doğum sonrası basur.

Ah_kalBiM

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
723
181
37
doğum yapan anneler sizde doğum sonrası basur oluştumu?2 aylık kızım var 2 haftadır çrekiyorum daha önce hiç yoktu... bu basur genelde gebelerde yada doğum yapanlarda oluyormuş. sizlerde oldumu daha sonra geçtimi. yaşayanlar paylaşırsa sevinirim.

benim dogumdan sonra da hemoroid sandigim ama anal fissur denilen o bolgede yirtik olusmustu. bi gastroentologa gorunmustum ve birkac ilac vermistive o aci gecmisti ve tedavi olmustum... dogumdan sonra oturamiyordum yururken aci veriyordu.

benim oğlum 3 aylık..1,5 aylıkken oluştu 3-5 günde geçmişti..iyileşti derken sonrasında 15 gündür fena şekilde çekiyorum..acım dayanılmaz hale gelmişti 1 hafta önce genel cerrahi bölümüne gidip görüştüm baktı..anal fissür, basur değil..makatta yırtık..15 günlük bir tedavi verdi..merhem, şurup, oturma banyosu ve ağrı kesici..tedavinin 6. günündeyim ve hala devam ediyor..dünyanın en fena acısı..çok keyifizim..hep aklımda..geçmezse tekrar doktor çağırdı..çare ameliyat olabilirmiş..geçmesi ve tekrar etmemesi için çok dua ediyorum..

geçmiş olsun size de . ben görünbmedim cerraha sadece basur sanıyorum. yırtık hissetmedim ama makatım şişmiş. bende kalıcı olur diye korkurum. dayanılmaz acı. kullandığın kremin ismi ne?

canım geçmiş olsun doğum sonrası bende de basur olmuştu.proctolog isimli ilacı verdi eczacı düzenli kullandım geçti şimdi birşey kalmadı.

bende de oldu ama ağrısı çok kötüydü kalbime vururdu nefesimi keserdi o kadar şiddetliydi ağrısı hem yırtık hem basur vardı bende.ameliyat dedi doktor başka yolu yok dedi ilaç istedim bebeğim küçük ameliyat olamam diye şükür geçti fitil felan kullandım kabız olmamaya dikkat edin ileri zamanda geçiyo.

dogumda oluştu benimde cok agrılı ve zor bi dönemdi zaten dogum sonrası depresyonu yaşıyodum gögüslerim catladı basur bi yandan cıldıracak gibi olmuştum ama şükür 10 gün gibi bi zamanda gecti anestol krem kullandım agrılı zamanda bide başka bi bitkisel krem ama kabız olma sakınnnn kendini zorlama zorladıkca artar coook gecmiş olsun gececek umarım cabuk gecer

arkadaşlar bende de hamileyken basur memeleri oluşmuştu makatta.ama ağrı ve ve kanama yoktu sadece memeler vardı.doğumdan sonra az da olsa kanama da olmaya başladı.sizn bu kullanduığınız ilaçlar memelerin tamamen geçmesini mi sağladı yoksa ağrıyı mı geçirdi? memelerin kaybolması için ne yapabilirim?bilenler söylerse çok sevinirim...şimdiden teşekkürler...

ben basurla yaşamaya çalışıyorum 5-6 yıldır var.dikkat etmediğimde yani acıyı fazla kaçırdığımda veya kabız olduğumda şişiyor iyice.ve acıyor bazen kanıyor.sıcak oturma banyosu ve proloktog kullandığımda hafifliyor.ama malesef bende hep tamamn yok olması için çareler arıyorum.bi ara patlıcan sapı kürünü duymştm tam deneyecekken tekrar hamiş oldupumu öğrenip vazgeçtim.acaba reklamlardaki tamamn doğal garantili fln yazan ilaçlar tamamn geçirirmi?ben ameliyt olmak istemiyoruma ma benim şiştiğinde farkediyorum 3-4 taneler:KK43:(( çözüm bulan varsa beklyirom

arkadaşlar aynı sorun bendede var ne yapcağımı bilmiyorum genel cerrahiye gidicem fakat muayene nasıl oluyo onda takıldım yaa benimde 2.5 ay oldu doğum yapalı hemoroid diyodum kendi kendime ama yorumları okuduktan sonra olmayabilirmiş...

arkadaşlar muayene nasıl oluyo die sormuştum..önemli benim için canım çok yanıyo bu kabızlıktan dolayı

arkadaşlar muayene nasıl oluyo die sormuştum..önemli benim için canım çok yanıyo bu kabızlıktan dolayı

doktor şikayetini dinledikten sonra makata mutlaka bakmak ister..siz sedyeye yüzükoyun uzanıyorsunuz..doktor makatınıza parmağını sokarak teşhis yapıyor..çok kısa sürüyor..ben acı hissetmemiştim..

off canım çok tşk ederim ama çok zormuş bide erkekse nasıl olcak yaa acayip kasılıcam ben

bendede 2 hafta önce içte yırtık dısta hemoroit olustu. kabızlıktan sonra oldu. cok kötüydüm acı cekiyordum. eczaneden procto gyvenol diye bir fitil aldım ve her sabah kayısı ve zeytinyagı yedim.
beyaz ekmegi kestim. böylece kabız gecti 1 hafta kullandıktan sonra dr randevum vardı. o da
progtolog yazdı kullandım. hic bir sey kalmadı simdilik umarım bir daha olmaz...

cnm geçmiş olsun öncelikle...
aynı acı bendede var şuan bile ağrım varki dün gittim tuvalete..off..
ama ben muayeneye takıldım yaa ne bilim utanıcam sıkılıcam neolcak bilmiyorum

cnm geçmiş olsun öncelikle...
aynı acı bendede var şuan bile ağrım varki dün gittim tuvalete..off..
ama ben muayeneye takıldım yaa ne bilim utanıcam sıkılıcam neolcak bilmiyorum

ah bilmezmiyim o acıyı doğum sancısı gibi...istersen önce ilaç dene gecmezse git...
ben muayene olmadım kadın dogum dr kontrole gittiğimde söyledim oda hemen ilaç yazdı...

bendede 2 hafta önce içte yırtık dısta hemoroit olustu. kabızlıktan sonra oldu. cok kötüydüm acı cekiyordum. eczaneden procto gyvenol diye bir fitil aldım ve her sabah kayısı ve zeytinyagı yedim.
beyaz ekmegi kestim. böylece kabız gecti 1 hafta kullandıktan sonra dr randevum vardı. o da
progtolog yazdı kullandım. hic bir sey kalmadı simdilik umarım bir daha olmaz...

cnm ben emziriyorum bu fitili kullanmak zarar verirmi bebeğe..ayrıca doktor muayanesinde makata baktımı cnm yani ben muayeneden yana çok dertliyim

cnm ben emziriyorum bu fitili kullanmak zarar verirmi bebeğe..ayrıca doktor muayanesinde makata baktımı cnm yani ben muayeneden yana çok dertliyim

bende emziriyorum canım dr söyledim ona göre yazdı. beni muayne etmedi ben derdimi anlattım oda yazdı. ama genel cerraha gidersen kesin makat muaynesi yapar... benim kullandıgım progto gyvenolde emzirenler kullanabilir yazıyordu. bende 2 günde sonuc vermeye basladı ki cok kötüydüm. birde sakın kabız olma yoksa iyilesemezsin...

Bendede oluştu fakat kendiliğinden geçti şükür size tavsiyem günde 2 kez ılık suya oturun 1 hafta deneyin bunu işe yaradığını ağrının azaldığını göreceksiniz

X