• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası depresyon,psikoz korkusu

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
5.236
2.034
448
Merhaba arkadaşlar.3 yıl önce anksiyete bozukluğu teşhisi kondu.2 yıldır ilaç kullanmıyorum.ara ara kaygılar gelsede başedebiliyorum.şuan beş aylık hamileyim.hamileliğim güzel geçiyor.nerden aklıma geldiyse ya doğumdan sonra lohusa sendromu,psikozu yaşarsam diye korku sardı içimi.huzursuz oldum ve üç gündür kaygılıyım korkuluyum.düşünme bunları diyeceksiniz nolur demeyin elimde değil :KK43: bebeğime laik bir anne olayım diye dua ediyorum.korkuyorum yardım edin :KK43:

Aynı skıntı ve rahatszlik bndede var cnm o yuzden hamile kalmaya korkuyorum sanırim kalamayacağımda bundan sonra aynı şeyden esimde korkuyor çünkü hatta bana 1 sene boyunca anksiyete ve atak gecirmessen bebek yaparz demisti ama ben o süreyi sorunsuz atlatamadm

Ama şuanda senin yapabileceğin en iyi şey sürekli bebeğinle ilgili planlar yapmak doğumu mevlütü odasini kyafetlerini vs vs kısacası kafanı bunlarla doldurup gelen kaygılardan korunmak kafanı boş brakmamaya calıs hersey tmmsa ilk yaş günunu planla ve al eline bi ajanda herseyi tek tek yaz

Aynı skıntı ve rahatszlik bndede var cnm o yuzden hamile kalmaya korkuyorum sanırim kalamayacağımda bundan sonra aynı şeyden esimde korkuyor çünkü hatta bana 1 sene boyunca anksiyete ve atak gecirmessen bebek yaparz demisti ama ben o süreyi sorunsuz atlatamadm
Hamilelikte ilaç kullanan annelerde var canım.ben 2 senedir hiç atak yaşamadım.iyiyim.hamilelikte zorlanırmıyım diyordum ama rahat geçiyor.özellikle ya içinde Bebek olma düşüncesinden ürkersem gibi korkular vardı hiç öyle olmadı.bende de sonrası nasıl olacak korkuları oldu.ilaç kullanıyormuşun suan

Ama şuanda senin yapabileceğin en iyi şey sürekli bebeğinle ilgili planlar yapmak doğumu mevlütü odasini kyafetlerini vs vs kısacası kafanı bunlarla doldurup gelen kaygılardan korunmak kafanı boş brakmamaya calıs hersey tmmsa ilk yaş günunu planla ve al eline bi ajanda herseyi tek tek yaz
Aynen canım haklısın öyle yapmaya çalışıyorum.ona yetememekten,haberlerde gördüğümüz kötü olaylar ya banada olursa gibi düşünceler geliyor

Ilac kullandm braktm cnm 20 gün oldu brakalı sıkıldm onlardanda atlatmaya calısıyorum sende bu zamana kadar gelmissin bence ilac kullanma bitki caylarıyla halletmeye calssan diyecegim ama icinden ckılamayacak bi durum allah yardmcn olsun sakin kalmaya ve bol bol dsarda vakit gecirmeye calış yanlz kalma bos kalma eve kapanma sakın

Ben lohusa depresyonu geçirdim. Ama annem 40 gün yanımdaydı. Psikoz daha ağır ama aklıma çok kötü şeyler geliyordu hemen bağıra bağıra şarkı söylemeye başlıyordum. Sonra evladım hastalandı 5 gün hastanede kaldık. Depresyon mepresyon unuttum gitti. İnsanın sağlığı olsun da dedim ve depresyondan kurtuldum şükür.
İyi düşünün iyi olsun ve tek kalmayın. Şu an oğlum 3 aylık olacak ve beraber çok eğleniyoruz şükür/ siz de öyle düşünün/ güzel şeyleri.

Ben lohusa depresyonu geçirdim. Ama annem 40 gün yanımdaydı. Psikoz daha ağır ama aklıma çok kötü şeyler geliyordu hemen bağıra bağıra şarkı söylemeye başlıyordum. Sonra evladım hastalandı 5 gün hastanede kaldık. Depresyon mepresyon unuttum gitti. İnsanın sağlığı olsun da dedim ve depresyondan kurtuldum şükür.
İyi düşünün iyi olsun ve tek kalmayın. Şu an oğlum 3 aylık olacak ve beraber çok eğleniyoruz şükür/ siz de öyle düşünün/ güzel şeyleri.
Allah bağışlasın canım ve çok geçmiş olsun.benimde annem yanımda olacak insallah.önceden hamile kalınca bebeğin içimdeki varlığına alışamazsam diye korkardım ama hiç öyle olmadı.hamile kaldığımı öğrendiğim andan beri onu hissederek mutlu oluyorum.normalde çok iyiyim atak sıkıntılarım yok sadece geleceğe dair ya şöyle olursa ya böyle olursa gibi düşünceler beni arada daraltıyor.

Allah bağışlasın canım ve çok geçmiş olsun.benimde annem yanımda olacak insallah.önceden hamile kalınca bebeğin içimdeki varlığına alışamazsam diye korkardım ama hiç öyle olmadı.hamile kaldığımı öğrendiğim andan beri onu hissederek mutlu oluyorum.normalde çok iyiyim atak sıkıntılarım yok sadece geleceğe dair ya şöyle olursa ya böyle olursa gibi düşünceler beni arada daraltıyor.
Çok teşekkür ederim, amin.
Geleceği maalesef hiçbirimiz bilmiyoruz. Emin ol onsuz tuvalete bile gitmeyeceksin. Gözünden sakınacaksın. Ona zarar gelmesin diye her şeyi düşüneceksin. Ve sana o ilk tepkileri vermeye başlayınca varya of yeme se yanında yat. Bence bu güzel anıları düşün.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Ilac kullandm braktm cnm 20 gün oldu brakalı sıkıldm onlardanda atlatmaya calısıyorum sende bu zamana kadar gelmissin bence ilac kullanma bitki caylarıyla halletmeye calssan diyecegim ama icinden ckılamayacak bi durum allah yardmcn olsun sakin kalmaya ve bol bol dsarda vakit gecirmeye calış yanlz kalma bos kalma eve kapanma sakın
Yok canım ilaç almam zaten hamilelikte bitki çayıda yasak.aslında iyiyim mutluyum ama ya şöyle olursa ya böyle olursa düşünceleri gelince engel olamıyorum huzurum kaçıyor.psikoz düşüncesi özellikle.korkuyorum nasıl geçecek bu korku garantisi mi var sanki olmayacak diye evet yok ama ya olursa :(

Çok teşekkür ederim, amin.
Geleceği maalesef hiçbirimiz bilmiyoruz. Emin ol onsuz tuvalete bile gitmeyeceksin. Gözünden sakınacaksın. Ona zarar gelmesin diye her şeyi düşüneceksin. Ve sana o ilk tepkileri vermeye başlayınca varya of yeme se yanında yat. Bence bu güzel anıları düşün.
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Allah razı olsun canım inşallah.simdiden onu korumak ve ona laik olmak için uğraşıyorum.dediğin gibi geleceği bilemiyoruz hiç bişeyin garantisi yok özellikle psikozdan aklım çıkıyor nerden aklıma geldi bilmiyorum.herkesde olma ihtimali ne kadarsa bende de o kadar diyorum ama genede korkum geçmiyor.inşallah bebeğim geldiğinde bu düşünceler de geçer gider :(

Back