Doğum sonrası...Çok yoruldum , herşey düzelecek mi gerçekten :(

defne1453

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2015
1.505
1.642
Kızlar, Ocak annesiyim. Cok şükür Allah nasip etti bir bebeğim oldu. Ama doğumla birlikte yeni sıkıntılar yeni hayat düzeni beni çok zorluyor. Normal doğum yaptım ve normal doğumun dezavantajlarıni yaşadım. Dört yıldır evliyiz doğumdan önce eşimle aramız oldukça iyiydi birbirimizi sever öper güzel sözler soyledk şimdi hiçbiri yok, doğum sonrası üç ay olacak birliktelik de olmuyor canım çok yandığı için devam ettiremiyorum. Eşim de soğudu artık bu yüzden .Dr a gittim hafif sarkma var dedi bundan dolayı sanırım zorlanıyorum. Başka türlü sıkıntılarda oldu vücudum da.
Bunun üzerine bebegimde süt alerjisi şüphesi var diyet yaptım bozdum bir buçuk ay oldu meme reddi vs doktor doktor gezdik bu süreç beni çok yordu.
Bebeğim de ac olmadığı altı temiz bir problem olmadığı halde sürekli ağlıyor. Kendi haline birakamiyorum. Sürekli ya ayakta vey kucakta sallamamiz gerekiyor. Şimdiye kadar bunu kabul etmiyordum ama epey zor bir bebeğim var. Temel ihtiyaçlarimi zor gideriyorum. Evden dışarı az çıkıyoruz gün nasıl geçiyor anlamıyorum sürekli emzirmeye veya uyutmaya calismakla geçiyor.
Uyku düzeni olmuştu şimdi o da yok uyumuyor , uyumazsa da devamlı ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım ilk üç aydan sonra geçer düzen olur denirdi ama bizim kısır bir döngü oldu iyice. Çok mutsuz hissediyorum kendimi . Bebeğim hep hzurusz olduğu için onla kaliteli vakit bile geciremiyoruz . Bu bile beni çok üzüyor artık.
Çok uzun yazdım ama özellikle deneyimli anneler , bebeğim için ne yapabilirim acaba ? Ne zaman sakinlesecek yada hep böyle mi gidecek ne dersiniz

Ekim annesiyim. 40 cikinca duzene girer dediler girmedi. 3 ay olunca dediler olmadi. Hele 6 ay dolsun dediler beter oldu. Insallah sizinki duzene girer. 3 ayliktan sonra koydugum yerde yarim saat falan oynamaya basladi. En azindan tuvalete gidebiliyorum. Ama uyku hala yok.

Uzulmeyin hepsi birgun gececek.Sizi cok iyi anliyorum.İnsanin bunaldigi,wc ye bile gitmeye vakit bulamadigi zamanlar oluyor ama inanin hepsi geciyor.Sadece sabirli ve sakin davranmalisiniz.Ayrica esinizden de yardim alin.En azindan aksamlari verin ilgilensin.Hem babayla da bag kursun cocuk.Siz de bu arada kendinize vakit ayirin.Bir yuruyus yapin,kahve icin,dus alin vs.Bu size de iyi gelecek ve bebeginizle daha kaliteli vakit gecireceksiniz.Bu arada benim oglumda 18 aylik ve sizin soylediginiz seylerin hepsini birebir yasadim.Simdi tamamen gecti diyemem ama biraz daha rahatiz.

Ufacık bebekle kaliteli dediğiniz zaman ne olacak ki. Kendinize bi de bunun vicdanını yapmayın. Koliktir muhtemelen ağlamaları ondandır.
Birde normal doğumdan sonra ilk seferler biraz can acıtıyor ama geçiyor öyle 3 ay kuralı falan yok yani. Sakinleştirici bitkisel çaylar için çocuğa da geçsin sütünüzden.
Sağlıkla büyütün.

Ekim’de doğum yaptım. 2 çocuğum var. Bazı bebekler diğerlerinden daha fazla ilgiye ihtiyaç duyabiliyorlar. İnanın geçici bir dönem. Zaten kendisini sizin bir parçanız sanıyordur daha. Siz olmadan duramaması normal.
Ben anne karnı sesi açıyordum internetten hemen sakinleşiyordu. Deneyebilirsiniz.
Annelik=uykusuzluk zaten.
Eşinizden yardım alın ve sorumluluk verin mutlaka. Hem nefes alırsınız hemde bebekle daha iyi bağlanırlar.

Kızlar, Ocak annesiyim. Cok şükür Allah nasip etti bir bebeğim oldu. Ama doğumla birlikte yeni sıkıntılar yeni hayat düzeni beni çok zorluyor. Normal doğum yaptım ve normal doğumun dezavantajlarıni yaşadım. Dört yıldır evliyiz doğumdan önce eşimle aramız oldukça iyiydi birbirimizi sever öper güzel sözler soyledk şimdi hiçbiri yok, doğum sonrası üç ay olacak birliktelik de olmuyor canım çok yandığı için devam ettiremiyorum. Eşim de soğudu artık bu yüzden .Dr a gittim hafif sarkma var dedi bundan dolayı sanırım zorlanıyorum. Başka türlü sıkıntılarda oldu vücudum da.
Bunun üzerine bebegimde süt alerjisi şüphesi var diyet yaptım bozdum bir buçuk ay oldu meme reddi vs doktor doktor gezdik bu süreç beni çok yordu.
Bebeğim de ac olmadığı altı temiz bir problem olmadığı halde sürekli ağlıyor. Kendi haline birakamiyorum. Sürekli ya ayakta vey kucakta sallamamiz gerekiyor. Şimdiye kadar bunu kabul etmiyordum ama epey zor bir bebeğim var. Temel ihtiyaçlarimi zor gideriyorum. Evden dışarı az çıkıyoruz gün nasıl geçiyor anlamıyorum sürekli emzirmeye veya uyutmaya calismakla geçiyor.
Uyku düzeni olmuştu şimdi o da yok uyumuyor , uyumazsa da devamlı ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım ilk üç aydan sonra geçer düzen olur denirdi ama bizim kısır bir döngü oldu iyice. Çok mutsuz hissediyorum kendimi . Bebeğim hep hzurusz olduğu için onla kaliteli vakit bile geciremiyoruz . Bu bile beni çok üzüyor artık.
Çok uzun yazdım ama özellikle deneyimli anneler , bebeğim için ne yapabilirim acaba ? Ne zaman sakinlesecek yada hep böyle mi gidecek ne dersiniz

Öncelikle kendi stresinizi kontrol altında tutmaya çalışın,papatya çayı için,siz sakinleşin ki bebeğiniz de sakinleşsin,18 günlük bir bebeğim var altı yaşında da bir kızım,kızım da böyleydi zamanla hepsi geçecek bu günler anı olacak,böyle diye diye eşimle de kendimizi avutuyoruz:) sabret canım

Hayırlı olsun öncelikle.ben de ilk kızımı normal doğumla dünyaya getirdim ve çok zorlandım sonrasında toparlanmakta.doktor hatası nedeniyle malesef kolunda sıkıntı oldu ve onun için doktor doktor gezmekten,onun üzüntüsü ile çok zorlandık.sarilik oldu hastanede yattı 1 gece.2 ay olana kadar tam atamadı sarılığı.hergun her alt değişiminde fizik tedavisini yaptırmak,uykusuzluk falan çok yıprattı.ustune kilo alamamaya başladı önce laktoz intoleransı denildi 3.ay her yeri yara oldu egzamadan.4.ayda yüksek süt yumurta ve çoklu gıda alerjisi teşhisi kondu.diyete başladım çok katı bir şekilde.tum bunlarla eşimle tek uğraştık annelerimiz uzakta sadece doğum da geldiler 1 hafta sonra gittiler.iliski bizde neredeyse 6 ay sonra o da kayganlastiriciyla falan oldu.zaten kızımın kolu için çok üzülüyorduk pek de gözümüz birsey görmüyordu.neyse kolu şimdi daha iyi alerjisi bitti üstüne 1 yaşında kardeşi var .yani çok normal zorlanıyor olmanız doğan büyüyor evet anne olarak bizi çok yıpratıyor bu süreç ama çok şükür geçiyor hep güzel anları hatırlıyorsunuz.herkesten çok esinizin desteği çok önemli.sikmayin canınızı inş bir an önce toparlarsınız.

Canim öncelikle Rabbim bebeğine güzel ömür nasip etsin. Benimde bebegim 1 yaşına kadar zor bebekti. Gazını çıkarıyordu ama hep ciyaklama halindeydi. Meger kolikmis erkek bebeklerinde çok sık oluyormuş. Gaz sancısı olabilir buna emin ol ve varsa ayaginin altina ve karnina aci elma yağı sür ok etkili oluyor. Süt alerjisi olayini da yasadim emzirirken hic bir sut urunu yemedim sonuv alabilmek icin dedigin gibi olay gaza bağlandı. Insallah duzeninizi kurabilirsin

Doğum sonrası kadınların neredeyse yarısı benzer sorunları yaşıyor. Üzülmeyin. Kayganlaştırıcı kullanmayı deneyin. İlk adeti görene kadar hormonlarla alakalı olarak kayganlık hissi olmuyor. Kayganlaştırıcı gerçekten etkili... Sevişme süreleri kısalıyor bir süre. Hem uzun süre birlikte olunmadığından hem de aman Bebek uyanır mı telaşından. Eşime doktor anlatmıştı durumu ve kayganlaştırıcıyı doktor önermişti. Yakınınızda kim varsa Bebek bakımında yardımcı olsun. Siz de anne topuzundan kısa sürede kurtulun. Ben çok geç kurtuldum siz yapmayın:)

Allah yardim etsin gecicek diye beklemeyin bence kriz yonetimi yapmaya calisin benimde oglum 8 aylik bir sorun bitiyor digeri basliyor acikcasi. Uyku hep problem hep uykusuzum ama biraz buyuyunca o ilk zamanlardaki surekli kucak olayi bitti biraz daha rahatim oturuyor mama sandalyesine falan koyuyorum yada yere yanina oyuncaklari yigiyorum 10 15 dk nekadar oynarsa kardir diyerek :) ek gidaya gecti emzirme azaldi buda bir rahatlik ve daha kolay birilerine birakabiliyorum falan filan. Zorluklar asla tamamen bitmiyor ama azaliyor diyelim. Esle iliski meseleside malesef eskisi gibi olmuyor

Gecicwk canim. Hatta ikeride bir ani olarak anlatacaksin. Bu bebek sadece senin degil. Esinden yardim almalisin.en azindan 1 saat ilgilenmesi sana yeter. Bende normal dogum yaptim.29.gunumuz sanirim bende de sarkma oldu. Bakalim ben nasil bir sorunla karsilasicam. Esinle konusmaya calus gerekirse beraber doktora gidin.

Canim öncelikle Rabbim bebeğine güzel ömür nasip etsin. Benimde bebegim 1 yaşına kadar zor bebekti. Gazını çıkarıyordu ama hep ciyaklama halindeydi. Meger kolikmis erkek bebeklerinde çok sık oluyormuş. Gaz sancısı olabilir buna emin ol ve varsa ayaginin altina ve karnina aci elma yağı sür ok etkili oluyor. Süt alerjisi olayini da yasadim emzirirken hic bir sut urunu yemedim sonuv alabilmek icin dedigin gibi olay gaza bağlandı. Insallah duzeninizi kurabilirsin
Aci elma yagi zararli sonuclari olabilen birsey yalniz.Konubsahibine yardimci olmak istiyorsunuz anliyorum fakat bu sekilde tavsiyeler verirken iyice arastirmak gerekiyor diye düşünüyorum.

Daha az evvel 18 aylik kizimiz icin babasiyla ne ara buyudu diyorduk
kolik bir bebegim vardi benimde.cok zor buyudu.ama simdi hersey o kadar iyi ki..

geciyor bitiyor...
bunun yaninda dogum kilolarimdanda cok zor kurtuldum..
ilk aylar benim icin cok zordu.benim kizim 4.5. aylikken koligi bitti.
Ara ara diş cikarma hastalik donemleri zorladi ama beyin ve ruh olarak duzeliyosun.
simdi gelip beni opuyor seviyor.anne diyor mama diyor.uykusu gelince yatagini gosteriyor.
seneye bu zamanlar hersey geride kalacak oyle dusun guzel anne:) moralini hep yuksek tutmaya caliş

Sarkmadan kastınız tam olarak ne bilmiyorum ama kegel egzersizi iyi gelir diye düşünüyorum. Bebek anne sütü alıyor mu? Emzirmek rahim kaşlarını saha kolay toparlanmasını sağlar. Şimdilik temel ihtiyaçlara odaklanın ve bebek uyudukça siz yapın. Yani şu saatte şunu yapayım isteğinden vazgeçin. Allah kolaylık versin... :)

X