• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum sonrası adet oldum kilo verdim diyen var mı?

sarioglan_karakiz

İKİ AŞKIM EŞİM VE KIZIM
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
346
11
68
arkadaşlar doğum sonrası hepimizin ortak derdi,kolay verilemeyen emzirme döneminde diyet de yapılamadığı için iyice yerleşen inatçı kilolar...
az yiyerek, çok su içerek bir şekilde kilo vermeye ya da en azından almamaya çalışıyoruz,imkanı olanlar spor da yapıyo belki ama benim merak ettiğim doğum sonrası adet olunca kilo veriliyo mu? kendiliğinden 1-2 kilo da olsa gidiyo mu?
evet ben adet oldum .... kilo verdim diyenler lütfen yazın...

ben bebeğim 6 aylıktı ilk adet olduğumda ve kilo verdim aniden 2-3 kilo indim.sonrasında da kilo vermem hızlandı,göbeğim iyice indi..

yok canım maalesef öyle bir şey. 5 ay oldu doğum yapalı. 3 aydır düzenli bir şekilde adet görüyorum ama kilo bazında işe yaramıyor. sezeryanla doğum yaptım ben, ilk adetimde şişkinliğim epey indi sadece o kadar.

cnm ben ilk defa senden duyuyorum böyle bişeyi...
valla ben de bir iki yerde okudum sevindim inşallah öyle birşey vardır diye çünkü ben daha regl olmadım olunca biraz kilo gider diye umutlandım...

ben bebeğim 6 aylıktı ilk adet olduğumda ve kilo verdim aniden 2-3 kilo indim.sonrasında da kilo vermem hızlandı,göbeğim iyice indi..
ooo süper darısı başıma inşallah, ama bu da bünye meselesi tabi. benim göbeğim indi bayaa yani başlarda hala hamile gibiydim şimdi biraz düzeldi ama daha 6 kilom var hedefim 8 -9 kilo vermek inşallah benim de senin gibi olur, gider 2-3 kilo birden süper olur valla:21: hoş ben 1 kiloya da razıyım:1:

yok canım maalesef öyle bir şey. 5 ay oldu doğum yapalı. 3 aydır düzenli bir şekilde adet görüyorum ama kilo bazında işe yaramıyor. sezeryanla doğum yaptım ben, ilk adetimde şişkinliğim epey indi sadece o kadar.
işte bünye meselesi canım bak tarcin vermiş ne güzel. ne diyeyim darısı başımıza...

acaba kilo verdim diyenler mi çoğunlukta birşey değişmedi diyenler mi?:44::44::44:
bilimsel olarak da araştırılmış böyle bir konu yok keşke olsa da aydınlansak...

canım ben normal dogum yaptım hamileyken 4kilo aldım hastaneden geldigimde 6 kilo vermiş halde geldim adettim 2ay sonra oldum oldugumda 1kilo daha verdim bence adet olunca kilomu yada şişkinlikmi herneyse bende gitti

canım ben normal dogum yaptım hamileyken 4kilo aldım hastaneden geldigimde 6 kilo vermiş halde geldim adettim 2ay sonra oldum oldugumda 1kilo daha verdim bence adet olunca kilomu yada şişkinlikmi herneyse bende gitti

nasıl yaniii tüm gebelik boyunca mı 4 kilo aldın?
dah önce 6 kiloyu duydum şok oldum 4 kilo da şok ötesi inanılır gibi değil:53:
14 yazacaktın da yanlışlıkla 4 yazdın sanırım...

nasıl yaniii tüm gebelik boyunca mı 4 kilo aldın?
dah önce 6 kiloyu duydum şok oldum 4 kilo da şok ötesi inanılır gibi değil:53:
14 yazacaktın da yanlışlıkla 4 yazdın sanırım...

yok canım yanlış yazmadım 4 kilo aldım ilk aylardan 2kilo vermiştim sonra tekrar aldım bebegimde 3.400 doğdu karnımda küçücüktü zaten doğuma gittigimde herkez 7aylıkmı diye soruyolardı hamileligimde hiç yatmadım çok hareketliydim ondan galiba doguma gitmeden 2gün önce evi tipten köşeden temizlemiştim

yok canım yanlış yazmadım 4 kilo aldım ilk aylardan 2kilo vermiştim sonra tekrar aldım bebegimde 3.400 doğdu karnımda küçücüktü zaten doğuma gittigimde herkez 7aylıkmı diye soruyolardı hamileligimde hiç yatmadım çok hareketliydim ondan galiba doguma gitmeden 2gün önce evi tipten köşeden temizlemiştim

maaşallah:nazar::nazar::nazar:
tebrik ediyorum ne diyeyim. ama doktorlara da sorsan çok az kilo alımını da önermiyolar ilginç yani...
şimdi biz de uğraşıyoruz ki aldığımız kiloları verebilelim. geldikleri gibi gitmiyolar ki almak kolay vermek zor:1:

diyet filan yapilsa gene bir sekilde verilirde kilolar, emzirince zor oluyor oluyor. Allah yardimcimiz olsun, kendimi duba gibi hissediyorum :43:

tüm gebelik boyunca 9 kilo aldım . doğum kilolarımı 15 güünde verdiğim yetmezmiş gibi ekstradan da 5 kilo verdim. emzire emzire helak oldum. tam 1 ay sonrada adet oldum. ama emzirmekten dolayı çok kilo verdim.

canım ben 6. ayda adet oldum . dığumdan 1 yıl sonra eski kiloma döndüm şükür.de 1. si çocuğun hareketlenmesi yürmesi iş yoğunluğum oldu.
ama adet görmeninde faydası olduğuna kesinlikle katılıyorum.
çünkü şuanda doğumdan sonra adeti düzensizleşen 3 ayda bir adet gören arkadaşım balon gibi şişti.

tüm gebelik boyunca 9 kilo aldım . doğum kilolarımı 15 güünde verdiğim yetmezmiş gibi ekstradan da 5 kilo verdim. emzire emzire helak oldum. tam 1 ay sonrada adet oldum. ama emzirmekten dolayı çok kilo verdim.
ne güzel işte gitmiş kilolar ben de emziriyorum ama öyle emzirerek kilo verebilenlerden değilim. herkesin bünyesi çok farklı...

canım ben 6. ayda adet oldum . dığumdan 1 yıl sonra eski kiloma döndüm şükür.de 1. si çocuğun hareketlenmesi yürmesi iş yoğunluğum oldu.
ama adet görmeninde faydası olduğuna kesinlikle katılıyorum.
çünkü şuanda doğumdan sonra adeti düzensizleşen 3 ayda bir adet gören arkadaşım balon gibi şişti.

inşallah faydası oluyodur ben bekliyorum hala olayım diye ama daha tık yok:31:

ben de bebeğim 3 aylıkken adet oldum anında 3 kg gitti.kesinlikle önemi var.vücudun normale döndüğünü gösteriyor bence.

canım valla 3 değil 1 gitsin ona da razıyım:9:

arkadaşlar doğum sonrası hepimizin ortak derdi,kolay verilemeyen emzirme döneminde diyet de yapılamadığı için iyice yerleşen inatçı kilolar...
az yiyerek, çok su içerek bir şekilde kilo vermeye ya da en azından almamaya çalışıyoruz,imkanı olanlar spor da yapıyo belki ama benim merak ettiğim doğum sonrası adet olunca kilo veriliyo mu? kendiliğinden 1-2 kilo da olsa gidiyo mu?
evet ben adet oldum .... kilo verdim diyenler lütfen yazın...

CANIM MERHABA BENDE BUNU COOK MERAK EDIYORDUM COGU KISIDEN DUYDUM KIZIM 5 AYLIK BEN YENI REGL OLDUM REGL ININ 2. GÜNÜ NEREDEYSE 1000GR VERMİŞİM ÇOOK SEVINDIM BİRDE ŞU SITEDEN KİLONUZU KONTROL ALTINDA TUTABILIRSINIZ

Son düzenleyen: Moderatör:
ben doğum yapalım 9 ay oldu..halen adet görmedim maalesef..Ama kullanmış olduğum doğum kontrol hapı vardı ( sütü etkilemicek şekilde) onu bıraktım şimdi doktor bu yüzden adet olamıyorsun dedi..Şimdi bu ay içersinde adet olmayı bekliyorum..

İnşallah olacağım :) 58 kilo ile hamile kaldım 14 kilo aldım.. normal doğum yaptım..şuan ki kilom 56.. :)

ama benimkisi emzirmekten dolayı kilo vermek değil uykusuzluktan dolayı :) diye tahmin ediyorum..

ben doğum yapalım 9 ay oldu..halen adet görmedim maalesef..Ama kullanmış olduğum doğum kontrol hapı vardı ( sütü etkilemicek şekilde) onu bıraktım şimdi doktor bu yüzden adet olamıyorsun dedi..Şimdi bu ay içersinde adet olmayı bekliyorum..

İnşallah olacağım :) 58 kilo ile hamile kaldım 14 kilo aldım.. normal doğum yaptım..şuan ki kilom 56.. :)

ama benimkisi emzirmekten dolayı kilo vermek değil uykusuzluktan dolayı :) diye tahmin ediyorum..

Ben veremedim adet olunca.azicik da olsa gider diye umutluydum ama hic fark olmadi. İdeal kiloma 5kg kaldi ama gr gitmiyo.oruca da basladim. emzirirken hersey zor.ise baslamadan 2 kilo daha verebilsem.
Siz nasil basardiniz ilk kilonuzun dahi altina dusmeyi?

Ben veremedim adet olunca.azicik da olsa gider diye umutluydum ama hic fark olmadi. İdeal kiloma 5kg kaldi ama gr gitmiyo.oruca da basladim. emzirirken hersey zor.ise baslamadan 2 kilo daha verebilsem.
Siz nasil basardiniz ilk kilonuzun dahi altina dusmeyi?

Canım selam,

Valla benim kilo vermem dediğim gibi uykusuzluktan dolayı diye düşünüyorum..Şahsen ilk zamanlar emzirirken deli gibi terliyordum da.. :) onun da etkisi var..Ama benimkisi yorgunluktan dolayı normal zamanda da yorgun olduğumda kilo veririm hasta olurum.. :)

özellikle bir şey yapmadım yani kilo vermek için.. :)
sen sezeryan yaptıysan kanımca biraz daha zaman alır kilo vermen..hayırlısı olsun hakkında..

Canım selam,

Valla benim kilo vermem dediğim gibi uykusuzluktan dolayı diye düşünüyorum..Şahsen ilk zamanlar emzirirken deli gibi terliyordum da.. :) onun da etkisi var..Ama benimkisi yorgunluktan dolayı normal zamanda da yorgun olduğumda kilo veririm hasta olurum.. :)

özellikle bir şey yapmadım yani kilo vermek için.. :)
sen sezeryan yaptıysan kanımca biraz daha zaman alır kilo vermen..hayırlısı olsun hakkında..

Evet canim haklisin yorgunluk cok zor.hele de uykusuzluk.valla ben uykusuzluk cok cektim desem yalan olur ama kizim cok hareketli gun boyu hic durmuyo yerinde.ama yine de bu ara veremiyorum kilo.benim yazin biraz da odem topluyo vucudum ondan da olabilir.
Saglik olsun tabi canim cok takmiyorum emziriyorum cunku.sut herseyden onemli.ama yine de boyle hizlica kilo verenlerin de nasil verdigini merak ediyorum tabi;-)

bu arada ben de sezeryan oldum azicik gobis var ve gitmiyo.arkadasim 20 kilo verdi nerdeyse onun bile gobisi var.karin kasi calismak lazim ama bu afacanlarla ne mumkun.sanirim hayatima gobisli devam etmem gerekecek:-)

Canım selam,

Bu başlığa yazabildiğim için çoook mutluyum.
10 aylığız ve nihayet adet oldum :)))))
Ama kilomada herhangi bir değişiklik olmadı sadece gerginlik ve sinirden kurtuldum canım :))))

Back