Doğum sonrası bebeğiniz sizide çıldırttımı zaman zaman..

bir de bir kitap vardı adını unuttum, yazarın anlattıgına göre başkalarının yanında ya da onlarla konusurken şikayet edersek, hiç uyumuyorsun, hep ağlıyorsun, bıktım, yoruldum,yeter artık vs gibi, bebeklerimiz çok küçük olmalarına ragmen bu cümlelerin yaydıgı enerjiden anlıyormus ne demek istedigimizi ve bu da olumsuz tepki ve protestoların devamına, iletişim sorununa yol açıyormuş. şöyle örneklesek; diyelim ki karşısınızdakine, uykum var ama bir türlü uyuyamıyorum çünkü gaz sancım var, diyorsunuz. karşısınızdaki de uyu artık ya, yeter artık, saatler oldu, kırıldı belim diyor. siz tamam uyuyacagım ama canım acıyor uyuyamıyorum ki diyorsunuz. karşınızdaki uyu artık, niye uyumuyorsun, bitirdin beni diyor.siz ağladıkça derdinizi anlatmaya çalıştıkça o daha çok sinirleniyor. yardım bekliyorsnuz ama o ısrar ediyor. siz onu hissediyor, anlıyorsunuz, o sizi anlamayıp kızıyor... ben ısrarla alıp bebişi, atın kendinizi dışarı diyecegim.e tabi en çok da sabır dileyecegim. 6 aya kadar gaz sancısından bebeği iki dak. susmamış ve aylardır bırakın uykuyu yataga bir-iki sa aralıksız uzanamamış bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum arkadaşlar ama dayanmak zorundayız, cennet neden annelerin ayakları altındadır sanıyorsunuzboshayallersmile

Son düzenleme:
bılıyormusunuz hersey gıtgıde duzelıyor..kuzumu hergecen gun bagrıma daha sıkı basıyorum...we her sabah sankı ılk kez gormussesıne sewıyrum bıtanemı
ıste o zaman ne sınır kalıyor nede baska bısey..dorugum annem....anne kuzusu
sewgılımm herseyımm
senı cok sewıyorum k cok cok

ewet bebeklerımız bızım canımız onun ıcın dusunmeden canımı bıle verırım ama ınsanın bazen sabrı taşıyor. bu cok normal.bıyonık degılız robot degılız bızlerde ınsanız sonucta. benım normalde agresıf ve sabırsız bı yapım vardır. daha 2.5 ayda kızım bana sabretmeyı ogrettı. cok sınırlendıgım zaman babasına devredıyorum. yada kendımı sakınlestırıyorum. balkona cıkıp bı hava alıyorum yada dısarı cıkabılıyosam cıkıyorum. bı markete gıdıp gelıyorum. maksat kafam dagılsın havam degıssın...
esım anlayıslı ve yardımcıdır Allah için. bazı geceler ıpegı uyutup gıdıp uyuyorum ıyıce uykuya dalınca esım yatagına koyup oda yatıyor. bazı geceler de kendısı uyutuyor.
zaman zaman kızıyorum sonra da kendıme kızıyorum. şuncacık şeyin nesıne kızıyosun dıye...
velhasıl cocuk buyutmek,bı ınsanı yetıstırmek,ona sekıl vermeye calısmak gercekten cok zor... sabır işi...

çocuğuna bişi yapma
sakın yapma poposuna vuuur nebilim sen de bağır ama ileri gitme aman
bağırmasan da iyi içinden hep bebeğinin senden korktuğunu düşün belki bunun için ağladıkça ağlıyodur
senden korkuyodur tek sığınacağı yer olan senden
düşünsene elin kolun ulaşmaz zaten acısı sancısı var tek kapısı annesi o da bağırıyo valla popoya iki vur daha iyi ben yapmadım mı yaptım ben de bağırdım kendimi tutamayıp
ama emin ol büyüyüp herşey bitince içinde yara kalıyo bunlar
kendimi tutaydım da dilim tutulaydı da bağırmayaydım dıosun
etmeyeydim diıosun
ki ben en az ve belki senden daha çok sinirli bir insanım ki
böyle düşündü isem gerisini sen düşün
etme kendine de bebeğine de

ben de nadir de olsa sinirleniyorum sabrım taşıyor kızıyorum ağlıyor sonra çok pişman oluyorum ben ağlıyorum bu sefer de..
yazık masum işte bunlar ama bazen kontrol edemiyoruz kendimizi..
kzım sorunsuz bi şekilde uyurdu geceleri kolik akşam tutardı. keyfine düşkün bir çocuk bu gece uyurdu:) ama birkaç defa gece geç saate kadar uyumadı sallıyorum her zaman uyuyan çocuk uyumuyor diye sinirlendim(sanki büyük insan herşey düzenli mi olacaktı küçücük bişeydi) ama öyle bunladım ki yeri yumrukladım eşim sakinleştirdi:kedi:

aynen..bende cok sınırlenınce elıme ne geceerse fırlatıyorum
ama sabrım zorlanınca..bu ara cok mızmız kuzum kıyamıyorum walla bı damla ıs yaptırmıyo sıpacık
ama sınırlerımı aldırmam lazım dayanmak ıcın

:) ilk zamanlar bu sıkıntılar oluyo.Allah gerçekten sabrını verıyo bende cok kızıyodum tabi bebeğime karsı değil ona baktıgımda ne kadar savunmasız güçsüz oldugunu görünce hersey bitiyo.Konusamıyoki derdini anlatsın anca ağlıyo ve gün geçtikçe insan cok baglanıyo.ve artık herseye alısıyo kızım hala geceleri mızık mızık bazen cok güzel uyuyo ama artık sorun değil benım için bu uykusuz hayata alıstım :) gerçekten o sağlıklı olsun yüzü gülsün gerisiinin hiç önemi yok.ama dogumun ilk zamanları alışma evresi gerçekten sıkıntılı oluyo yinede olabildiğiniz kadar pozitif olun 3-4 ayından sonra artık en tatlı zamanları geliyo:)

Oluyo bazen ole zamanlar ozelliklede uykusuz kalinmis gecelerin ardindan gunduzde durmazsa. Bi kere bende dayanamayip bagirdim ama sonrasinda kuzumun titreyen dudaklarla gozlerimin icine bakmasi beni kendime getirdi cok pisman oldum

ahhhh ahhhh
bugun oglumu 3 den 7 ye kadar gezdırdım
annesını hıc uzmedı annesıde onu hıc uzmedı..8 de yıkadım 9 da uyuttum
allahım o gulen yuzunu soldurmasın kuzucugumun
duse kalka anne ogul buyuyecegız napalım
bı o sınır yapacak bı benopuyorumnanaktan

RABBıM hepimize sabır ve dayanma gücü versin.

bebek bakmak zor zanaat. allah herkese sabır versin. benimde çıldırdığım taştığım zamanlr oluyor. o ağladıkça sinirleniyorum bağırıyorum belli bir saatten sonra. ne yapalım işte böyle büyüyecekler. allah tan bizim gaz sancılarımız bittide şimdide diş çıkarma zamanımız yaklaşıyor. onunda derdi şimdiden aldı beni. bir gün bir olay yaşadım. sizlerle paylaşmak isterim. gecenin bir vaktiydi kızım ozaman en fazla 1 aylık faladı. ağlıyor ağlıyor susmak bilmiyor bir türlü. zatem günlerdir uyumamışım o sinir harbiyle artık bende ağladım oda kucağımdaydı. birden sustu eliyle çeneme dokundu ben ağlarken hafifçe okşadı. sonra yine ağlamaya devam etti hiç unutmam bu olayı.

Bendede oluyor bu durum, ben zaten herşeye çok çabuk sinirlenen biriyim, 6. aya kkadar oğlum beni hiç üzmedi diş dönemlerinde kucağımdan inmiyor ve hiçbirşekilde memnun edemiyorum, o zamanlarda sinirlerime hakim olamayıp bağırıyorum ama sonra çok pişman oluyorum çok üzülüyorum bir daha yapmıycam diyorum dayanamayıp yine yapıyorum. Çocuğumun bağırılarak büyümesini hiç istemiyorum ama o zaman gözüm dönüyor ve ne yaptığımı ben bile bilmiyorum.

O bebek bana muhtaç, bi derdi olmasa zaten ağlamaz.. Konuşamıyo da, nasıl ifade etsin sıkıntısını ağlamaktan başka.. Bunları düşünüp hiç sinirlenmiyorum. Hatta onun derdini anlayamadığım, ağlamasına sebep olduğum için kendimi suçluyorum((

bende yalnız bakıyorum oğluma 40ından beri ilk 10 gün süperdi şaşırdık ne güzel uyuyo ağlamıyo falan diye sonra bi başşşladı ki sormayın..40ı geçsin sakinleşir...2 aylık falan olsun düzelir...3-4 aylıkta tam düzene girer..oyuncakları tanısın oyalar kendini..oturmaya başlarsa rahat edersin..diye diyeeee 7 aylık oldu hala aynııııııııı sabah işe başlıyorum akşama doru 3-4 te anca bitiyor..daha bir akşam şöyle çiğneyerek yemek yiyemedim aceleden bütün bütün yutuyorumm:) ve daha bir akşam ağlamadan şöyle bizi şaşırtıp uyumadı..aşkam 7de bir başlıyorr ağlamaya 12.30 a kadar gece uyanmaları cabası balkonlaramı çıkmıyoruz odalarda gezinlermi yapmıyoruz ooooo....çok uzattım gündüz hiç sinirlenmiyorum ama gece uyanıpta susturamayınca deliriyorummmm elimden bi kaza çıkacak diyede korkuyorum...ama bak şimdi yavrum uyurken arkasından bunları yazmak bile üzüyo beniiopuyorumnanaktan

yalnız bakım yalnız kalmak tum bunlar bende mevcut..bazen sabrım tassada katlanılıyor ama cıleden cıkıyorumm uzerıne yasanan baska sorunlarda tuz bıber...yınede dunyalara bedel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…