• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası bebeğiniz sizide çıldırttımı zaman zaman..

bazen gerçekten ama gerçekten sinirlerime hakim olamıyorum....o agladıkca ben daha cok gerılıyorum..bebegıme zarar vermekten korkuyorum,,,:çok üzgünüm:
sonra sakınleştıgımde pişmanlıktan aglıyorum..ama onun aglayıp haykırdıgı dakıkalarda kendıme engel olamıyorum...delırmek üzereyim..
bi huysuzluk gelıncede saatlerce gitmiyor o dakıkalarda korkuyorum korkuyorum orkuyorum...
oglusumu cok sevıyorum ama agladıgında bende ona kızıyorum bu sefer daha cok aglıyor..ne olur yardıme dın tecrubelerınızı paylaşın:sinifsinif:

böyle geçirdğim krizleri hatırladım valla,sabır ya rabbim sabır diye bağırmaktn boğazım yırtılır..gerilmekten başım zonklar miğrenim tutardı,gerçi hala fazla bişey değişmedi ama Allah sanada kolaylık versin..valla yapacak fazla bişey olmuyor ama yazayım yinede ağzıan şeker yada pekmez sürmek bazen susturuyırdu benimkini yada altını açmak..

böyle geçirdğim krizleri hatırladım valla,sabır ya rabbim sabır diye bağırmaktn boğazım yırtılır..gerilmekten başım zonklar miğrenim tutardı,gerçi hala fazla bişey değişmedi ama Allah sanada kolaylık versin..valla yapacak fazla bişey olmuyor ama yazayım yinede ağzıan şeker yada pekmez sürmek bazen susturuyırdu benimkini yada altını açmak..

tatlım ogunler gerıde kaldı..buyudu oglum ama sımdıde bazen yemek yemedıgı ıcın sınırlernıyorum o zaman sadece dedıgın gıbı ya sabbırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
dıyorum ama yıne yuksek sesle:lepi:

Benim yaşadıklarımı yaşayan ne çok anne varmış! Oğlum 2,5 aylık... Kirpi yavrusunu "pamuğum" diye severmiş; benim yavrum da dünyalar güzeli. Ömre bedel gözleri var. Çok da güzel gülüyor ama genellikle öyle bir ağlıyor ki, annesi ben olduğum halde susturamıyorum. Hıçkıra hıçkıra ağlıyor. 1dk, 5dk durmuyor; hatta mosmor oluyor ağlamaktan katılıyor. En sinir bozucu olanı ben ne yaparsam yapayım durmuyor; k.validem alınca susuyor. Acayip kıskanıyorum o yüzden.
Bazen bebeğime zarar vermekten deli gibi korkuyorum. Ben kızdıkça o daha da çığrından çıkıyor. Emme problemimiz var şimdi. Zorla emziriyorum. Bu sabah yine aynı şeyleri yaşadık. Hırsımdan çıktım odadan, bir iki tur attım evin içinde. Geri döndüğümde hala ağlıyordu. Gözümün içine "bana bunu niye yapıyorsun anne?" dermiş gibi bakıyordu. Onun o deniz gözlerine kurban olurum; kucağıma aldım ilk defa anında sustu. Sanırım benim onu terkedeceğimden korktu. Ben ondan ayrı 5dk ayrı kalamam. Çocuklarımız gerginliği hissediyor kanımca; zira şöyle bir şeye dikkat ettim: Bazı geceler kolik sancısı oluyor, eşim hiçbir şey demiyor ama gerildiğini yüzünden görebiliyorum. Oğlumu odandan çıkardığımda çabuk sakinleşiyor.

bir de bir kitap vardı adını unuttum, yazarın anlattıgına göre başkalarının yanında ya da onlarla konusurken şikayet edersek, hiç uyumuyorsun, hep ağlıyorsun, bıktım, yoruldum,yeter artık vs gibi, bebeklerimiz çok küçük olmalarına ragmen bu cümlelerin yaydıgı enerjiden anlıyormus ne demek istedigimizi ve bu da olumsuz tepki ve protestoların devamına, iletişim sorununa yol açıyormuş. şöyle örneklesek; diyelim ki karşısınızdakine, uykum var ama bir türlü uyuyamıyorum çünkü gaz sancım var, diyorsunuz. karşısınızdaki de uyu artık ya, yeter artık, saatler oldu, kırıldı belim diyor. siz tamam uyuyacagım ama canım acıyor uyuyamıyorum ki diyorsunuz. karşınızdaki uyu artık, niye uyumuyorsun, bitirdin beni diyor.siz ağladıkça derdinizi anlatmaya çalıştıkça o daha çok sinirleniyor. yardım bekliyorsnuz ama o ısrar ediyor. siz onu hissediyor, anlıyorsunuz, o sizi anlamayıp kızıyor... ben ısrarla alıp bebişi, atın kendinizi dışarı diyecegim.e tabi en çok da sabır dileyecegim. 6 aya kadar gaz sancısından bebeği iki dak. susmamış ve aylardır bırakın uykuyu yataga bir-iki sa aralıksız uzanamamış bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum arkadaşlar ama dayanmak zorundayız, cennet neden annelerin ayakları altındadır sanıyorsunuzboshayallersmile

:gitme: :gitme: :gitme:

Hiç böyle düşünmemiştim...

:)))canım benım sabır sabır sabır
bende cok cıldırdım halada cıldırıyom ama napalım

benım bebısım 7 aylık
zor bır bebebk uykusuz sınırlı bıyedıgınıbır daha yemıyor
butun gunummutfakta gecıyor odadan cıkamıyorum aglıo mutfakta arkamı donemıom yıne aglıoo
hep benı ıstıo gece bıle benı ıstıoo
ben hıc cıldırmıyorum sunu bılıyorum kı o acıkınca susayınca uykusu geınce aglayarak anlatacak cok ufak
hıç kızmadım sesımı yukseltmedım bılıyorum 0-1 yas arası çocugun kısılıgının temellerının atıldıgı bır donem bagırdıgımda kendıne olan guvenını zedelemıs olacagım
sonra toplumda baskı goren hırpalanan ozguven eksıklıgı olmus ezılen ezık cocukolacak bneım bagırmalarımın faturasını tum hayatı boyunca odeyecek arkadaslar lutfen sınırlerınıze hakm olun
bebeklere kıyamıyorum
bende yoruluyorum vede hıc yardımcım yok butun hersey bana bakıyor ama bu sebeplerı dusunuyorum kendımı frenlıyorum bebegıme kıyamıyorum
amacım sızı kınamak degıl ama sabredılebılecegını anlatmak ve gostermek

Benim yaşadıklarımı yaşayan ne çok anne varmış! Oğlum 2,5 aylık... Kirpi yavrusunu "pamuğum" diye severmiş; benim yavrum da dünyalar güzeli. Ömre bedel gözleri var. Çok da güzel gülüyor ama genellikle öyle bir ağlıyor ki, annesi ben olduğum halde susturamıyorum. Hıçkıra hıçkıra ağlıyor. 1dk, 5dk durmuyor; hatta mosmor oluyor ağlamaktan katılıyor. En sinir bozucu olanı ben ne yaparsam yapayım durmuyor; k.validem alınca susuyor. Acayip kıskanıyorum o yüzden.
Bazen bebeğime zarar vermekten deli gibi korkuyorum. Ben kızdıkça o daha da çığrından çıkıyor. Emme problemimiz var şimdi. Zorla emziriyorum. Bu sabah yine aynı şeyleri yaşadık. Hırsımdan çıktım odadan, bir iki tur attım evin içinde. Geri döndüğümde hala ağlıyordu. Gözümün içine "bana bunu niye yapıyorsun anne?" dermiş gibi bakıyordu. Onun o deniz gözlerine kurban olurum; kucağıma aldım ilk defa anında sustu. Sanırım benim onu terkedeceğimden korktu. Ben ondan ayrı 5dk ayrı kalamam. Çocuklarımız gerginliği hissediyor kanımca; zira şöyle bir şeye dikkat ettim: Bazı geceler kolik sancısı oluyor, eşim hiçbir şey demiyor ama gerildiğini yüzünden görebiliyorum. Oğlumu odandan çıkardığımda çabuk sakinleşiyor.

bu kıtabı okumustum
evet etkılenıyorlar sakın olup kızmadıgınızda 15 gunde afrkı goreceksınız
bır arkadasımda denedım

canım arkadasım guzel anlatmıssın.emın ol bende hıc ıstemeyerek zaman zaman cıldırdım
bagırmadım cocuguma ama cıldırdım cunku 24 saat tek basıma baktım ne annem ne kaynanam ne bı tanıdıgım yok bu lanet sehırde
esım kaldı 40 gun hepsı o oda yıne hep bendeydı cocugum..sonra s ehır dısına gıttı halada o sekıl deewam
yanı 1 saatım yokkı alın oglumuda azcık nefes alayım dıyecegım kımse yok
velhasıl duzeldı kısmen
bazen sınırlı olabılıyorum ama psıkolojısını bozacak bı dawranısla karsı karsıya bırkamıyorum emınım kımsede yapmıyodur yınede cok tesekkurler canım

bende kızıma bağırırdımbenneyaptımki kaynanamlabirliğizeltm falan var siz bide beni düşünün her halta karışan kaynım hastaneden ewe geldiğim ilk gün çocoğuma mama verdirdiler neler çektim ben hepsinin sinirini çocuğumdan çıkarıyodum:gitme: sonrada onların diline düştüm pisikolojim bozulmş hepsi onların yüzünden odadan çıksam arkamdan konuşmalar hergelene beni kesmeler
ikinci çocuğumu asla bu ewde doğurmıycama yemin ettim ben gece uyurken gizli gizli mama nermeler
kızım göğsümün ucu yoktu elbette zorlanacaktım destek olacağı yerde çıkarıp göğsünü vermeler eltime sen emzir demeler allahım çıldırmamak elde deyil kaydirigubbakcemilebana resmen kafayıydirtiler birde bebeğim sürekli ağlar durmaz sezeryenım kaynanam başlar kalkgez yetma lohusalığımı burnumdan getirdi ikincide onu yanımda istemiyorum birde eltimler bizde kaliyo kaynım her halta karışıyo eltim kendihamileliğinde bizdekaldı lohusalığında da 3 ey yattı ona hizmet eden eşşek vardı ozman asla ona kalk yardım et demedi oda saolsn hiç teşrif etmedi ama bende çocuğum ağlıyokucamda durmuyo eltimi sofra kurmaya yolluyo peşine beni çucuğu bana verde git yardım et kızlar ben neler yaşadım ya ,da habunlar neki zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkürler birde hala kızımı benden kıskanıyo neymiş memeden kesince onunla yatsın mış kafayı yiycem.mafoldumben

bende kızıma bağırırdımbenneyaptımki kaynanamlabirliğizeltm falan var siz bide beni düşünün her halta karışan kaynım hastaneden ewe geldiğim ilk gün çocoğuma mama verdirdiler neler çektim ben hepsinin sinirini çocuğumdan çıkarıyodum:gitme: sonrada onların diline düştüm pisikolojim bozulmş hepsi onların yüzünden odadan çıksam arkamdan konuşmalar hergelene beni kesmeler
ikinci çocuğumu asla bu ewde doğurmıycama yemin ettim ben gece uyurken gizli gizli mama nermeler
kızım göğsümün ucu yoktu elbette zorlanacaktım destek olacağı yerde çıkarıp göğsünü vermeler eltime sen emzir demeler allahım çıldırmamak elde deyil kaydirigubbakcemilebana resmen kafayıydirtiler birde bebeğim sürekli ağlar durmaz sezeryenım kaynanam başlar kalkgez yetma lohusalığımı burnumdan getirdi ikincide onu yanımda istemiyorum birde eltimler bizde kaliyo kaynım her halta karışıyo eltim kendihamileliğinde bizdekaldı lohusalığında da 3 ey yattı ona hizmet eden eşşek vardı ozman asla ona kalk yardım et demedi oda saolsn hiç teşrif etmedi ama bende çocuğum ağlıyokucamda durmuyo eltimi sofra kurmaya yolluyo peşine beni çucuğu bana verde git yardım et kızlar ben neler yaşadım ya ,da habunlar neki zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkürler birde hala kızımı benden kıskanıyo neymiş memeden kesince onunla yatsın mış kafayı yiycem.mafoldumben

oy kıyamam yaaa
sen kıbarca onlara demesende ben dıyorm hassssiiiittttttiiiriiinnn üleynnnnnnnÇok üzgünüm çoook

berranurr ayy gerildim okurken sen bunları yaşarken eşin ne yapıyor aval aval bakıyor salak salak beni dinliyor deme hepten yay gibi olcam yoksa kötükedihüso

benim bebeğim de doymak bilmiyor.. daha 1.5 aylık ama bazen gerçekten sıyırıyorum.. emzirirken uyuya kalıyor memeyi çıkarıp kucağımda uyuyor uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor, yatağına koyuyorum direk gözler açılıyor.. alıyorum tekrar emziriyorum tekrar uyuyor uyandıramayınca yine yatağına koyuyorum uyanıyor ve bu 5-6 kere tekrar ediyor taki yorgunluktan sızana kadar.. artık bütün günümüz böyle geçiyor zaten uyuması da yarım saat 45 dk sürüyor çünkü uyuyana kadar ilk yediklerini çoktan hazmetmiş oluyor ve yeniden açıkıyor.. her akşam eşim gelip evin halini görünce şok oluyor çünkü hiç bi iş yapmaya fırsatım olmuyor.. ben de çözümü sağmakta buldum sağıp veriyorum karnı doyup uyuyor.. ama yetiştiremezsem aynı kısır döngüye tekrar giriyoruz.. oof oof geçecek inşallah.. sağolsun eşim çok anlayışlı o da olmasa kafayı gerçekten yerdim herhalde..

benim bebeğim de doymak bilmiyor.. daha 1.5 aylık ama bazen gerçekten sıyırıyorum.. emzirirken uyuya kalıyor memeyi çıkarıp kucağımda uyuyor uyandırmaya çalışıyorum uyanmıyor, yatağına koyuyorum direk gözler açılıyor.. alıyorum tekrar emziriyorum tekrar uyuyor uyandıramayınca yine yatağına koyuyorum uyanıyor ve bu 5-6 kere tekrar ediyor taki yorgunluktan sızana kadar.. artık bütün günümüz böyle geçiyor zaten uyuması da yarım saat 45 dk sürüyor çünkü uyuyana kadar ilk yediklerini çoktan hazmetmiş oluyor ve yeniden açıkıyor.. her akşam eşim gelip evin halini görünce şok oluyor çünkü hiç bi iş yapmaya fırsatım olmuyor.. ben de çözümü sağmakta buldum sağıp veriyorum karnı doyup uyuyor.. ama yetiştiremezsem aynı kısır döngüye tekrar giriyoruz.. oof oof geçecek inşallah.. sağolsun eşim çok anlayışlı o da olmasa kafayı gerçekten yerdim herhalde..

Benim bebeğim de aynı seninki gibiydi. 1 ay sonra toplam emmesi yarım saati geçmeyecek. Hem de uyumayacak. Şak diye boşaltacak memelerini. Bu kadar küçükken anne kokusuyla meme keyfi yapıyor keratalar :asigim: Az daha sabret canım.

Benim bebeğim de aynı seninki gibiydi. 1 ay sonra toplam emmesi yarım saati geçmeyecek. Hem de uyumayacak. Şak diye boşaltacak memelerini. Bu kadar küçükken anne kokusuyla meme keyfi yapıyor keratalar :asigim: Az daha sabret canım.

allahım sana şükürler olsun hayarımda aldığım en güzel haberlerden biri bu.. çok teşekkürler canım :)

ay kızlar çok güldüm ya yaşadıklarınıza..
gülüncek bişi yok derken hepiniz aslında çok şirinsiniz ben kendimi hayal ettim 4 ay sonra bebğim gelcek...
kızım olucak hayırlısıyla..ve ben napcağımı bilmiyorum..bu kadar zormuki gerçekten sinirlide bi insanım yaşımda küçük vay halime..ben hep uyuyan bi bebek hayal etmiştim ağlayan değil

çok zor günler geçirmişin allah yardımcın olsun cnm

çok zor günler geçirmişin allah yardımcın olsun cnm

canım fazla korkma horul horul uyuyan bebeklerde var merak etme ama sana tavsiyem şu hamilelikte ve loğusalıkta sen ne yaşarsan bebeğinde yaşıyor ben ona inanıyorum sana tavsiyem ne olursa olsun hiç birşeyi ve kimseyi kafana takma olan hem sana hemde bebeğine oluyor kırıcam üzücem diye kimseden lafını esirgeme sen içine attıkça millet tepene çıkıyor hayırlı doğumlar gülüm bebişin sağlıklı uğurlu gelsin:Saruboceq:

Son düzenleme:

canım allah sabır versın
herkes or doneler atlattı lohusayken bende cok zorlandımbırsuru can sıkıcı buyuk problemleryasadım.......
ama su var se sabırlıol kı hırsını cocugundan cıkartma kı sabrınla yıldır onları.....
çocuk buyudugu zaman senı anlıyacak yasa gelene ekadar sana dusman olur sen dovuyorsun babanne yenge kayırıyor....
ne zamankı senı anlar 12-13 yasına geldımı sana hakverır san hak vermesı onemlı degıl de
cocugun kucukken san dusman olmasın o ınsana çok koyar canım
bu tecrube ıle sabıttır bızım komsumuz var onun benzer bır durumu yasadı hem cocugunun psıkolojısı hemde dedıgım sebebı dusun

Back