Doğum sonra yeme içme...

BenmasMavi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2010
4.941
3
0
İstanbul
Kızlar merhaba sizler tecrübeli olduğunuz için sizlere sormak danışmak istedim.

Bilenleriniz bilir.Kardeşim 4 gün önce sezeryanla bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

Doktoru ne yemesi içmesi gerektiği hakkında bilgi vermemiş.

Kardeşim dün mercimek çorbası içmiş Oda çok gaz yapmış sanırım .Dikiş yerleri ağrımış.

Sizlerin beslenmesi nasıldı doğum sonrasında.

Ne yemesi içmesi gerekiyor sütünün çoğalması bebeğe yaraması için.

Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize opuyorumnanaktan

Mercimek gaz yapar zaten yoğurtlu çorba filan içsin hem vitaminlide birde eskiler bolcana helva yedirirlermiş anneye sütü çoğalsın diye denesin helvayı bir kere faydası olur mutlaka

Mercimek gaz yapar zaten yoğurtlu çorba filan içsin hem vitaminlide birde eskiler bolcana helva yedirirlermiş anneye sütü çoğalsın diye denesin helvayı bir kere faydası olur mutlaka

Tamam teşekkür ederim canım..

Annem haşlanmış yumurta yediriyomuş ama duydum ki o da gaz yapıyomuş benneyaptımki

canım her şey gaz yapıyor. bulgur, baklagiller özellikle. ben sütüm artsın diye özellikle bulguru çok yedim. doktorum da hiç uyarmadı zaten. ama ara sıra humana' nın bebekler ve yetişkinler için olan kimyonlu rezenesini gaz gidermesi için kullandım.

baklagiller 1 ay yasak doğum sonrası doktorum bana 1 ay yeme demişti.
süt için önce bol su sonra dereotu, ceviz badem, humana steel tea ve tahin helvası bir de pekmez şerbeti öneririm..bulgur pilavı tavsiye ederim ama biraz bebek büyüdüğünde yiyebilir gaz yapıyor çünkü.

canım kayısı suyunu bol bol içsin kabız olmaması için...çok zor bi durum oluyo çünkü...benim doktorum baklagiller dışında ye dedi... buna rağmen bebeğin gazı oluosa bebeğin emerken yuttuğu havadır dedi.. kendini fazla kısıtlama yeme içme konusunda dedi... incir çok sütümü arttırdı... arkadaşın dediği gibi humana da etkili oldu bende... vee yeşil üzüm... mutlaka tavsiye ederim...

baklagillerden uzak durmalı.su meyve suları yeşil üzüm,yeşillikler,dut özellikle rezene çayı süt yapıyor.ablama doktorunun söyledikleri bunlardı.bide genelde bütün yemeklere kimyon eklesin yesin bebeğinin gazına iyi gelir.

Kayısı kompostosu ılk 3 gÜn Çok ıyı gelıyor rahat tuvalete Çıkmak ıÇın.
Ayrıca kuru kayısı ve gÜn ıÇınde bol su
ayrıca tahın helvası ve kuru ıncır.
Kuru soĞan ve bulgur sÜtÜ arttırır ama Çok da gaz yapar bılgınıze.
Mercımek kuru fasulye de gaz bombası :)))))
yoĞurt Çorbası tarhana ve tavuk Çorbası en ıyıysı
TABıKı TAZE SIKILMIŞ MEYVE SUYUDA ÖNEMLı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…