dogum sancisi???

SmthngSmthng

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
2.230
798
ya ben bu dogum sancisi uzerine cok dusunmeye basladim. daha var baya farkindayim ama insan yaklastikca strese girio. dogum sancisini anlayabilcek miyim? nasi bisi olcak? agri esigim yuksektir genelde onu biliorm ya agri yeterince fazla olmazda anlamazsam??? affiniza siginarak acaip idrara cikiyorum arada sivi kaybi oluosa amniyon sivisi yani ve anlamiosam suyum geliosa yani farketmiosam falan die kafayi yicem cok mu dusunuorm acaba? her hamile yalanci sanci yasar mi? ben sanki daha hic yasamiorm yalanci sanci daha erken mi? kiscasi kafamda deli sorular!!! dogum yapmis olanlar bi deneyimlerinizi paylassaniz??? valla cok asiri merak ediorm!!!

Canım daha erken canım. Bnm arkadaşım yaptı sancıyı anlıyormuşun sık aralıklarla geliyormuş sancı ve suyunun kendisinin de anlıyormuşun çok fazla geliyormuş tutamıyor musun

Sanci araliklarla geliyor. Basta bu aralariklarin arasi uzun oluyor sonra sıklaşıyor. Ve dogum sancisi düzenli gelir. Mesela gelir gider on dakika aonra tekrar gelir, sonra gider tek tekrar geldiginde saate bakarsin 10 dakika sonra gwldigini görürsün. Benin ki adet sancimin birebir aynisiydi. Önce suyum geldi. Wc ye kalktim sonra baktim bir islaklik var. Akinti mi dedim idrar mi anlamadim uyudum 1 saat ya da yarim saat sonra esim uyandi is icin. Bahsettim dedim gitme belki suyumdu. Kalktim wc ye gidip konrol edecektim o an suyum baya geldi. Yani anlasiliyor.

Sanci araliklarla geliyor. Basta bu aralariklarin arasi uzun oluyor sonra sıklaşıyor. Ve dogum sancisi düzenli gelir. Mesela gelir gider on dakika aonra tekrar gelir, sonra gider tek tekrar geldiginde saate bakarsin 10 dakika sonra gwldigini görürsün. Benin ki adet sancimin birebir aynisiydi. Önce suyum geldi. Wc ye kalktim sonra baktim bir islaklik var. Akinti mi dedim idrar mi anlamadim uyudum 1 saat ya da yarim saat sonra esim uyandi is icin. Bahsettim dedim gitme belki suyumdu. Kalktim wc ye gidip konrol edecektim o an suyum baya geldi. Yani anlasiliyor.

Kacinci hafta da dogum yaptiniz

annemle konusurken bahsetmıstı
dogum sancısı bambaska bırsey oluyor anlamaman mumkun degıl demıstı
gelen su da dogum sancısıda normalden bambaska oluyormus o kasılmalar falan
ayırt edebılıyormussun
zaten annem dogum degıl sancıya katlanmak onemlı dıyor
sancıdan dogurdugunu anlamıyorsun bebek cıkıyor kesı atılıyor dıkılıyor hıssetmıyorsun bıle dıyor

Doktorun dedigi tarihten 5 gün önce dogum yaptim ben. 40. Haftada muhtemel dogum tarihi veriliyorsa 39+2 oluyor. Dogum sancisi kademeli olarak artigi icin cok inanilmaz zor degil. Sancilar agirlasinca. Yürüdüm ben. Sanci gelince durup iki elimle sandalyeden tutunup cok hafif sandalyeye dogru egildim. Birnundan nefes alip agzindan nefesi aaaaaaaaaaa diyerek olabildigince nefesi uzun sürede veriyorsun. Internette suda dogum videosu var o cok isime yaradi. Bir de ıkınırken baskı hissi gelince gögüs kafesimden cok hafif dogrulup ıkındım ikinci veya 3. ikinmamda geldi. Yanimda bir tek ebe ve esim vardi. Odayi cok aydinlik istemedim. Sessizlik cok önemli

Canım daha erken canım. Bnm arkadaşım yaptı sancıyı anlıyormuşun sık aralıklarla geliyormuş sancı ve suyunun kendisinin de anlıyormuşun çok fazla geliyormuş tutamıyor musun
ay evet farkindayim ya erken oldugunun ama iste sanki gunler azaldikca strese giriomusum gibi hissediorm ki hic istemiorm aslinda strese girmeyi su zamana kadar gerine gerine normal dogum yapcam oh ne rahat kafasindayken gerilmeye basladim. gerci hala korkum normal dogum degil orasi ayri ya dogumun basladigini anlamazsam diye korkuyorum :KK43:

iyi o zaman ya anlamamaktan cok korkuyorum cunku bi anda hazirliksiz yakalanir hele de anlayamazsam diye korkuyodum ama anlamamak mumkun olmicak anlasilan :)

Su siralar ayni seyleri dusunuyorum bebek bir hafta once ters donmustu ama kanala girmemisti girdim mi nasil baslicak olaylar bi fikrim yok
senin daha yakinmis dogumun sen yorumlarini yazarsin o zaman buraya :) benim kizim 3 haftadir falan kafasi asagida ama sanki ben biraz daha asagida hissetmeye basladim muhtemelen ellerini yuzunun onune dogru cekio dolayisiyla iyice asagida hissediorm bu da beni korkutmaya basladi

annemle konusurken bahsetmıstı
dogum sancısı bambaska bırsey oluyor anlamaman mumkun degıl demıstı
gelen su da dogum sancısıda normalden bambaska oluyormus o kasılmalar falan
ayırt edebılıyormussun
zaten annem dogum degıl sancıya katlanmak onemlı dıyor
sancıdan dogurdugunu anlamıyorsun bebek cıkıyor kesı atılıyor dıkılıyor hıssetmıyorsun bıle dıyor
ya benim korkum sancilari hissetmemekt acikcasi. ya farkinda varmazsam ya da ya cok evham yapip yanlis alarmla hastaneye gidersem falan diye korkuorm.

Doktorun dedigi tarihten 5 gün önce dogum yaptim ben. 40. Haftada muhtemel dogum tarihi veriliyorsa 39+2 oluyor. Dogum sancisi kademeli olarak artigi icin cok inanilmaz zor degil. Sancilar agirlasinca. Yürüdüm ben. Sanci gelince durup iki elimle sandalyeden tutunup cok hafif sandalyeye dogru egildim. Birnundan nefes alip agzindan nefesi aaaaaaaaaaa diyerek olabildigince nefesi uzun sürede veriyorsun. Internette suda dogum videosu var o cok isime yaradi. Bir de ıkınırken baskı hissi gelince gögüs kafesimden cok hafif dogrulup ıkındım ikinci veya 3. ikinmamda geldi. Yanimda bir tek ebe ve esim vardi. Odayi cok aydinlik istemedim. Sessizlik cok önemli
soyledigin videoyu biliorm sanirim. yurumeyi cok kisi oneriyo. daha rahat acilma oluyomus sanirim. kizin mi oldu oglun mu?

soyledigin videoyu biliorm sanirim. yurumeyi cok kisi oneriyo. daha rahat acilma oluyomus sanirim. kizin mi oldu oglun mu?
Kizim oldu:)
Erkek bebekte göbekten iki yana acilip belden arkaya dogru sariyormuş sanci. Ama önemli olan sancinin düzenli olmasi. Saate bakinca anlasilir hemen dogum sancisi olup olmadigi...
Allah saglikla aldirsin kucaklariniza kizlar...

ay evet farkindayim ya erken oldugunun ama iste sanki gunler azaldikca strese giriomusum gibi hissediorm ki hic istemiorm aslinda strese girmeyi su zamana kadar gerine gerine normal dogum yapcam oh ne rahat kafasindayken gerilmeye basladim. gerci hala korkum normal dogum degil orasi ayri ya dogumun basladigini anlamazsam diye korkuyorum :KK43:
Anlarsın kuzummmm. Bn kaç arkadaşımdan sordum belli oluyor dedi kasılmalar filan oluyormuş. Bnde normal doğumdan korkuyorum. Nefesim yetmez se diye astım hastasıyım bn

senin daha yakinmis dogumun sen yorumlarini yazarsin o zaman buraya :) benim kizim 3 haftadir falan kafasi asagida ama sanki ben biraz daha asagida hissetmeye basladim muhtemelen ellerini yuzunun onune dogru cekio dolayisiyla iyice asagida hissediorm bu da beni korkutmaya basladi

Insallah yazarim biz biraz siskoyuz 3 kiloyduk gecen hafta basida biraz buyukmus 3,500 u gecmezse normali deneriz dedi bas assagi donmus kanala da girer dedi haftaya carsamba persembe gidicem bakalim . Ben kanala girdigini dusunuyorum karnim asiri assa indi

Insallah yazarim biz biraz siskoyuz 3 kiloyduk gecen hafta basida biraz buyukmus 3,500 u gecmezse normali deneriz dedi bas assagi donmus kanala da girer dedi haftaya carsamba persembe gidicem bakalim . Ben kanala girdigini dusunuyorum karnim asiri assa indi
hadi yaaa hayirlisi olsun canim. saglikla kavusalim insalla. :KK200::emir_bebek:

Kizim oldu:)
Erkek bebekte göbekten iki yana acilip belden arkaya dogru sariyormuş sanci. Ama önemli olan sancinin düzenli olmasi. Saate bakinca anlasilir hemen dogum sancisi olup olmadigi...
Allah saglikla aldirsin kucaklariniza kizlar...
amin canim benim cok tesekkur ederim. senin de kuzun saglikla anali babali buyusun insalla :)

Merhaba kızlar benim de karnım aşağıya indi. Kızlar 35+5 günlük olduk. İki gündür çok sancım var. Bugün misafirlerim vardı ve karnın aşağı inmiş dediler. Ben de bunu hissediyordum çünkü birkaç gündür midem boşaldı mideme gelmiyor tekmeleri göbek deliğimin biraz üstüne geliyor. Bu arada yarın kontrolüm var. Yoksa bugünden giderim doktora o kadar canım yanıyor. Hele ayakta kalınca çok kasılıyor bir yere toplanıyor sürekli. Bir de ayağa kalkar kalkmaz tuvalet ihtiyacı hissediyorum. Midem boş ve göbek altı yayıldı. Ben ilk oğlumda doğuma giderken 40+2 de bir tek sancı çektim. Ama onu da bu kadar şiddetli bile değildi zaten 9 da gittim sabah 4 de doğdu. Hastanede çektim çok sancılarımı

X