cok zor..bazen kafayı yememk ıcın zor tutuyorum kendımıo günleri hatirlamak bile istemiyorum..aynen benim yasadiklarimi anlatmisin harfiyyen...sabahlara kadar hanfendiyi sakinlestirmek icin neler yapmazdim..müzik dinletirdim..ninni söylerdim..kollarim agridan tahamül edemeyene kadar ayakta sallardim..evin icinde dolasirdim..sabaha karsi 3 de 4 de uyurdum...uykusuzluktan bazen ayakta zor duruyordum..ben caresini bulamamistim...öyle böyle zorluklarlan büyüttüm kizimi...
gun ıcınde zaman zaman oluyo bu dedıklerım..ama o sırada hıc bısey olumu sakınlastıremıyoCanım bizim de uykumuz çok ama çok problemli..
Gazımız fazla bu nedenle kızımla çok sabahladık..Seni anlıyorum gerçekten de zor bir durum ama lütfen sakin kalmaya çalış..
Sen gerildikçe sinirlendikçe bebeğin de bunu hissediyor ve o da daha fazla geriliyor..
Ben kendi kendime sürekli olarak bunlar da geçecek diyorum, bebeğimede bunu söylüyorum..Onu susturmasa bile kendi kendimi telkin ediyor ve sakinleşiyorum..
Çok daraldığım anlarda eşimi uyandıriyorum biraz al ki kucak değişsin, belki benim stresim bebeği etkiliyor diyorum..
Sanırım bu doğru ki ben de ağlayan çocuk eşimin kucağında sustu böyle anlarda..
Eğer imkanın varsa sen çok gerildiğinde bebeği başkası tutsun sen biraz sakinleş.
Bir de kolikli bebekler için Buzuki Orhan diye bir müzisyenin hazırladığı bir cd va oradaki şarkılar benim kızımı sakinleştiriyor sen de bir dene istersen.
Benim kızım kaka yapamayınca da ağlıyor böyle durumlardada sıcak suyun içine tutuyoruz bu da rahatlatıyor..
aynı aynı aynıbende aynıyım canım ya
devamlı yanında durmamı istiyor.
odadan çıktımmı ortalığı yıkıyo.
çok sinirleniyorum.
bağırıyorum çağırıyorum
yavrumda iyice gözümün içine bakıyo.
bende hiç memnun değilim bu durumdan.
bağırdıktan sonra pişman oluyorum
ağladığında sarılıp özür diliyorum.
Allah'ım sabır versin tüm annelere.
bebek büyütmek gerçekten sabır işi.
cok zor..bazen kafayı yememk ıcın zor tutuyorum kendımı
gun ıcınde zaman zaman oluyo bu dedıklerım..ama o sırada hıc bısey olumu sakınlastıremıyo
cunku ben sakınlesemıyorum o cıglıkların arasında..
kucagına atacagım kımsemde yok esım sahır dısında
tekım anlayabılıyomusun bazen cocuga bıse yapıcam dıye korkuyom ya
bılıyorum bunu ben canımherkesin sinirlendiği zmnlar olmuştur. sinir anında sakın ama sakın bebeğinizi sarsmayın.
bknz:sarsılmış bebek sendromu okuyun mutlaka
dedıklerını aynen yapıyorumarkadaşlar aynı sinir nöbetlerini zaman zaman hala geçiren 10 aylık bir bebiş anne olarak tavsiyem, çok gerildiğiniz zaman bebişi alıp dışarı çıkmanız, dışarda duracak şartlar yoksa bir arkadasınıza, akrabanıza gitmenizdir. diyelim ki o an tüm bunlar imkansız, o zaman ağlayan bebeğinizi yanınıza, yakınınıza nazikça uzatıp derin bir nefes almanızı, bebek ağlasa dahi ona bagırmak yerine sakinleşmek üzere bir iki dakika beklemenizi tavsiye ederim. onlara bağırmak hele hele sarsmak zarar vermek korkutmak en son çzüm bile olmamalı. ben bu tür anlarda yanıma uzatıp nefes alıyorum. sonra ona bakıp derdini anlatamadıgını, benden başka sıgınacak güçlü bir limanı olmadıgını, onun benim canım kanım oldugunu ve bu kadarcık sıkıntıya katlanmamı fazlasıyla hakettigini vb. şeyleri hızla aklımdan geçirince o ağlayan hali de bu fikirlerle hızla birleşince kuzumu kucagıma alıp sarılıyorum ve şarkı soylemeye ya da oyun oynatmaya calısıyorum ki o da hemen düzeliyor. bu zor günler gececek, onlar herşeye değer...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?