• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası bebeğiniz sizide çıldırttımı zaman zaman..

sunways

Allah var gam yok...!
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
5.048
39
683
bazen gerçekten ama gerçekten sinirlerime hakim olamıyorum....o agladıkca ben daha cok gerılıyorum..bebegıme zarar vermekten korkuyorum,,,:çok üzgünüm:
sonra sakınleştıgımde pişmanlıktan aglıyorum..ama onun aglayıp haykırdıgı dakıkalarda kendıme engel olamıyorum...delırmek üzereyim..
bi huysuzluk gelıncede saatlerce gitmiyor o dakıkalarda korkuyorum korkuyorum orkuyorum...
oglusumu cok sevıyorum ama agladıgında bende ona kızıyorum bu sefer daha cok aglıyor..ne olur yardıme dın tecrubelerınızı paylaşın:sinifsinif:

o günleri hatirlamak bile istemiyorum..aynen benim yasadiklarimi anlatmisin harfiyyen...sabahlara kadar hanfendiyi sakinlestirmek icin neler yapmazdim..müzik dinletirdim..ninni söylerdim..kollarim agridan tahamül edemeyene kadar ayakta sallardim..evin icinde dolasirdim..sabaha karsi 3 de 4 de uyurdum...uykusuzluktan bazen ayakta zor duruyordum..ben caresini bulamamistim...öyle böyle zorluklarlan büyüttüm kizimi...

Son düzenleme:
Canım bizim de uykumuz çok ama çok problemli..
Gazımız fazla bu nedenle kızımla çok sabahladık..Seni anlıyorum gerçekten de zor bir durum ama lütfen sakin kalmaya çalış..
Sen gerildikçe sinirlendikçe bebeğin de bunu hissediyor ve o da daha fazla geriliyor..
Ben kendi kendime sürekli olarak bunlar da geçecek diyorum, bebeğimede bunu söylüyorum..Onu susturmasa bile kendi kendimi telkin ediyor ve sakinleşiyorum..
Çok daraldığım anlarda eşimi uyandıriyorum biraz al ki kucak değişsin, belki benim stresim bebeği etkiliyor diyorum..
Sanırım bu doğru ki ben de ağlayan çocuk eşimin kucağında sustu böyle anlarda..

Eğer imkanın varsa sen çok gerildiğinde bebeği başkası tutsun sen biraz sakinleş.

Bir de kolikli bebekler için Buzuki Orhan diye bir müzisyenin hazırladığı bir cd va oradaki şarkılar benim kızımı sakinleştiriyor sen de bir dene istersen.

Benim kızım kaka yapamayınca da ağlıyor böyle durumlardada sıcak suyun içine tutuyoruz bu da rahatlatıyor..

bende aynıyım canım ya
devamlı yanında durmamı istiyor.
odadan çıktımmı ortalığı yıkıyo.
çok sinirleniyorum.
bağırıyorum çağırıyorum
yavrumda iyice gözümün içine bakıyo.
bende hiç memnun değilim bu durumdan.
bağırdıktan sonra pişman oluyorum
ağladığında sarılıp özür diliyorum.
Allah'ım sabır versin tüm annelere.
bebek büyütmek gerçekten sabır işi.

o günleri hatirlamak bile istemiyorum..aynen benim yasadiklarimi anlatmisin harfiyyen...sabahlara kadar hanfendiyi sakinlestirmek icin neler yapmazdim..müzik dinletirdim..ninni söylerdim..kollarim agridan tahamül edemeyene kadar ayakta sallardim..evin icinde dolasirdim..sabaha karsi 3 de 4 de uyurdum...uykusuzluktan bazen ayakta zor duruyordum..ben caresini bulamamistim...öyle böyle zorluklarlan büyüttüm kizimi...
cok zor..bazen kafayı yememk ıcın zor tutuyorum kendımı
Canım bizim de uykumuz çok ama çok problemli..
Gazımız fazla bu nedenle kızımla çok sabahladık..Seni anlıyorum gerçekten de zor bir durum ama lütfen sakin kalmaya çalış..
Sen gerildikçe sinirlendikçe bebeğin de bunu hissediyor ve o da daha fazla geriliyor..
Ben kendi kendime sürekli olarak bunlar da geçecek diyorum, bebeğimede bunu söylüyorum..Onu susturmasa bile kendi kendimi telkin ediyor ve sakinleşiyorum..
Çok daraldığım anlarda eşimi uyandıriyorum biraz al ki kucak değişsin, belki benim stresim bebeği etkiliyor diyorum..
Sanırım bu doğru ki ben de ağlayan çocuk eşimin kucağında sustu böyle anlarda..

Eğer imkanın varsa sen çok gerildiğinde bebeği başkası tutsun sen biraz sakinleş.

Bir de kolikli bebekler için Buzuki Orhan diye bir müzisyenin hazırladığı bir cd va oradaki şarkılar benim kızımı sakinleştiriyor sen de bir dene istersen.

Benim kızım kaka yapamayınca da ağlıyor böyle durumlardada sıcak suyun içine tutuyoruz bu da rahatlatıyor..
gun ıcınde zaman zaman oluyo bu dedıklerım..ama o sırada hıc bısey olumu sakınlastıremıyo
cunku ben sakınlesemıyorum o cıglıkların arasında..
kucagına atacagım kımsemde yok esım sahır dısında
tekım anlayabılıyomusun bazen cocuga bıse yapıcam dıye korkuyom ya

bende aynıyım canım ya
devamlı yanında durmamı istiyor.
odadan çıktımmı ortalığı yıkıyo.
çok sinirleniyorum.
bağırıyorum çağırıyorum
yavrumda iyice gözümün içine bakıyo.
bende hiç memnun değilim bu durumdan.
bağırdıktan sonra pişman oluyorum
ağladığında sarılıp özür diliyorum.
Allah'ım sabır versin tüm annelere.
bebek büyütmek gerçekten sabır işi.
aynı aynı aynı
sankı anlıyomu yok
ama bız bagırınca sadece daha cok bagırarak aglıyo hepsı omafoldumben

7aylık olduk hala yanıdan gitsme aglıyo mama veriken heryere püskürtüyo saatlerce bıkmadan agzında mamaı tutuyo enson yutmayıp surtıma püskürtüyo sinirlerim laçka oluyo aglıyom sinirden bagırınca dedigin gibi odaha aglıyo sarılıyom on aglıyom öpüyo beni resmen sakinleşiyim die buda geçcek eminim sadece biraz daha sabırlı olmamız lazım buarada 7aydır 2saat uyusam kardır dicem oda yokkk gazda n uyuyamazdık şimdide diş çıkaramıyo diee sabahlıyomm

offfffffffffff
musyas ya dıslerı gelırken uyumuyo dımı bu sıpalar
allah yardım etsın
sen emzırmıyomuusn beebenı

bende emzırıyorumda aslınd abu bulunmaz nıgmet..ıkı gunduz ek bıseler tattırıyorum
kendım zor bazen kahwaltı edıyom korkarım ıyıce cıldırıcazohaoldumsmile

cok zor..bazen kafayı yememk ıcın zor tutuyorum kendımı
gun ıcınde zaman zaman oluyo bu dedıklerım..ama o sırada hıc bısey olumu sakınlastıremıyo
cunku ben sakınlesemıyorum o cıglıkların arasında..
kucagına atacagım kımsemde yok esım sahır dısında
tekım anlayabılıyomusun bazen cocuga bıse yapıcam dıye korkuyom ya

Canım ya tek olmak zordur tabii ki..
Ama bu dediğim müzikleri bir alıp dene istersen..Anne karnı içindeki sesleri hatırlatan müzikler ve benim kızımda cidden işe yarıyor..
Umarım çabucak atlatırırız hepimiz bu uykusuz dönemleri..

Anne gerildikçe bebek daha çok geriliyor malesef
Ben ağladığı zaman kucağıma alıp şarkı ninni söylüyorum sakinleşiyor kuzum hemen
Konuşuyorum onunla büyük insan gibi bu günler geçecek annem gazlar gidecek hem ben hep yanındayım seni çok seviyorum vs..gibi
bazen oda değişitiriyorum bazen poposunu lavobada yıkıyorum..

Sen ne kadar sakin olursan bebeğinde o kadar sakinleşiyor
Sabırlı ol lütfen...
Bugünler geçecek...

offf
kendimi buldum
bazen olur olmaz basıyor yaygarayı
heleki odadan çıkıyorsam 2 dk liğina
affedersiniz... ama bazen tuvalete bile zor gidiyorum
çok zor sinirlenirim sabırlı insanımdır
ama bazen sabır sınırlarımı zorluyor
bikere çok bağırdım yavraum bitürlü yemeğini yemek istemedi
o akşam ateşlendi hasta oldu
sabaha kadar benim yüzümden hasta oldu diye ağladım
meğersem yavrum diş çıkariyormuş, haliylen iştahsızdı ve yemeğini yemedi bende o öyle direnince çok kızmıştım...tabii sonrası vicdan azabı, kendi kendime anneliğimi sorgulamalar felan
bazen çıleden çıkarıyor beni ama napim, bir insan yetiştiyorum kolay değil elbet
helede büyüdükçe dahada zorlaşacak muhakkak artık kendi istekleri oluşmaya başladı, üzerinei giyerken bile zorluk çıkarıyor bazen
emzirim uyitim dönemleri geçeli çoook oldu
öyle böyle büyecekler ben kızdığım zaman annem bana daha çok kızıyor bende seni öyle büyütüm bağırama çocuğa diyor
Allah hepimize yardım etsin booool sabırlar versin

off ben warya 40çıkana kadar delirdim resmen geceleri uyumuyodu kızım e ben bide dükkana bakmak zorunda olduğum için gündüzde uyuma şansım yoktu o sebeple ölüyordum uyku die, yanımdada kimse yoktu 4.günden itibaren yalnızdım hep kocamda yoktu 1gece ewde 1 gece işteydi.. bebeğim huysuzlaşıp uyumadıkça çileden çıokıp ona nasıl bağırıyordum:sinifsinif:(pis anne) tabi yawrum anlamıyor bişeyden sonra sarılıp bnde ağlamaya başlıyordum onla off çok zordu ya allahtan şimdi düzene giriyor yawaş yawaş:))

walla öyle..artık duzene ırıyo oglum masalah...
hersabah yıyorum onu yıyorum...uyku bastırıp uyuyamazsa yıne dellenıyo:sinifsinif:
alıştım

herkesin sinirlendiği zmnlar olmuştur. sinir anında sakın ama sakın bebeğinizi sarsmayın.
bknz:sarsılmış bebek sendromu okuyun mutlaka

arkadaşlar aynı sinir nöbetlerini zaman zaman hala geçiren 10 aylık bir bebiş anne olarak tavsiyem, çok gerildiğiniz zaman bebişi alıp dışarı çıkmanız, dışarda duracak şartlar yoksa bir arkadasınıza, akrabanıza gitmenizdir. diyelim ki o an tüm bunlar imkansız, o zaman ağlayan bebeğinizi yanınıza, yakınınıza nazikça uzatıp derin bir nefes almanızı, bebek ağlasa dahi ona bagırmak yerine sakinleşmek üzere bir iki dakika beklemenizi tavsiye ederim. onlara bağırmak hele hele sarsmak zarar vermek korkutmak en son çzüm bile olmamalı. ben bu tür anlarda yanıma uzatıp nefes alıyorum. sonra ona bakıp derdini anlatamadıgını, benden başka sıgınacak güçlü bir limanı olmadıgını, onun benim canım kanım oldugunu ve bu kadarcık sıkıntıya katlanmamı fazlasıyla hakettigini vb. şeyleri hızla aklımdan geçirince o ağlayan hali de bu fikirlerle hızla birleşince kuzumu kucagıma alıp sarılıyorum ve şarkı soylemeye ya da oyun oynatmaya calısıyorum ki o da hemen düzeliyor. bu zor günler gececek, onlar herşeye değer...

herkesin sinirlendiği zmnlar olmuştur. sinir anında sakın ama sakın bebeğinizi sarsmayın.
bknz:sarsılmış bebek sendromu okuyun mutlaka
bılıyorum bunu ben canım
cok onceden bılgım war
sarsmıyorum sadece poposun awurup onu n canını acıtmaktan cok korkuyorum
:ecrin_bebek:
arkadaşlar aynı sinir nöbetlerini zaman zaman hala geçiren 10 aylık bir bebiş anne olarak tavsiyem, çok gerildiğiniz zaman bebişi alıp dışarı çıkmanız, dışarda duracak şartlar yoksa bir arkadasınıza, akrabanıza gitmenizdir. diyelim ki o an tüm bunlar imkansız, o zaman ağlayan bebeğinizi yanınıza, yakınınıza nazikça uzatıp derin bir nefes almanızı, bebek ağlasa dahi ona bagırmak yerine sakinleşmek üzere bir iki dakika beklemenizi tavsiye ederim. onlara bağırmak hele hele sarsmak zarar vermek korkutmak en son çzüm bile olmamalı. ben bu tür anlarda yanıma uzatıp nefes alıyorum. sonra ona bakıp derdini anlatamadıgını, benden başka sıgınacak güçlü bir limanı olmadıgını, onun benim canım kanım oldugunu ve bu kadarcık sıkıntıya katlanmamı fazlasıyla hakettigini vb. şeyleri hızla aklımdan geçirince o ağlayan hali de bu fikirlerle hızla birleşince kuzumu kucagıma alıp sarılıyorum ve şarkı soylemeye ya da oyun oynatmaya calısıyorum ki o da hemen düzeliyor. bu zor günler gececek, onlar herşeye değer...
dedıklerını aynen yapıyorum
ama o ısrarlı bı sekılde aglıyor..hatta aglamanın otesınde
sarılıp opmem sarkı solemem ona o an yetmıyor
yuzunu yıkıyorum balkona cıkarıyorum
ama nafıle
cunku uykusu gelmıs oluyor
we uyuyamıyor emmeyı bıle reddedıyor kı benım oglum emmeyı cok sewer
artık duzelecek ben sadece sabredıyorum

ağlayınca asla emmiyor sinirden beyefendi
bu duruma çıldırıom resmenbide sabahın köründe kalkıyor uykusuzluktan ölüorum
oda esniyo uyuyacak ama etrafı seyretmekten uyumuyo
tabi sallayarak oda kendi kendinede bakmıyo öle
hem sallanacak hem bakacak
işte buna da çok sinirleniom
madembak bnde uyuyum diom
bn oturdum yerden uyurken oda etrafa baka baka esnio
perdeye bakar tam dalacak döner lambaya bakar tam dalacak
döner bana bakar offffff gözlerinden uyku akıyo ama biki üç saat böle yapıyo
bnde delleniom haliyle
kızıyom oda bana gülüo

bebekken kesinlikle böyle sorunlar yaşamadım
2 yaşına girdikden beri yaşıyorummmm
dün gece kzımın kalbini kırdım sanırım
biraz hırpaladımmmm
insan hakkeden kendine hakim olamıyor

benimde çokk yaramaz bir oğlum var kızlarr allahım beş dk yerinde durmuyor döküp saçıyor bende kızıyorum bu sefer ya ağlıyor yada içine kapanıyor ama insan kendine hakim olamıyor sonra gözlerini sana dikip ağlayınca iste o zaman için cııııııııızzz ediyor aslında biz suçluyuz yemek istemeyince zorluyoruz püskürtünce kızıyoruz etraftan bişleri kaldırmıyoruz döküp saçınca kızıyoruz uyku vakti gelmediği halde uyutmaya çalışıyoruz bunları düşündükçe kendimi frenledim herseyi oluruna bıraktım ben ve oda bana yardımcı oluyor artık hiç kızmıyorum ona anlatıyorum konuşuyorum ve anlıyor bence çözüm bizde kızlar allah herkese yardım etsin iki çocuklu olanları hiç düşünemiyorummmm

Back