Doğum sonası adet olamama kilo vermeye engel mi?

rengarenkrengarenk

evli mutlu çocuklu
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
582
1
96
İstanbul
14 ocakta sezeryanla dogum yaptım.Hamileliğim boyunca 22 kilo aldım ve 10 unu ilk bir ayda verdim fakat su ana kadar kalan 12 kılodan 1 gr bile veremedim.Sizce adet olamamak bu duruma engel mi?Ayrıca zayıflamak için sizler neler yapıyosunuz?

canım bebeğini güle güle ve sağlıkla büyüt adeti bilemiyorum ama bebişini emzirdikçe kilo verdiğini görüceksin

Ben adet olamamanın kilo vermeye engel olduğunu düşünüyorum şöyle ki: adet olamamamız hormonlarımızın dengeye girmediği anlamına giriyor ve bu da iştahımızı arttırıyor. Hamilelikten öncesini düşünün, hani adet olmadan önceki hafta canınız deli gibi çikolata, tatlı çekmiyor muydu? Şimdi aynı duyguyu birkaç aydır yaşıyorsunuz. Moral olacaksa kendi durumumu anlatayım. Oğlum 7aylıkken adet oldum ve adet olduktan sonra iştahım bariz bir şekilde azaldı. Suan 8aylık oldu ve ben günden güne kilo veriyorum. 1ayda 2kg verdim, daha da veriyorum. Kilo vermeye başlayınca zaten iyice motive oluyorsunuz, daha da dikkat ediyorsunuz yediklerinize. Bence şuan rejimi düşünmeyin, ben bi ara denemiştim sütüm azalmıştı. Az sabredin gececek

Ay çok sgl yaw moral oldu.Dediğin gibi su an inanılmaz yeme isteği duyuyorum umarım bi an önce adet olurumda huzura ererim hihoyyyt

Ay çok sgl yaw moral oldu.Dediğin gibi su an inanılmaz yeme isteği duyuyorum umarım bi an önce adet olurumda huzura ererim hihoyyyt

Sabahları aç karına bir bardak suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi koyup hergün içmeyi dene. Ama düzenli olacak. Böyle kilo veren cok kişi var. Ayrıca hergün mekik cekmen de gerekiyor. Akşam 8den sonra birsey yememeye calış. Acıkırsan 1-2 bardak şekersiz süt iç. Süt içince de sütün olur. Evinde cikolata, abur cubur tarzı birşey olmasın, onun yerine meyve bulundur. Böylece canın birşey cektiğinde dışarı cıkmaya üşenirsin mecburen meyve yersin. Hem ne güzel meyveler cıktı, çilek ye kiraz ye.. Tuzlu birşeyler istersen fındık, ceviz, badem tarzı birşey al. Hiç değilse doğal yağlar girer vücuduna. Şekeri kesinlikle azalt, tamamen bırakabiliyorsan bırak, en azından yarıya düşür, ben öyle yaptım. Yeşil çay, rezene tarzı şeyler içiyorum, bağırsakları calıştırdığı için daha kolay yakmamı sağlıyor. Ben bu şekilde zayıfladım. Ama en cok istahımın azalması etkili oldu. 1ayı gecti, tekrar adet olmadım. Yani hala tam olarak düzene girmiş sayılmaz, ama ben yediklerime dikkat etmeye alıştım, o yüzden de zayıflamaya devam ediyorum. Ama ana menülerden taviz vermedim ki sütüm azalmasın.

10 ay oldu doğum yapalı.. hala adet olmadım ve fazla da kılo veremedim. 10 kılo gibi bir fazlam var.. onuda adetle beraber vereceğimi biliyorum..
ilk doğumumda da ilk bir yıl adet olmadım.. ve haliyle kılo veremedim.. adetimden 3 ay sonra eski formuma kavusmustum...
aadetle beraber bedenende rahatlayacaksın...

Yalnız ben 2.adetimi daha olmadım iştahımın tekrar açıldığı hissediyorum. Yine de önceki gibi bırakmıyorum kendimi

canm çok sagol sirkeli su hariç hepsini yapmaya calışıyorum ama porsiyon ayarlamada sorunlarım var,tabi mekiğide düzenli çekmiyorum bu saatten snr kendime söz veriyorum artıda bebegim izin verdiği sürece yürüyüş ekliyorum ve 2 hafta snr kilo veremesemde sıkılaşmış olmanın hayaliyle yanıp tutuşuyoruuuuum...

Adet olmayı bu kadar çok isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi :) Umarım ideal ölçülerimize bi an önce kavuşuruz

arkadaşlar bende doğum yapalı 4 ay oldu ve hala adet olamadım. hamileliğimde de 25 kilo aldım, geriye kaldı 10 kilo, ancak emzirmekle kilo verilmediğini gördüm. çünkü çocuk emdikçe ben daha çok acıkıyorum ve haliyle yiyorum. umarım dediğiniz gibi adet olamamanın kilo vermede etkisi vardır.

canınızı sıkmayın kızlar ben 11 kılo aldım hamılelıgım boyunca ve doğum yapınca sadece3 gun kanamam oldu 40 gun boyunca hıç hastalanmadım 40 çıkınca adet oldum oğlum 8 aylık ve ben hamıle kaldıgım kılodayım ama hıç bı sekılde kısmadım aburcuburda yedım hersey yedım çünkü sutum az gelıyodu ve ben çok emzırmek istıyodum oğlumu ama 4 ay hıç veremedım 4 aydan sonra yavasca emzırdıkce gıdıyo...bırde doktorum bana demişti ki sen bu hala 9 ay 10 gunde geldın nıye 3 ay içinde eskı halıne donmeyı dusunuyosunkı dedı en az 9 ayda vücut eskı halıne gelıyomuş hatta 1 yılda iyice erırsın demişti sıkmayın canınızı emzirirken nasıl olsa gıdıyo bu anın tadını çıkarın abartmadan herseyı yeyın.....

aynen bende öyle!!!!!! 5 kilom var takıldım kaldım veremiyorum oğlum 2.5 aylık.umarım hemen veririm yoksa bu yaz denize girmek hayal olur!!:mymeka:

Arkadaslar bosverin insanları, takmayın bu kadar. Doğum yapalı daha 2,5 ay olmus kimin ne demeye hakkı var? Hem denize girmek için bikini şart mı? Yapmayın etmeyin 2,5 ay nedir ki nerdeyse loğusa.. :umursamaz: Biz anneyiz kutsalız kendimizle barışık olmamız lazım. Herşey zamanla..

Sirkeli suyu mutlaka dene. Sirkenin yağ yakma özelliği kanıtlanmış. İnternette baya bir faydasını okudum. Eylül anneleri topiğinde yazdım, buraya da ekliyim:

* Elma sirkesi, bal, su formülüyle zayıflama
Diyet çok eski zamanlardan günümüze kadar gelmiştir. Bazı yöntemler hala uygulanmakta ve hiçbir değişiklilik göstermeden devam etmektedir. Bunlardan biri Elma sirkesi, su ve bal karışımı ile zayıflamaktır. Osmanınlılar döneminde misafirlere akşam yemeğinden sonra sunulan özel bir diyet içeceğidir. Elma sirkesi,su ve bal formülü midedeki hazmı hızlandırırken bir yandanda yağlarınızı eritiyor.bal

Diyet için çok özel ve eski yöntem olan bu formülü sizlerle paylaşıyoruz …

Bazı kişilerin diyete bu formül ile başlayıp 2.5 ayda 10 kg verdiği görülmüştür. Hemde hiçbir öğünden kısmayarak istediğini yediği halde (aşırıya kaçmamak şartı ile) ... Bu formülün dışında yeşil çay ve biberiye karışımından da yararlandığını söylemek gerekir. Bol su içerek zayıflama düşüncesini bir kere aklınızdan silmelisiniz. Sürekli su içmek ancak wc ihtiyacınızı arttırır ve şişkinlik yapar. Hazımsızlık sorunu olanlar için bu formül vazgeçilmez bir hale gelecektir. Şiddetle tavsiye ediliyorki Elma sirkesi, su ve bal formülü özellikle akşam yemeği üzerine içildiği zaman hazmı kolaylaştırıyor ve yağları eritmede faydalı oluyor.

*Diyetisyen Naciye İla Deniz, elma sirkesinin insan bedenini içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü doğal bir sıvı olduğunu söyledi.

Elma sirkesi ile nasıl zayıflanır?

Taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyve olan elmanın, sirkesinin de genel sağlık açısından büyük önem taşıdığını söyleyen Deniz, 'Kanı temizleyen, bedeni ve zihni yorgunluklarda yatıştırıcı tesire sahip olan, idrar söktürücü özelliği bulunan, karaciğer ve damar sertliği hastalıklarıyla, hemoroid, egzama ve deri hastalıklarına iyi gelen elmanın sirkesi de, kalp kasları dahil olmak üzere tüm kas yapısının güçlenmesini sağlar' dedi.

Deniz, ılık bir bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi ve 1 çay kaşığı bal karıştırılarak yapılan kokteylin sabahları aç karnına içilmesi halinde vücutta biriken fazla yağın atımının kolaylaşacağı tavsiyesinde bulunarak, şöyle konuştu. 'Elma sirkesi, içerdiği çok değerli ve çeşitli maddeler nedeniyle, en sağlıklı sıvılardan biridir.

Elma sirkesi bedenimizi içten ve dıştan tedavi edebilen olağanüstü bir sıvıdır. İçerdiği yüksek orandaki Potasyum sayesinde kas yapısını güçlendiren, strese karşı koyabilecek dayanıklılık kazandıran, grip, soğuk algınlığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarının hafif geçilmesini sağlayan elma sirkesi, boğaz ağrısı, öksürük ve ses kısıklığına da iyi gelmektedir. Elma sirkeleriyle yapılan salatanın yüksek kolestrole karşı da iyi geldiğini açıklayan Deniz, 'Elma sirkesinin faydaları saymakla bitmez.

Ergenlik sivilceleri, dış derinin sıkılığı, gaz şişkinliği, kabızlık gibi birçok soruna yararı bilinen elma sirkesinin yüksek potasyum nedeniyle böbrek hastaları, asit değerinin yüksek olması nedeniyle de ülserliler ve gastriti olanlar tarafından tüketilmemesi gerekir' diye konuştu.

bu sabah güne elma sirkesi ve ılık su karışımıyla başladım yarın balı da eklerim... Bakalım neler olcak :) bugün de pazar eşim yanımda maşallah yemeyi çok seviyo ben yemezsemde kızıyo,emzirdiğn sürece ya da bebeğimiz ek gıdaya geçene kadar öyle az yemek yok diyo iyi güzel kocam bana destek oluyo diyorum seviniyorum snr bi bakıyorum şakayla karışık fil gibi olduk diyo alınıyorum..Bu erkekler dengesiz valla :)

Arkadaslar hata sizde hem cok yemek yeyip süt üreteceksiniz hem de manken gibi incecik olacaksınız. Hem kocanıza ve bebeğinize gece gündüz bakacaksınız, hem de yorgunluk belirtisi göstermeyeceksiniz. Ailesini el üstünde tutacaksınız, harika yemekler pişireceksiniz, eviniz herzaman derli toplu duracak ama aynı zamanda kendinize de bakacaksınız, her zaman şık, herzaman bakımlı ama herzaman da enerjik... Kısacası mükemmel olacaksınız çünkü bu sizin göreviniz(!) klava:

Eylül anneleri forumunda bi arkadas karışımı balsız içtiğinde daha fazla kilo verdiğini söylemişti. Ben de balsız içiyorum. Zaten zor bişey değil.

benim de 5 kilo fazlam var.4 ay oldu doğum yapalı.ben doğumdan çıkınca 1 kilo fazlam vardı şu süt muhabbetine 4 kilo aldım.hemen uyguluyorum bu sirkeli su olayını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…