Merhaba, doğum sancıları başladığında evde ne kadar kalabilirim hastaneye gidip suni sanci cekmek istemiyorum belli bir açıklığa kadar evde durmak istiyorum. Sancilarin sıklığı ne olunca hastaneye gitmeliyim? Aynı zamanda su ve nişan gelince de hemen hastaneye mi gitmek gerekir? Sizler nasıl yaptiniz?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Doğum sancıları evde ne kadar çekilir?
- Konu Sahibi niloya27
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- açıklık doğum sancısı
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Nişan gelince pat diye doğurursun diye bir kaide yok ama su gelirse hemen gitmen gerekiyor. Bebeğin içinde olduğu sıvı boşalıyor sonuçta.Merhaba, doğum sancıları başladığında evde ne kadar kalabilirim hastaneye gidip suni sanci cekmek istemiyorum belli bir açıklığa kadar evde durmak istiyorum. Sancilarin sıklığı ne olunca hastaneye gitmeliyim? Aynı zamanda su ve nişan gelince de hemen hastaneye mi gitmek gerekir? Sizler nasıl yaptiniz?
Sancıların şiddeti çekilmeyecek seviyeye gelip arttığında sıklığı zaten anlarsın. Çok şiddetli geliyor sancılar normal kramp adet sancısı gibi değil.
2023 23 ekimde aksam ustu 4 te nisanim geldi sancilarim basladi nstde yuksek sanci cikiyordu acilmam yoktu 40+1 de doktor eve git yormaa kendi burda sabah gel tekrar dedi butun gece sanci cektm ama dogal sanci oldugu icin regl gibi geldi canım cikmadi yani sabah gitmedm henuz acilmam olmadigini dusundum doguma daha vardi biliyodum ilk gebeligimdi ama gebe okulunda ebelerden ccok sey ogrendim yine aksam ustu 4 e yakin tuvalete girip gidiym hastaneye dedim tuvalleteyken suyum geldi kos kos hastaneye gittm yarm saat icinde dogdu yani 24 saat evde sanci cekmis oldm bebegim de 4 kilo nromal dogumla dogdu en onemlisi stres yapmamak durumu kontrol altinda tutmak kirmizi alarmda hastaneye ulasabilmek bebegin hareketini hissetmezsen asiri kusma olursa ve suyun gelirse suyun icinde yesil parcalar gorursen acil gitmen gerekir onun disinda sicak bir dus iyi geliyor comelme yurume doguma yardimci oluyor sancilari hissetmek kalcanda kemiklerinin agrimasi vucudun kendini doguma hazirlamasi ve bunu hissetmek cok guzel dogarken bile bebegin bunun farkinda olarak hareket ediyor bu inanilmazMerhaba, doğum sancıları başladığında evde ne kadar kalabilirim hastaneye gidip suni sanci cekmek istemiyorum belli bir açıklığa kadar evde durmak istiyorum. Sancilarin sıklığı ne olunca hastaneye gitmeliyim? Aynı zamanda su ve nişan gelince de hemen hastaneye mi gitmek gerekir? Sizler nasıl yaptiniz?
Çocuklarımız aynı gün dogmuslar2023 23 ekimde aksam ustu 4 te nisanim geldi sancilarim basladi nstde yuksek sanci cikiyordu acilmam yoktu 40+1 de doktor eve git yormaa kendi burda sabah gel tekrar dedi butun gece sanci cektm ama dogal sanci oldugu icin regl gibi geldi canım cikmadi yani sabah gitmedm henuz acilmam olmadigini dusundum doguma daha vardi biliyodum ilk gebeligimdi ama gebe okulunda ebelerden ccok sey ogrendim yine aksam ustu 4 e yakin tuvalete girip gidiym hastaneye dedim tuvalleteyken suyum geldi kos kos hastaneye gittm yarm saat icinde dogdu yani 24 saat evde sanci cekmis oldm bebegim de 4 kilo nromal dogumla dogdu en onemlisi stres yapmamak durumu kontrol altinda tutmak kirmizi alarmda hastaneye ulasabilmek bebegin hareketini hissetmezsen asiri kusma olursa ve suyun gelirse suyun icinde yesil parcalar gorursen acil gitmen gerekir onun disinda sicak bir dus iyi geliyor comelme yurume doguma yardimci oluyor sancilari hissetmek kalcanda kemiklerinin agrimasi vucudun kendini doguma hazirlamasi ve bunu hissetmek cok guzel dogarken bile bebegin bunun farkinda olarak hareket ediyor bu inanilmaz
Konu sahibine cevabım; Benim doğumum suni sancı ile oldu çünkü 4 kilo üstü doktorum normal doğumu riskler arttığı için pek önermiyordu ve son kontrolde kilosu 3950 çıktı. Suni sancı istemiyorum dediğiniz için yazıyorum abartılacak,tedirgin olacak bişey yok suni sancı da. Hem zaten süreç normal ilerlerse durduk yere suni sancı vermezler. Suni sancı da da açılma olacağının garantisi yok. Duruma göre eve geri bile gönderiyorlar zaten erken gittiyseniz.
Ne güzel sancinizi evde cekmissiniz gidince de hemen doğmuş demekki açıklığa da ulaşılmış o zaman sancilar cekilmeyecek kadar korkunc değildir yani dayanabilirim bende inşallah. Gerçi regli ağrısı yasadigim zaman kendinden gecen acilde igne vurunmadan toparlanamayan birisiyim ama bilemedim...2023 23 ekimde aksam ustu 4 te nisanim geldi sancilarim basladi nstde yuksek sanci cikiyordu acilmam yoktu 40+1 de doktor eve git yormaa kendi burda sabah gel tekrar dedi butun gece sanci cektm ama dogal sanci oldugu icin regl gibi geldi canım cikmadi yani sabah gitmedm henuz acilmam olmadigini dusundum doguma daha vardi biliyodum ilk gebeligimdi ama gebe okulunda ebelerden ccok sey ogrendim yine aksam ustu 4 e yakin tuvalete girip gidiym hastaneye dedim tuvalleteyken suyum geldi kos kos hastaneye gittm yarm saat icinde dogdu yani 24 saat evde sanci cekmis oldm bebegim de 4 kilo nromal dogumla dogdu en onemlisi stres yapmamak durumu kontrol altinda tutmak kirmizi alarmda hastaneye ulasabilmek bebegin hareketini hissetmezsen asiri kusma olursa ve suyun gelirse suyun icinde yesil parcalar gorursen acil gitmen gerekir onun disinda sicak bir dus iyi geliyor comelme yurume doguma yardimci oluyor sancilari hissetmek kalcanda kemiklerinin agrimasi vucudun kendini doguma hazirlamasi ve bunu hissetmek cok guzel dogarken bile bebegin bunun farkinda olarak hareket ediyor bu inanilmaz
Masallah ne guzelmis kilosu Allah anali babali buyutsun tesekkur ederimÇocuklarımız aynı gün dogmuslar
Konu sahibine cevabım; Benim doğumum suni sancı ile oldu çünkü 4 kilo üstü doktorum normal doğumu riskler arttığı için pek önermiyordu ve son kontrolde kilosu 3950 çıktı. Suni sancı istemiyorum dediğiniz için yazıyorum abartılacak,tedirgin olacak bişey yok suni sancı da. Hem zaten süreç normal ilerlerse durduk yere suni sancı vermezler. Suni sancı da da açılma olacağının garantisi yok. Duruma göre eve geri bile gönderiyorlar zaten erken gittiyseniz.
Ama suni sancı cddn beter bı durum ya bilmıyorum herkesin cok cok farklı tabı 14saat cektim vicdansızlar bende evde sancımı cekıp suyum gelınce gıdıcem o sürece kadar zor oyle tırsıyorum dogurmak kolay en basit o da ah o sancalar en güzel evde cekmek inşallah tez canla çıkar bebek benım 7aylık olunca zorla aldılar şimdi de catır catır dogurucam ama ablacım maşallah sana ben dıyorum 2bucuk kg dogsa bıle norml doğurmam küçücük boyuyla imanımı gevrediÇocuklarımız aynı gün dogmuslar
Aynen bende bebek kilo alsin diye ya da kac kilo olacak diye hem merak icindeyim bir seyler yiyip duruyorum ama birde bunun çıkışı oluyorAma suni sancı cddn beter bı durum ya bilmıyorum herkesin cok cok farklı tabı 14saat cektim vicdansızlar bende evde sancımı cekıp suyum gelınce gıdıcem o sürece kadar zor oyle tırsıyorum dogurmak kolay en basit o da ah o sancalar en güzel evde cekmek inşallah tez canla çıkar bebek benım 7aylık olunca zorla aldılar şimdi de catır catır dogurucam ama ablacım maşallah sana ben dıyorum 2bucuk kg dogsa bıle norml doğurmam küçücük boyuyla imanımı gevredi
Ya bende ondan korkuyorum işte 2kg yeter dıyorum zaten anne sütüyle alıyorlar ya hemen o yüzden diyorum 2 kg olsun canlı canlı dogum olsun ama yok bana derse 3kg gıbı hıc bır kuvvet norml dogum diyemeztaki kendısı bı an da cıkmazsa o ayrı yandım ztn 1800dogurunca ılkınde tabi rahat rahat cıktı bir kere ıkındım geldı ya 3kg olursa ıcımde kalırsa kafam da kurduğum seyler bol bol dua dınleyin cddn o kadar etkılı ki mucıze gıbı benım dogumumda kapının önunde kuran okudular hemde evde hem hastanede tek ıkınmıyla cıktı bol bol okuyun dinleyın Allah herkese kolay dogum nasip etsn inşallah bana kalsa içimde tutucamAynen bende bebek kilo alsin diye ya da kac kilo olacak diye hem merak icindeyim bir seyler yiyip duruyorum ama birde bunun çıkışı oluyor
Benim ilk dogumum olacak başıma nelerin gelecegini bilmediğim için gozumde buyutemiyorum galibaYa bende ondan korkuyorum işte 2kg yeter dıyorum zaten anne sütüyle alıyorlar ya hemen o yüzden diyorum 2 kg olsun canlı canlı dogum olsun ama yok bana derse 3kg gıbı hıc bır kuvvet norml dogum diyemeztaki kendısı bı an da cıkmazsa o ayrı yandım ztn 1800dogurunca ılkınde tabi rahat rahat cıktı bir kere ıkındım geldı ya 3kg olursa ıcımde kalırsa kafam da kurduğum seyler bol bol dua dınleyin cddn o kadar etkılı ki mucıze gıbı benım dogumumda kapının önunde kuran okudular hemde evde hem hastanede tek ıkınmıyla cıktı bol bol okuyun dinleyın Allah herkese kolay dogum nasip etsn inşallah bana kalsa içimde tutucam
En güzeli sakın bozma bunu ilkde hep oyle oluyor bilinçsiz ol bilme duyma bosver etkılemesınler seni yeterkı siz ıyı saglıklı olunda Rabbim yardım ederBenim ilk dogumum olacak başıma nelerin gelecegini bilmediğim için gozumde buyutemiyorum galiba
Amin insallah Allah razi olsun cok tesekkur ederimEn güzeli sakın bozma bunu ilkde hep oyle oluyor bilinçsiz ol bilme duyma bosver etkılemesınler seni yeterkı siz ıyı saglıklı olunda Rabbim yardım eder
Nişan geldikten 16 saat sonra 6 cm açıklık ile hastaneye gittim ben. Yatışımı o zaman yaptılar.Merhaba, doğum sancıları başladığında evde ne kadar kalabilirim hastaneye gidip suni sanci cekmek istemiyorum belli bir açıklığa kadar evde durmak istiyorum. Sancilarin sıklığı ne olunca hastaneye gitmeliyim? Aynı zamanda su ve nişan gelince de hemen hastaneye mi gitmek gerekir? Sizler nasıl yaptiniz?
Epidural aldım ve doğumu çok uzattı bence. Epidurali kestiler ve suni sancı ile desteklediler ve ancak o zaman -hastaneye yattıktan 14 saat sonra- doğum gerçekleşebildi. Bir daha doğuracak olsam epidural almam asla.
Benim suyum gelmedi, hastanede patlattılar.
6 cm açıklıkta kasılmalar 3-4 dakikada bire düşmüştü diye hatırlıyorum.
Ama epiduralde sancilari hissetmiyosun yinede daha rahat degil miydiNişan geldikten 16 saat sonra 6 cm açıklık ile hastaneye gittim ben. Yatışımı o zaman yaptılar.
Epidural aldım ve doğumu çok uzattı bence. Epidurali kestiler ve suni sancı ile desteklediler ve ancak o zaman -hastaneye yattıktan 14 saat sonra- doğum gerçekleşebildi. Bir daha doğuracak olsam epidural almam asla.
Benim suyum gelmedi, hastanede patlattılar.
6 cm açıklıkta kasılmalar 3-4 dakikada bire düşmüştü diye hatırlıyorum.
O süreç suni sancı ile alakalı değil aslında suni olmadan 24 saatten fazla sancı çeken var. Ve üstelik benim doğumum serum verilmeye başlandıktan 5 saat sonra oldu. Bu 5 saatlik süreçte kademeli arttırıldı ve bir ara dinlendirmek amaçlı doz düşürüldü üstelik. Suni sancı denilen şey vücudun doğumu başlatmak için salgıladığı hormonun dışardan verilmesi aslında. Özünde bir fark yok. Bence üzerinde çok düşünüp stres olmayın. Ben hamileyken doğumu hiç düşünmemiştim. Sadece hiç ameliyat olmamış biri olarak sezeryandan çok korkuyordum ve normal istiyorum diyodum çok şükür öyle de oldu. Sağlıkla gelsin inşallah sizinkide.Ama suni sancı cddn beter bı durum ya bilmıyorum herkesin cok cok farklı tabı 14saat cektim vicdansızlar bende evde sancımı cekıp suyum gelınce gıdıcem o sürece kadar zor oyle tırsıyorum dogurmak kolay en basit o da ah o sancalar en güzel evde cekmek inşallah tez canla çıkar bebek benım 7aylık olunca zorla aldılar şimdi de catır catır dogurucam ama ablacım maşallah sana ben dıyorum 2bucuk kg dogsa bıle norml doğurmam küçücük boyuyla imanımı gevredi
Kesinlikle katılıyorum boşuna dememişler bilmemek mutluluktur diye bende o kafayla yapmıştım doğumumuEn güzeli sakın bozma bunu ilkde hep oyle oluyor bilinçsiz ol bilme duyma bosver etkılemesınler seni yeterkı siz ıyı saglıklı olunda Rabbim yardım eder
Evet sancıları hissetmiyorsunuz. O nedenle bir yere kadar gerçekten güzel. Ama bebeği itebilmek için o sancıları hissetmeniz gerekiyor :) ben itemediğim için doğum sonunda vakum kullanılmak zorunda kaldılar örneğin. Ama herkesin dediği gibi, her doğum kendine özel ve güzel. En önemlisi doğum sadece bebeğinizi dünyaya getirebilmek için bir yol. Ne yaşarsanız yaşayın sonunda kucağınızda bir mucize tutuyorsunuz. O nedenle kendinizi şimdiden hiç strese sokmayın, umarım sağlıkla kucağınıza alırsınızAma epiduralde sancilari hissetmiyosun yinede daha rahat degil miydi
Bende oyleyim reglim zor gecer ama sanirim aciya dayanikli yapti bu beniNe güzel sancinizi evde cekmissiniz gidince de hemen doğmuş demekki açıklığa da ulaşılmış o zaman sancilar cekilmeyecek kadar korkunc değildir yani dayanabilirim bende inşallah. Gerçi regli ağrısı yasadigim zaman kendinden gecen acilde igne vurunmadan toparlanamayan birisiyim ama bilemedim...
Benim kocamda panik atak var o yuzden ona cok kotu oldugumu belli etmemek icin fazla saglamdi psikolojim hic strees yapmadm nazlanamadim yani cunku benim en ufak kirilmam onun dagilmasi demekti sirf onu almasinlar diye devlete gittm ozele gitsem girerdi odaya duramazdi ama tabi hafif de olsa beni sanci cekerken gordu surekli gidelim sezeryan yaptiralm dedi durdu sanki onda aci cekmicekmisim gibi belim cok agriyordu kalcama dogru kemikler esniyor dogumda diyorlar ya sanirim onun agrisiydi ama inan dogum esnasinda hic aci hissetmedm sanirim o sancilar uyusturdu beni 24 saat boyunca eger korkup hastanede kalmis olsaydm ac ac 24 saat beklerdm gücüm kalmazdi belki hastaneye nisanim geldikten 24 saat sonra giris yaptm suyum geldigi icin ve 8 cm acikmisim kizimin kafasini gordu acilde muayene ederlerken bacagimi kaldirdigm gibi direkt dogumhaneye cikardilar iyiki yarm saat surmus babaya hemen haber verdiler rahatladi tabi 1 bucuk saate ciktm anca odaya ama esim ne hale girerdi uzun surerse dogururken bile onu dusundumNe güzel sancinizi evde cekmissiniz gidince de hemen doğmuş demekki açıklığa da ulaşılmış o zaman sancilar cekilmeyecek kadar korkunc değildir yani dayanabilirim bende inşallah. Gerçi regli ağrısı yasadigim zaman kendinden gecen acilde igne vurunmadan toparlanamayan birisiyim ama bilemedim...
O halde bile eşinizi ne kadar dusunmussunuz gerçekten kiymetinizi bilmeli her zaman... normalde insanin aklina hicbir sey gelmez agridan derler. Bende evde öyle dayanmaya calisip gitmek istiyorum ama mesela neye gore gidecegimi bilmiyorum. 8 cm acikligim olsa nasil bilicem bilmiyorum bunu nasil hesaplamak gerek bilmiyorum. Kafam ona çok takılıyorBenim kocamda panik atak var o yuzden ona cok kotu oldugumu belli etmemek icin fazla saglamdi psikolojim hic strees yapmadm nazlanamadim yani cunku benim en ufak kirilmam onun dagilmasi demekti sirf onu almasinlar diye devlete gittm ozele gitsem girerdi odaya duramazdi ama tabi hafif de olsa beni sanci cekerken gordu surekli gidelim sezeryan yaptiralm dedi durdu sanki onda aci cekmicekmisim gibi belim cok agriyordu kalcama dogru kemikler esniyor dogumda diyorlar ya sanirim onun agrisiydi ama inan dogum esnasinda hic aci hissetmedm sanirim o sancilar uyusturdu beni 24 saat boyunca eger korkup hastanede kalmis olsaydm ac ac 24 saat beklerdm gücüm kalmazdi belki hastaneye nisanim geldikten 24 saat sonra giris yaptm suyum geldigi icin ve 8 cm acikmisim kizimin kafasini gordu acilde muayene ederlerken bacagimi kaldirdigm gibi direkt dogumhaneye cikardilar iyiki yarm saat surmus babaya hemen haber verdiler rahatladi tabi 1 bucuk saate ciktm anca odaya ama esim ne hale girerdi uzun surerse dogururken bile onu dusundum