Doğum parası !

seda__

Seni BekLiyorum Annecim..
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
1.527
3
116
36
Antalya
Kızlar herkese merhaba
ben dogum yapmadım ama suan bebıs ıcın beklıyoruz
Sorum su Dogum parası ıle ılgılı bılgısı olanlar varmı =
Ben suan calısıyorum ama sıgortasızım
Pekı sıgortasızken hamıle kalıp hamıle kalır kalmaz sıgortalansam hep calıssam dogum parası alabılırmıyım
Gecen yıldan toplam 117 gıbı bır prımım yattı.
Bu buna yeterlımı =
Gercekden merak ettıgım bır konu
Ve 2011de ortalama dogum parası ne kadardır asgarı ucretten maaslı bır ınsan ıcın
Şimdiden teşekkur ederım yardımcı olacak annelere

Canım doğumdan 2 ay önce (32. haftada) rapor alırsın doğumdan sonra 56 gün daha raporun uzar yaklaşık 4 ay kadar raporlu olursun. 32 haftalık gebelik öncesinde mutlaka 90 gün sigorta primin yatırılmış olması gerekir. sigortan 30 gün yattığı anda kendi TC Kimlik numaranı sskdan aktive ettir eş dost anne baba üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanma yoksa ssk para ödemez. Asgari ücret şu anda temmuz ayına kadar aylık 796,50 TL olup ssk bunun 3 te 2 sini öder. yaklaşık 4 ay raporlu olursan 796,50/3*2*4ay = 2.124 tl alırsın tabi 70-80 tl kadarda süt parası ayrıca veriyorlar canım

Cok saol cnm bılgılerın ıcın
yanı sımdı ben 2. ayım ıtıbarıyle sıgortamı yatırıp 32. hafta rapor alıp ısımı bıraksam olurmu ?
Yada toplam 4 aylık yatırıp sonra cıkmak zorundada kalsam alabılıyormuyumkı
ayy cok soru sordum dımı cnm

sağlık hizmetlerinden yararlanman yoksa derken ? anlamadım açıklarmısın yani anne babanın üzerinden sigortadan faydalanırsanmı öder faydalanmassanmı öder ssk parayı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…