,bir çok sorunlar yaşadım tabi herkes yaşayacak diye bişey yok..

** hastaneden çıkıp eve geldiğim gün,çok misafir geldi ve kayınvalidem çoğu misafiri yemekli ağırladı bu durum beni deli etti..herkesin biran önce evimi boşaltmasını istiyordum..
yani evde fazla kalabalık hele de ilk günlerde bence çekilmiyor..
normalde evde çok titiz bir insanım mutfağımı allak bullak görmek beni çıldırtıyordu..

**her gelen sana ve bebeğine bi akıl veriyor..hiç kulak asma he de gitsin..

**doğuma kadar çok aktif çalışan bi bayandım doğumdan sonra bambaşka bi hayatın içinde buldum kendimi..mecburen bebeğin yanından ayrılamıyorsun,7/24 birliktesin güzel bi duygu ama eşimle bir takım şeylerden vazgeçmek beni üzüyor..ne bileyim bir yemeğe bile çıkamıyoruz şimdi..

**çalışan bi bayan olduğum için evde kalmak beni ayrıca bunalıma sokuyor..

**sabahları kalkıp rahatca banyomu yapıp süslenip işe gitmek şimdi hayal oldu bana:((

** eşimle aramda hiç sorun olmadı aksine farklı bir mutluluk girdi aramıza ,eşim işini bırakıp eve kaçar oldu..evde paspal paspal gezmem eşimi rahatsız etmedi:) ilişkimizde olumsuz hiçbişey olmadı..

şuana kadar bende bunlar oldu..
amaaaaaa şuda bir gerçek herşeye rağmen anne olmak çok güzellll

bebeğinin bir gülümsemesi seni o kadar mutlu ediyorkiii ona bakınca tüm sinir stres bunalım bitiyoo

doğum sonrası depresyon ilk 2 ay mutlaka oluyor sanki. en azından ben çevremde hep gördüm.
ki bende yaşadım...
meryemin dediği gibi olanaksız duygular bendede oldu..
aslında olmaması için bu kötü duygulardan uzak durmak adına adanadan ankaraya geldim.
(eşim adanalı ve adanada yoğun bir aile akraba kitlesi mevcut) rahat olamıyacağımdan ankaraya ailemin yanına geldim derken buraya taşındık.. ama burdada oldu ilk 2 ay sonra herşey rayına girdi.
ama ben uzman desteğide aldım.. bebeğim doğdu sevincini yaşayamıyor devamlı alınganlık süreci geçiriyordum ki çok şükür atlattım.. ki eminim adanada olsaydık hala depresyondaydım :)
bence çok büyütme gözünde onu taktıkça dahada elham yapabilirsin..
Sağlıkla kucağına almanı dilerim..

Arkadaslar, dogum sonrasi depresyona giren var mi, ya da cevresiyle esiyle sorunlar yasayan. Benim dogumuma az kaldi ve dogum sonrasi ne tür psikolojik sorunlar yasayabilirim merak ediyorum, simdiden kendimi kötü hissetmeye basladim, bir de doguma aileler gelicek kaldirabilicek miyim acaba ?

bana doğumdan sonrası için o kadar ilginç şeyler örnekler anlatıldı ki daha doğurmadan bunları düşünmeye başlamıştım..sonra bol bol dua ettim..lohusalıkta duygusallık oluyor hamilelikte olduğu gibi fakat herşey kendi elimizde..olumsuz şeyler düşünürsek olumsuz şeyler yaşarız..beni bu konuda korkutan insanlar kendileri olumsuz şeyler yaşamaya başladı:delphin: eşinle arandaki ilişki bir süre eskisi olmaz ama zamanla herşey yoluna girer..tabi büyük sorunlar yaşamazsınız..bebek konusunda sabırlı olmanız ve saygınızı kaybetmemeniz gerekiyor..Allah hayırlı doğum nasip etsin..

Tesekkür ederim Kizlar cevaplariniz icin, ben kendimi simdiden cok kötü hissetmeye basladim,

Siskoyum, cirkinim, beceriksizim, kendi isimi kendim yapamiyorum, esim yanimda yok cok calisiyor bu günlerde, hava cok soguk üsütürüm korkusuna disari cikmiyorum tek basima. aksama kadar evde hicbirsey yapmadan duruyorum..........

ben erken giriyorum bunalima galiba. kendimi herseye yetersiz hissediyorum.

Birde benim bu negatif tavrim esimi de rahatsiz ederse daha kötü olurum heralde. Birde yaslilar gelicek doguma.

Tesekkür ederim Kizlar cevaplariniz icin, ben kendimi simdiden cok kötü hissetmeye basladim,

Siskoyum, cirkinim, beceriksizim, kendi isimi kendim yapamiyorum, esim yanimda yok cok calisiyor bu günlerde, hava cok soguk üsütürüm korkusuna disari cikmiyorum tek basima. aksama kadar evde hicbirsey yapmadan duruyorum..........

Birde benim bu negatif tavrim esimi de rahatsiz ederse daha kötü olurum heralde. Birde yaslilar gelicek doguma.

ama sen böle düşünürsen bebeğin de sıkıntıya girer..ben gurbetteyim yanımda kimseler olmadan ve doğru dürüst arkadaş bile bulamadan hamilelik geçirdim..bütün gün evdeydim zor zamanlardı belki çok ağlardım ama ben hep bebeğimi düşündüm..sen iyi düşün ki eşin de iyi olsun..çok çalışan insan stresli olur sen de böle yaparsan doğum sonrası sıkıntılı olur..inşallah uslu gazsız bir bebeğin oluralkisalkisalkis aman olsa bile işte bizm ki büyüyor:emir_bebek: sonra onun değişen hareketleriyle o kadar mutlu olacaksınız ki..

:sinifsinif: canımcım öncelikle bir silkin bakalım kendine gel sen şişko değilsin dünyanın en muhteşem varlığını içinde taşıyorsun yaşama hediye etmek için asla çirkin değilsin en güzel varlık içindeyken sen bir prensessin ve beceriksizde değilsin bilakis sorarım sana bir canlı taşımak kolay mı marifet ister marifet yssssnkaydirigubbakcemile5

7 aylık bir kızım sana tavsiyem hamileyken gez dolaş ve bol bol uyu emi çık şu bunalımdan yakında evden öıkamıyacaksın zaten doğru düzgün. birde şu ailelerin doğuma girmesi bana saçma geldi sen kimi istiyorsan söyle o girsin ne işi vvar öyle herkesin ha sen söyleyemezsen eşin söylesin ben normal doğum istiyordum baştan söylemiştim bir tek annemi istiyorum diye gerçi sezeryan yaptım ama olsun tavrını koy.

şu stres olayına gelince doğumdan sonra sıkıntı yaşamadım çok şükür annem 3 ay yanımızda kaldı sonra ben gittim ama tek kaldığım dönemlerde gelip gidiyor laelaelaelaelae inanılmaz bir mutluluk emin ol onun kokusu yetecek sana şimdilik aklıma gelenler bunlar başka birşey sormak istersen yardımcı olabilirim şimdiden hayırlı doğumlar :Saruboceq:opuyorumnanaktan

Doguma girmicekler canim, yurtdisinda oldugum icin anneler gelicek sadece dogumdan sonra oysa benim bana yardim edebilecek birilerine ihtiyacim var. anneler bebek sevmeye geliyor benim icin digil :1no2:

Doguma girmicekler canim, yurtdisinda oldugum icin anneler gelicek sadece dogumdan sonra oysa benim bana yardim edebilecek birilerine ihtiyacim var. anneler bebek sevmeye geliyor benim icin digil :1no2:

hımm anladım canım seni annenden yardımiste yoksa cok zorlanırsın dediğim gibi annem 3 ay yanımdaydı inanılmaz rahat ettim annen bence daha çok senin için geliyordur emin ol :1hug:

yakınında sana destek olacak arkadaşların falan yok mu onlarla konuşup rahatlamayı denesen ya da eşine anlat rahatla öyle şişko çirkin falan deme kendine öyle bi güzellik var mı anne oluyosun senden güzeli yok annenle konuş kalması için senin yanında olsun sana destek olsun kendini üzüp bebeğini de üzme herşey geçip gidecek geride kalacak bi bakmışsın bebeğin kocaman olmuş öyle düşün iyi ol

Back