• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum Sonrası Görev Dağılımı

herseygizlisakli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
71
21
88
37
Günaydın hanımlar,
Öncelikle iyi haftalar diliyorum. Doğum sonrası süreciniz nasıl ilerledi? Mesela annem bana yakın oturuyor. Babam da emekli. Yani bir ihtiyaç olsa gün içinde onlarla rahat rahat hallederim. Eşim çalışıyor zaten. Aksamları falan eşimden destek alabilirim diye düşünüyorum, evde olduğu zamanlar yani. Sizde nasıl oldu, eşinizen hangi konularda ne gibi bir destek alabildiniz? Kimisi, sabah işe gideceğim diye ayrı odada uykuyu bölmemek için uyuyormuş. Hep tüm yük annenin üzerinde gibi. Eşim ev işlerinde bana destek oluyor, zaten haftada 3 gün yardımcımız da geliyor. Ama kestiremedim, doğum sonrası işler nasıl yürüyor?

Haftada 3 kere yardımcı geliyorsa eeee daha ne nasıl bir dağılım lazım ki size 🤣 ben doğum yaptım kayınvalidem ve annem gelmişlerdi 750 km uzaktaydık zaten . Kayınvalidem 7 gün kaldı bizimle hiç bir şey yapmadı sadece mikser görevi gördü . Annem yemek yaptı ortalığı topladı temizlik yaptı buzluk doldurdu gibi gibi . Eşim baba olduğunu pek anlamadı 🤣 ben bebek baktım emzirdim gazını çıkarttım arada eşim çıkarttı işten gelince . Üst vs değiştirdim öyle geçti dünler . Kimse geve çocuk vs bakmadı zaten yenidoğan bebek emiyor yani anne bakacak kimse bakamaz . Annem 19. Gün gitti ben normal yemek temizlik bebek bakımı düzenine geçtim yani öyle kimse bakmadı çocuğa. Haftada 3 eve yardımcı geliyorsa temizlik yapmanıza zaten gerek yok sabah yatak kapatırsınız birde yemek bitti gitti daha ne olacak ki ? Biz odaları ayırmadık eşim normal uyudu ben da kendi yatağımda yine emzirdim bez değiştirdim gaz çıkarttm 2 saatte bir döngü oluyor böyle devam etti

Haftada 3 kere yardımcı geliyorsa eeee daha ne nasıl bir dağılım lazım ki size 🤣 ben doğum yaptım kayınvalidem ve annem gelmişlerdi 750 km uzaktaydık zaten . Kayınvalidem 7 gün kaldı bizimle hiç bir şey yapmadı sadece mikser görevi gördü . Annem yemek yaptı ortalığı topladı temizlik yaptı buzluk doldurdu gibi gibi . Eşim baba olduğunu pek anlamadı 🤣 ben bebek baktım emzirdim gazını çıkarttım arada eşim çıkarttı işten gelince . Üst vs değiştirdim öyle geçti dünler . Kimse geve çocuk vs bakmadı zaten yenidoğan bebek emiyor yani anne bakacak kimse bakamaz . Annem 19. Gün gitti ben normal yemek temizlik bebek bakımı düzenine geçtim yani öyle kimse bakmadı çocuğa. Haftada 3 eve yardımcı geliyorsa temizlik yapmanıza zaten gerek yok sabah yatak kapatırsınız birde yemek bitti gitti daha ne olacak ki ? Biz odaları ayırmadık eşim normal uyudu ben da kendi yatağımda yine emzirdim bez değiştirdim gaz çıkarttm 2 saatte bir döngü oluyor böyle devam etti
insan tereddüt ediyor ya. annem de cok destek zaten. eşim de normalde çok destek olur ama bebek knusunda nereden nasıl destek alabilirm hiç bilemiyorum. umarım sağlıkla alır, sorunsuz bir süreç geçiririz

Yenidoğan bebekler anne kokusunu aradığı için, diğerlerinin bebek bakımına pek faydası olmuyor. Evdeki işleri halleden biri varsa siz bebekle ilgilenirsiniz. Ben ikisini de aynı anda yapıyordum mecburen

Eşiniz uyutmayı ve beslemeyi öğrensin.

Ama ben hep yanındayım diye junları tamamen üzerinize almayın.

Biberon ilk dönem vermek istemeseniz de bence alışmaları gerekiyor, ihtiyaç olabiliyor.
Erken verirseniz meme reddi olabiliyor, geç verirseniz biberon etmeyi beceremiyorlar, sıkıntı o kısım.

Uykuyu kesinlikle paslayın arada, uykusuzken veya hastayken biri uyutabilse diye bakıyor insan.

Günaydın hanımlar,
Öncelikle iyi haftalar diliyorum. Doğum sonrası süreciniz nasıl ilerledi? Mesela annem bana yakın oturuyor. Babam da emekli. Yani bir ihtiyaç olsa gün içinde onlarla rahat rahat hallederim. Eşim çalışıyor zaten. Aksamları falan eşimden destek alabilirim diye düşünüyorum, evde olduğu zamanlar yani. Sizde nasıl oldu, eşinizen hangi konularda ne gibi bir destek alabildiniz? Kimisi, sabah işe gideceğim diye ayrı odada uykuyu bölmemek için uyuyormuş. Hep tüm yük annenin üzerinde gibi. Eşim ev işlerinde bana destek oluyor, zaten haftada 3 gün yardımcımız da geliyor. Ama kestiremedim, doğum sonrası işler nasıl yürüyor?
3 gün yardımcı gelip annem yanımda olsa iki tane daha doğrurum. :KK70: kocalardan pek ütopik bir şey bekleme doğum sonrası geneli kadınlardan daha lohusa oluyor. Gözüne batıyor kocanın uyuşukluğu falan. Yardım etse de beğenmiyorsun hormonlardan ötürü. Senin konforunu arttıracak şeyler yapmalı herkes ev işi bebeğe yardım. Zaten bebek bakımı komple sende olur çocuk sürekli memede ve uykuda.
Sen duş alabilecek yemek yiyebilecek ve bir kaç saat uyuyabileceğin bir ortam ayarla. Destek mestek salıyorsun zaten. Bunu organize etmek lazım

Günaydın hanımlar,
Merak etmeyin yardımcınız var ve aileniz yanınızda. Ben bebeğim 20 günlük olduğundan beri tek başımayım. Sling ve kanguru aldım, bebeğimi durmadığında kendime bağlayarak tüm işimi, temizliğimi, yemeğimi alışverişimi yapıyorum. 3 günlükten itibaren kucağımda bebeğim. 7 aylık olduk, artık çok şükür emekliyor ama huysuzlanıp kucak istediğinde yine kanguruda 😅 Haftaiçi eşimden bir şey istemedim, zaten doğduğundan beri 6da banyoya soktum duş masaj ninni meme derken 7de gece uykusuna geçirdim, eşim 7 buçukta geliyor zaten. Emziriyorum gece de ben kalkıyorum emzirip uyutuyorum. Atak, diş, uyku gerilemesi dönemleri gece ısrarcı bi şekilde uyanık kalırsa eğer karnını doyurup emzirip eşimi uyandırdım. Ertesi güne dinç kalkmak için ben uyudum, eşim de bebekle ilgilenip uyuttu. Sadece o dönemlerde gece destek aldım onun dışında eşimi kaldırmadım. Ben evimin işini bebeğim uyanıkken onunla oyun oynar gibi o kucağımda yaptım hep, onun uyuduğu zamanlarda da ben de uyuyordum o yüzden dinleniyordum. Sizin yardımcınız varmış siz de uyuyabilir dinlenebilirsiniz endişelenmeyin. Ancak hafta sonları bebeğe eşimle bakıyoruz. Görev vermek demiyim ama onu da ortak ettim hep. Emzirmek dışında her şeyini yapıyor çok şükür. Ama gel sana öğreteyim ay dur yanlış yapıyorsun öyle yapma tarzı davranmadım. Sadece ben yaparken yanımda olmasını sağladım. Sonra bebeğim sen yapar mısın benim mutfakta işim var felan diye ona pasladım. Yanlış yapsa da düzeltmedim sonra kendilerini kötü hissedip yapmak istemiyorlar

Gaz çıkarmayı direkt babaya ver. Mümkünse de ilerleyen zamanlarda arada o uyutsun bebek ona da alışsın. Arada bez de değiştirse fena olmaz. Şu an iyi durumda gözüküyorsunuz destek açısından, inşallah süreciniz güzel geçer. Erkeklerin lohusalığı daha uzun sürüyor maalesef 😃

Günaydın hanımlar,
Eşinizi rahatlığa alıştırmayın, ayrı odada uyutmayın bence.. Akşam işden gelip yemeğini yiyip oturduktan sonra ona teslim edip duşunuzu falan alın rahat rahat, ara sıra bezini değiştirsin, beslesin (sizi emmezse), giydirsin, bebeğiyle ilgilenmeyi öğrensin yani.. Yardımcınızda geliyormuş zaten geriye pek bi şey kalmıyor..

Back